Select Page

picasaeuros plainMa mõtlesin, et teen väikse kokkuvõtte oma rohkem kui 6. kuust  blogimisest siin oma uuel kodulehel.

Alustasin regulaarse blogimisega tegelikult märtsikuus 2013, aga siis teisel lehel. Lõpuks kandsin tekstid üle oma kodulehele. Nüüdseks olen intensiivselt bloginud rohkem kui 6 kuud. Tunde kokku ei hakka lugema, see tuleks päris suur.

Nii minu enda kui paljude küsimus mulle on olnud, et noh kas siis oled teeninud raha ka oma blogiga?

Jah pean rõõmuga teatama, et jah olen, mis on mulle andnud võimaluse mõnusalt elada troopikas varsti pea aasta. Kindlasti võiks  sissetulekuid rohkem olla läbi blogipidamise, aga kuna mul pole enda teadlikut valikut veeta 13 tundi igapäevaselt arvuti taga (mida tegin märtsis, aprillis ja augustis ning septembris 2013), ning näpuga järge ajada protokollidest mida ja kuidas kirjutada ja kuidas asju ritta sättida, siis pole ka  tulemused olnud vastavad. Aga tulemused on olnud ikkagi väga head kui kõik numbrid kokku panna.

Seega jah, blogipidamisega saab raha teenida – ning kuidas ja kui palju sõltub teie ajalistest, rahalisestest ja tehnlistest võimalustest. Kõige lihtsam on tegelikult keegi teine panna oma blogi kirjutama ja siis lasta asjad ülesse ehitada süsteemi kohaselt. Selle kohta on miljoneid artikleid kuidas ja kas, nii et igaüks saab teha ise oma sammud sellel teemal.

Mina seda teed pole veel läinud, kuna tahaksin, et minu sõnade taga olen autentselt mina ise. Aga võin ütelda, et peamine sissetulek eelmisel aastal 2013 sai teenitud läbi interneti ja läbi selle ka reisitud Londonisse, Cancuni, ja lääne Mehhikosse. Eestis viibisin vaid 1,5 kuud. Läbi interneti olen ka saanud uusi tutvuseid ja võimalusi nii nagu ka viimase 2 nädalase Guatemala reisi, mis tuli koguni kingitusena.

Sihtkoht asukohavabaks äriks?

Eestis elamine on väga kallis, enamasti väga stressirohke ning kliima on minu jaoks liiga külm ja minu tervis sellele enam vastu ei pea. Eks igaüks võib valida vastavalt oma eelistustele. Mehhiko sattus minu valikute orbiiti kuna siin olid kursused, mida ma ise läbi tegin. Elu kulgemises ja usalduses moodustus ühest nädalast kaks ja seejärel mitu kuud, nüüdseks olen siin juba olnud ca 7 kuud. Kui arvestada veel juurde ka 2,5 kuud Cancunis eelmine aasta, viibisin pea kogu eelmise aasta peamiselt Mehhikos. Võin ütelda, et läbi kõige mida olen siin kogenud – olen siin olles elanud rohkem kui ma oleksin olnud võimeline Eestis. Olen kohanud inimesi, keda kindlasti Eestis olles poleks olnud võimeline kohtama. Olen teinud ja elanud nii palju selles mis mulle naudingut pakub. Asukoha vaba äril ei pea olema vaid üks koht. Isegi kui olen olnud siin 7 kuud, olen kolinud ca 10 korda.

Interneti võimalused

Seega internet on igale inimesele praegusel ajal kullauk. On vaja vaid pealehakkamist ja vajalikke süsteeme, mis kogu asja jätkusuutlikuks teevad. Minu äri asukohavabadus on ainuvõimalik just tänu interneti võimalustele. Lisaks on olnud megalihtne asju ajada Eestiga, kuna on olemas ID kaart ja ID kaardi lugeja, panga digipassid jms vajalik tehnika, mis enamus teistel maadel puudub.

Mis on vaesuse põhjuseks?

Kui te olete vaene ja kirute, et selle põhjuseks on teist väline, siis mina ütlen oma kogemusest, et kogu vaesuse taga on tegelikult sageli laiskus, teiseks sihi puudumine ja kolmandaks paljude sisemiste konfliktide olemasolu ja neljandaks, et ei looda seda milleks on planeedile tuldud. Minu 6 kuu online koolitus Kiirtee Iseendasse ongi kogum nendest soovitustest, kuidas sellest vaesuse ringist välja tulla. Alates 1. Märtsist 2014 saab kogu kursus olema saadaval vaid ühe suure PDF failina ja online kursus läheb sellest kuupäevast kinni.

Mida olen selle ajaga õppinud?

Kuna mu eelmine aasta pidavat olema suur Saturni aasta, siis võtsin mitmeid projekte ette, et tõeliselt ennast distsiplineerida. Alguses oli selleks Ettevõtlusjooga, seejärel Kiirtee Iseendasse  online programm, seejärel kaks kuud igapäevaselt eestikeelse blogi pidamine ja seejärel väiksed muudatused ja modifeerimised. Saturn peaks nüüd olema üsna rahuldatud, sest nii pühendunult nagu ma viimane aasta erinevaid asju tegin, pole ma elus viimasel ajal teinud. Üks suuremaid pühendumisi oli ka venituskursus, mis võttis 6 kuud mu elust. Lisaks lisatud veel muud projektid, mis olid panustamas erinevatele kogukondadele. 

Internet – uue ajastu kullauk?

Uurisin viimase aasta jooksul ca 10 erinevat interneti süsteemi, mis lubavad kiirelt rikastumist ja võimalusi. Kuid kui osade nende eesmärk on vaid raha tegemine ja mida iganes müümine, siis see minuga ei helisenud ning samuti ei ole need süsteemid nii lillelised kui paistab. Enamus nendest vajavad tunde arvuti ees istumist ning väga head interneti ja tehniliste oskuste valdamist. Ma tahaksin, et kõik mida ma maailmale panustan looks lisaväärtust. Kui selleks on vaid see, et inimene seisatab ja saab inspiratsiooni midagi teha teisiti, on juba väga hästi. Ma ei taha olla osa väärtuste propageerimisel, mis minu enda vastu helisevad. Autentsel elamisel on omad plussid ja miinused.

Kokkuvõtteks võin ütelda – jah blogipidamisega saab raha teenida. Kui palju sõltub teist endast ning ka kuidas seda teete on teie valida.

Minu valik on seda teda nüüdsest rohkem hobi korras. Kasutan blogi ka väikse arhiivina, ning see annab hea ülevaate ka mu kirjust elust koos piltidega nii iseendale kui ka teistele. Kui vahest saan sellest luua mõne mõnusa toote või uue võimaluse, siis miks mitte?

crystalguateverAstun igapäevaselt ühe sammu, et panustada maailmale omal moel kutsudes inimesi seisatama, et mõtelda, milleks nad siin planeedil on, ning kas nad ikka elavad täie südame ja kogu olemusega? Kui mitte, ehk saan mina oma eluga olla inspiratsiooniks ja kutseks teha vajalikke muudatusi ja samme selleks, et iga lugeja elust saaks nende unistus, kas siis blogipidamise läbi või mitte, pole vahet. Vahendid unistuseni valib igaüks ise. Siin on lihtsalt üks läbiproovitud toimiv vahend – blogi pidamine.

Aitäh sulle armas lugeja! Kas sul on kogemusi blogipidamisega ning kas oled sellega ka proovinud raha teha? Kuidas on sinu kogemused? Jaga kommentaarides loo all.

Kui sa sooviksid rohkem tuge ja soovitusi kuidas oma unistusi reaalsusesse tuua, siis töötasin välja just uue paketi ja võimaluse kõigile oma lugejatele – valida mind oma teejuhiks järgneval 12. kuul. Selle pakkumise kohta asub lisainfo siin

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This