Select Page

picasasandpicmenwomanVestlesin siin täna mitme inimesega mustrite teemadel. Selle all ei mõtle ma kindamustreid või Muhu tikandit, kuigi ma usun ka sellel teemal oleks põnev vestelda. Siin mõtlen ma mustreid, mis meie sees, meie psüühikas, ning läbi mille me kas teadlikult või mitteteadlikult loome oma reaalsust. Toon mõned näited, seejärel jagan kuidas võiks mustreid kaardistada ning lahustada, et luua uutmoodi reaalsust.

Meil oli paar päeva tagasi Organic StretchinguTM hangout ja enne seda pidin vaatama ühte videot (Deane Juhan), kus üks ameeriklasest tervendaja jagas oma nägemust tervenemisest. Kõigepealt, meil on kolm punkti ajas: minevik, olevik ja tulevik. Kui me oleme mingi käki kokku keeranud kas oma emotsioonide või kehaga seoses oma minevikus, siis nüüd saame olevikus teha valikuid ja otsuseid, mis muudavad meie tulevikku. Kui täna pole see, mida sa sooviksid, et oleks, siis mõtle tagasi mida sa tegid ja valisid eile, sest see lõi tänase. Või mida sa valid teha praegu selles olevikuhetkes olles? Midagi on juba muutumises, sest sa oled valinud teadlikkuse ja tegeled muutumisega, muidu ei oleks sa sellel lehel. Ütle endale aitäh!

Mustritega on samamoodi. Meil on vaja tähele panna olevikus, mis mustriga tegu, siis ehk põigata minevikku ja vaadata mida veel olevikus teisiti valida saame, nii et muster mis meid ei teeni, saaks lahustuda ja saaksime luua midagi hoopis uut.

Mõningad näiteid mustritest.

1. Ohvri muster

Ohvri muster on üks enamlevinuid mustreid, mille sõnumiks on väga lihtne essents – ma olen väeti ja ma ei saa selle või tolle asjaga hakkama, aita mind. Olenevalt olukorrast, tuleb siis vaadata, mis tegelikult toimub. Ohvrid on tavaliselt inimesed, kes on vastutuse oma elu ja tegude eest ära andnud, ning kõik väline on milleski süüdi. Ohvri mustris ei saa luua midagi suurt, sest kogu aeg jookseb ohver kõigega miinustesse. Isegi kui näiteks ta proovib põgeneda selle mustri eest, ning on jätnud midagi tegemata või vigade parandus tegemata, siis survestab elu teda seda tegema, ning senikaua ei toimi asjad korralikult ja edasiminekut ei toimu.

Kui näiteks, keegi on kasutanud teie raha omavoliliselt ja kui küsite kuidas tagasimaksetega on, siis vastab alati, et asjad liiguvad, aga raha ei kuskil. Võite enam kui kindel olla, et praegustes uue ajastu energiates, kui ta seda pikalt venitab, tuleb energia vahele ja annab kõva laksu, kas otseselt ja rahaliselt või muul moel, seni kuni inimene lubatu ära teeb, sest talle jõuab see kohale, et kõik on omavahel seoses.

Kui vigade parandus on tehtud, on oluline, et sellest õpitakse ja uuesti ei korrata ning liigutakse edasi.

money2. Raha mustrid

See on selline teema, millest võiks kirjutada raamatu. Panin ise oma raha mustrite kaardistamisel tähele, et ma vahest lasengi kõik minna miinusesse, selleks, et ma tõeliselt hakkaks looma. Kui seda lähemalt jälgisin, saingi aru, et selle mustri essents on mind innustada ja motiveerida looma. Kuid seda saab ka teha teisel moel. Ilma miinustesse minemata, ning olles plussides. See on vaid valiku küsimus.

Kui keegi on kogu aeg vaevlemas raha puuuduse käes, võib see olla ka selle inimese muster, et ta tekitab selle seisundi, et teistel hakkaks kahju ja siis nad tunnevad, et on ‘sunnitud talle andma’. See on ilmselge kaudne manipulatsioon rahaga ja tunnetega. Selles mustris pole inimene ‘kodus’ ei oma kehas ega olemises ja loomine ei ole täisväärtuslik sellest energiast.

Osadel inimestel tekib rahapuudus ka sellest, et neil on vaja õppida ‘alandlikult vastu võtma’ ning ainus võimalus seda teha ongi kui neil raha otsa saab. Siis nad sunnivad ennast vastu võtma läbi rahapuuduse. Kuid vastuvõtmist saab ka teha siis kui on raha. See on tegelikult palju meeldivam. Eriti meeldiv on raha panustada kuskile ja läbi selle vastu võtta tänu. Palju väestavam ja tugevam energia ja kohalolu.

Igasugused ‘hukkamõistvad hinnangud’ mida anname rahale või rahaga ümberkäimisele on samuti osakesed, mis loovad meie reaalsust. Üks populaarsematest on: Raha raiskamine. Mida see tegelikult tähendab? Kui me räägime raha raiskamisest, siis me kõigepealt räägime sellest, et rahaga tuleb teadlikult ümber käia, teiseks aga ka seda, et raha on midagi, mis tavaliselt saab otsa, ehk siis peaksime käituma sellega nagu puuduse teadlikkusest lähtuvalt, mis on tegelikult illusioon ja loob siis ka tulemusi vastavalt.

picasa blackwhite signtogether3. Suhtlemise mustrid

Hiljuti kirjutasin loo 5 kokkuleppest. Sealt on nii mõndagi head noppida. See on uskumatu kui palju jama võib tekkida suhtlemises kui meil on näiteks vaid ‘arvamused või eeldused millegi või kellegi suhtes.’ Suhtlemismustrid on üks omaette teema ja siin on mõnikord isegi täielik sasipundar, kuna üks muster on ühenduses teistega ja jadaühenduses loovad probleeme ja vahest ei piisa isegi sellest kui vaid lahustada üks muster, kuna tuleb leida nn ‘emamuster’, mis lahustab siis jadaühenduse ja kogu mustrite maja kukub kokku.

Üks peamine essentsiaalne punktide süsteem, mis minu jaoks on olnud võtmeks viimasel ajal on olnud 4 V süsteem mille lõin oma online koolituse ajal – see koosneb 4 Vst – väärtused, vajadused, vaatenurgad ja varjud. Seletan kuidas nendest 4st Vst lähtudes saad olla alati teadvel ja taltsutada oma mustreid ning elada tasakaalukalt ja jätkusuutlikult.

Kui see pakub sulle huvi, selle kohta täpsemat seletust kuulda, anna mulle teada, annan sulle 4 V artikli koodi, enne oleks tore kui sa ennast uudiskirja listi lisaksid, koduka esilehel.

water-background-seamless-tile-turquoise.jpgMustrite kaardistamine

1. Selleks, et neist lahti saada, on sul vaja head tähelepanuvõimet. Selleks, et seda harjutada, mine kõigepealt mingi veekogu äärde ja istu seal ca 1 tund ja kirjuta ülesse kõik mida näed ja tunned. See õpetab sulle tähelepanemist. Siis loe see läbi ja vaata, mida sa kõike tähele panid. Kuidas su keha ennast tundis, kas olid täiesti iseendas kohal?

2. Peale seda saad loodetavasti kohalolu tunde kus olles iseendas vaatled iseennast ja kui midagi tekitab sinus ebamugavust, siis kirjuta see kõigepealt endast välja. Kirjuta mis sind häirib, mis sind ärritab. Kirjuta kõik mis tuleb joruna välja. Ära peatu enne kui tunned, et aur on välja lastud.

3. Kui oled selle välja kirjutanud, siis käi kogu tekst üle ja vaata kas sealt koorub välja mõni muster. Tavaliselt koorub ja kui mitte päris kohe, võid selle kohta küsimusi küsida ja lähipäevadel võibki olla nii, et see tuleb välja hoopiski läbi mõne teise sündmuse või soovituse. Siis ongi sul muster selge.

4. Kui sa oled mustri tuvastanud, siis on sinu ülesandeks järgmine kord kui sarnane situatsioon tekib hoopis teisiti käituda, ning mustrile teada anda, et sa tead, et ta on olemas, aga sinu jaoks on nüüd see minevik. Ja näitad talle sõna otseses mõttes ust! Loe ka kuidas mustreid lahustada!

sygislehedMustrite lahustamine

Olin tükk aega Access ConsiousnessiTM tulihingeline pooldaja (kus on terve omaette teadus kuidas meelemustreid puhastada). Seejärel kogesin erinevaid isiklikke kogemusi, mis andis mulle uutmoodi teadlikkust. Minu kogemus oli, et kõike saab teha ja puhastada megalihtsalt. Ka sealjuures mustrite lahustamist.

Mis oleks kui see muster välja tuleb ja sa oled selle ära kaardistanud ja sa siis ütleksid: ‘See mis mulle ei kuulu, see lahustub nüüd kosmiliseks tolmuks ja igaveseks nüüd ja kohe lõplikult!’ Põhimõtteliselt kui me oleme kõikvõimsad olendid, siis meil ei oleks vaja midagi puhastada, aga kuna me oleme kohati veel sodi täis või usume, et oleme, siis võib proovida sellist lihtsalt lähenemist nagu siin mainisin, või küsida oma vaimu käest, mis tema soovitab. Võibolla soovitab sinu vaim, et mine dushi alla või ujuma? Või maga üks peatäis? Siis kuula seda ja tee seda!

Kokkuvõte

Mustrid on kindlasti teetõkked, ning mida teadlikumaks neist saame, seda lihtsam on neid juba eelnevalt kaardistada ja siis ka taltsutada ja lahustada. Kui oleme mustritest teadlikud, siis saame olevikus teha valikuid, mis on teadlikud, ning lahustada oma mineviku poolt juurutatud mustrid, ning seetõttu ka luua uutmoodi reaalsust, mis toimib ja panustab meile nii nagu meie seda soovime. Nii lihtne ongi!

tomatJaga minuga oma kogemusi mustritest  – kas kindamustrid või emotsionaalsed mustrid ja kas mis sinu jaoks toiminud on? 

Mis mõtteid antud artikkel tekitas? 

Suur tänu sulle kaasa lugemast ja mõtlemast ja tänud Kristi Laur, kes sa inspireerisid seda artiklit kirjutama!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This