Select Page

seisabmagedesSelle kuu postituses räägin ma põgusalt selle kuu numbritest ja seejärel enesekehtestusest, mis muutub iga päevaga järjest tähtsamaks, selles uues ajas kus me nüüd kõik uutmoodi liikuma õpime. Kui hästi läheb siis isegi surfama õpime…

See kuu on numbrilt 5 – mis on transformatsiooni number, aga kui selle aasta numbriga kokku lüüa, siis tuleb kokku number 6, mis on siis vee ja voolamise ning naisellikuse number. See on siis selle maikuu iseloomuks.

Mina näen, et ka üks sõlmpunkt selles on enesekehtestamine. Mida teadlikum ja ennast kehtestavam on naine, seda teadlikum on mees tema kõrval ja seda rohkem saab mees luua. Kui naine on kaos, siis see võtab mehelt väga palju jõudu, et teda tasakaalustada ja maandada. Me peame naistena kõik õppima kas ja kuidas ennast ise maandada ja kuidas ise leida oma isiklik tee – sõltumata mis mees või mehed meie elus meid saadavad. 

Minu enesekehtestuse definitsioon

Sain peale blogi ilmumist kommentaari, et kas mitte ei tähenda ‘enesekehtestus’ ‘teistele oma vaatenurga peale surumist’? Minu blogi kontekstis ja nii nagu mina seda käsitlen mitte. Keeleliselt ongi raske sellele leida õiget vastet (just uue energia kohaselt). Inglise keeles on sõna ‘boundary setting’ mis oleks eesti keeles ‘piiride seadmine’, aga see on ka jällegi liiga raamistatud.

Mida ma siin mõtlen on just see, et ‘enesekehtestus’ minu tänase blogi kontekstis on see, kui sa oled ühenduses iseendaga ja tead mis sinu jaoks sinu maailmas toimib ja sind õnnelikuks teeb ning sa oskad ka seda teistele enda ümber ka neid arvesse võttes armastavalt ja teadlikult jagada, nii et ka nendel jääb sellest hea enesetunne. 

Kui sind see sõna ‘enesekehtestus’ häirib kuna keeleliselt ja lingvistiliselt on sellele määratud teine tähendus, siis mõtle välja sulle sobiv vaste ja asenda iga kord kui ma olen kasutanud sõna ‘enesekehtestus’ selle sõnaga. Sedasi oleme leidnud kuldse kesktee ja kõik võivad jääda rahule;)

Vana aja enesekehtestusenesekehtestus on nagu kingad

Enne Auratransformatsiooni olid lood minu enesekehtestusega väga halvad. Ma olin nii ütelda ‘inglinaine’ kes soovis olla kõigi jaoks olemas ja ‘hea naine’. Selle tiitli tagaajamine viis mind sageli väga keerulistesse olukordadesse ning tekitas ka palju draamat.

Situatsioon nägi sageli välja nii, et ma nagu polnud ‘kodus’ iseenda kingades. Ja kui sa pole ‘endaga kodus’, ehk ei tea miks sa siin oled ja kuhu liigud, siis ei saa sa ka ennast täielikult kehtestada. Ma tahtsin ka sageli teistele meeldida, selle asemel, et endale meeldida või endasse armuda. Kui sa ei ole veel endaga sõbraks saanud, ei ole võimalik ennast kehtestada. 

Väga paljud inimesed kaotavad ennast põhimõtteliselt sünnihetkest peale. Väga sageli juhtub nii, et kuskil keskea kriisi ajal avastab inimene, et pole elanud oma elu iseendale ja ei ole iseendaga sõber. Parem hilja kui mitte kunagi. Aga loomulikult on parem alustada selle teemaga tunduvalt varem. Selle kohta saad minu eelnevatest blogipostitustest palju infot. Pane aga otsingukasti ennast huvitav sõna ja selle sõnaga seotud postitused tulevad kohe ülesse.

Mäletan, et läksin kord ühte vaimsete toodete poodi ja seal üks naine küsis, et kas ja kuidas on mul suhe Luciferiga. Ja ma olin lausa pahane tema küsimuse peale, et mis asja? Minul pole sellise paha ingliga üldse tegemist. Enamus inimesi kui nad alustavad vaimsel teel, tahavad olla ja näida vaid ‘head’, kuid kahjuks on sellel planeedil oluline õppida tasakaalu leidma.

Enesekehtestus on meie esimene tööriist ja võimalus sellel teel. Selleks, et leida see tasakaalupunkt, tuleks õppida ennast kehtestama nii, et liidad kokku nii valguse kui ka pimeduse endas. 

jaladtrepilMinu enesekehtestuse definitsioon

Enesekehtestus on see, kui sa julged väljendada mida sa vajad nii verbaalselt kui ka füüsiliselt ja ka koheselt kui mingi teema on üleval.

Sa teed seda teadlikult ja ka teiste vajadusi ja soove arvesse võttes. Kui sa teed seda teadlikult, siis jääb sul alati väga hea tunne. Su energiatase on tasakaalus ja pigem isegi kasvab, su eneseväärikus ja enesekindlus on paigas ja kinnistuvad peale seda. Teised austavad sind rohkem, sest sa tead kes sa oled ja mida tahad ning kuidas sa see sinu jaoks toimib ning see on ka ümbritsevatele selge.

Mis juhtub kui ennast ei kehtesta? 

Kui sa ennast teadlikult ei kehtesta, siis sa lood oma ellu väga palju mürgist energiat.  See võib aga meie olemises roiskuma hakata. See võib isegi haiguseid tekitada – muudest probleemidest rääkimata. Paljud inimesed suruvad oma soovid ja tahtmised alla. Eestis on seda kohe eriti palju, kuna oleme ülesse kasvanud keskkonnas, kus me ei saanud ennast vabalt väljendada (just vanem generatsioon). Nüüd on peale tulemas uue ajastu noored ja täiskasvanud, kellele on teadlik enesekehtestus koheselt kaasa antud või sündinud. Teistel meil tuleb seda veel õppida. 

Üks moodus vanast energiast uude liikumisel kõigile meile, kes oleme sündinud enne 1995ndat aastat on teha ära Auratransformatsioon. Selle protsessi jooksul muundub meie aura uude energiasüsteemi, mis toetab meie vaimu ühendumist meie keha ja meelega. Ma olen ise olnud Auratransformeeritud 10 aastat ja enesekehtestus on ikka veel minu üks kõige katsumusterohkemaid kohti. See on nüüd küll kergem, aga ma ikkagi vahest libastun. Õpin läbi õppetundide.

Olen aru saanud, et enesekehtestus on meie uue ajastu õnne valem number üks. Seda tuleb teha kogu aeg ja nii kiiresti kui võimalik. Mida kiiremini ennast kehtestad, seda paremaid ja kiiremaid tulemusi saad. Enesekehtestus on ka sinu tasakaalu vundamendi nurgakivi.

enesekindluselippUues ajas on ka veel see teema, et ei saa midagi jätta kuskile rippuma või kuskile seljakotti panna marineerima. Kõik ebakõlad tuleb kohe ära koristada ja ära puhastada. See on paljudele inimestele väga arusaamatu ja harjumatu. Kuid mida rohkem me seda teeme ja mida teadlikumalt seda teeme, seda rohkem me terveneme, seda vähem on meie elus draamat ja ka mürke.

Minu elukvaliteet on peale Auratransformatsiooni tõusnud kui mitte 100% siis 180%. See on üks võimalikest kiirteedest kuidas vaimuga koostöös õppida ennast kehtestama siis kui aeg on õige ja nii kuidas on sobiv. Peale transformatsiooni oleme ühenduses vaimuga ja vaim hakkab meid suunama ja juhtima – sealhulgas ka millal midagi ütelda või teha. Kui sa toimetad teadlikult, siis sa saad ka ära hoida tuleviku muresid ja mürgitamisi. Kui sa suhtled teadlikult, ei ole sul pärast vaja koristada midagi, mida kogemata üle huulte lasid tulla. Mina oma elus ei vali enam dramaatilisi inimesi, kohti ja tingimusi – ja nii ongi. Ja mu elukvaliteet on sellest väga palju paranenud.

Enesekehtestamise nipid

  1. Selgita välja ja kaardista kõik oma vajadused, mis kui on täidetud panevad sind ennast hästi tundma. Kaardista see jällegi erinevate teemade tasandil külluse ratta stiilis – suhted, seksuaalsus, tervis, eluülesanne ja küllus. Kui sul on endal see selge, on ka kergem seda teistele väljendada. Enamus inimestel algab enesekehtestuse probleem ka juba sellest, et ei teata mida tegelikult vajatakse või mis on vajalik, et sinus oleks tasakaal?
  2. womenNäiteks kuidas käib sinu enesekehtestus suhte tasandil? Kes sa oled suhtes iseendaga ja teistega? Milline inimene oleks sinu jaoks sobiv sinuga suhestumiseks? Milliseid piire on sul vaja suhtes paika panna – näiteks kas sa soovid olla monogaamses suhtes või polügaamses. Milline suhte vorm toimib sinu jaoks? Millised on sinu seksuaalsuse enesekehtestamise piirid? Kas ja mis kokkulepped on vaja teha sul endaga, et sul oleks hea seksuaalne tervis ja olemine? Mis piirid pead seal paika panema? Mis on sinu jaoks okei ja mis mitte? Mis on sinu tervise enesekehtestuse kriteeriumid – näiteks millal on sul vaja kindlasti magama minna? Millal on sul vaja tõusta? Mida sa sööd? Näiteks kui sa lähed kellelegi külla ja seal on pakkumisel vaid sealiha, aga sa oled taimetoitlane, siis on sul vaja ju ka ennast kehtestada, et kas ja mis sulle sobib ning kuidas. Samuti mis on sinu heaolu jaoks veel vajalik? Liikumine ja kui siis milline? Eluülesande koha pealt. Kui sa pole veel seda leidnud, aga tegeled oma karjääriga, siis on vaja hakata sul ennast kehtestama, et kokku panna midagi, mis sind ennast huvitab ja mis ka teistele on vajalik. Kui sa selle tee ülesse leiad siis läheb alles enesekehtestamine lahti. Näiteks mina olen terve selle hooaja siin Mehhikos õppinud ennast kehtestama suurte korporatsioonidega koostööd tehes. Ehk siis mis on minu hinnad ja minu koostöö tingimused. See on olnud väga suur elukool. Lisaks siis kas ja kuidas sinule sobib töötada ja mis tingimustel. Näiteks minu töö puhul on oluline, kus asub bassein, kui suur see on, mis temperatuur ja kuidas selle kasutamise võimalused on. Kui minu teenuse soovijal pole seda pakkuda, ei saa mina oma teenust pakkuda. Ka see on enesekehtestamine. Millised on sinu külluse enesekehtestuse teemad? Kui palju on sinu teadmised, talendid ja oskused väärt? Kuidas seda küsida? Ja kuidas leida kompromiss? Kui sa annad alla siis lähed endale vastu ja see tekitab väga negatiivse energia. Tuleb leida kuldne kesktee, nii et nii sina kui ka sinu koostööpartnerid oleksid rahul ja jääksid rahule.
  3. Tee kõigepealt iseendaga ‘enese deklaratsioon või põhikiri’ – kirjuta ülesse kõik mis sinu elus toimib ja mismoodi sa soovid, et see toimiks. Mis on sinu tingimused, mis sind rahuldaksid ja annaksid hea enesetunde? Käi läbi kõik peamised osad oma elust – sinu suhe iseendaga, teistega; sinu seksuaalsus; sinu tervis; sinu elülesanne ja karjäär; sinu küllus ja teised lisateemad. Ja kui sa oled seal vastu võtnud otsused kas ja mida sinu jaoks toimiks, siis hoia sellest ka kinni. Näiteks minu suhete põhikirjas oli lause, et ma ei käi kohtamas enam abielus meestega. Kui nad on minust huvitatud, siis pangu lahutuspaberid lauale. Ja kohe pakkus ka universum võimalust see praktikas ära proovida. Ja esimest korda elus ma pidasin iseenda lubadusest kinni. See pani aluse väga tugevale ja erilisele uuele suhtele Michaeliga, mis on nüüdseks juba kestnud 2 aastat. Minu suhete ajaloos on see väga suur saavutus. Ja suhted on naiste jaoks väga olulised – et need oleks paigas, sest vastasel juhul kõik teised sektorid külluse rattas ka kannatavad. 
  4. Turvaline oma vajaduste väljendamine. Kui sinu eluloos on olnud kogemusi, kus sel hetkel kui sa jagasid oma vajadusi verbaalselt ja neist ei hoolitud või neid isegi naeruvääristati, siis pole sul kunagi olnud piisavalt turavlist ruumi, et jagada oma vajadusi. Nüüd on sul vaja leida kasvõi üks sõber või pereliige, kes pakuks sulle turvaruumi, nii et sa saaksid seda jagada. Vastasel juhul hakkad sa inimestega manipuleerima ja neilt väevõimuga nõudma, seda mida soovid. See tekitab aga koheselt vastupanu energia ja sellega väga kaugele ei jõua.
  5. enesekindlusaarelPane tähele kuidas sa midagi jagad või soovid ja mis sõnu valid. Väga sageli ei oska me väga teadlikult ja pehmelt oma vajadust väljendada ja see tekitabki probleeme. Olen näitena kasutanud oma vanaemaga suhtlemist. Aastaid tegi ta mulle pannkooke kui ma külas käisin ja siis pakkus vaarikamoosi. Mulle aga vaarikamoos ei maitsnud. Seega ühel sellisel külaskäigul võtsin end kokku ja ütlesin: ‘Kallis vanaema. Suur aitäh sulle maailma parimate pannkookide eest, nii nagu ka moosi eest. Kas sul juhtub aga ka mõnda teist moosi olema? Ma ise eelistan maasikamoosi? Kui ei ole, vaatame täna kapist kasvõi mett või suhkrut või midagi muud peale. Ja järgmine kord ma toon ise moosi kaasa. Ja seda kõike üteldes, see ei tähenda, et ma ei armasta sind või sa pole mulle oluline. Sa oled mulle ikka maailma kallim vanaema.’ Peale seda ei olnud vanaema üldse solvunud. Ma sain ennast kehtestada ja jagada kuidas ja midagi mulle sobib väga sõbralikul moel. Kui ma aga oleks teinud seda väga kandiliselt: ‘Kuule memm, et jälle sul on vaarikamoos, et tead küll mulle ei istu see moos, et kas muud moosi ei saanud siis mulle orgunnida? Mis sul viga on?’ Siis selline suhtlemine oleks vanaemale pigem halva tunde jätnud ja tema solvumine oleks ka mind mõjutanud. Seega olenevalt suhtest, saad lause lõppu alati panna – ‘Ja see, et ma seda väljendan, ei tähenda, et sa ei meeldi mulle või ei ole mulle oluline.’ See on uskumatu tegelikult kui tundlikud on meie enesetähtsuse teemad. Kui enesetähtsus saab aga poputatud jõuab see sinu sõnum kindlasti palju paremini kohale. 
  6. Kui sa oled situatsioonis kus on palju probleeme enda väljendamisega ja enesekehtestamine looks pigem probleeme kui lahendusi, siis pead ise vaatama mis veel võimalik on. Näiteks siin La Cruzi külas on praegu käimas küla nädal, mis tähendab et kell 5 hommikul hakatakse laskma õhku väikseid pomme, mis siis vana traditsiooni kohaselt oli märguandeks kõigile tulla kirikusse. Küla ise on ookeani ääres, et siis need paugud kostusid igasse ilmakaarde. Kell 7 lastakse uuesti. Ja kui mina olen siia kolinud ja olen siin nn külaline, siis ma ei saa lihtsalt minna ja paluda seda traditsiooni muuta, kuna mulle see nii sobiks. See traditsioon on ajast ja arust, praegusel ajal on ju olemas äratuskellad ja mobiilid. Aga see on traditsioon. Siis tuleb valida mingi lahendus, nii et see mind ei segaks. Seekord lähemegi siit ära selleks ajaks, nii et meie magamisrütm ei saaks häiritud. Seega ka see on enda kehtestamine, isegi kui sellisel vaiksel moel.  — Samamoodi on meil maja taga üks punt koeri, kes kogu aeg hauguvad just öösel ja mitmeid tunde järjest. Mitte keegi ei tee sellega mitte midagi. Keegi proovis omanikega rääkida ja nad ütlesid, et need pole isegi nende koerad. Koerad on isegi ka hammustanud möödujaid. Aga keegi ei tee mitte midagi. Mehhikos ei ole tark kohalikega raksu minna. Olukord võib väga keeruliseks minna. Seega mida ma sel puhul teen? Enamasti sõidan sealt autoga mööda, nii et koerad ei saa mind vigastada. Kui ma olen jala, siis lähen mööda teist tänavat, nii et nendega kokku ei puutu. 
  7. Et enesekehtestust kergemaks teha oleks soovitav näiteks igasugu panustamisega seotud kokkulepped kirjalikult teha. See hoiab kõik selges suhtlemises ja on mustvalgelt kirjas. Näiteks kui alustasin tööd siinses kultuurikeskuses, siis seal tegime ka sellise lepingu, et mis minu kompetentsi kuulub. Ja ma teadsin, et mina näiteks ei taha kohvikus pool päeva maha magada, et tahaksin see aeg siblida hoopis sotsiaalmeedia ja muude mind huvitavate teemadega. Kirjutasime selle ka kõik lepingusee kirja. Mis juhtus? Nädala pärast tuli omanik ja kurtis, et ma ei tee seda, mida ma oleksin pidanud. Ma võtsin siis kokkulepped ette ja tuli välja, et olin küll teinud kokkuleppe kohaselt, aga tema arvas, et ma ikkagi oleks pidanud kohvikus ka toimetama. Kui ma oleks aga kohvikus toimetanud ei oleks ma saanud tehtud kõike seda, mis oli minu lepingus kirjas. Ja see oli üks esimesi kordi kui ma tõeliselt selles osas jala julgesin maha panna ja sain aru kui oluline on organisatsioonides tööd erinevatele inimestele ära jaotada, et olla kõige efektiivsem. 
  8. eijulge veelMõnikord tähendab enesekehtestamine ka ultimaatumite seadmist. Kui oled kellegagi proovinud selgitada teie kokkuleppeid ja teine pool pole sellest ikkagi aru saanud, siis tuleb natuke karmimaid meetodeid kasutada. Ultimaatumeid tuleks kasutada tõesti kui mitte midagi muud enam ei aita. 
  9. Enesekehtestus on väga tihedalt seotud meie enesekindluse ja enseseväärtusega. Kui need kaks viimast on täiesti omadega maas ei saa inimene ennast ka kehtestada, kuna need on nagu kaks enesekehtestuse jalga või vundamendi nurgakivisid. Enesekindlus tähendab seda, et ma olen kindel selles, kes ma olen ja mida ma teen ja kuhu ma liigun. Kui ma selles veel kindel pole, siis ma avastan palju uut, et endaga tuttavaks saada. Eneseväärtus on see, et mul on selge arusaam, mida ma väärt olen. Samuti kui palju on väärt minu talentide, oskuste ja teadmiste jagamine ning kuidas ma selle eest väärilist hinda küsin. 
  10. Enesekehtestus rahaliste tehingute puhul võib olla väga keeruline ja raske kuna enamus inimesi on ülesse kasvanud keskkonnas kus raha küsimine pole olnud kerge. Ma olen ise võtnud endal ka selle luubi alla. Panin tähele, et mul oli palju mustreid, kus ma leppisin kokku esmased koostöö tingimused kellegagi ja siis teine osa – see osa mis puudutas rahalist osa jäi kokku leppimata. Kui teenus oli osutatud, siis tekkis alati kaklus, et kui palju keegi peaks saama ja mis oleks õiglane. See tekitas sellise edasi tagasi visklemise energia ja palju negatiivsust. Seega sarnased raha mustrid tuleb oma teadvusest ja just ka oma alateadvusest puhastada ja lahustada, sest seni kuni need toimetavad, on ka väline reaalsus seda peegeldamas. 
  11. Enesekehtestus oma ajakasutuse osas. Ma mäletan kui ma alustasin transformaatorina siis alguses töötasin ma hommikul kella 6st kuni öösel kella 2ni. Mul polnud pause, ma peaaegu ei söönud ja trenni ka teinud nii et ühel õhtul kukkusin põrandale ja liigutada ei saanud. Mu kõhus olid nii suured valud, suuremad isegi kui sünnitusvalud. Peale seda sain aru, et olin üle töötanud ning ennast mitte piisvalt kehtestanud ja enda eest hoolitsenud. Seejärel panin selgelt oma klientidele paika kuidas minuga toimetamine käib. Kuna mul oli mitmeid kuid järjekord ukse taga, pidin õppima ennast väga selgelt kehtestama. Ma andsin teada, et kui soovitakse telefoni teel minuga teha seanss, siis selle hind on vastav. Kui soovitakse tulla ise kohale, siis selle hind on järgnev. Mu telefon lülitus klientide jaoks välja vähemalt õhtul kell 20. Lülitasin telefoni taas kord sisse hommikul. Tol ajal oli mul ka assistent, kes võttis telefoni vastu sellel ajal kui mina klientidega tegelesin. Minu kliendid õppisid kohe kiiresti ära – et Crystali käest tasuta seansse ei saa. Seetõttu jätsid mind inimesed, kes proovisid saada tasuta lõunaid kohe rahule. Minu kolleegiga oli aga lugu otse vastupidi. Võttis vastu kõik telefonikõned, ajalisi piiranguid ei pannud. Sageli helistati isegi öösel kell 12 või hiljem. Talle helistati, ta võttis vastu ja tegi tasuta telefonikonsultatsioone ilma et ise sellest arugi sai. Mingi aja pärast hakkas tema keha märku andma, et koormus on liiga suureks kasvanud. Ja tal tekkis tappev haigus. Kui ta oma elustiili üle vaatas nii nagu ka oma ajakasutuse, siis muutus kõik. Ta tervenes samuti. Nüüdseks on tal enamus aja telefon väljas. Tal on assistent, kes on vahefiltriks ja tema juurde on nüüdseks vist pea aasta järjekord. See on enesekehtestuse kõrgem pilotaaz. Õpime läbi õppetundide. Teile, kes loete seda artiklit oleks tore, kui õpiksite meie vigadest ja kõiki neid soovitusi kõrva taha paneksite ja mitte ainult – ka praktikasse! 

Loodan, et need nipid olid sulle inspireerivad ja paned need ka oma reaalsuses tösse. Jaga minuga oma enesekehtestuse kogemusi ning kas ja mis mõtteid see artikkel sinus tekitas. 

crystal danceOlen Crystal Ra Laksmi, kes on kasvanud nüüdseks ennast kehtestama. Ma saan aru, et iga kord kui teen seda südamest, siis koheselt joondub kõik mu elus sellele vastavalt. Nüüdseks olen õppinud ka märke lugema, mistõttu ma ei suru ennast sinna, kus mind  ei olda valmis vastu võtma. Enesekehtestus on olnud minu õnne valem igal tasandil ning aidanud mul luua oma unistuste elu minu tingimustel. Loodan, et ka sina oled sellel teel ja valmis selles suhtes teadlikult toimetama. 

Suur tänu sulle, et sa loed minu blogisid ja jälgid minu tegemisi. Oleme praegu veetmas aega teisel pool Banderas lahte. Õpime Michaeliga ka vahepeal tegema mitte midagit ja ka enda pruunistamisega. Me oleme olnud väga töiselt hõivatud hetkest kui siia saabusime detsembri lõpus.

Tasuta külluslikud kingitused

Viimaste kuude jooksul olen teinud palju tasuta online koolitusi ja osad nendest ka lindistanud. Siin on külluse blokkide kohta päris hea tutvustus. Slaidid on lisatud eraldi videona.

Külluse koolitust tutvustav tasuta video

Külluse koolituse tasuta slaidide video

Hawaii seikluskoolitused sellel sügisel

Selle maikuu jooksul proovime saada täieliku ülevaate kui suur saab olema meie Hawaii seiklusgrupp. Kui sa sooviksid tutvuda selle seikluskoolitusega, siis soovitan sul üle vaadata tutvustav google hangout. Ehk on see ka midagi sinu jaoks? Tutvustan seal programmi, nii nagu jagame ka oma kogemusi eelmisest aastast koos eelmise aasta ühe osalejaga ning uue grupijuhiga. Samuti olid ka liinil mõned uued huvilised.

Erakonsultatsiooni Eripakkumine – 25. aprill kuni 25.mai – 55 eurot – 75 minutit

Siin on kogu info selle pakkumise kohta FB’s, loe lisa siit: Kui sa soovid luua elu enda tingimustel, siis siin on just midagi sulle! Küsida võib sinule aktuaalsete teemade kohta.

Kõik pildid pixabay.com

Viimane pilt erakogust

Imelise kohtumiseni!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This