Select Page

Mul oli tõeline rõõm lugeda midagi nii ausat ja otsest poliitikast ja veel eriti läbi Mart Laari suu läbi. Huvitav on see, et kui pensionisüsteemid kokku kukuvad, kas siis poleks õige praegu teavitada ka inimesi sellest, ning ka pankasid, et miks siis elada millegi nimel, mis nagunii kohale ei jõua?

Hiljuti lugesin ühte huvitavat raamatut, kus oli faktidena kirjas 98% elanikkonnast on vanuses 65 aastat kas surnud või siis täiesti ilma rahata. Ehk siis selle koha pealt hea küsimus, kas ja miks me siin rabeleme? Ja kuhu see kõik viib? Kas selleni, et istume 65 aastaselt Mac Donaldsis ja müüme friikartuleid?

Nõustun Laariga, et tuleks tuua jätkusuutlikud lahendused ka poliitikasse ning ka poliitikutel tuleks kasuks natuke hoida kätt pulsil ka vaimsel tasandil mis maailmas toimub. Arvan, et Lennart Meril oli see anne olemas, sest ta oli nagu kotkas, kes vaatas mis toimus maa peal, aga samas oli tal ülevaade ka õhuruumist ning takistustest.

Mida aeg edasi läheb, seda enam tunnen mina, et asju ei saa enam ajada vanat moodi. Ei saa enam näpuga järge ajada käsiraamatust. Tuleb ühenduda järjest rohkem iseenda intuitsiooniga ja ka energiatega ning läbi selle info tegutseda vastavalt. Kuna kõik on nii kiires muutumises, siis tuleb seda teha pidevalt, mitte nii et teed seda 5 minutit ja seejärel elad loorberitel edasi.

Huvitav näide sellest. 2 nädalat tagasi kutsus üks kohalik uus tuttav mind ühele seiklusele – nädal aega mööda Mehhikot. Ma tunnetasin selle kutse olemasolu nii energeetiliselt kui ka füüsiliselt. Ning sain aru, et see pole mulle vajalik ning see toob mulle rohkem segadust kui kasu ning et võib olla see üldse ei toimugi. Eile sain teada, et ta jätab selle reisi ära.

Kuidas see võimalik on? Seepärast, et ma loen energiaid ja loen tunnetuslikult mis variant loob ja kujundab ennast. Mõtelge kui kõik inimesed oskaks seda ja kasutaks seda, kui palju vähem draamat oleks maailmas?

Kui palju rohkem harmooniat, küllust ja kõike mida soovime oleks me elus kuna me ei valiks enam rasket teed või punnitamist?

Seda kuidas seda teha, saate õppida Kiirtee Iseendasse Seikluse online koolitusel või siis saada näpunäiteid isiklikul kohtumisel. Seda, et Eestist ajud välja voolavad, seda taipasin isegi aastaid tagasi, kui aitasin korraldada Taani KultuuriInstituudiga sellise sündmuse, kus kutsusime kokku Skandinaaviamaade Rahvaülikoolis käinud, et vaadata kuidas omandatud kogemusi oleks võimalik kohalikul avalikul sektoril ära kasutada.

Osales ca 150 inimest üle terve Baltikumi ja ettevõtmine oli suurejooneline ja õnnestunud ja saime ka ühendatud osad Skandinaaviamaade firmad eriliste oskustega noortega. Ajude äravool Eestist jätkub! Miks küll? Sest inimestel on mõistus peas ja nad mõtlevad.

Kui Eesti keskmise palgaga saad vaevu oma maksud makstud,siis miks peaks siin olema, kui on kohti, kus saad nii maksud makstud kui ka teha lisaks mida sulle meeldib teha? Kuigi kõik ei pruugi nii roosiline olla, on asjal iva.

Kuidas on nii, et Eestis maksab toit osaliselt rohkemgi kui meie Soome naabrite juures? Kuid meie palgad on inimestel väiksemad kui neil?

Kuidas on nii, et Eesti riik ei aita sind kui sul on seda kõige rohkem vaja?

Kui riik ei panusta inimestele, miks inimene peakski siis soovima panustada riigile?

Ühendussillad on katki ja paljudel inimestel on arvamus, et poliitika on vaid poliitikute mängumaa, kes on vaid omakasu peal väljas. Mul on endal kaks kõrgemat haridust, kõik välismaa ülikoolidest (Oslo, Tromsö, Cape Town) ning seiklen jätkuvalt kogu aeg maailmas ringi, et leida uut ja põnevat mida Eestis jagada. Tulen ikka ja jälle tagasi, kohati on see patriotism, aga nüüd on selleks ka inspiratsioon, et inimesed mõistaksid, et kõik mida nad valivad on võimalik! Tuleb leida vaid õiged tööriistad ja teha õiged valikud.

Keskkond kus me elame ja ennast teostame on väga oluline. Igal inimesel on võimalus valida see keskkond, mis talle sobib. IDEED JA VÄÄRTUSED Üks idee võib muuta maailma, üks väärtus võib muuta ühte inimest ja see omakorda tervet maailma. Laari tahaks näha küll ootamatusi tegemas, ning kui tal abikätt vaja, siis mul on mitmeid mõtteid ja ideid kuidas seda teha, nii et vähemalt naeratuse saab näole ja kodanikuühiskond on jälle sammukese võrra muutumise poole liikunud, kus ideed ja väärtused on astmeteks jätkusuutliku tuleviku poole ning mitte ainult poliitikas, vaid kõikidel eluaaladel. Selleks, et see aga saaks juhtuda, on kindlasti inimestel kasulik õppida tegema koostööd ja seda mitmel rindel.

crystalralaksmisavisaarkallistusrekordKoostöö on see, mis on uue ajastu liim ning samuti peaks andma rohkem mänguruumi ja võimalusi noortele öelda välja oma arvamus ning midagi sellega ka peale hakata. Savisaar on mul juba ära kallistatud kallistusrekordi püstitamisel 2009 aasta sügisel, nüüd on ehk aeg Laariga suhelda?

Vaata pilte kallistusrekordi sündmusest siit

Tõsi, esialgu on alati nii, et kui on keegi, kes ütleb asju välja nii nagu nad on, ei meeldi see üldsusele ja massidele, ning hiljem mõistetakse kuivõrd oluline info see oli ning mis siis oleks olnud kui oleks seda kuulatud.

Siin ongi küsimus kui palju me tegelikult oma elust elame massipsühhoosis ja kui palju me ise tegelikult siis valime ja otsustame ise?

Üks esimesi võimalikke samme massipsühoosist välja on tegelikult siinne Kiirtee Iseendasse Seikluskoolitus. See on koht kus saate võtta oma elu iseenda kätesse! Ja luua sellest just selline reaalsus nagu teie seda soovite!

Kas sul pole kunagi piisavalt raha?

Kas sul on pidevalt probleemid suhetes?

Kas sul on kehaga probleeme?

Kas sul on ülekaal?

Kas sul on tervisega probleeme?

Kas su pea valutab pidevalt?

Kas sa vihkad oma tööd?

Kas su unistused jäävadki alati unistusteks?

Neile ja paljudele teistele küsimustele saad vastuseid, juhiseid ja tööriistu minu online koolitustel või siis ka eraseanssidel või lahedatel seikluskoolitustel erinevates kohtades maailmas (Norra, Hawaii, Mehhiko jne).

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This