Select Page

koostooarstechnica

Pilt www.artofliving.si

Panen sageli tähele, et mõned inimesed proovivad üksinda kaugele ja kõrgele jõuda. Kuid fakt on see, et oleme inimesed, ehk sotsiaalsed olevused ja oleme loodud ka koostööks. Kui võtame näiteks Oprah Winfrey või Richard Bransoni, siis nende inimeste edu taga on sadade, tuhandete inimeste toetus ja abi ning panus.

Kuidas nad kõik seda teevad ja kas koostöö avardab?

Olen viimaste aastate jooksul kogenud koostööd erinevate inimestega  üle terve maailma. Arvan, et ilma antropoloogilise taustata, reisimiseta, oma äri ja terapeuditööta oleks see päris keeruline olnud. Kuid kõige edukam olen olnud siis, kui olen teinud erinevate inimestega koostööd.

Loomulikult on olnud palju selliseid kogemusi, kus olen oma ellu ja ärisse tõmmanud inimesi, kes proovisid mu surfilaua peal vabasõitu teha või mind isegi sealt maha lükata. Kuid mitte midagi meie maailmas ei toimu ilma meie osaluseta, isegi kui see on mitteteadlik. Aja möödudes olen aru saanud, et need inimesed õpetasid mulle kuidas seista oma jõus ja väes ja ennast täielikult kehtestada ja täielikult väärtustada.  Senikaua kuni me seda ei tee, senikaua me tõmbame neid inimesi oma reaalsusse. Teadlikkus koostöös on väga suur väärtus. Niisamuti nagu on ka tundlikkus ja tunnetus. Kui me usaldaksime isegi vaid ainult oma intuitsiooni, siis oleks kogu meie loomine palju kergem ja raiskaksime vähem aega mõttetutele asjadele.

Iga kord kui olen leidnud inimese või inimesed, kes on panustanud minuga koostöösse, kes on tõeliselt kohal ja südames samal lainel – on see olnud täiesti lust ja lillepidu. Põhimõtteliselt oleme teinud ja loonud kõike seda, milles oleme tugevad ja seejärel loonud midagi koos, mis on loonud uusi väärtuseid ja uusi võimalusi, isegi globaalsel tasandil  (Oü New Flow, dokumentaalfilmi projekt, Hawaii seikluskoolitused, Gaia programmi vabatahtlik osalus, Oslo Vabatahtlike keskuse vabatahtlik jne). Need inimesed on pärlid ja ma olen neile väga tänulik. Nad on olnud suurepärased koostööpartnerid ja isegi kui koostöö on tänaseks lõppenud, oleme teineteisele panustanud ja loonud uusi väärtusi nii iseendile kui ka maailmale. Oma edukamatele perioodidele tagasi vaadates, olen märganud, et need on olnud alati kellegagi, kes on olnud koostööaldis inimene ja seda holistilisel tasandil.

Kord osalesin erinevate ökokogukondade kogunemisel Saksamaal. Sealne korraldajate järeldus suvelaagri järel oli, et kõige edukamad ökokülad maailmas olid need, kus olid sarnase maailmavaatega inimesed. Seal oli vähe vastuseisu ja kõik voolas. Kui vastuseis tekkis, siis tegeleti sellega teadlikult.

Suhtlen oma praeguste koostööpartneritega iga päev skypis ja veedame tunde arendades, arutades projekte ja võimalusi luues. Iga päev kui töötame koos, saame uusi ideid ja teeme need kohe ära!!! Mitte hiljem! Ja see energia mis on mullitamas ja loob ennast, toob magnetina juurde uusi inimesi meie projektiga tutvuma ja ka teenuseid ja tooteid ostma! Mis saaks veelgi parem olla kui see? Teeme seda milles oleme tugevad, mis on meie talendid, ning oleme seal, kus meile parajasti meeldib olla. Peamine on kõige selle juures teha ja luua seda mis meeldib!!!

Jagamine on üks huvitav asi. Kui panime oma esimeste Ettevõtlusjooga skypi kõnede jagamiseks välja kaks kingitust, siis jagati meie sündmust vaid paari päeva jooksul pea 100 inimesega! Kõik said sellest kasu! Üks inimene sai võidu ja teised said oma lehele värske ja värvilise pildi ja motivatsioonitõuke.

Koostöö ühed pärlid on teineteise promomine ja delegeerimine. Huvitav on see, et kui keegi teine promob sinu loodud sündmuseid, siis on huvi palju rohkem, kui seda ise tehes. See on huvitav fenomen ja seal taga on minu arust ka lahtilaskmise teema. Iga kord kui olen teisi promonud, on olnud sellest suurt kasu igal tasandil, nii neile, kui mulle, kui ka maailmale.

Delegeerimine on üks raskemaid osasid. Olen selleks, et seda õppida, kulutanud 5 aastat. Mida kergemalt delegeerimine läheb, seda kergemalt saan mina panna fookuse nende asjade peale mis mulle kõige rohkem huvi pakuvad ja minu talente toidavad ja eneseteostust väljendavad.

Eestis olles kogesin sageli, et koostöö oli üsna raske. Koostöö suurimateks komistuskivideks olid hukkamõist, tagarääkimine ja vaatenurgad minu kui isiku suhtes. Iga kord kui inimesega selles energias suhelda, tekib tunne, nagu kivi oleks vahel. Suhtlemisse ja koostöösse tulevad takistused ette. Niipea kui vahekihid on kadunud ja inimene võtab kõike nagu on, nii voolab kõik kenasti. Takistustest täis projektis ei saa rääkida avardavast koostööst.

Access Consciousnessis (tervendusmoodul) räägitakse palju MEIE KUNINGRIIGIST – mis peaks tähendama, et panustame üksteisele oma talentidega. Mis seda meie jaoks toimima paneb, see on kindlasti igaühe individuaalne avastusretk.

Isiklikult tunnen, et koostöö avardab ja rikastab mind. Eriti kui räägime teadlikust koostööst.Teadlik koostöö on minu jaoks selline koostöö kus inimene on täielikus kontaktis iseendaga, ja toimetab täie respektiga nii iseenda kui teiste suhtes. Ta on ka väga tundlik ümbritseva suhtes ja oskab taktitundeliselt toimetada igas eluvaldkonnas.

Arvan, et koostööd iseloomustab sõna ALOHA – kus on südamest tulev kohalolu iga hetk, ning tõesti ei tehta teistele ainult seda mida tahad, et sulle tehakse, vaid ka seda mida sooviksid ise kogeda. Sest see, mille annad ära, selle maksab sulle universum kenasti heas mõttes kätte, ja mõnikord isegi topelt või kordades mida sa ei oleks osanud isegi ettegi kujutada!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This