Select Page

9 aprilli seiklus Puerto Moreloses, Cancuni lähistel, Mehhikos

Peale rahamagneti aktiivset promo, tuli mulle ka päris palju negatiivset tagasisidet, et mingi püramiidiskeem ja mis kõik veel. Kirjutasin sinna siis oma kommentaari ja lõppu panin sellise lause: kui sulle ei meeldi, et jagan inimestele kalaõngesid, siis oota oma kala edasi! See postitus siin on neile, kes sooviksid endale saada oma kalaõnge ja sellega iseendale kala püüda! Kui sa kala ei söö, siis kasuta seda metafoorina!

Täna tulime rannast ja jäime peatuma silla peal, kus kalamehed olid just randunud ja puhastasid kalu.IMG_1513

Vaatasin nende päevitunud kehasid ja tundsin tänulikkust, et keegi teeb niisugust tööd. Siis vaatasin neid ilusaid suuri kalasid ja mõtlesin, et selleks, et see kala siia paati saaks, oli vaja neil läbi teha terve rida valikuid ja tegevusi, et see kala paati jõuaks, ära puhastataks ja lõpuks jõuaks poelettidele või restoranidesse.

Seega, kui lähete kalale, siis on vaja kõigepealt selgeks teha, kuidas plaanite kala püüda.

  1. Kas õngega, võrguga või muul moel?
  2. Kontrollida kas kogu varustus toimib!
  3. Selgitada välja kas see veekogu kuhu te lähete, kas seal on kala!

Ning siis on veel üks väga oluline lisa mida kalamehed peavad teadma, millal kala võtab? Teatud kalad jäävad konksu otsa varahommikul, teised pärastlõunal ja osad üldse öösel. Lisaks peab kalamees kui ta käib paadiga kalal ka teadma kõike ilmastikust sõltuvat. Millal merele minna ja millal mitte minna ja kuidas teha nii, et kogu protsess oleks maksimaalselt edukas.

IMG_1504

Seega kui teil on mingi idee, siis selleks, et ta saaks vilja kanda ja teile kala tuua või mida iganes valite, on vajalik teha teatud asju teatud moodi, aga seal on ka üks väga oluline lisaelement, mis on tegelikult – teadmised kuidas midagi teha. Kui mul on õng, aga tamiil on otsast ära või kui mul on õng millel pole konksu, siis ei aita ainult sellest, et ma teen asju nii nagu juhises kirjas. Lisaks tulevad mängu kõik muud tingimused, ning kõikide osade kokkumäng annab oodatud tulemuse. Sama on ka äris. Kui teil on idee, siis ainult ideega kaugele ei jõua. Samuti ei jõua kaugele kui on idee, teete äriplaani, aga midagi rohkemat sinna ei panusta. Tuleb teha teatud samme ja valikuid üksteise järel, kuni jõuad soovitud lõpptulemuseni! Nii, et kivi kotti!

Meeldetuletus ettevõtlusjooga kalastustunnist

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This