Select Page

Podcast

Aarete Seiklused Podcasti taustalugu

Crystal Ra on intervjuusid teinud juba aastast 1994. Esimesed katsed toimusid kahes raadiojaamas – Nõmme Raadios ja Kuma Raadios kus ta juhtis oma isiklikku talk showd nimega Elu Lained. Loe edasi.

Tookordse show eesmärk oli tuua saatesse põnevaid inimesi ja näidata et ka “tavalise rahva hulgas” leidub ääretult huvitavaid inimesi ja selleks ei pea alati olema vaid kuulsus või prominent.

Crystal Ra ei teadnud siis veel, et see oli soojendus ja vaimu poolne ettevalmistus kogu ülejäänud eluülesande seikluseks selle teemaga. Selleks aga et tekiks võime ja oskus inimesi küsitleda sügavamal moel viis Crystal Ra elutee teda otsapidi Norrasse, kus ta sukeldus antropoloogia õpingutesse. Pole paremat moodust aru saada kes me oleme inimestena, kust me tuleme ja kuhu liigume kui seda on antropoloogia suurendusklaas.

Aastatel 2002 – 2007 õppis Crystal Ra antropoloogiat Norras ja Lõuna-Aafrikas, mis aitas veelgi süvendatumalt sukelduda intervjuude maailma, isegi kui teistmoodi antropoloogilise lähenemisega. Osad neist intervjuudest sai ka lõimitud Crystal Ra magistrikraadi dokumentaalfilmi Lõuna-Aafrikast Kiirtee Taevasse mis tuli välja aastal 2007.

Suvel 2019 sai ta ka koos Michaeli, oma abikaasaga külastada oma dokumentaalfilmi peategelast Giovannat, kes oli kolinud Inglismaale. See oli väga põnev kohtumine. Näha ühe inimese elu transformeerumas filmikaamera ees Lõuna-Aafrikas ja seejärel selle jätkupeatükke päriselus Inglismaal – oli väga võimas kogemus.

Dokumentaalfilmid on kindlasti ka Crystal Ra tulevikumuusika. See võlu kuidas on võimalik filmilindile jäädvustada elu ja lugusid on võluv ja maagiline protsess. Podcasti tegemine on mingis mõttes mini dokumentaal – kuna protsessis on kõik sarnased elemendid. On vaja teha ettevlamistust, uurida mis ruumi luua ja siis lindistada ja siis see kõik kokku lõigata sobivaks saateks ja teha kõik järelturundusega seonduv.

Kirjutamine on olnud Crystal Ra üks lemmiktegevusi väikesest peale. Esimesed katsed avaldati ka tolleaegses noortelehes Eesti Meedias. Hiljem lisandus ka artikleid nii ajalehtedes kui ka ajakirjades vabakutselise ajakirjanikuna.

Alates 2013 alustas Crystal Ra uuesti aktiivsema isikliku blogi pidamisega ja seal sai ka alustatud uut intervjuude seeriat, mille käigus sai intervjueeritud rahvusvaheliselt 20 inimest. Osad said tehtud videointervjuud, osad vaid kirjalikud. Osad videod sai liidetud Crystal Ra VIP klubiga, millest sai 12-kuuline online klubi . Seejärel said osad neist üle kantud Crystal Ra Meistriklubi programmi, mis kestab ka 12 kuud ja on praegu aktiivne. Eelmisel kevadel alustas Crystal Ra ka Havai kultuuri ja lugude kogumeisega alustades uut You Tube kanalit nimega Aloha Fairytales.

Mõte oma Podcastist hakkas idanema juba aastal 2016, kuid alles 2020 aasta jaanuaris said esimesed konkreetsed sammud võetud.

Teekonnal alustamisega julgustas ka Indrek Põldvee, kes pakkus võimalust katsetada tema Hakkame Tegutsema Podcastis, mis on Eestis üks edukamaid Podcaste. Esimene episood sai lindistatud aprillis 2020 ja mõne kuu jooksul läks ülesse kolm episoodi – Mari Arnover (11.05.2020), Kaidi Kirss (1.06.2020) ja Heli Künnapas (14.06.2020).

Vaata nende kohta lisa siit:

1 juulil avasime ka oma Podcasti eestikeelse platvormi Podbeanis. Töö veel käib ka teiste platvormidega ühendamisega. Plaanis on panna ülesse üks episood nädalas – kesknädalal audio ja nädala lõpus video. Vahelduvalt lindistan ka oma solo seansid külalis intervjuude vahele parajasti aktuaalsetest teemadest.

Podcastil on olemas ka oma FB leht, oma leht Podbeanis ja You Tube kanal.

Mis on Aarete Seiklused Podcast Crystal Ra-ga eesmärk?

Aarete Seiklused Crystal Ra-ga on Podcast, mille eesmärk on jagada põnevate inimeste lugusid kes armastavad elada kastist väljas ja on juba pikemat aega aru saanud et nad on iseendi suuremad aarete laekad. Nad on avastanud kuidas need sisemised aarded nii iseenda kui ka maailma jaoks tööle panna, nii et see planeet muutuks paremaks kohaks.

Kuna Crystal Ra on ise seigelnud 30-le maale, on tema huviorbiidis sageli just ka inimesed kes on palju reisinud ja palju näinud, kuna iga kord kui lahkume oma kodumaalt – astume me jällegi “äärealale” ja juba seetõttu võime avada uusi aarete laekaid oma sisemuses. Need “äärealad” on hirmutavad, aga nende taga on alati peidus põnevad aarded.

Mõnikord on külalisteks ka inimesed kes pole küll palju reisinud, kuid kes on läbi teinud kas palju siseseikluseid või läbi tulnud väga paljudest katsumustest mis on muutnud ääreala viljakaks aiaks mitte ainult endale vaid ka teistele. Sagedased on ettevõtjad, vabatahtlikud, suured aktivistid ja eesrindlikud kogukonna(dade) vedajad. Crystal Ra usub et igas inimeses on need aarded olemas, iseasi kas ja kes julgeb ja söoandab neid välja kaevata ja nendega midagi peale hakata. Ühe inimese lugu võib teisigi motiveerida rohkematele tegudele!

Saatejuht Crystal Ra usub et igaüks on üks suur aare ja et meie sees on veel peidus palju sisemisi aardeid. Crystal Ra ülesandeks on jagada maailmaga nende inimeste lugusid kes on juba ülesse leidnud kas mõned või paljud oma aaretest ja saavad oma looga inspireerida ja motiveerida ka teisi elama täisväärtuslikumat elu julgedes valida tõeline “oma südame tee” mis paneb nii südame kui ka mõistuse mitte ainult laulma vaid ka koostööd tegema ja maailma muutma.

Mis juhtub siis kui me paneme oma aarded nii iseenda jaoks tööle kui ka teiste jaoks? Mis saab meist ja maailmast meie ümber?

Samuti on Crystal Ra ülesandeks saate ajal tuua välja saatekülalise hiilgust, nii et need erinevad aarded mis on temas peidus – saavad ka maailmale suuremalt välja paista ja teha seda palju suurema hiilgusega ning teha võimalikuks olla selle inimese aarete valjuhääldi.

Saate läbivateks teemadeks on sisekaemus, Holistiline Küllus, Siseaarete laekad nii nagu ka jagada nippe ning tööriistu kuidas luua oma elust tõeliselt põnev seiklus iseenda tingimustel siin ja praegu.

Kui sa soovid saadet toetada või hakata saate vabatahtlikuks, võta meiega ühendust aareteseiklusedpodcast@gmail.com teel.

Aloha!

Imelist nautimist ja kasvamist koos meiega,

Crystal Ra koos tiimiga;)

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This