Select Page

See on hea küsimus!

Viimased aastad olen proovinud ära joosta oma varju eest, olen isegi ära jooksnud vahest teisele poole maakera. Kahju küll, aga vari on ikka kannul. Ja tuleb välja, et mitte ainult üks, vaid koguni mitmeid. Neid on vahest lausa pesakond! Kui eest ära ei saa joosta, mis siis veel võimalik on?

shadow

Carl Jung oli lääne psühholoog, kes võttis mõiste ‘vari’ esimesena kasutusele. Arvatakse, et see oli üks parimaid avastusi. Kui oma varju ei lükata ära vaid omastatakse täielikult, siis see pakub vabaduse sügavust, mida peaks kogema, selleks, et seda hinnata. Kuid väga paljud vaimsed õpetused, eriti idapoolsete mõjutustega, väldivad seda teemat täielikult. See on rohkemat kui väike kahe silma vahele jätmine. See loob vaimseid õpetajaid, kes väidavad, et nad on oma isikust vabad, kuid kes tegelikkuses võitlevad varjudega ja see pimekoht antakse õpilastele edasi nagu viirus.

Mis see vari siis on? Vari on meie olemuse teine osa, mis enamasti surutakse alla või siis projekteeritakse väljaspoole ennast ‘kui keegi teine’. Näiteks kui keegi on kontrolliv, siis enamus inimesi võtavad otsekohe seisukoha, et see on paha. ‘Kontrolliv’ sel puhul saabki varjuks.

Viimaste aastate seiklused Hawaiile tõid nii minus endas kui ka osalejates välja palju varjupooli. Kuna siis veel mul vastavaid tööriistu selle teema kohta kotis polnud, siis tekitaski see sageli palju probleeme. Kuna Hawaii saar on vaimu ja mateeria kokkusulamise punkt, siis tänu aktiivsele laavale, surutakse inimeste varjupooled sageli pinnale. Kui siis inimene midagi teadlikku nendega peale ei oska hakata, võib see luua lisaprobleeme, isegi siis kui Hawaii seiklus on ammu möödas.

Varjupooled on näiteks kui võtame erinevad sõnad, mis rasvaselt märgitud:

Hea/halb

Postiivne/negatiivne

rikas/vaene

rõõmus/kurb

Enamus inimesi proovivad varjupooli kas varjata või alla suruda. Kuid kuna polaarsust pole võimalik poolitada, on see üsna mõttetu projekt.

Sattusin lugema Debbie Fordi antud teemal kirjutatud materjale ja raamatuid nii nagu ka teiste lugusid, kes antud teemal sõna võtnud. On välja töötatud ka täielik protsess kuidas saab oma varju terviklikult taasomada. Viimasel ajal olen antud teemaga tegelenud väga intensiivselt ja kuna see on olnud mulle suureks abiks, otsustasin selle ka lisada meie ettevõtlusjooga programmi. Seal lahkan täiesti detailselt lahti kuidas kaardistada iseenda varjusid ja mis siis peale kaardistamist oma varjudega peale hakata.

Varjudega on see lugu, et põgeneda nende eest ei saa. Nad tulevad igale poole järele. Eriti valmid on nad tulema meie suhetesse.

Esimene kodune harjutus varjudega võiks olla, et kuulate oma varju või varjusid. Annate oma varjule või varjudele hääle. Kirjutage ülesse või rääkige kõva häälega välja mis teie varjudel ütelda on. Siis olete juba päris mitu sammu lähemale teinud oma varjudega tutvumisel. Ja nagu üteldakse, ei ole valgust ilma pimeduseta ja pimedust ilma valguseta. See võib alguses tunduda totter, kuid mida rohkem annate neile pooltele võimalust suhelda, seda naturaalsemalt kõik paika asetub. Mida rohkem asetub paika sisemine tasakaal, seda rohkem peegeldub see ka välises reaalsuses.

Minu viimased kuud möödusid varjude kuningriigis. Ja see oli huvitav aeg. Nüüd taasomastan oma varje samm sammult. Ja elu on nii palju kergem ja palju lõbusam. Milline tohutu energiakadu on selles, kui proovime oma varjusid alla suruda või neid taltsutada? Kui tegelikult võiks neid hoopiski teadlikult emmata?

Mis sa arvad, mis saaks sinust ja sinu ärist, äridest ning su elust kui sa ei võitleks oma varjude tuuleveskitega ja õpiksid neid teadlikult omama?

Kiirtee Iseendasse Seikluskoolitus pakub sulle palju ideid kuidas seda teha ning kuidas läbi selle muutud sa üheks võitmatuks inimeseks kuna kasutad oma nõrkusi oma tugevusena!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This