Select Page

aa pure life centerAjalooline kokkuvõte Inglimaja projektist ning kus on projekt praegu.

Suvel 2007 oli Crystal Ra Norra mägedes paastumas ning talle tuli nägemus, et Eestisse võiks luua keskuse, kus oleks palju vaimseid koolitusi ja muid tegevusi. Esialgu mõtles ta võtta eeskujuks Lõuna-Aafrikas oleva Inglimaja, mida ta ka ise filmis ja millest dokumentaalfilmi tegi. Tulles tagasi Eestisse, korraldas Crystal Ra erinevaid kokkusaamisi ning tegevusi, et seda käivitada.

Projekt sai tuntuks Inglimaja projektina. Protsessi käigus hakkas Crystal Ra tegelema AuraTransformatsioonigaTM ning paljud selle projekti huvilised said ka transformeeritud, mis tekitas situatsiooni, et nende inimeste omaenese protsess muutus nii tähtsaks, et nad ei olnud sellisel kujul enam  asjast huvitatud.

Projekti nime muutsime UUE AJA KESKUSEKS. 2008 aasta suvel külastas Crystal Ra Saksamaal Berliini lähistel ökoküla ZEGG´i ning sealsed kogemused ning kontaktid andsid talle palju innustust, kuidas seda projekti edasi suunata. Järgnevalt on soov luua fookusgrupp, kes hakkab tegutsema sellega, et projekt täide viia. Kogu loomisprotsess peaks toimima voolavalt, vabalt ja avaralt ning maksimaalses koostöös. Praeguse seisuga on meie listis 50 inimest. Praegu kutsume seda projekti UUE AJA KÜLAKS.

UUE AJA KÜLA 

KÜLA on teadlikule ning avara eluviisi ning elukäsitlusega inimestele, kelle jaoks on oluline elada sõbralikult koostöös loodusega. Piire ei ole ning armastus on kogu olemise keskmeks. Peamised suunad on VAIMSUS, TEADLIKKUS, KEHA, SEKSUAALSUS, ÖKOLOOGIA, KAAS- JA KOOSLOOMINE.

ASUKOHT. Looduskaunites kohtades, mitmes erinevas paigas üle Eesti. See tekitab ka võimaluse vahelduseks. Ideaalne on, kui kõikidel kohtadel oleks ligipääs veekogule, metsale, matkaradadele jms. Suurus võiks olla vähemalt 30 – 40 hektarit.

IDEOLOOGIA. Küla on rajatud koostöös inimestega, kellel on sarnane eluviis ning arusaam elust. Sedasi luuakse eluline vundament, mis on ühtne ka energeetiliselt. Inimesed selles külas on avatud, avara mõtlemise ning tegutsemisega. Nende enda isiksuslik areng on sealmaal, et nad on ühinenud oma kõrgema minaga, nende vaim ja keha on ühinemas või ühinenud. Nende mees- ja naispool toimivad harmoonias. Seal, kus tuleb esile intuitsioon, aitab meesenergia sellel kohe aktiivselt manifesteeruda reaalsusesse. Inimesed on harmoonias iseendaga ning armastavad iseennast üle kõige. See toob kaasa selle, et igasugune suhtlemine teistega toimub maksimaalselt austaval, armastaval, ausal ning läbinähtaval moel. Selles külas praktiseeritakse vaba armastuse printsiipi. See väike ühiskond on armukadeduseta ja vana moraalita küla. Armastada võib kõiki ja kõike. Toetatud on paarissuhted, kus on maksimaalne pühendumine, aga samas ka avatus uutele kontaktidele ning voolamisele. Selle printsiibi praktiseerimiseks on loodud suur ARMASTUSE MAJA. Seal on suur saal, kus korraldatakse üritusi, et inimesed saaksid väljendada oma armastust igal võimalikul moel. Lisaks on seal väikesed ruumid, kus osalejad saavad olla privaatselt, avastada ja kogeda armastust neile sobival moel. Alumisel korrusel on ka saun väikese olemise kohaga, kus madratsitel olles saab teha massaazi ja lihtsalt olla. Alastus ja alasti olemine selles külas on täiesti loomulik ning aktsepteeritav. Selles majas tehakse palju töötubasid, mis aitavad kaasa inimeste kehaliste blokeeringute avamisele, nii et suudetakse luua maksimaalne sõbralik suhe oma kehaga, aga ka vabaks saamine ja olemine kõikidel teistel tasanditel, sest mõistetakse, et kõik on ühtne suur süsteem.

PARTNERLUS. Kui oled seotud püha suhtega, siis on partner sinule kaaslaseks eneseavastuse teel. Ta on su parim sõber, armsaim, mängukaaslane, usaldusalune ja hoidja. Teie suhtes on rõhk tõel ja usaldusel, mis isegi parimas olukorras vajab küpsemiseks aega. Igal partneril on õigus välja öelda oma tõde ja väljendada viha, hingevalu, häbi ja armastust. Tõde kasvab välja sellest, kui üks partner kuulab austusega ära teise seisukohad. Mõlemad annavad oma panuse, et otsida tõde armastuses, ületades hirme, et teine ei armasta teda enam või lahkub ta juurest juhul, kui jagatakse tõelisi tundeid ja soove. Kui leiad lõpuks sellise inimese, on teie suhe tohutult tõstev, toetav ja rahuldust pakkuv. Iga päev on pühitsetud ja alati on järgnev päev eelmisest parem. Te tunnete sünergiat, mis võimaldab teie tunnete, loomemõtete ja jõuvarude kaugelt tõhusamat kasutust, kui suudaksite seda teha üksinda… Äripartnerid, kelle vahel tekib sünergia, avavad taevaväravad, millest tulvab uskumatult palju kõrgeid ideid ja projekte. Tuleb lihtsalt olla avatud vastuvõtuks ja tegutseda. Sõprussuhted, mis saavutavad selle tasandi, on haruldane kingitus, millest saab toitu ja õnnistust siis, kui avate oma südamed teineteisele.

LAPSED on kogu küla lapsed ning kõik külas olevad inimesed on nende perekond. Laste arenguks on loodud AVASTUSTE KOOL, kus nad saavad meelde tuletada ja avastada eluks olulisi kogemusi. Nad on iseendi õpetajad ning täiskasvanud on sõbrad, kes neid sellel teel saadavad ja toetavad. Samal ajal toimub ka rollide vahetus ning täiskasvanud on ise oma laste õpilased. Sellisel moel aktiviseeritakse võrdväärsuse printsiip ning see kasvatab lastes enesekindlust ning eneseväärikust. On olemas ka “TERE TULEMAST ELLU” SÜNNITUSMAJA, kus armastavas, soojas ja pehmes keskkonnas võetakse vastu uue aja lapsi. Sünnitus toimub vees ning on olemas ka mõned eraldi toad neile, kes soovivad pärast sünnitust veel selles imelises majas viibida.

ELUKORRALDUS. Selles külas ei ole reegleid ega piire, on voolav olemine ning elamine. Igaüks on osanik ja omanik. Igal küla elanikul võiks olla kas üksi või pere peale väike maatükk ja majake ning ka oma firma, millega ta panustab küla tegevusse ja ka enda heaoluks. Iga inimene tunneb, et teeb ja väljendab maksimaalselt seda, mida ta soovib või mis on tema Jumalik missioon siin maa peal. Iga küla elanik kasutab maksimaalselt oma oskusi ning talente ning teeb kõike entusiasmi ja kohaloluga. Samuti on iga elanik valmis uuteks katsumusteks ja väljunditeks. Sellisel tasandil loomine toob kaasa sügava armastuseenergias loomise ning kvaliteedi. Kõik vibreerib kõrgel tasandil ja meelitab inimeste, situatsioonide ja muude väljundite abil ligi veelgi sarnast energiat. Küla töös ja tegemistes on iga inimene omamoodi juht omas valdkonnas. Iga inimene selles külas saab ka küla tegemistes erinevaid väljundeid proovida, ka neid, mida muidu ei ole võimalik olnud teha. Ruum ja olemine on vabad eksperimenteerimiseks. Sellisel juhul saavad kõik kogeda erinevaid rolle ja ka vastutust. Vigasid või õiget ja valet ei ole. Peamine on aru saada, et kui käitume kõigiga nagu iseendiga Kõrgema Armastuse Lättest, siis ongi kõik tasakaalus, harmoonias ning kõrgemas teadlikkuses.

Külas on oma aed, kus kasvatatakse mahepõllundust järgides juurvilju, aedvilju ja puuvilju. Samuti on külas puhastusmaa-ala taimedega, kus heitveed puhastatakse. Küttesüsteemideks kasutatakse päikesepaneele, tuulegeneraatoreid ning puidukütet; lampe, mida saab ise käima tõmmata või hoopis küünlaid.

EHITUS. Kogu elamiseks vajalik on ehitatud ning loodud maksimaalses koostöös loodusega ning sellisel moel, et on võimalikult vähe sekkutud looduse loomulikku ringlusse. Majad on ehitatud puidust, savist, mullast, põhust vms looduslikest materjalidest. Majade ehitus toimub terve küla elanikega koos. Kui ehitatakse, siis iga inimene on maksimaalselt endaga harmoonias, nii et kõik loodu vibreeriks maksimaalsel moel ka pärast vormi valamist.

SISSETULEK. Enamus küla sissetulekutest tuleb ühes keskuse suures hoones korraldatavatest sündmustest ja kursustest. Kursused ja sündmused toetavad kõik uut ja avarat elukäsitlust. See on avatud nii kohalikele Eesti kui ka rahvusvahelistele koostööpartneritele. Enamusel külas elavatel inimestel on ka omad ärid ning lisasissetulek tuleb ka sellistest kanalitest. Eksisteerib ka ühiskassa, kuhu iga inimene annab vastavalt oma tunnetusele.

LOOMINE. Kogu küla peamine olemus põhineb lõbusal ja rõõmsal energial, mis tekitab sünergiat, ideid ning loomisjõudu. Küla elanikud on vallatud ning lubavad endil vastavalt olukorrale olla lapselikud. Iga päev toimuvad omad väikesed kogunemised, kus koosolemise sünergiat kaasluuakse. See annab ka aluse uuteks projektideks ning loomingulisteks väljunditeks.

KONTAKTID. Välismaailmaga on sõprussidemed ja seda eriti erinevate sarnaste ökoküladega üle maailma. Peamine eeskuju selle ökoküla loomisel on Saksamaal tegutsevast ZEGG kogukonnast. Oluline on, et see projekt on eeskujuks teistele kohalikele, aga ka Eesti  üldisele arengule ning seda ka maailma mastaabis. Selle küla suhtlemine välismaailmaga on oluline ning aktiivne. Küla on liidetud ning avatud ja suhtleb aktiivselt ka ümbritsevate linnade ja küladega.

2013 UPDATE

Sügisel 2012 kogunes osa Gaia grupi inimesi ja Crystal Ra ning ärimees Innar Saksen, et rääkida võimalikust projekti teostusest. Idee oli luua sarnane projekt mõningate muudatustega Lõuna-Eestisse.

Sellest sai tehtud ka väike video, mis annab selgema ettekujutuse. Idee põhiselt oleks siis kogu Gaia programmi lähenemine seal aktiivselt kasutusel.

Kevad 2013

Innar Saksen ja mina hakkasime mõtlema, et kas poleks targem see keskus kõigepealt teha sooja kliimasse, ning seejärel sealt vahendeid Eesti poole jagada. Innar veetis 3 kuud Oahul ja uuris sealseid võimalusi. Innar on loonud palju võimalikke koostööpartnereid tulevikuks ja osa ka läbi Crystali kontaktide.

Suvi 2013 – suvi 2015

Crystal Ra elab praegu Mehhikos, Puerto Vallarta piirkonnas, kus on suuri potentsiaale sellise keskuse loomiseks. Ta loob praegu koostöövõrgustikku ja kontakte tuleviku jaoks. Kliima on sobiv, kohad on turistipõhised enamuse aja aastast (va juuli kuni oktoober). Piirkond tõmbab ligi nii ameeriklasi kui ka eurooplasi. Elamiksulud on kordi väiksemad kui Hawaiil. Palju räägitakse ökoloogilisest majandamisest, on isegi tehtud selle suunitlusega külasid. Prjojektile on olemas juba üks suurinvestor ja võimalusi lisainvestoriteks on samuti.

Projekti team saab peamiselt koosnema tublidest ja toimekatest eestlastest, kellega see idee heliseb ning osadest toimekatest ja usaldusväärsetest kohalikest, kus projekt toimib. Lõpuks on idee nendest keskustest luua ülemaailmne uue ajastu keskuste võrgustik.

Igasugused ettepanekud, soovitused ja kontaktid on teretulnud! 

aagaiacirclepicVõta ühendust siit

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This