Select Page

YoniGateÜks teemadest, mida äratasin 6 kuulise Ettevõtlusjooga programmis on SEKSUAALSUS. See on selline megatabu teema, on olnud eriti tabu Eestis ja mul on olnud au olla, selle teema esiletoojaks Eesti ühiskonnas juba aastaid. See on ka see mida antropoloogid ühiskonnas peaks tegema, esitlema ja esile tooma teemasid mis on relevantsed. Ja praegu on see teema järjest olulisem ka eesti ühiskonnas nagu igal pool mujalgi.

Esimene pilt selle teksti kohal sümboliseerib ‘yonit’, väljend mis on kasutusel enamasti tantras, sümboliseerimaks naise suguorganit. Usutakse, et see on püha värav valgustumisse, teadlikkuse ja avardumisse. Minu kogemus viimastest nädalatest on ka, et see on värav maksimaalsesse küllusesse, sest läbi yoni saab naine vastu võtta ja kui naine võtab vastu, siis hakkabki tema külluse ring tööle igas eluvaldkonnas. Kõige õudsam on enamus inimeste jaoks kui nad tulevad ka tantrasse on kohata iseennast, kõigega mis neil on ja ka varjudega mis neil on. Aga oma varju eest ei saa ära joosta. Uskuge, olen proovinud…

lill

Kõigepealt teile küsimus, kas olete mõtelnud miks on enamus kultuurides, religioonides seksuaalsus nii tabu? Miks on alasti naise keha tabu ja miks ei või olla alasti rannas suvel (kui just pole nudistide rannas)? Mäletan et olin Tallinnas üks suvi Pirita rannas seal kus on ‘isetekkinud alasti rand’ ja üks naine tuli mind sõimama, et kuidas ma julgen olla ilma rinnahoidjateta, sest tema laps näeb mu rindu ja see pole sünnis… Ma siis selle peale, et võibolla on hoopiski nii, et see kuidas mina olen ja ennast tunnen on normaalne ja rannas olemine riietega on ebanormaalne?

turiseis

Kui hakkasin tantrakursuseid korraldama Eestis aastal 2009 siis erinevad õpetajad keda maale tõin, järgemööda ütlesid, et eestlastel pole veel aeg avaneda sügavama seksuaalse avastamiseni. Megalahe oli kogeda, et Andrew Barns Austraaliast otse vastupidi tuli ja tegi kursuse 50 – 90 inimesega, kes olid valmis ja olid isegi valmis olema ühes ruumis kõik koos ja alasti, muidugi oli ka eelnevalt palju eeltööd tehtud. Ja mitte ainult, isegi puudutama teist inimest selles alastuses. Ja mis sellest sündis? See polnud seks selle labases mõttes, see polnud isegi erootika. See oli naturaalne olemine ja tervenemine läbi selle. Läbi selle tervenemise, avanemine täielikult elule ja selle küllusele igal tasandil, olemaks ühenduses oma väega. Ja see on ju see mida kollektiivteadvus ei taha. Kui olla ühenduses selle väega, ei saa keegi sind kontrollida. Kui keegi ei saa sind enam kontrollida oled isemõtlev ja tegutsev inimene.

tantrawavelingampark

Kui ma õppisin antropoloogiat Lõuna-Aafrikas, siis lugesime naiste ümberlõikamisest erinevates maades, kus lõigatakse naistel kliitor ära … Lugesime igasugustest piirangutest mis on naistele peale pandud seoses seksuaalsusega. Ning mida aeg edasi tantras, seda enam hakkasin aru saama kui palju kõik need keelud, religioonid ja moraal on proovinud taltsutada ‘naiselikkust ja tema ürgset väge’ sest kui see on mitteteadlikus vormis nii nagu ka mitteteadlik mehelikkus, võib see olla väga laastav. Kuid teadlikus väes võib valgustada tervet maailma.

Nii et  orgasmiline elu – unistus või reaalsus? Täna oli selline naistepäev, et mul pole sõnu! Esimene mees, kes soovis mulle ilusat naistepäeva oli mu poeg Sander. Imeline! Aitäh! Seejärel oli mul võimalus kogeda OM-i, mis on inglise keeles ‘orgasmic meditation’ (orgasmiline meditatsioon) mis tähendab seda, et silitatakse naise kliitorit 15 minutit teatud moodi. Ja kõik.

Esimese OMi tegi mu sõber koos OMi õpetajaga. Sensatsioonid, mis sellest tulid, olid uskumatud. Mu keha keskme osa sattus spiraali ja kogu olemus avardus. Kliitorise ümber ja lähedal arvatakse olevat ca 10 000 närvi või rohkemgi. See on ka see koht kus paljudel naistel palju emotsioone kinni istub. Peale 15 minutit oli mul natuke raske käia, sest ma olin nii sügavlõdvestunud. Tunne oli peaaegu nagu peale lapse sündi. Nagu uueks sündimine. Peale esimest tundi toimus palju puhastamist ja puhastumist – Kali ja varjupool viskas saltot.

Päeva teises osas oli võimalus ühineda kahe grupiga. Esimene grupp oli inimestest kes kõik tulid reede õhtul kokku et OMida. Ehk siis tuba oli täis 40 inimest, mehed istusid ja naised olid pikali, jalad avatud, ilma aluspüksteta ja võtsid vastu OMi. Kaks korda 15 minutit. Ja peale seda tõusid püsti ja jagasime seda kogemust ka suures ringis ja lahkusid. Täiesti tavaline reede õhtu, kas pole?

Minus oli totaalne tänulikkus. Tundus nagu lõpuks olin jõudnud koju, kus keegi mind hukka ei mõistnud ja ma võisin olla see kes olen ka oma liberaalses avatud seksuaalsuses ja orgasmilisuses, ma ei pidanud seda enam varjama. Isegi kui inimesed minuga ei rääkinud, ma tundsin nad austasid kõike minus, ka varju. Nad nägid seda, aga nad ei jäänud ainult sellesse kinni. Ja see teadmine tuli lihtsalt ühes ruumis olles, isegi mitte rääkides.

Viimane osa koosnes mängudest. Sellised verbaalsed mängud, mida saab mängida ja millega võib päris palju naeru ja nalja tekitada. Üks mängudest oli ‘hot seat’ kus üks inimene läks toolile ja teised küsisid küsimusi mis pähe tulid. Seal oli umbes 20 inimest ja kõik hästi avatud, mängulised, ja nii ehedad. See oli megavahva õhtu. Mu keha surises täiega, silmad põlesid peas, armastus voolas täie auruga mu keskmest kõikjale mu ümber. Ja ma naersin nii palju kogu aeg. Pärast sündmust rääkisime veel osade osalejatega ning imeline oli tõdeda, et uskumatult lahedad inimesed. Soojad, avatud, teevad seda mis meeldib ja täiesti kohal. Hoiavad ruumi. Kuulavad. Wow. Milline kingitus. Kujutage ette kui teie elu oleks kogu aeg selliste inimestega ümbritsetud mitte ainult isiklikes suhetes, aga ka töös ja äris?

Ja selles OMi energias ma läksin magama kesköö paiku. Ning ärkasin kell 4.30, et tulla siis blogi kirjutama. Te ütlete selle peale, et see pole normaalne? Miks mitte? Kui paljud meist jälgivad oma keha? Kui ta on väsinud, las ta olla ja las ta puhkab, kui ta on ergas, siis kasutame seda ära ja toimetame.

Kui paljud teist magavad 6 – 8 tundi kuna keegi ütles kunagi, et see on see mida keha vajab? Kui palju orgasme lubad sina oma kehal kogeda – kuus, nädalas, päevas, tunnis? Ja mis on orgasm sinu jaoks?

Kas see on seksuaalorgani põhine sensatsioon mida ainult teine inimene võib sulle pakkuda või hoopis üle terve keha sensatsioon, mis ei jää sinna vaid hetkeks, vaid kolibki su kehasse ja elab seal? Ja mis siis kui see orgasmilisus kandub kõikjale su ellu?See kuidas sa sööd, see kuidas sa töötad? Ja mis te arvate saab teie ärist või äridest kui te olete orgasmilised ja kogu aeg?

orgasmiccrystal

Kiirtee Iseenda Seikluses (endine Ettevõtlusjooga vaimne teejuht)  on meil kavas käia sügavamalt läbi mis on seksuaalsus ja kuidas kas see meid juhib ja kuidas me saaksime iseendi seksuaalsuse meistriteks, ning samuti mis on suhted ja kas kuidas on seksuaalsus ja suhted seotud ning kuidas seksuaalsust teadlikult enda kasuks tööle panna äris. Annan ka palju koduseid ülesandeid. Just eile sain väga hea idee ja soovituse ühelt oma Havai sõbrannalt. Kõigest sellest ja muust on võimalus saada sügavamat arusaamist kui sellesse sukelduda.

Ja isegi kui sa seda ei vali, mis energiat, ruumi ja teadlikkust oleks selleks vaja, et sinu elu oleks orgasmiline ja see oleks sinu reaalsus mitte ainult õhtuti või nädalavahetustel, vaid kogu aeg?

Minu jaoks on orgasmiline elu reaalsus ja seda iga päev. See kuidas ma hingan, see kuidas ma astun, see kuidas ma räägin – see kõik on õhkõrn puudutus ja vahest ka karm lärtsatus. Ja kõiges selles on ekstaas – elust ja endaks olemisest!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This