Select Page

MayanSee nädal tuleb suur iseendasse vaatamise nädal. Võib juhtuda, et on vaja rinda pista iseenda varjudega ja olla tühjuses. Maiadel on väga palju erinevaid kalendreid, mõned neist on praegusega sünkroonis, ja üks neist tähistab viite ‘kaotatud’ päeva, mis on lisatud nende 360 päeva kalendrisse. Need päevad saavad olema järgmisel nädalal. 

Selleks, et sellest süsteemist aru saada, on vaja teada kuidas see ‘haab’ kalender toimib. See koosneb 18 kuust ja 20 päevast, millel on 360 päevane tsükkel. Seejärel tuleb viie päeva kuu, mida kutsutakse wayebiks, mis lõpetab selle aasta. Nende nimeks olid ‘nimetud päevad’, mis on eelmise aasta peegeldamise päevad ja ettevalmistuspäevad uueks aastaks ja uue aasta sümboli kandjaks. Parim mida soovitatakse nende päevade jooksul teha on võimalusel kodus olla ja probleemidest eemale hoida.

Seda aega võtsid vanad maiad pühitsedes, ning tõelise respektiga. Maiade kosmoloogias on see allmaailma avastamise aeg. See on see, kus meie varjud on peidus ja kus kasvu ei toimu kui me sellega silmitsi ei seisa. Wayeb on see aeg, kus me saame teadlikult sellel toimuda lasta. Selle ajal me võiksime sügavalt vaadata endasse ja formuleerida spetsiifilisi kokkuleppeid iseendaga, nii et see saab olema meie parim uus aasta.

Wayebi aeg on see aeg, kus on aeg teha tseremooniaid puhastuseks, transformatsioonideks, et puhastuda. Sellel ajal on hea ühenduda oma meele ja südamega ja peegeldada minevikku ja evalueerida meie oma käitumisi, emotsioone ja piiranguid ja valesti tegemisi ilma hukkamõistuta ja karistuseta. See on aeg kus oleme täiesti silmitsi iseendaga, kus vaatame iseendi kosmilistesse peeglitesse. See on eriline aeg, kus oleme nagu ajast väljas, selleks, et minna enda sisse, selleks et teadlikult muutuda ja ennast muuta ka kollektiivse parema inimkonna jaoks. Wayeb on aeg, kus võiksime olla rahulikud, vaikuses ja tasakaalus. See on perfektne aeg selleks, et andestada ja saada andestatud, et jätta enda selja taha kõik, mis ei teeni enam meie eesmärki meie eludes ja lasta sellel kõigel minna ja alistuda jumalikule plaanile. Wayebi aeg annab meile kõigile uue võimaluse ennast uuendada järgmiseks aastaks.

17 veebruar TAGASIVAADE

Vaata üle eelmise aasta olulisi sündmuseid. Kirjuta need üles, ole nende eest tänulik.

18 veebruar TUNNUSTA

Tunnusta seda, kes sa tegelikult oled – hea ja halb ning kõik sinna vahele jääv.

19 veebruar AKTSEPTEERI

Aktsepteeri isennast ka kõigi oma mitteperfektsusega, nii et lood andestust enda suhtes ja armastust.

20 veebruar DEFINIEERI

Defineeri kes sa peaksid olema ja mida sa peaksid tegema, et elada oma unistust ja oma saatust.

21 veebruar PÜHENDU

Pühendu uutele kavatsustele ja alusta uuesti, iseennast taasluues.

sastretchcleanViimane päev on see päev (21 veebruar), kus uus element saab nagu teatepulga endale ja 2014 aastal on selleks PÄIKE. Päike kannab endas maskuliinsust, sära ja väljapoole elamist. Päike annab sooja, paneb kõik kasvama ning sulatab ülesse kinni haakunud teemad. Päike ärgitab meid ülesse ja ärgitab meid rohkem astuma enda väesse, et me saaksime ühendust oma tugeva ja julge maskuliinsusega ja julgeksime seda maailmaga jagada. Selle nädala jooksul võib tulla jõulisi lükkeid meesenergiatelt kas seesmistelt või välimistelt, mis vastavalt sellele, kus asud ise oma energiatega suunab sind sinna kuhu suundub sinu kavatsus. Nii, et ole oma kavatsustes väga selge.

Kuidas elada oma elu ilma midagi/kedagi tahtmata?

Kuna see nädal saab olema paljuski väga selline tühjuses olemine ja uue lehe keeramise nädal, siis üks asi mis uute energiatega praegu väga aktiivne on – on see kuidas elada ilma tahtmisteta ja ilma lugudeta.

Kõigepealt, mis asi on tahtmine?

See on midagi, mida me ihaldame, mille poole me kõnnime, millest me unistame. Aga mis juhtub on see, et kõike mida me soovime, me lükkame endast ära. Ei ole vahet, kas tegu on inimesega, või asjaga, see teeb sama välja, kuna energia essents on sama. Kuna ‘tahtmine’ tegelikult tähendab puudust, siis mis me teeme on see, et me tugevdame seda puudust, mida meil praegu ei ole. Kui me seda kinnitame – läbi tahtmise, siis me loome rohkem puudust ja lükkame soovitu veelgi kaugemale. Nii, et mida siis teha?

Kõige lihtsam on lihtsalt olla. Astuda olemisse. See ei tähenda, et istuksime ainult vaikuses. See on võimalik ka tegevusse viia. Minu jaoks on olnud võti astuda olemisse ja ka teha ainult seda, mis mulle meeldib, siis ma hakkan kehastama seda, millest ma unistasin alguses. Aga siis see tuleb minuni. See hakkab mulle järgnema nagu kassi saba kassile. Ma ei aja seda enam taga. Mõnikord see tuleb moel ja võimalustena, mida ma poleks isegi oma metsikumates mõttetes ette kujutanud.

Näide tänasest päevast. Läksin oma uuele sõbrale külla. Ta elab kogukonnas, kus on suur majade kompleks ja palju basseine. Peale mõnusat venitustundi koos temaga läksime basseini äärde päikest võtma. Kui vette läksime, siis tuli üks elanikest sinna korra ujuma. Selgus, et kanadalane, kellel siin suur korter, ülakorruse luksuslik jal megavaatega tervele lahele ja randadele ning pea terves raadiuses ka mägedele.

Aasta tagasi kaotas oma naise, kellel oli vähk. Nüüd elab pool aastat siin ja pool aastat Kanadas. Küsis mida mina siin teen. Mainisin oma tegevusvaldkondi ja seansse, mida pakun. Tal tekkis huvi. 30 minuti pärast olin kutsutud tema korterisse ja tegin talle energeetilist tervendusseanssi minu pakutud hinnaga mille suhtes tal polnud vastuväiteid. Talle meeldis see seanss nii väga, et ta otsustas veel ühe võtta ja juba homme hommikul. Ehk siis – mina läksin basseini äärde lihtsalt mõnusalt aega veetma, ning sellest tuli uus töövõimalus. Lihtne kas pole?

Kuna ma lasen oma vaimul ja südamel end juhatada mu julgusega siis ma lülitan meele välja ja hakkan liikuma. Meel hakkab muidugi kohe uksele koputama ja tuleb erinevate ideedega ja hoiatustega. Mõnikord on hoiatused asjakohased, mõnikord me peaksime need välja lülitama, selleks, et saaksime kogeda midagi, mis annab meile selgust mis on meie järgmine samm ja mis on meie järgmine olemine või tegutsemine. Mõnikord see tuleb läbi võimaluste, mille eest me ära jookseme või põgeneme. Kuid fakt on see, et me ei saa joosta ära oma sügavamate hirmude ja valude eest. Nad tulevad meile alati järele. Kõige parem on lihtsalt nendega silmitsi seista ja siis on isegi võimalus, et neist saavad meie parimad sõbrad ja koostööpartnerid, vaenlaste asemel.

true loveARMASTUS

Järgmisel nädalal tee inventuur ka oma armastuse osakonnas.

Mis on see, mida vajad iseenda armastuse suhtes, mida vajad teistelt?

Kui julge oled seda kõike väljendama?

Kui aus oled iseendaga?

Soovitan kõigil vaadata filmi ‘Her’. See on netis tasuta saadaval. Väga sügav film. Räägib inimeseks olemise rõõmudest ja kurbusest. See on mitmetasandiline ja väga sügav film. Soovitan isegi vaadata mitmeid kordi.

Me kõik igatseme armastust ja ajame suuremal või vähemal määral seda taga. Meil kõigil on mingid pildid ja vormid sellest loodud. Kuna armastus on aga abstraktne nii nagu on oma essentsilt ka naine, siis ei saa teda taga ajada kui pilti. Sellele tuleks panna fookus läbi essentsi.

Mis on sinu jaoks armastuse essents?

Mida see endas kannab?

Mismoodi väljendub?

Mismoodi see sind ennast tundma paneb?

Kujuta nüüd ette, et paned selle kõik enda ette ühte potti. Sega see kõik kokku energeetiliselt. Ja nüüd mõttes maitse seda. Jäta see maitse meelde. See on sinu armastuse essentsi maitse. Ühendu selle kogemusega iga kord kui sulle armastus meelde tuleb. Vaata mis toimub kui seda teed näiteks kahe nädala jooksul! Jaga minuga tulemusi!

Kas valid elada praegu või hiljem?

milkshakeSelles tühjuses olemine annab kindlasti palju inspiratsiooni nii nagu aitab ka rinda pista oma hirmude ja varjupooltega.

Hiljuti olen kohanud väga palju inimesi ja just väga rikkaid inimesi, kes on jaganud minuga oma elufilosoofiat. Osad on olnud mingit hetk pururikkad ja siis kaotanud kõik, osad on veel praegugi suplemas rikkuses. Huvitav on aga see essents, mida nad minuga oma kogemustest on jaganud. Selleks on peamiselt see, et väärtused on muutunud. Kõik on ütelnud, et raha on vaid vahend ja tööriist selles maailmas. See pole ainutähtis.  Üks olulisemaid asju elus on inimesed ning nedega hea läbisaamine. Samuti, et elada tuleb nüüd, mitte hiljem. Mees keda täna kohtasin, temal on neljanda astme vähk. Järgmisel nädalal on tal operatsioon. Ta kardab seda, et kas ja kuidas välja tuleb ja kui palju veel peale seda elada on võimalik.

relaxjungleTa rääkis nagu raamat: elada tuleb praegu ja mitte mingil juhiul unistusi edasi lükata, mis iganes tobeda põhjendusega.  Peale oma naise kaotust vähile, hakkas temaga juhtuma väga palju õnnetusi. Ma küsisin kas ta sai aru, mida need õnnetused talle proovisid rääkida. Ta ütles, et jah. Need proovisid mulle selgitada, et ma võtaks aja maha ning samuti, et ma hakkaks tegema asju iseendale ja iseenda jaoks. Terve oma elu (65-aastane) oli ta pannud oma naise, laste ja lastelaste peale, mitte kunagi tõeliselt iseennast kõige olulisemaks pidades või siis oma soove olulisteks pidades. Lõpuks ometi on tal võimalus valida koht kus talle meeldib elada. Teha seda, mis talle meeldib teha ning tema silmades põles elutuli, inspiratsioon. Ja isegi kui tal on veel elada vaid 1 kuu, elab ta seda täiega.

See pani mind mõtlema, et miks me oleme nii lollid vahest, et valime kas vigastused, õnnetused või siis haigused, et tõeliselt üles ärgata? Miks ei võiks seda teadlikult valida kohe ja praegu? 

Imelist ‘viite nimeta päeva’  ja uue alguse nädalat kõigile siit soojast Mehhikost!

Kui see info siin oli sinu jaoks inspireeriv, siis mine kodulehe esilehele ja jäta sinna oma email minu uudiskirja jaoks ja jaga seda artiklit oma lähedastega. Aitäh sulle!

crystalorchidKas sa soovid tulla veel selle talve jooksul kas Mehhikosse või Hawaiile? Anna mulle oma huvist teada. Kui sa paned ise kokku grupi, saan sulle teha eripakkumise. Mõnusad troopilised ennastarendavad või lihtsad seikluskoolitused, mis annavad sulle võimaluse tutvuda uue sinuga ja luua oma elule uus vundament ja anda oma unistustele roheline tuli ja gaas põhja vajutada!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This