Select Page

Mis teie arvate, kas on võimalik luua midagi ilma vahenditeta? Ühel meie skype kõne Ettevõtlusjooga osalejal oli väike mõttetera oma skype nime juures: Ära alusta ühtegi projekti enne kui sul kõik ressursid olemas on! Mistõttu oli väga põnev, et ta oli meie kõnes osaleja, kuna meie väidame otse vastupidist: Alusta isegi siis kui sul pole veel vahendeid ja isegi mitte aimu kuidas neid saada! Tekkis diskussioon, et kas ja kuidas see on võimalik?

Desktop15333nowNii mina kui Veronika kui ka teised vestluses osalejad arvasid, et see on võimalik, põhinedes oma isiklikele kogemustele. Ma võin tuua ca 20 näidet, kus ma olen loonud päris suured projektid lihtsalt ideest ja kuna olen üsna järjekindel, siis ka need teoks teinud. Suurema rahalise väärtusega oli mu dokumentaalfilmi projekt milleks oli vaja kokku saada ca 1 miljon eesti krooni väga vähese ajaga. Mul seda raha alguses muidugi ei olnud. Oli olemas sihtkoht, olid olemas inimesed ja oli olemas korter kaheks kuus sihtkohas ning kaamera ja tehnika ning projekti kirjeldus.

Otsisin võimalusi saada  rahalist abi erinevatest fondidest ja kahjuks polnud mul seal õnne, kuid see ei takistanud mind. Pimedas usus pakkisin kotid ja lahkusin Lõuna Aafrikasse. Kahe kuu möödudes olid kõik mu kontod nullis. Kolme maa erinevad pangakontod. Hakkasin siis mõtlema, et mis on kõige hullem asi mis võiks minuga juhtuda? Kuna raha pole, oma aeda ka mitte, arvatavasti võin nälga surra. Kuna ma usun reinkarnatsiooni, siis teadsin, et see võrduks klasside kordamisega ja arvasin, et oleks targem järele uurida võimalused kuidas saaks sellele projektile raha juurde.

Esiteks oli aeg kui tuli välja ‘The Secret’ film, tegime selle filmiga mitu töötuba, kus ühe töötoaga teenisin meditatsiooni juhtides 1000 randi, mis oli väga suur raha peale seda tühjust mis oli rahakotis olnud. Teiseks vaatasin ja uurisin võimalusi kohalikes kogukondades, korraldasin mõned ingliõhtud ja privaatsed sessioonid. Samaaegselt kirjutasin Eestis Vikerkaaresilla listi, et uurida kes sooviks teha kaudset ‘inglikaartide lugemist’ ja põhimõtteliselt tuli puuduv osa rahast läbi annetuste, inimeste sessioonide tellimuste ja kohalike sündmuste. Ma sain sellega hakkama!

Hiljem avastasin, et üks moodus kuidas luua minu jaoks – oli oma rahaline seis viia nulli, sest siis tundsin, et pean lihtsalt olema loov ja kuskile pole enam põgeneda. Siis tuli ka küsimus, et kas mis oleks selleks vaja, et looksin kogu aeg ja nii, et oleks mitmeid projekte mis oleks külluse kanaliteks igas vormis ja mitte ainult siis kui olen omadega põhjas? Kui ka sinul on see muster, siis ehk on aeg see ära lahustada? Kui on, siis siin on su võimalus! Esimesel kuul ongi meil Ettevõtlusjooga peamiseks teemaks kuidas oma vanasid mustreid kaardistada ja seejärel täielikult lahustada.

Kui ma oleksin jäänud ootama ressursse oma filmiprojekti jaoks, ei oleks mul magistrikraadi taskus ja seda kogemust, samuti poleks ka julgust võimatut võimalikuks teha. Nüüd tean, et esimene asi mida on vaja selles situatsioonis teha on vaja küsida: Mis veel võimalik on? Lisaks on vaja endale selgeks teha mis on see sihtmärk kuhu soov liikuda on. Kui need kaks on selged, siis on juba pool tööd ära tehtud. Siis jääb üle vaid veelgi rohkem selgitada mida ja täpselt ning kui silmad kõrvad lahti ringi käia, on võimalus saada teeviitasid ja suunajaid igast ilmakaarest.

Kiirtee Iseendasse Seiklus on inimestele, kes on valmis proovima võimalust teha hüpet võimatust võimalikuks ja me anname omalt poolt kogu tööriistakasti koos erinevate isiklike näidetega kuidas meie sellega oleme hakkama saanud. Kui meie saime, siis saate teie ka, see on vaid kättevõtmise ja valiku küsimus!

Oleksin väga huvitatud kui siinsed lugejad jagaksid oma kogemusi kuidas nad on võimatutest olukordadest loonud võimalused ja kuidas see teil õnnestus. Läbi nende lugude saate inspireerida nii iseennast kui ka teisi. Ei loe kust olete pärit või mis on teie perekonnaseis, loeb see, mida te valite. Ja see valik on suunaks, ja teejuhiks!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This