Select Page

=janetaloneLugu vägevast naisest, kes tegi armastuse tiivul julge usaldava hüppe armastusse ja mehesse, selleks, et oma unistus ümber defineerida! 

Küsimused esitatud ja lood ülesse kirjutatud esmase toimetamisega nii nagu ka tõlkega Crystal Ra Laksmi poolt.

Lisateksti toimetamine Janet Hudson.

 Sa oled seikleja nii elus kui ka mere peal. Su elu on olnud päris põnev seiklus, et jõuda sinna kus sa praegu oled. Kui sa vaatad tagasi oma juurtele, mis ja kes on olnud kõige mõjuvõimsamad inimesed või tegurid, kes on sind juhtinud sinna kus oled praegu oma elus?

Mentaalselt, emotsionaalselt ja psühholoogiliselt – mu ema oli mu suurim mõju. Mu isa andis mulle selle keha, mis on imeline aeroobne mootor, mis tähendab, et ma võin lihtsalt minna ja minna ja armastan kasutada oma keha igasugusteks füüsilisteks katsumusteks – nagu tantsimine, suusatamine, matkamine, ronimine, jalgrattaga sõitmine, jooga näiteks.

Olen oma emale tänulik, et ta andis mulle oskuse armastada elu ja naturaalset maailma ja mu intelligentsuse. Ta uskus minusse tõeliselt. Ta oli mu suurim fänn kui ma ülesse kasvasin ja ma tõeliselt hindasin seda. Ta andis mulle ka raamatute ja keele armastuse ning õppimise nii nagu ka mu isa. Näiteks mu isa luges terve entsüklopeedia läbi kui mina olin laps. Ma sain temalt samuti uudishimulikkuse, mis tõi mind siia Mehhikosse.

=punta

Purjetamine Mehhikos. Foto Janeti privaatsest kogust

Aga ma pean ütlema, et paljud paljud inimesed mõjutasid mu elu ka hiljem. Aga neid on liiga palju, et neid kõiki mainida. Osad neist andsid mulle informatsiooni millestki, mis juhtis mind millegi muuni ja Nikk, mu uus partner, on viimane kingitus. Ma järgnesin tema unistusele tulla Mehhikosse. Ma kuulsin sellest ja tundsin, et ma sooviks seda teha. Esimest korda kui ma olin Mehhikos, oli aasta 1997. Sõitsime mere kayakitega Sea of Cortezi piirkonnas ringi, ka sealsetele saartele ja armusin selle piirkonna Mehhikosse.

Sinu suurim unistus sinu elus praegusel hetkel? 

Mul pole praegu endal unistust. Olen teinud kõik, mida endale eesmärgiks seadsin kui olin 20-aastane. Mu ainus soov, mida ma sooviksin veel teha ja arendada on mu soov töötada inimestega kes on suremas. Et aidata neid ja nende armsamaid selles üleminekufaasis. Olen surma protsessist väga lummatud, arvan, et see on väga skorpioni tähemärgi asi.

Kujuta ette kui sa oleksid 90-aastane ja vaataksid tagasi oma elule – mida sa ütleksid – Milles su elu seisnes?

Ma ütleks, et see oli õpetamisest ja kuidas aidata teisi inimesi taipama, kogema, tarkust saama ja mõistma. Olen alati õpetaja olnud. Ma võitlesin palju avaliku kooli vastu, sest see polnud minu jaoks. Kui ma olin noorem, siis õpetajaks olemine polnud minu jaoks üldsegi ahvatlev.

=cycle

Mt Adams, Rattasõit Oregon 2014. Foto Janeti erakogust.

Mu sõbrad tulid sageli minu juurde, et jagada oma probleeme. Ma kuulasin ja nägin asju uuel moel ja võisin neile näidata kuidas lahendada mõningaid probleeme, mis neil olid. Isiklik areng on olnud kogu aeg mu huviks. See oli seesama minu õpilaste jaoks ja ma tahtsin neile õpetada aineid läbi selle perspektiivi.

Kui ma olin 21 siis ma õppisin arstiks – täpsemalt aju kirurgiks kuna ma olin sellest nii huvitatud ja tahtsin inimesi aidata nende aju vigastusega. Kuid peale mõnda aega ma otsustasin, et see ei toimi, nii et ma vahetasin oma ainet õpetamise vastu peale ülikooli kolmandat aastat.

Üks aasta hiljem oli mul nädalane õpetaja kogemus kuidas õpetada. Mul oli väga hea aeg. Ma tõeliselt nautisin seda kuna see tundus mulle väga kerge. Mulle meeldis õpilastega suhelda kuna see andis mulle energiat. Mitte lühikest aega, aga koguni 40 aastat! Peamiselt ma õpetasin erinevaid teaduseid. Nagu näiteks keemiat – kuna see õpetab kuidas universum toimib. Ja … mulle maksti palka plahvatuste eest. Kui lahe see on?

Mulle meeldib nuputada kuidas midagi seletada, eriti kui see on raske ja teha see arusaadavaks nii et nagu pirn läheb peas põlema. Näiteks õpilased Euroopast tulid mu tundi ja neil oli minimaalne inglise keele oskus, aga kuna see oli väga matemaatiline ja visuaalne tund, siis neil polnud probleemi. Neil oli vaja natuke abi kirjutamisega. Hiljem nad tegid isiklikke eskperimente. Nad polnud kunagi eksperimente teinud. Oleks väga põnev Euroopasse tagasi minna ja vaadata kas on võimalik muuta seda süsteemi seal nii, et õpilased õpiksid teadust rohkem kogemuslikumal moel.

– Kui vaataksid elule tagasi 90-aastaselt, siis millest sa kõige rohkem hoolisid?

=sailing

Purjetamine kapten Nikkiga ja Janetiga (kaamera taga) ja eestlastega Tiina ja Crystal Ra Mehhikos. Foto Janeti erakogust.

Mu lapsed, mu lapselapsed, mu lähedased suhted, sõbrad ja perekond, loodus ja naturaalne maailm. Olen alati hoolinud loodusest väiksest peale. Ma võisin õpilasi mõjutada, nii et nad ühendusid uuesti loodusega ja said sellega paremaks sõbraks, nii et nad oskasid ka selle eest rohkem hoolitseda. Ma lõin palju kooliväliseid tegevusi, nagu klubid, peale kooli tiimid ja suve tiimid, kes teeksid keskkonna uuringuid, et päästa metsikuid kohti ja olen selle üle väga uhke, kuna see panustas ka mu enda lastele. See on imeline kingitus, kui saad avastada sisemist ja välimist maailma. Matkamine, pikamaa suusatamine, ronimine ja keskkonna ennetamine ja uurimine on kõik minu elus väga tähtsal kohal.

Mis oli raskeim hetk su elus? Kuidas sa sellest läbi tulid?

Canadianrockies

Canada Rockies mägedes. Foto Janeti erakogust.

Mu abikaasa armus kellessegi teisesse. Ma jäin temaga abielusse veel 3,5 aastat samal ajal kui tal oli afäär, just laste pärast. Mul oli palju häid sõpru, kellega sain rääkida kui ma olin endast väljas ja proovisin alati minna natuke kõrgemale positsioonile, et asjale teise pilguga vaadata – ei olnud küll alati edukas, aga proovisin endalt alati siis küsida – mis oleks parem moodus sellele läheneda, nii et see teeks rohkem head ja kõige vähem haiget.

Tänu sellele tulin ma sellest välja palju tugevamalt. Ma ei tahtnud lahutada. Lõpuks ma sain aru, et see situatsioon ei saanud enam nii jätkuda just ka laste pärast – seda ei saanud enam eitada või varjata. Ma sain aru, et lapsed olid 8 ja 3 ja siis me lõpetasime. Ma teadsin, et suudan enda eest hoolitseda, aga see oli väga paha mu emotsionaalsele olemusele. See lõppes sellega, et mul oli väga raske kaua aega mehi usaldada.

=whalesplash

Küürvaal Banderas Bays. Foto Janeti erakogust.

See oli ka raske, kuna see nende uus suhe lõhkus ära kaks teist suhet. See põhjustas palju emotsionaalset hävingut. Ma ootasin 10 aastat enne kui ma läksin nõustaja juurde, kuna see oli nii kallis. See aitas, aga oleksin soovinud, et oleksin läinud natuke varem. See aitas mul mõista ennast paremini ja kaevuda sügavamale oma lapsepõlve ja täiskasvanuea emotsionaalsetesse mustritesse, et aru saada kust need tulid ja neid ära tunda ja tähele panna ja kõrvalt vaadata, aga mitte nende poolt kontrollitud olla.

Ma avastasin oma varjatud emotsionaalset agendat, mis ma soovisin ei oleks mõjutanud mu kohalolu maailmas. Ma õppisin kuidas oma meelt jälgida nagu budist seda teeb – sest su meel loob emotsioonid.

upperfallstraining

Ürgne Douglas Fir Mäe St Helensi ääres treeningsõidu ajal. Foto Janeti erakogust.

Paljud inimesed ütlesid – su emotsioonid lihtsalt juhtuvad, sa ei kontrolli neid – aga see pole tõsi – see tuleb meie mentaalsetest mõttevormidest. Ma õppisin oma mõtteid jälgima. Panna tähele kui mõte loob emotsiooni – emotsionaalne ebamugavus või vastupanu, kurbus, viha või frustratsioon. Meil on kõigil need emotsioonid, kuna me oleme füüsilises kehas. Tähelepanu pööramine oli väga suur boonus mulle. See on ka üks põhjustest miks ma alustasin budismi õppimisega, kuna suur osa sellest oli oma meele jälgimine.

Alustasin väga intensiivse meditatsiooni programmiga – 4 tundi magasin öösel ja 2 tundi mediteerisin päeva jooksul, siis õpetasin koolis ja samal ajal tegin ka läbi erinevaid kassette, mis tasakaalustasid mu aju võnkeid.

=lacruz

Kaktus ja lind (brown Boobies) Chamela lahes. Foto Janeti erakogust.

Nii, et nad võtsid mind mu beeta ahvi meelest välja ja viisid alfa tasandile, see mis on hüpnootiline tasand, seal kus theta ja siis sügavam tasand delta tasand asuvad, kus su ajuvõnked on tõeliselt aeglustunud. Paljud pildid alateadvusest tulid ülesse – sa oled ärkvel ja unistamas. Sünkroonsus siin tähendas – kasutada kassette ja sünkroniseerida oma vasakut ja paremat ajupoolkera.

Ma nägin, et mida iganes universum mulle toob ja mis on positiivne, ma võtan selle vastu. Ma tean, et õiged inimesed, raamatud, muusika tuleb mu ellu, nii nagu ka võimalused – kuna kui mul on millegi suhtes huvi, siis mul alati on võimalus tuua oma ellu seda, mida ma otsin. Mõnikord asjad kaovad ära – kui see pole õige – või siis inimesed kaovad ära. Siis ma pole neist enam huvitatud.

cavejanetnick

Saar San Francisco California lanes. Foto Janeti erakogust.

Isegi mu abikaasa afäär, lahutus – ma sain aru, et ma poleks täna see kes ma olen ilma selleta, ja mul on ikkagi kahju, et mu mõlemad lapsed pidid seetõttu kannatama. Aga neil on mõlemal väga toredad abielud, nii et ma arvan, et asjad kukkusid päris hästi välja ka nende jaoks. 

Ma arvan et oma unistuste jahtimine on oluline – nagu siis kui ma veetsin 3,5 aastat Austraalias. Kui me seda teeme, siis me kasutame mõlemat ajupoolkera – maskuliinset ja feminiinset poolt, ning lubame maagilistel võimalustel tulla meie ellu. Ei ole vaja ainult lineaarselt asjade suunas liikuda. Paljud ronivad depressioonist välja armastuse tõttu. See oli ka minu puhul nii.

janetnick

Janeti ja Nikki jõulukaart Mehhikost. Foto Janeti erakogust.

Siis me ei näinud teineteist umbes 40 aastat. Keskkooli vilistlaste kokkutulek tõi meid jälle kokku ja meie vastastikune sümpaatia ja sarnased huvid on hoidnud meid koos nüüdseks kaheksa aastat.

Mu uus partner Nikk ja mina kohtusime uuesti peale mu teist lahutust. Alguses oli kogu fookus tervenemisel. Unistus koos olla – see tundus olema liiga vara, kuna ei tundunud nagu meil oleks piisavalt palju ühisosasid olnud. Aga hiljem me avastasime, et see pole ainult tervenemine miks me koos oleme, see on ka lõbususe pärast miks me oleme koos. Kergus. Aga ikkagi – on hea küsitleda ennast peale pikka kooselu kellegagi just enne kui siseneda uude suhtesse.

Mis on olnud kõige inspireerivam hetk su elus? Mis juhtus

=Mexicohappycoast

Õnneliku ranniku purjetamine Mehhikos, teel Barra Navidadi. Foto Janeti erakogust.

Transformeerida midagi mis oli paremaks.

See oli kuus aastat peale seda kui mu meditatsiooni programm algas ja ma käisin selles new age kirikus. Seal oli parajasti töötuba, kus üks naine tuli ja istus ning mediteeris laval ja ta andis meile kõigile mingi kingituse läbi vaimu. Järgmisel päeval ma läksin kirikusse ja nad mängisid seda lugu – ‘Andu armastusele, kui armastus on see, mida otsid’ ja ma tundsin kuidas mu energia liikus mu kehast välja mitmeid meetreid igasse ilmakaarde ja mu süda avardus ja ma istusin maha ning minu kõrvale istus üks võõras ja küsis, et kas ma olen teadlik, et mu energia on väga selge seal kus tema istub. Tema suutis seda ka tunda.

Ma ütlesin:

‘ Ah see on siis see millest see kõik on – energiakeha mis suudab avarduda ja kokku tõmbuda ning me saame seda kas kasutada või mitte.

=canadianrockieslake

Yoho Rahvuspark. Canada Rockies Mäed. Foto Janeti erakogust.

Miks see oli inspireeriv? Kuna siin on palju rohkem sisu sellel eksistensil kui me tavaliselt kogeme. Mitte ainult ma ei tundnud seda – teine isik minu kõrval tundis seda ka. Ma ühendusin selle inimesega. See kinnitas kõiki neid tundeid, mis mul olid energiakehast mis meil on ja samuti ka materiaalsest kehast. Ja see on kõik ühendatud armastusega

Mis suhe on sul rahaga? 

Ma usun, et mul on alati piisavalt. Ma ei taha liiga palju. Ma ei taha raha majandada ja rohkem kui on vaja. Ma olen rahaga sõber. Kui ma olin väga väike, siis mu vanemad ei olnud rikkad ja ma tahtsin olla väga rikas. Kui ma sain 20-aastaseks tegin ma kannapöörde – ma ei tahtnud üldse palju.Tahtsin lihtsalt piisavalt. Ma muutusin väga vaimseks. Minu kogemus oli, et isegi peale oma lahutust kui mul olid vahest rahalised raskused, siis alati raha tuli kuskilt ja ma olin ka ise väga nutikas kuigi vahest tuli võibolla mõni kallis asi maha müüa, et süüa osta, siis ma teadsin, et see oli transiitaeg.

Balance

Purjekas ‘Balance’ saab update-i. Foto Janeti erakogust.

Nüüd ma olen oma elus seal kus ma tahtsin olla, nii et mul on piisavalt ja saan ka annetada headele eesmärkidele, millesse ma usun ja aidata oma sõpru. Ma saan ka vahest välja teha ja mulle see meeldib. Ma võin anda raha Arunale ja Waylandile näiteks. Ma annetan palju heategevusele ja ka oma lastele, eriti oma tütrele ja oma koertele. Raha aitab ja mul on hea meel, et suudan seda kanaldada ja seda ringluses hoida.

Kas sa võiksid defineerida mis on finantsiline iseseisvus sinu jaoks

Et mul on piisavalt raha, et enda eest hoolitseda ja ma ei pea kellestki sõltuma, kes peaks mulle raha andma, välja arvatud mu pension. Mul on sotsiaaltoetus ja ka pension, mida ma maksin palju aastaid. Nüüd siis aitab nii valitsus kui ka osariik mulle raha anda nii, et mina saan sellest kasu ja jagan seda ka teistega. See on ka siis moodus kuidas ma ennast ära elatan ja ma tunnen, et mul on nii vedanud, et mul see võimalus on.

vallartatogether

Puerto Vallarta, Mehhiko. Foto Janeti erakogust.

Sa oled kirjutanud oma blogi juba pikemat aega. Kuidas see juhtus ja miks sa seda teed?

Enne juulit 2012 ma tegin reiside raporteid oma sõpradele. Nad keelitasid mind blogi kirjutama hakata oma Mehhiko seiklustest. Nii ma siis õppisin kuidas kasutada wordpressi ja ühinesin blogi maailmaga. Ma proovin postitada vähemalt kuus korra. Ma teen seda kuna mulle meeldib suhelda läbi kirjutamise ja ma armastan ka fotograafiat ja nii saan siis jagada oma seikluseid teistega.

Soovisid jagada ka oma lemmikluuletust:

 Poem ‘A Rolling Stone’

To scorn all strife and to love all life

With the open eyes of a child 

From the plangent sea to the prairie

From a slum to the heart of the wild

From a red-rimmed star to a grain of sand 

From the vast to the greatly small

For I know that the whole for the good is planned

And I want to see it all

By Robert Service

 … See olengi mina…

=janetmesmallKuidas sa Crystalit tunned ja kui kaua? Mis sind teda imetlema paneb?

Ma kohtusin Crystaliga 2013. aasta suvel La Cruzis, kus me mõlemad elasime too hetk. Minu üks sõber soovitas teda, et teha energia tervenemise seanssi. Ma sain kohe aru, et Crystalil on võime kanaldada ja jagada ning aidata luua väga imelist energiat.

Me hakkasime koos töötama ja sessioone tegema, kõigepealt ruumis sees ja siis väljas läbi ‘Stretchdance in the Sea’ (‘Venitustantsud Meres’) tundide ookeanis. Crystalil on elurõõm ja elu armastus, mis teeb mind õnnelikuks, et teda tunnen. Me oleme jaganud väga palju lahedaid kogemusi viimaste aastate jooksul koos. Mul on nii hea meel, et me oleme sõbrad. Meil on tõeline ’imetlus kogukond’ siin.

Kuidas inimesed saaksid sinuga kontakti, et su elust rohkem kuulda?

Vaadake www.rainbowspinnaker.wordpress.com

Võib ka lihtsalt googeldada Rainbowspinnaker kõik üks sõna ja siis tuleb ka välja.

Suur tänu sulle su aja eest ja kõike paremat su seiklustel! See oli väga lahe sinu seiklustest ja su taipamistest rohkem kuulda. Ma olen täiesti kindel see inspireerib paljusid meie lugejaid. Ole nii kena ja jäta loo alla oma kommentaar, jaga seda oma sõpradega ning liitu minu listiga siin jättes kasti oma emaili.

Soojusega Mehhikost

Crystal Ra

Mul on heameel kinnitada, et sel suvel tulen ka Eestisse. Esialgne kava on kindlasti viibida seal täisajaga juulikuus ja võimalusel ka augustis ja septembris. Peamiseks fookuseks eraseansid  Wantraga vees (võimalusel ka grupiteraapiad) ja Auratransformatsioonid ja tasakaalustused, aga ka ettevalmistus Hawaii seiklusgrupile. See on praeguste plaanide kohaselt viimane suvi lähiaastatel kus veedan mitu kuud korraga Eestis.

Minu järgmised värsked pakkumised mu fännidele on siin: Wantrakursus naistele sel suvel 24 – 26 juuli Matsalu looduses. Sinna on vaja veel eelregistreerida vähemalt 4 naist, kes maksaks oma ettemaksu 143 eurot hiljemalt 21.maiks. Kui neli osalejat veel registreerub, siis sündmus toimub, kuna on täitunud miinimum 10 osaleja nõue.

Teine suurem pakkumine on Hawaii seikluskoolitus, mis leiab aset Hawaiil, Big Islandil, algusega Konast 10ndal novembril ja lõppeb 19ndal novembril. Kui sul on selle kohta lisahuvi, siis loe siit ja uus Hawaii seikluskoolituse tutvustav vestlus toimub 1. mail. 

Lisaküsimusi saad küsida crystalexpansion @ gmail. com aadressilt;) 

Imelise kohtumiseni!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This