Select Page
kallistussavisaarcrystalralaksmi

Kallistusminutid Edgar Savisaarega 2010 sügisel kallistusrekordi püstitamisel

Mis asi see  ‘kallistusdemokraatia’ veel on?

Vaatan kõigepealt mis Vikipeedia kallistuse kohta räägib.

Kallistus ehk sülelus ehk kaisutus ehk embus on teise inimese või teiste inimeste (mõnel juhul ka looma või asja) täielik või osaline käte vahele haaramine. Tavaliselt kallistatakse näoga vastamisi olles rinna kõrguselt. Tavaliselt kaasneb kallistusega tugevam või nõrgem enese vastu surumine. Kallistus väljendab tavaliselt armastust ja hoolimist või vajadust selle järele.

Kallistus võib olla erinevate emotsioonide väljendus ning tal võivad olla erinevad sotsiaalsed funktsioonid.

Kallistus võib olla:

  • kiindumuse näitamine
  • lohutuse pakkumine
  • lohutuse saamine
  • julgustamine
  • emotsionaalne toetamine
  • emotsionaalse toetuse saamine
  • turvalisuse pakkumine
  • turvalisuse vastuvõtmine
  • tunnete (näiteks kurbuse, võimetustunde, hirmurõõmu) jagamine
  • teise tunnete aktsepteerimine
  • spontaanne rõõmuavaldus mingi rõõmsa sündmuse, näiteks võidu puhul
  • sõprusel, lapse ja vanema suhtel, usaldusel või armastusel põhinevate sidemete kinnitamine
  • sõbralik tervitus või hüvastijätt
  • suguühte osa või ettevalmistus selleks

Vaatasin ka siis mis räägib vikipeedia demokraatia kohta.

Selle kohta meeldis mulle kõige rohkem see link:

“Demokraatia on rahva valitsus: rahva poolt ja rahva huvides (of, by and for the people).” (Abraham Lincoln)

Kallistusdemokraatia – see on uut liiki demokraatia, kus peamiseks otsustavaks teguriks on kallistus. See on vajadus hoolida ja näidata armastust, kohalolu ja teha seda kallistustega rahva poolt ja rahva huvides. Kallistus loob harmooniat ja on üks jätkusuutliku õnne ja tasakaalu nurgakivisid nii individuaalses kui ka ühiskondlikus plaanis. (Crystal Ra ‘kallistusdemokraatia’ definitsioon).

Mõtelge, meil saab olema selline demokraatia liik, mis vähendab stressi, aitab kaotada nii kaalu kui ka kaloreid,  tugevdab immuunsust, pikendab eluiga ja tervendab ning loob tasakaalu ja heaolu? See on ju lausa ennekuulmatu!

Psühholoogidki soovivad nippidena, et igaüks peaks andma ja saama vähemalt  NELI kallistust päevas, seda arvab psühholoog Maureen Lyon. Uuringud kinnitavad, et embamine pikendab eluiga ja puudutustel on tervendav toime. Kallistus on ka rahustav ja vähendab stressi. Kallistusobjektiks ei pea ilmtingimata olema inimene, vaid emmata võib psühholoogi sõnul ka oma lemmiklooma.

———————-

Leidsin siin ka natuke lisainfot meie armsa Gunnar Aarma kohta (Artikkel Emba Mind! (Eda Allikas): 

Ka meie alternatiivmeditsiiniguru Gunnar Aarma on väitnud, et igapäevased kallistused on väga olulised. Konkreetsemalt: kaheksa kallistust päevas hoiab eemal talvise gripiohu.

Kas embame ja puudutame oma lähedasi piisavalt? Eriti kui mõelda, et puudutused on armastuse ja läheduse väljendajad ning need tunded on inimese tähtsamate vajaduste hulgas. Pange tähele – kõige sagedamini embavad inimesed üksteist kohtumistel ja lahkumistel: siis väljenduvad emotsioonid kõige eredamalt.

Ka siis, kui gripiviirus ei kimbuta, on kallistustel meeleolule ja tervisele otsene mõju. Kehal on immuunsüsteem, mis kaitseb organismi viiruste ja kahjulike bakterite eest. Armastatud inimese puudutus suurendab epidermise kaitsevõimet mitu korda. Õrnus mõjub ravimina ning lisaks Gunnar Aarmale on mitmed meedikud väitnud, et sellel on võime kaitsta organismi viirushaiguste eest.

picasahugplainPuudutustele ja suudlustele ei jää ükskõikseks ka inimese aju: suureneb õnnehormoonide endorfiinide tootmine ja mõju. Õnnehormoonid omakorda aitavad võidelda stressi vastu, stressi leevendamine aga on abiks terve organismi vastupanuvõimele. Piltlikult võiks öelda, et harjumus oma abikaasat või armsamat hommikuti suudelda pikendab tema elu aasta võrra ning lisab sellele tublisti kvaliteeti.

———

Nüüd mõtelge inimeste peale kes on üksikud – kes on kas kaotanud oma lähedased või kes iseenda valikust elavad üksinda ja ei oma ka lemmikloomasid? Kas ja kuidas saab see inimene oma immuunsusteemi tugevdada ilma kallistusteta?

kallistusclasscrystalralaksmiVõibolla võiks olla uueks teenuseks ka kallistusabi väljakutse peale? Et kiirabi juures on olemas ka kallistusabi? Ja juba eelnevas kirjutises mainitud linna keskel asuvad ‘kallistuspunktid.’

Seepärast ongi väga lahe võimalus tulla kallistussündmustele ja seal kallistada või olla aktiivne ja oma kogukonnas ise kallistuskogunemine korraldada. Kallistatavaga ei pea abielluma, sellega ei kaasne mingeid ootamatuid tagajärgi ja see ei maksa midagi. Küll aga võite ära hoida oma gripiviiruse, saada parema tuju, kehaliselt end tasakaalukamalt tunda ja eluiga pikendada ning kaloreidki kaotada.

kallirallicrystalralaksmiraekojaplatsKallistusdemokraatia on sinu selle sügise gripiviiruse tablett ja süst! Korraldamisel on Üle – Eestilise Valimisliiduga Kallistussündmused erinevates Tallinna linnaosades 29ndal septembril ja terve valimiskuu jooksul. Lisainfo tulekul! Hoia kätt pulsil ka läbi FB lehe siit!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This