Select Page

mururohelisem

 Rahulolematus on üks huvitav asi. See võib mingi hetk väsitavaks muutuda, aga samas, kas pole paljude saavutuste ja leiutiste motivatsiooniks olnud rahulolematus, et ei olda rahul saavutatuga ja soovitakse midagi veelgi rohkemat ja suuremat ja paremat? Ning loomulikult tundub kõik see parem olema ikka seal, kus meid ei ole.

Täna uuringi antud teemat lähemalt. Mis on rahulolematuse põhjused ja kuidas seda endast välja rookida ja kas päriselt peakski? 

Kuna ma elan asukohavabalt ja mu äri on ka asukohavaba, siis siinolev artikkel põhineb mu  isiklikel kogemustel. Kui teil on teised päevarütmid, siis loomulikult peate valima ja toimetama vastavalt oma voolamisele ja seda järgima, aga loomulikult võite kõike ja ise järele proovida. Siin kehtib soovitus: proovige kodus järele!

Viimastel päevadel olen pannud kogu fookuse RAHULOLULE. Ehk mis oleks kui tooksin selle ‘rohelisema muru oma aeda?’ Impordin või nii. Vahelduseks ja vaatan mis saab. Loe tulemustest…

* Esimene samm sellel teel minu jaoks oli tänulikkus. Hakkasin kirjutama ülesse kõike ja kõiki mille ja kelle eest ma olen praegusel hetkel tänulik.

gardenpic

Ma valvan Mehhiko läänerannikul maja, mis on ca 200 ruutu suur, kahekordne, aiaga ja kassiga mõnus imeline kodune Mehhiko majake. Sellel on iseloomu ja see on armastusega ehitatud ja loodud. Seda on tunda igas nurgas. Olgu selleks seinal olev maal või siis aias kasvavad lilled.

* Olen tänulik, et olen sellises imelises kohas, saan sellele panustada, ning, et see panustab mulle, ning minu kahe järgneva kuu üür on 0 eurot. Uskumatu aga nii on ka võimalik elada! Et kui te hakkate ennast peatama vabandusega, et aga maksud on vaja maksta ja üüri on vaja maksta, siis peatuge hetkeks ja mõtelge natuke.

Hakkasin siis ajas tagasi minema ja kui kokku lugesin, siis on mulle viimase kahe aasta jooksul selliseid kohti tulnud ca 10 kui mitte rohkemgi erinevates kohtades maailmas. Loomulikult õppisin koheselt selgeks kui oluline on kohe alguses kokkulepped selgelt paika panna, nii et kõik on rahul ja pärast ei tekiks probleeme. Kui see sai tehtud, olid probleemid minevik, ehk selge suhtlus oli kõige võti.

buceriasflower* Olen tänulik, et saan teha lahedaid tööpause ja minna välja aeda lilli kastma.

* Olen tänulik, et iga päev liigutan oma keha ja võimalusel looduses.

* Olen tänulik iga päeva päikese eest.

 * Olen tänulik iga päeva võimaluse eest ujuda tasuta kas ookeanis (10 minuti jalutuskäigu kaugusel) või basseinis (mis asub 80 meetri kaugusel majast) (Londonis olles maksis üks ujulaskäik 20 poundi)

bucerias group dinner text* Olen tänulik, et olen ümbritsetud väga lahketest inimestest, kes on väga hoolivad ja panustavad ning teevad seda südamest.

* Olen tänulik, et saan olla siin majas täiesti üksinda (kui kass välja arvata). Minu elu on nii täis inimesi, seiklusi ja kohti, nii, et tavaliselt ma olen kohtades kus on palju inimesi ja hea kui on oma eraldi magamistuba. Üksindus ei kohuta mind, ma vahest sageli isegi igatsen seda. Siis saan vaadata enda sisse, saan tõeliselt süveneda, kus ma olen, kuhu ma liigun, mis parajasti käsil on, et ehitada vaikselt oma kuningriiki.

IMG_3165* Olen tänulik, et saan üksi olla. Üksiolemine soodustab fookuse püsimist. Selle kuu jooksul olen praktiliselt saavutanud 90% oma sihtmärkidest. Nii kõrge produtseerimistasemega pole ma ammu toimetanud. Pidasin sellel kuul kogu aeg väikest projektide kalendrit. Siit pildilt saate näha viimase poole kuu projekte, kuid esimene osa kuust oli isegi tihedam, aga sellest ma pilti ei teinud. Iga päeva lõppedes tegin oma tahvlile kriipsud sinna kus olin toimetanud ja ka eraldi faili, mille pealkirjaks oli DONE. Olen tänulik, et need asjad said tehtud: 

1) Saime ülesse kaks uut kodulehte (eesti- ja inglise keeles) kõige peamisega, ning loomulikult eks lisanokitsemist veel jagub. Koostöö oli rahvusvaheliste koostööpartneritega ja jätkub.

2) Lõppes Ettevõtlusjooga 6 kuu online koolitus (tulekul veel online seansid), mis oli väga huvitav ja katsumusterohke kogemus. Kirjutasin igal nädalal 6 kuu jooksul uut materjali. Lähipäevadel seon kogu materjali kokku ja sellest saab materjal ka raamatu jaoks.

3) Viimased 15 päeva olen pea iga päev kirjutanud eestikeelset blogi.

stretchdancesidetext4) Töötasin ja arendasin oma venitustantsu vees, mul oli 8 tundi ja igas tunnis käisid osalised kohal ja tulemused olid suurepärased.

5) Mind kutsuti panustama tantsusündmustele, mida ka tegin. See oli vahva ja lahe kogemus, ning sain ka korrastada oma muusikat.

6) Oleme valmis saamas dokumentaalfilmi ingliskeelset projektitaotlust, ning panustajateks  kaks vabatahtlikku professionaalset redigeerijat.

7) Lõppes koostöö kolme inimesega, kes andsid ruumi uutele inimestele, projektidele ja ideedele tulekuks.

8) Astusin välja ja lõpetasin kaks projekti, mis mind praegu ei teeni ja mida olin mõtelnud viimased paar kuud. See lõi lisaenergiat ja selgust ning oma väe suurenemist.

9) Elasin väga lihtsustatud ja lihtsat elu. Tegin sellega seoses üllatavaid eksperimente. Olin iga hetk väga teadlik. Tulemused on suurepärased!

10) Tegin iga päev venitamist oma kehale – see kuu enamasti vees

11) Töötasin ka kohaliku võrgustiku ja klientidega, ning tulemused on väga head.

12) Õppisin tegema megalahedat koostööd erinevate inimestega internetis.

* Kuid vaatamata sellele ikka juhtus tulema õhtuid kui vaatasin päevale tagasi ja ei olnud endaga rahul, siis tegin endale sellise rahulolu kontrollnimekirja. Küsisin kuidas tunnevad minus need erinevad osad (vaata nimekirja siin teksti all) ning kas ja kui palju said need osad minus tähelepanu. Kui kõik osakesed said kasvõi natukenegi tähelepanu, oligi kõik korras ja rahulolu oli palju rohkem ja see tuli loomulikumalt.

KEHA – MEEL – VAIM

4 ELEMENTI – TULI – VESI – MAA – ÕHK

Ja kui hakaksin neid märkima sain aru, et kõik on hästi. Selle kuu jooksul tänu ajale, mis võtsin iseendale ja oma projektidele, astusin palju rohkem iseenda väe keskmesse ning samuti sain palju selgema pildi mida, kuidas ja kas ma soovin edaspidi luua. Kuidas teha ka targemaid samme, nii et enne kui ämbrisse astun mõtlen paar korda, et kas ikka tasub. Või võib ka mööda astuda.

Ehk siis tänu sellele, et pendeldasin rahulolu ja rahulolematuse vahet nagu kits kahe kuhja vahel, sain lõpuks selguse kus asub rahulolu minus endas.

mejunglebuceriasRahulolu asub minu keskmes. Seal kus on rahu. Kus pole tahtmist. Kus olen külluse ookean igas aspektis. 

 * Andsin tagasisidet nii iseendale kui ka teistele, et isegi kui ma mitte midagi tol päeval ei loonud või ei saavutanud antud eesmärke, on minu olemasolu planeedil juba suur kingitus, ning ma panustasin lihtsalt olemisega. See võttis tohutu hulga stressi maha nii minult kui ka neilt, kellega koostööprojektides toimetan.

Millest tuleb rahulolematus?

– Väga paljuski tuleb sellest, et keegi on meid mõjutanud selle koha pealt, et mida peame omama ja mida peame looma.

Kui ma peale oma neljandat seiklust Hawaiilt tagasi tulin ja seisin oma Liivalaia stuudio uksel, peale seda kui olin kogenud 60 kraadist temperatuurilangust ja lumes sumpamist – olin oma ukselävel ja ei saanud aru milleks ma seal olin. Ma olin astunud välja unistusest mis kunagi oli minu jaoks unistus. Hawaii oli mind täiesti lihtsustanud. Kui järgmisel hommikul ärkasin nina verine (põrandaküte ja aknaid ei saanud magamise ajal lahti teha), siis hakkasin tõeliselt mõtlema oma elukoha valiku üle järele. Elada keskklinnas nagu kastis ja maksta selle eest üüratut raha, ise oma keha tappes? Huvitavad valikud. Kui võiks elada kusalgi troopikas ja hingata värsket õhku ja elada loodusega kontaktis?

– Rahulolematus tuleb tahtmisest. Et me tahame midagi, mida me arvame, et meil pole! Kuid arvamus, et meil seda pole – on illusioon. Me oleme üüratud külluse laekad. Meis on kõik olemas.

picasapalmtreesayulitaTäna vaatasin basseinis ujudes kuidas ühest kohast basseini seina seest voolas välja vesi täie hooga. Siis ma mõtlesin, et vaata kui huvitav füüsikaseadus. See tuli nii suure hooga, et seal polnud mitte ühelgi puulehel või purutükil võimalustki jõuda kohta kust surve välja tuli. Enamus inimesi on need puulehed, kes proovivad jõuda selle veesurve koha peale, kuid see lükkab neid ära. Ehk siis nad töötavad vastuvoolu. Kui me tahame, siis me lükkame asju endast eemale. Kui me OLEME ja kehastume selleks, mida soovime oma ellu kutsuda või vastu võtta, siis saab meist veesurve kese, ning saame selles ringluses tõmmata endani kõike, millest unistame ja iseenda ümber ringlema panna lausa mängleva kergusega.

– Rahulolematus tuleb sellest, kui me teeme midagi inertsist ja ei küsi, mis tegelikult sel hetkel vajalik on.

Igal hommikul kui ma ülesse ärkasin – küsisin koheselt – mis on see projekt või fookus, mis vajab mind kõigepealt. Siis tegelesin sellega koheselt.

Poole tegevuse pealt, aga võis mul tulla soov teha paus selle projektiga ja teha midagi muud. Võtsin siis koheselt teise projekti esile. Kõrvaltvaatajale võis see tunda Pipi Pikksuka segasummasuvilana ning täieliku kaosena, mis kohati isegi peletas minu projektidest inimesi eemale. Nende vaatenurk oli, et tuleb teha ühte asja korraga, ning kui sa seda ei tee, siis ei ole sa organiseeritud ja see ei kuku välja nii nagu vaja.

bernieassistantKas tõesti? Kas on vahet, kas kuidas keegi näiteks teeb mannaputru, või see, et puder saab valmis ja maitseks hästi? Minu jaoks pole vahet kuidas inimesed valivad oma teekonnad. Minu ülesandeks on nii iseendale kui neile olla innustuseks, et jälgida energiat ja süsteemitut süsteemi, ehk just seda, mida teadlikkus suunab.

Selle peale võivad paljud siin mõtelda, et aga kuule, kui mul on lapsed ja kodu ja töö ja muud lisandid, kas kuidas saan nii mõtelda? Saad küll, sa paned lihtsalt kogu universumi iseenda järgi tantsima. Ja nii, et teised ei pruugi sellest arugi saada. See tuleb nii loomulikult. Usu mind, ma olen seda katsetanud ja korduvalt viimase 13 aasta jooksul!

 – Rahulolematus tuleb sellest, et tahame teistele meeldida ja hakkame endid võrdlema.

Kui me lihtsalt oleme need kes oleme, siis varem või hiljem, kuna oleme ehedad, leiame me oma inimesed ja oma fänniklubi ülesse. Seda teed on lihtsalt vaja kindlalt käia ja hoida oma fookust. Kui sa oled see kes oled, siis saab sinust su väe kese ja sa hakkad magneetiliselt tõmbama seda mida sul on vaja iseenda reaalsusesse. Kui lahkuvad need, kellele te ei meeldi, siis tähistage seda, sest nad teevad ruumi neile, kes teid tõeliselt hindavad.

Ja nimekiri võib lõputult jätkuda. Kuid loodan, et saite natuke inspiratsiooni ja mõtteainet rahulolematusest ja kuidas sellest välja tulla voolavalt ja surfates.

Rahulolematus on teie endi teha. See ‘rohelisem muruplats’ on tegelikult juba teie sees olemas. Teil on vaja vaid sinna peale astuda. See on väliselt siirdatud idee, et see on seal kuskil teisel pool aeda.

Jaga minuga oma rohelist seiklust sinu muruplatsini. Kas oled ta juba leidnud? Jaga kuidas!

paremmujal

Fotod: Crystal Ra erakogu

Lõpufoto: Tiina Liimandi www.kohalolu.com

 

 

 

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This