Select Page

gatsby2Hollywoodi linateos: Baz Luhrmann ‘The great Gatsby’ (‘Suur Gatsby’) Filmi treiler on siin:

Käisin seda filmi vaatamas 7 korda ja lähen veel. Miks? Loe edasi ja võibolla saad sinagi inspiratsiooni!

Kogu meie elu on tegelikult baseeruv lugudele. Saame kokku inimestega ja räägime lugusid. Lähme kinno ja teatrisse ja kuulame ning vaatame lugusid. Loeme raamatuid, mis koosnevad lugudest.

Mis siis meid selles nii paelub ja miks mõned lood on tõeliselt sügavuti inspireerivad ja teised mitte?

Kas sinu elu lugu on midagi millest võiks filmi teha?

Kas lood oma lugu teadlikult või lased sel endaga juhtuda?

Kas oled oma elufilmi looja või ainult käsutäitja?

‘Suur Gatsby’ on Hollywoodi linateos mis tehtud samanimelise raamatu järgi, mida loetakse Ameerika kirjandusklassika hulka. Peategelast Gatsbyt kehastab Leonardo di Caprio ja Daisyt Carey Mulligan.

Tõsi on see, et kõik me unistame küllusest meile omasel moel, kes printsist valgel hobusel, kes kuldkingakesest. Kuid vahe on see, et osad teevad selle unistusega midagi ja osad mitte. Ning kas ja kui palju julgeme tunnistada, et meil on suured unistused?

Filmi peategelane võttis kätte ja lahkus oma pere juurest kui oli väga noor. Juhuse tahtel päästis ta ära miljonäri koos tema jahiga karidele sõitmast ja seejärel purjetas 5 aastat temaga maailma meredel. Kapten suri, ning tema pere ei jätnud poisile midagi. Kuid kapten õpetas poisile kuidas olla külluslik ja kuidas selles rollis käituda. See äraõpitud, alustas Gatsby erinevaid ärisid ja oli ka teise ärimehe kattesirmiks. Saabusid miljonid ja muu sellega kaasnev. Oma südames hoidis ta aga unistust oma unelmate naisest Daisyst, kellega oli kohtunud aastaid tagasi ning kõik mis ta ülesse ehitas, ehitas ta üles Daisyle.

MORAAL

Samas oli huvitav jälgida mis rolli mängib filmis moraal. Kui moraal ära võtta, siis polekski mingit draamat. Kuigi mõlemad partnerid teevad avalikult kõrvalehüppeid, siis millegipärast hoitakse ikkagi ühiskondlikust heakskiidetud peremudelist kinni ja selle nimel sureb kaks inimest.

Võibolla olekski aeg luua uus filmide sari, kus sellises situatsioonis luuakse hoopis kärgpere, ning kus kõik kes omavahel üksteist armastavad saavadki seda nautida ja jagada ning avalikult?

Tõsi on see, et meil on võime kõikvmõimsalt armastada ning seda ka maailmaga jagada ning ka mitme inimesega korraga kui seda jagame, ka meeste ja naistega – olenevalt meie valikust. See on meie pähe pandud mudel, et ainult ühte teatud moodi on võimalik. Ja enamus meist elavad selle järgi isegi kui see neid ei rahulda.

See film on tõeliselt antropoloogiline, sest tõstatab elulised ja kultuurilised küsimused – kas ja kes keegi on, millest on inimese identiteet sõltuv ja kas ning mida võime luua kui ei jää kinni teiste inimeste piirangutesse või ka ühiskonna mudelitesse ning kuidas on võimalik luua unistusi reaalsuseks, kas mis rolli mängib inimese tulevikus minevik ning kas minevikku saab taasluua? Film peegeldab endas kogu 1920ndate ajastu iseloomu ja maailmavaadet.

KÜLLUSE VORMID

Selles filmis avalduvad kaks eri tüüpi külluse vormi. Üks on kus vaesest perekonnast mees ehitab ülesse oma impeeriumi ning teeb seda selleks, et luua oma unistust ja ehitada see oma armastatud naisele. Teine on sündinud rikkaks ja kõnnib kui vaja inimestest üle ja läbi, et puhtalt välja tulla. Tema enda au ja puhtus on talle kõige tähtsam.

See film teeb midagi inimeste külluse koodiga, võibolla kuna see on 3D film? Kui vaadata seda filmi energeetiliselt, ehk siis tõmmata endasse kõike mis selles on ka vaimselt, siis see aktiveerib kogu teie olemuse ja võite isegi tunda kehas surinat ning teie unistused võivad ellu ärgata moel mida pole unistadagi osanud. Ja nii võivad tulla need ideed ja sündmused ka teie ellu nii nagu filmiski ning luua teie ellu seiklust!

SOUNDTRACK

Selle filmi muusika on teine meistriteos, mis läheb sügavale ja puudutab. Siin on kaks minu lemmikut, mida soovitan kuulata:

XX lugu ‘Together’

Albumit vaata siit

Lana Del Ray ‘Young and Beautiful’

Vaata veel: Deluxe: smarturl.it/GatsbyMusic
Standard: smarturl.it/GatsbyMusicSD

Kiirtee Iseendasse Seikluse SEOS ‘SUURE GATSBYGA’

Minu jaoks oli film inspireeriv väga mitmest aspektist ja selle teema arutlus sobib väga hästi ka siia blogisse. Külluse ja raha teema on kõigile omamoodi südamelähedane, nii nagu ka kuidas luua oma unistust või mil moel olla ettevõtlik ja oma unistused ellu viia?

Minu Kiirtee Iseendasse online kursus ja muud pakkumised ja tooted ning teenused pakuvad täiel kujul terve hunniku tööriistu mida sina saad valida, et luua oma impeerium, oma unistuste seiklus või leida oma kuldking või prints valgel hobusel!

Mida sina valid? Kas lased ‘Suurel Gatsbyl’ endast välja tulla ja sinuga koostööd teha?

IMGP7187 

 

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This