Select Page

Ma olen viimase poole aasta jooksul saanud kohati isegi solvavaid kommentaare, et anna mulle, siis teada ka oma pärisnimi, sest see mis sul praegu on, see on ju kindlasti mingi kunstnikunimi või mängunimi? Siin on mu uue nime lugu, mis on nüüdseks mu ‘pärisnimi’.

roovikAastal 2007 olin Norras mäe otsas. Tuli selge teadmine, et mul on vaja uut nime. Kõigepealt tuli mõttesse Crystal, siis Lakshmi. Kuid midagi oli puudu, siis tuli Ra. Lihtsalt tuli mõttesse ja oligi kõik. (Vasakul pildil veel Kätlin Roovik peale oma filmi esilinastust Eestis 2007 suvel).

Hakkasin nime muutmist taotlema kohe samal sügisel. Tollane regionaalminister saatis mulle iga kuu uue kirja uute küsimustega (sest nende komisjonid olid vaid kuus korra), miks ma seda ikkagi teha tahan. Tõin ära kõikvõimalikud põhjendused. Vana nimi tekitas välismaal reisimisega palju probleeme, eriti täppidega tähed.

Ning lisaks olid mõned sugulased mulle helistanud ja teada andnud, et minu töö vaimse aktivistina on nende nime ‘määrinud’ ja mainele halvasti mõjunud. Kui nii, siis panengi uue nime mõtlesin. Lisaks tõin ära numeroloogilised põhjendused, ning isegi mainisin seda, et soovin oma sugupõlvede nime karmast vabaneda. Mitte ükski neist põhjustest ei aidanud. Toodi veel ka põhjenduseks eesti keeleseadused just ‘shm’-i kooslusest.

Lõpuks lõin käega ja ütlesin kuidas asi on:

‘Härra regionaalminister. Ma olin Norras 2 nädalat mäe otsas ja Jumal andis mulle uue nime. Kes olete teie, et ütelda mulle, et ma ei saa seda nime võtta?’

Siis pakuti mulle variante:

1) Panna nimeks Crystal Ra Roovik

2) Panna nimeks Crystal Ra Laksmi (ilma h-ta)

AAAnewcrystalMõtlesin, et mis siis ikka, olengi võibolla originaalsem ja võtsin vastu viimase variandi. Kogu protsess võttis aega 2 aastat! Ma soovitasin regionaalministrile kohtumist minuga, kus tema ja komisjon võiksid otse minult küsimusi küsida ja olekski asi selge. Aga ma saan ju aru, et tegelikult on ju ka riigiametnikel tööd vaja ja paberit määrida ja kui ma sain selle nime muutmisega sellesse panustada, noh tore siis.

Uue nime protsessile aitas ka kaasa fakt, et Austraalias varastati mul kohe päriselt pass ära (vana nimega). Sain aru, et vana identiteediga ongi kõik. See muutus nii koledaks, et ma ei suutnud isegi oma vana nime enam kirjutada, süda läks pahaks.

Siis kui hakkasid tulema esimesed kirjad eesti ametnikelt hakkas nalja saama. Seal oli versioone Crystal Ra Laksim, Crystal Ralamski jne, jne.

Rahvusvahelistes seltskondades on nüüd mul liikumine ja toimetamine väga kerge, eriti kui kasutan vaid eesnime Crystal.

Tegelikult mulle sobiks kui mul oleks iga päev uus nimi. Tõusen üles ja tunnen, et täna olen sirutav päike. Võibolla isegi iga tund on uus nimi. Nüüd olen Väsinud Tuul. Miks seda siis ei saa teha? Sest me elame süsteemis ja meie nimi on süsteemi üks konks, kuidas meid seal hoida ja meie üle kontrolli omada.

Enne nime valikut tegin ka numeroloogilist uurimust. Uuel nimel oli palju rohkem väljavaateid ning palju tugevam energia kui vanal nimel. Mõtlesin mis siis oleks kui uued vanemad võtaks ühendust oma lapse vaimuga ja küsiks, kuule mis on su soov nime osas, anna meile teada.

Arvan, et selle lapse elu oleks väga teistmoodi. See on nagu moosipurk, millel on peal nimi, selle moosi kohta mis seal sees on. Enamus inimesi kannavad hoopis millegi muu nime, kui nad tegelikult oma olemuses on. Ja kui sa iga päev oled selles sisemises konfliktis, mis siis toimub väliselt?

Minu jaoks on nimi üks häälestumise olulisi faktoreid. Kui teil on nimi, mis teiega heliseb, siis panete ka kõik muu enda ümber helisema ja teie laulus kaasa laulma.

Nüüd on nimetulekust möödunud 6 aastat. Ning alles nüüd saan aru selle nime tõelisest tähendusest.

IMG_6080Olen kristall, kes poleerib ennast ja mida rohkem seda teen, seda rohkem hakkab mu sisemine päike läbi mu kristalli särama. Mis juhtub kui päike paistab läbi kristalli? Tekivad värvilised vikerkaared – ehk küllus. (Crystal – kristall, Ra – päikesejumal, Laksmi – külluse jumalanna Indiast). Ehk kui mina selleks muundun, siis olen lihtsalt inspireerivaks aktivaatoriks ka teistele ning ka nemad saavad iseendi päikesed tööle lülitada ja luua seda küllust mida nemad soovivad.

Nii, et jah pärisnimi või mängunimi, polegi ehk nii oluline, kui see, et nimi ja sisu kokku lähevad, ning, et nimi teenib mind, mitte vastupidi. Nimi on tähed, koodid ja vibratsioon.

crystalnorrasKui ma tulin Norrast tagasi, olin täis mäe energiat ning minu sisemine mägikristall oli see, mis aitas mul liikuda Eestisse hooga ja suurelt. Hawaiil olles avastasin oma sisemise päikese ja laava ning nüüd tegeledes veega ja lõpuks ometi kõige sellega, milleks olen siia Maale tulnud, sukeldun lõpmatusse külluse ookeanisse, kus on kõike rohkem kui olen kunagi osanud unistada. Ja usun, et mu nimi on sellel teel olnud üks oluline võti minu maagiliste uste avamisel.

Jaga kuidas on sinuga lugu, kas oled oma nimega rahul?

Kas tead oma nime lugu?

Kas sooviksid uut nime ja kui siis millist?

Kas sina teadsid, et Crystal Ra Laksmi on mu uus ametlik kodanikunimi?  

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This