Select Page
historysurfaustralia

Kesk-Austraalia seljakotiseiklus 2008

Täna oli mul üks väga huvitav vestlus ühe kohalikuga. Ta rääkis mulle ühest oma elu intsidendist kus ta veetis isegi mingi osa vanglas eksituse tõttu, mis maksis ka hiljem kätte võttes temalt ‘elu võimaluse.’ Alguses kui see kõik toimus, oli ta väga nördinud ja arvas, et oli kaotanud parima võimaluse oma elus. Teadmata, et suurest kuristikust võib välja tulla suurim mäetipp. Meie oma inimmeeles mõtleme, et see oli parim võimalus. Aga kosmiline teadlikkus on targem. Selle imeline detailne täpsus paneb paika iga sammu liivatera kaupa.

Selles kuristikus olles oli ta sattunud inimeste hulka, kes olid jaotunud kaheks. Need, kes keerasid selja ja need, kes toetasid. Osad tulid ta juurde ja ütlesid: ‘ Kuule, su pere pole praegu siin, ma just tegin endale ja oma perele süüa, tule ja söö ka meiega koos.’ Nii samm sammult liikudes ühe mäe otsast teise otsa.

crystalralaksmimaunakeahawaii2010

Hawaii Mauna Kea tipus 2010

Jõudes ühe mäe otsa, ütlesid osad, keda ta sellel teel kohtas, et rohkem ta kindlasti ei suuda mägesid vallutada. See innustas teda veelgi rohkem mägesid vallutama ja ta sai selles järjest paremaks ja paremaks. Need, kes olid talle ebaedu soovinud, olid kadedusest sinised, sest ta vallutas mängleva kergusega ühe mäe teise järel. Ja kõige huvitavam oli, et mida rohkem ta tegi seda, mis talle meeldis ja mis oli tema kirg, seda enam tuli kõike, mida tal vaja oli, olgu selleks raha, elukoht või uued võimalused ilma mingisuguse pingutuseta.

IMGP4723

Tiina Liimandi www.kohalolu.com

Krabid taskus

Seepeale rääkis ta loo krabidest taskus. Mehhiklaste omad olid kõik kobaras ja keegi ei saanud taskust välja. Hiinlaste omad ehitasid püramiidi ja said välja. Edukuse möödupuuks pidavat siis olema ‘hiinlaste krabilugu.’

Mis on siis edu mõõdupuu?

Kuid samas on hea küsimus, kes ja kuidas mõõdab edu? Kas selleks on kultuurilised koodid, meetrid või kilomeetrid? Võib olla on edu mõõdupuuks hoopiski lahkus? Kui võhivõõras pakub sulle oma õhtusööki, või kui keegi pakub sulle puuduoleva peenraha järjekorras seistes või laseb sind järjekorras ette kuna sul on vähem asju? Või kui naaber kutsub õhtusöögile lihtsalt puhtast südamest ilma midagi vastu ootamata või laenab oma triikrauda? Kui keegi ei arvesta midagi, vaid kõik ongi aloha? Kui naabrid viivad kassi arsti juurde, sest on vaja ja isegi maksavad selle eest? Kui valuutaks on aloha?

picasasailonthenose

Sailing in Mexico

Nii nagu kaks purjetajat. Kohtuvad keset ulgumerd. Ja jagavad seda mida on. Ei nuta taga seda, mida ei ole. Sest kõik mis loeb on see, mis peos ja silmapiiril ning, et süda tuksub, isegi kui see süda vahest kardab suudelda tundmatust, on ta samas ka väga põnevil kõikide nende uute avastamata maade pärast ja ta teab, et kest ulgumerd võib kohata nii piraate, surnud kilpkonnasid, kui ka delfiine ja vaalasid ning võibolla leida isegi mõni peidetud aare?

 —-

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This