Select Page

crystalralaksmiakumalweightlossAstusin täna üle vist 8 kuu kaalule. Kuna praeguses majas asub kaal, mõtlesin, et ma lihtsalt vaatan, mis see number näitab. Ma lihtsalt panin tähele, et viimase kuu jooksul, olen kaotanud palju kaalu. Riided lausa lotendavad seljas.

Käisin hommikul maja lähedal olevas basseinis ujumas ja tegin siis väikse ülevaate, mis viimase kahe kuu jooksul on toimunud, et kaal on langenud. Kõige huvitavam kogu selle loo juures on see, et terve selle kahe kuu jooksul polnud minu fookuses kaalu langetamine. Mitte sekunditki.

mangodreamKuidas see siis võimalik on? Igal pool on ju kirjeldused mida peab tegema ja kuidas peab olema, selleks, et kaal langeks ja mina ei järginud sellest mitte midagi ja kaal langes? See ei peaks ju olema võimalik?

Mis võib olla põhjuseks miks mu kaal langes? Jagan oma mõtteid ja oma kogemusi antud teemal. Kas see ka lugejatega paika peab, ei saa pead anda, aga ehk küsimusi esitama mis tegelikult võimalik on.

Kui kogu seda teemat üldse vaadata, siis kust see üldse tuleb, et enamus naisi maailmas võitlevad oma kaaluga? Sest meedia ja ühiskonna norm on olnud piltilusad mannekeeni tüüpi naised ja nii paljud järgivad seda pimedalt ilma küsimust esitamata, mis on nende jaoks ilus?

kMis oleks vaja selleks, et naised õpiksid armastama seda, kes nad on? Oma ilusat ümmargust kõhtu, oma venitusarme, mis on elu märgid ja ka oma ülekilosid kui neid on? Ma võitlesin kaaluga kui hästi mäletan ca 30 aastat. Proovisin kõike – alates dieetidest, intensiivsest trennist, kuni erinevate trikkideni mis erinevatest allikatest leidsin, kuid mitte midagi ei aidanud. Kui olin saanud tulemusi, siis tulemused püsisid vaid lühikest aega ja seejärel olin tagasi seal, kus ennegi ja sageli isegi lisakaaluga.

crystalralaksmihawaii2010Aastal 2009 sattusin Hawaiile. Käisime iga päev ookeanis snorgeldamas, ning sõin hästi kerget toitu, palju salateid ja puuvilju ning vahest ka kala, enamuse aja veetsin väljas hingates sisse värsket õhku ja tundes mõnusat õhuniiskust ja päikest oma nahal. Hästi palju oli liikumist looduses.

Huvitav oli aga fakt, et mu kaal langes nädala jooksul ja kahe nädala jooksul olin tagasi oma normaalkaalus. Ilma, et ma oleksin oma kaalu nimel võidelnud, jälginud mingit dieeti või mingil muul moel trenni teinud.

crystalralaksmigardenhawaii2010Kui ma veetsin kolm talve järjest kolm kuud Hawaiil muutusin tõeliselt elavaks lilleks, igal tasandil – vaimu, meele ja keha tasandil. Mulle oli miljoneid kordi korrutatud – selleks, et kellekski saada või muutuda selliseks nagu ma sooviksin, pean ma teatud moodi käituma ja midagi tegema ja alles siis saan muutuda. Nüüd oli mul hoopis teine kogemus – 9 kuine kogemus, mis rääkis hoopis vastupidisest.

Peale seda kui hakkasin tegelema tantraga, sain täielikult sõbraks oma kehaga. Isegi kui mul oli ülekaalu, armastasin kõiki oma kurve, armastasin igat osa endast, ka seda mis ei kuulunud ‘mannekeeni ideaali.’

IMGP9091maryKord küsisin ühe mehe käest, kes on tema jaoks kõige ilusam naine ja ta vastas selle peale: ‘Naine, kes on rahul oma kehaga ja sõber iseendaga.’ Ja selles on tõde minu jaoks.

Sellel talvel arvasin, et saan hakkama ilma ookeani ja troopilise keskkonnata, kuid keha arvas teisiti. Märtsi keskel jäin haigeks. Põhjuseid oli mitmeid, kuid üks peamisi – mu keha ei olnud enam harjunud – stressi ja jaheda kliimaga ning kinnise eluga (ehk ei elanud loodusega ühenduses). Viibisin küll Londonis, aga sealgi oli ikkagi külmem kui mulle tavapärane. Mu keha oli palavikus – 39 ja rohkem kraadi ning ma polnud võimeline käima, ma köhisin nii kõvasti, et ma polnud võimeline peaaegu enam hingama. Ma polnud kunagi nii haige kui siis. Kõikide tingimuste toel sõitsin Cancuni, Mehhikosse, et kõigepealt tervendada oma keha ja oma katkine elu kokku lappida. Sest meie keha väljendab meie elu ja vastupidi. Kui keha on katki, on seda sageli ka meie elu.

crystalakumalpalmKuu aja pärast oli mu keha taas tagasi oma tugevuses. Minu tablettideks oli igapäevane ookeani ääres käimine ja kahe nädala pärast läksin ka jalgupidi vette. Kuu aja pärast sain juba üleni ujuda ja snorgeldada. Palavik kestis veel pikalt peale Londonist lahkumist, aga päike ja ookeanivesi olid mu parimad ravimid. Kahe kuu pärast olin oma tippvormis tagasi. Kõik tänu loodusele ja õigele kliimale.

Mitmete inimeste kutsel ja muude asjaamiste tõttu naasesin Eestisse mai algul 2013. Korraldasin mõned sündmused ja kursused ning tegin oma elu mitme tasandi kokkuvõtteid.

picasapretzelcrystalJuuni lõpus lahkusin Eestist ja nüüd täiesti avatud graafikuga, sihtmärgiks vaid valitud Organic Stretching® õpetajate kursusel osalemine. 1,5 kuu jooksul mil viibisin Eestis, tõusis mu kehakaal ca 8-9 kg. Ma sõin väga tervislikult, tegin regulaarselt trenni ja töötasin päris palju. Mu nahk muutus krabedaks ja kuivaks (isegi kui kreemitasin regulaarselt) ja mulle lausa tundus, et ma muutusin taas kord koledaks, sest ma polnud endaga rahul. Mulle tundus, et mida iganes ma ka tegin või ei teinud, imesin endasse ka palju välist rahulolematust, mis inimestes valitses. Pakkusin omapoolseid lahendusi, kuid väga vähesed valisid neid.

IMGP6000Ma ei meeldinud endale kui peeglisse vaatasin. Ning öeldakse, et suurim reostus maailmas on õnnetu olemine. Seepärast lahkusin. Tahan olla maailmale inspiratsioon ja õnnistus, mitte reostus.

Organic Stretching® õpetajate kursus andis mulle palju inspiratsiooni ja arusaamist keha toimimisest uuel moel. Iga samm peale seda, oli nagu teekond koju iseendasse. Otsustasin jääda pikemaks, ilma teadmata kuidas ja kas ning mida tegema hakkan või kuhu jõuda tahan. Mul polnud otsest sihtmärki, sest kõik eelenvad sihtmärgid olid saavutatud. Isegi panin küsimärgi alla, miks on mind siia planeedile veel vaja?

Kui ma täna kaalu pealt maha astusin, siis hakkasin mõtlema, mis siis on olnud minu kaalu kaotamise saladus?

stretchdanceinvitation* Sisemine juhatus tuli, et mul tuleb panna kogu fookus iseenda sisemisele lõdvestumisele. Ilma teadmata kuhu see mind viib, seda ma ka tegin. Esimeseks sammuks oli teha iga päev venitusi ja lisaks käia iga päev ookeanis ujumas. Peale 30. päeva ookeanis ujumist, hakkasin saama veelgi sügavamaid sõnumeid, mida edasi peaksin tegema. Järgnedes oma sisemisele juhatusele seda ma ka tegin.

* 6 aastat tagasi sain oma juhised, mida oma eluga edasi teha Norras mäe otsas, ehk siis Isakeselt Taevas. Nüüd pöördusin Emakese Ookeani poole. Eelmise korra juhatus oli väga võimas ja ka seekordne tundub seda samuti olema, nüüd siis globaalsel tasandil. Ehk siis selles kaalu kaotamise protsessis, leidsin ka oma uue globaalse missiooni!

* Elada kliimas, mis sobib minu kehale, meelele ja vaimule. Minule sobib troopika.

* 0 grammi stressi. Millest tuleb stress? Stress on see, kui me pole tasakaalus oma meele, vaimu ja kehaga ja kui jahime midagi, mis meile on pähe pandud, mitte meie endi sisemise juhatuse poolt vaid väljastpoolt. Stress tekib sageli ka sellest, et me liigume vaid inertsist. See pole aga teadlik liikumine. Kui on teadlik liikumine, puudub stress, sest oled iseenda ja ümbritsevaga kogu aeg ühenduses.

* Ma söön siis kui mul tuleb soov süüa ja söön seda mida soovin. Selleks võib olla vahest ka kartulikrõps või jäätis või isegi pool purki nutellat ühekorraga. Võib ka olla päevi kui joon vaid sidrunivett ja käin ookeanis ujumas. Kas teate kui palju mineraale on merevees ja kui palju õhus? Ma söön teadlikult ja kasutan lisaks ka oma salanippi toiduga.

* Imesin endasse piirkonna kristall ja kuldenergiaid, mida võib ookeanivees isegi füüsiliselt näha. Teatavasti on need energiad väga puhastuva toimega ning lisaks lükkavad meid veelgi sügavamale oma tõelise sisemisse allikasse.

* Olla ümbritsetud inimeste poolt, kes on lahked, usuvad sinusse ja ei mõista sind hukka. See tekitab kehale null stressi ja saad olla kogu aeg see, kes oled.

* Ma lahkusin keskkondadest ja süsteemidest, mis mind ei toetanud.

* Tegelesin oma vajaduste väljendamisega ja koheselt, mitte hiljem. Läbi selle tegelesin oma sisemise kurbuse, kibestumise ja viha haavadega. Puhastasin neid igapäevaselt. Sain aru, et kõike, mida kogesin oma elus, olin ise põhjustanud ja loonud. (Tegelesin ‘võrguteooria õppimisega’).

* Kui astusin inimestega uude koostöösse, tegin koheselt kohe nii selged kokkulepped kui olid võimalikud, mis hoidis ära kõva aja ja energiakulu edaspidi. Kuna kõik oli selge, kõigi vajadused rahuldatud, kulges kõik voolavalt ja kergelt. Seega see tekitas mulle 0 stressi.

* Teen ja tegelen ainult sellega, mis mulle meeldib ja isegi kui minu tegevusse satub osasid kus pean tegema seda, mis ei meeldi, teen selle meeldivaks. Sest kui ma teen seda, mis ei meeldi, siis tekitan kehale ja olemisele jällegi stressi.

* Veetsin igapäevaselt natuke aega looduses, olgu selleks siis kas lilleaed või ookean või jalutuskäik metsikus Mehhiko looduses.

* Vaatasin just ühte dokumentaalfilmi, kuidas kohtades, kus on palju välku ja torme, välk neutraliseerib positiivse ja negatiivse energia. Ehk siis tekitab neutraalse energia. Mul polnud selleks vaja enam ei Access Barsi ega muid tehnikaid. Ootasin vaid torme ja välku. Kui neid ei tulnud, ühendusin selle energiaga energeetiliselt. Imeline. Mõju 2 sekundiga!!!

* Temperatuur igapäevaselt on ca 35 – 40 C. Ehk siis terved päevad otsa on tunne nagu kõnniksin naturaalses saunas, ainult, et see ei toimi ainult ühes kohas vaid kõikjal. Nagu kaasaskantav saun. See tingib selle, et higistan palju, joon rohkem kui tavaliselt. Higistan ka välja palju oma mürke. Tundub isegi mürke, mis on kogu elu jooksul minusse koondunud.

* Jälgisin teadlikult oma emotsioone ja tundeid. Emmates neid teadlikult ei tekitanud stressi ega ka ülemäärast rapsimist. Sain aru, need on osa minust, ka minu varjud.

* Käisin ookeanis (kehasoojas) vähemalt kaks kuni kolm korda nädalas.

stretchs3 of them out and call for action* Vähemalt kaks korda nädalas juhtisin armsale grupile VenitusTantsu Ookeanis, mis sisaldas erinevaid tehnikaid, nii Organic Stretching®-ust kui ka erinevatest vee kehatehnikatest ja oma sisemisest juhatusest. See aktiveeris nii minus kui neis kõik elemendid ja lõdvestas kehasid. Saime ligipääasu kohtadesse kuhu tavaliselt ligi ei pääase.  Saime liikuma sisemised vedelikud, mis mõnel inimesel pole terve elu voolanud. Kogu keha elastsus ja paindlikkus kasvas kordi. Vee element aktiveeris naisenergia ja tõi rohkem voolamist. Paljud kaotasid kaalu. Kuu lõpus panin tähele, et mulle olid tekkinud uued musklid uutesse kohtadesse. Osadest kohtadest oli märgatavalt kadunud ülekaal. Nahk oli prinkis ja sile. Kehatunne kerge.

* Mitte midagi, ei pidanud enam punnitama. Kõik tuli kergelt minu ellu ja olemisse.

* Ma polnud kaalu langetamisele pannud mingit ekstra fookust (sellele mille fookuse paned, seda saad juurde, ehk kui paned fookuse kaalule (pole vahet, kas tahad seda kaotada või juurde) siis saadki seda.

* Ma ei teinud mingit ekstra trenni nii nagu üteldakse erinevates müütides, et see on hädavajalik kui tahad end heas vormis hoida. Ma tegin seda liikumist ja sel moel, mis pakkus mulle naudingut.

* Ma magasin siis kui ma väsisin ära. Tavaliselt kell 3 öösel ja magasin kuni kas 10ni või 12ni.

* Ma teen siis tööd kui ma tunnen selleks inspiratsiooni. Kui ma inspiratsiooni ei tunne, lähen aeda, kastan lilli. Paitan kassi või siis lähen ookeani äärde. Või teen mõnda teist projekti.

* Joon siis kui janu on, mitte nii nagu juhised ütlevad.

* Lõpetasin ära kõik suhted inimestega, kes ei toeta mind või mind hukka mõistavad. Ma ei pea kellelgi midagi tõestama. Võin olla see, kes olen ja kui ma neile ei meeldi, olgu nii.

* Ma ei lase mitte kellelgi ennast jalge alla tallata. Olgu selleks isegi sõnum ridade vahel. Selleks aga ei pea ma enam võitlema. Need, kes on valmis kuulma, neile ütlen, mis ma asjast arvan, neile, kes ei ole, teen ho’oponopono.

* Kaal oli langenud normaalkaalu.

* Olen astunud oma väe keskmesse. Mitte midagi ega kedagi pole vaja taga ajada. Vaid näha südamega, sest ainult südamega näed hästi. Seda teadis juba väike prints. Ja ta oli tark.

crystalralaksmimexicowelcomeSest kui sa näed ja tegutsed südamega, siis tuleb maailm sulle poolele teele vastu ja kandikud hakkavad end ise täitma. Universumi riiulitelt saab kõike ja ilma, et peaks selleks midagi spetsiaalselt tegema või teatud moodi olema või isegi andma, kui siis ainult OLLA mina ise, nii nagu süda juhatab. Ja mitte ainult ei kuku õunad taevasse vaid ka langeb kaal. Sest, mis tal muud üle jääb kui teda ei panda tähele…

_______

Õnnitlen sinu visaduse üle jõuda selle artikli lõppu – lugesid just  ca 2000 sõna!  Ma võin sulle kinnitada, et oled kaotanud päris mitu kalorit ja sealhulgas ka kaalu. Kõik need nimetatud protsessid, mida ma mainisin on korra sinu süsteemist nüüd läbi jooksnud ja võivad juba mõjutada sinugi keha ja olemist, kui talle on seda sel kujul vaja.

Kas see artikkel tekitas sinus küsimusi, inspiratsiooni või kutset kaasa mõtelda? Kui jah, siis tee seda, siin selle artikli all.

Kindlasti julgustan sind ka ühinema minu uudiskirjaga ja seda artiklit jagama oma sõprade ja ringkondadega. Eriti soovitan ka seda seepärast, et oma järgmises uudiskirjas avaldan ka peamise saladuse, mis on minu nipp toiduga suhtlemisel, mis oli ka minu kaalu langemisel võibolla üks peamiseid saladusi. Selleks mine esilehele ja jäta sinna parempoolsesse kasti oma nimi ja email. Aitäh sulle!

Kui soovid terviklikke näpunäiteid kuidas sa saaksid iseendaks kehastuda kõikidel elutasanditel, ning sooviksid teha seda suhete, tervise, seksuaalsuse ja eluülesande ning külluse teemadel, siis septembrikuus on algamas uus 6-kuuline online kursus Kiirtee Iseendasse Seiklus, mille kohta saad lugeda siit!

 

 

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This