Select Page

sunsettopSelle nädala võtmed räägivad oma tee leidmisest; kuidas panna ennast esimeseks, millest koosneb uue ajastu külluse võti ning kuidas läbida transiitsooni. Miks on meil kõigil vaja oma jõukohtasid ning mida teha hukkamõistu ja eelarvamustega?

Küsin kande lõpus, kas leidub kedagi, kes sooviks hakata mu eestikeelseid võtmeid inglise keelde tõlkima igal nädalal väikse lisatasu eest. Huvitatuil anda teada (crystalexpansion@gmail.com)

Neile, kes jagavad seda postitust oma FB seinal vähemalt 20-e sõbraga ja sellest ka mulle teada annavad, neile kingin tasuta 4 V süsteemi e-raamatukese, mis suunab tasakaaluka suhtlemiseni.

mountaincloseviewLeia oma tee

Panin tähele, et sõitsin kogu aeg seda teed pidi, mida mulle oli soovitatud. Seejärel avastasin, et kui ma lähen natuke kõrvalt, väldin mõningaid auke tee peal ja ebameeldivusi, nii et saan minna kõrvalt, seega kiiremini ja palju kulgevamalt. Elus on sama moodi. Kui keegi näitab meile tee ette, siis tuleks ikkagi uurida mis on sinu enda tee ja kuidas ning mis moel see sulle sobib. Ja siis seda teed pidi kas julgelt käia või sõita.

Iseennast esimeseks

Peale Auratransformatsiooni sain sageli kommentaariks, et ma olen liiga isekas või liigselt ennast armastav. Sellel nädalal panin tähele, kuidas see tuli kord jällegi pinnale. Mõtlesin siis, et seletan selle siin korra veel lahti.

Uues ajastus läheb kogu fookus sellele, et me saaksime ennast iseendaga kõigepealt tasakaalu, hoolitseksime selle eest, et meie vajadused oleks rahuldatud ja oleksime oma anumad täis saanud kallata.

Võtke näiteks pereema näide. Kui ta kogu aeg hoolitseb teiste eest ja ennast jätab viimaseks, siis mis juhtub? Mingi hetk väsib ta ära ja tal ei ole enam midagi anda ega jagada. Ütlesin sageli emadele, kes tulid kas Hawaiile või siis minu poolt korraldatud kursustele, et kui sa ütled oma perele, abikaasale, et see teeb sind kvaliteetsemaks emaks, abikaasaks ja partneriks, on neil sind kergem mõista. Ja osad läksid Hawaiilt tagasi nagu uued inimesed või siis isegi peale kursust, nii muutununa, et sain isegi pahaseid kõnesid vahest, et kus nende ‘vana’ partner jäi.

Ise panin tähele sellel nädalal, et kuna mu tööpäevad olid keskmiselt 13-14 tundi ja isegi pühapäeval ei saanud puhata, magan peamiselt ca 5-6 tundi. Ja enamus aja kontoris, siis mingi hetk hakkasin tundma, et kogu mu süsteem hakkas läbi põlema. Ühel pärastlõunal läksin trenni ja kui peale sooja vee basseini välja tulin, ei suutnud kõndida, sest kogu keha oli kokkukukkumise äärel.

Kui ma siis oma bossile seda jagasin, siis ei saanud ta aru kuidas ma nii nõrk olen. Tegelikult ei ole asi nõrkuses, vaid selles, et ma pole sedamoodi oma keha enam tapnud ca 6 aastat. Kui alustasin oma äriga aastal 2007 olid mu tööpäevad kella 6st kella 2ni hommikul. Ma võtsin vastu vahest 10 või rohkem klienti. Ma ei isegi ei söönud lõunat enamus aja. Isegi tualetis käisin võimalikult harva. Tulemus? Kolmanda kuu lõpus tekkisid alakõhtu suured valud. Nii suured, et ma lõpetasin kukkumisega põrandale ja ei suutnud liigutadagi. Siis sain aru, et asi on väga tõsine ja pean tegema oma elukorralduses muudatusi. Võtsin kohe mitu vaba päeva, panin oma kavasse regulaarse treeningu, sõin korralikult ja tervislikult ning igapäevaselt võimaldasin lihtsalt puhkamist ja piisavat und.

antiguacrystalstretchMa näen järjest enam kui paljud inimesi vaevlevad sama probleemi ees. Nii palju toimub korraga ja nii palju on vaja korda saata, et inimesed lükkavad enda heaolu eest hoolitsemise tahaplaanile. Kuid see on väga suur viga. Keha saab olema väga oluilne tööriist uues maailmakorralduses. Iseenda eest hoolitsemine peaks olema üks olulisemaid prioriteete. Ja eelkõige enda keha ja siis kui on võimalus, panustada teistele, kes meid ümbritsevad.

Kui sa hoolitsed iseenda eest – magad piisavalt, toitud tervislikult, puhkad piisavalt ja teed tööd mõõdukalt, täidad oma vaimseid karikaid ning mis iganes muud vajadused sul on, siis oled sa täidetud ja sa saad aru, et tasakaalu loomine on palju kergem ja loomulikum. Kui sa oled täiesti tasakaalus ja kõik on paigas saad panustada maksimaalselt nii iseendale kui teistele. Ja sinu number üks vastutus peaks olema iseenda eest hoolitsemine. Kui sinuga on kõik korras, on sul teistele võimalik jagada oma tähelepanu, aega, armastust ja kõike, mida soovid.

Kodune harjutus

Seega selle nädala koduseks harjutuseks pakuksin kõigile lugejale seda tähelepanu, et kirjutada ülesse kui hästi sa iseenda eest hoolitsed ja iseennast esimeseks paned. Soovitav oleks kohe märkmeid teha. Kirjuta sinna ka mida teed selleks, et su keha, vaim ja meel oleksid rahuldatud ja tasakaalus.

Uue ajastu külluse võti number üks

Sellel võtmel on mitmeid kumerusi. Toon siin välja mõned, mida ma ise olen viimaste kuude jooksul kogenud.

IMG_74461) Mida aeg edasi ja mida sügavamale maandub meie vaim meie kehades, seda sügavamale see jõuab ka meie pimeduse ja varjude pärusmaale. Kohtumisel sisemise ja välimise pimedusega tahab meie ‘vana olemus’ koheselt põgeneda. Me oleme seda kategoriseerinud ‘halvaks’ ja pannud selle kastidesse, nimetades seda kõlbmatuks. Tegelikult on nii meie sisemisel kui ka välimisel pimedusel meile palju kingitusi varuks. Iga pimeduse killuke on tegelikult tulnud otsima armastust ja embust meie poolt. Ajad on muutumas. Isegi kui me jookseme oma varjude ja pimeduse eest ära, siis nüüd tuleb mingi hetk tupikseis, kui nendega peab olema silmitsi. Ja minu soovitus on seda teha pigem varem kui hiljem. Mida varem seda teete, seda kiiremini tõstate oma elukvaliteeti tulevikus.

2) Teine suur osa sellest võtmest on tegelikult ANDMINE selle sõna suures ja väikses tähenduses. Ma olen viimased kuud andnud endast maksimaalse igal frondil. Universumi seaduse kohaselt hakkab siis ka ta tagasi andma, ning tema arvelt tuleb asju või võimalusi moel, mida mõistus ja meel ei oskaks kunagi kokku panna. Minu sõit NYCi on üks näide nii nagu ka UTAHsse. Siin olles on tulnud väiksed lisad – nagu Gold Gym’s treeningkaart, ca 303 usdi väärtuses kahed uued prillid ja silmade kontroll, hambaarsti juures käik ja muud pisi nipet näpet. Iga kord kui need imed juhtuvad ja ma saan vastu võtta neid kingitusi, siis ma langen sügavasse tänulikkusesse. Kui ma seda teen, siis ma koheselt paljundan seda energiat ning see energia hakkab voolama minuni ja pigem isegi ringlema minu ümber. Kui see juba jõuab selles stiilis, et sa mõtled sellest ja korraga see manifesteerub, siis hakkad juba mõtlema, et peab tõesti olema ettevaatlik, sest pärast mõtled elevandist ja teine manifesteerubki su magamistuppa!

Täna näiteks mõtlesin, et uutele prillidele oleks ka vaja puhastamise väikest lappi. Kui kõndisime Wallmartis, siis jagati seal mingeid tasuta pakikesi, kus sees oligi mu soovitud asjake!

crystalflowerbeach3) Kolmas osa võtmest on enda täielik defineerimine. Kuidas elada ja olla nii, et teiste hinnangud, hukkamõist või isegi komplimendid ei mõjutaks teid enam mitte karvavõrdki. Ma sain sellel viimasel nädalal paar kogemust, kus läbi selle, et ma embasin oma varjusid astusin oma jõu ja väe platvormile. See tundus mulle kohati isegi nagu ma oleks taltsutanud draakonit. Selleks, et saaks draakonit taltsutada tuleb eemalt kõigepealt jälgida mis temaga toimub ja kuidas ta elab ja toimetab. Samuti on väga hea tundma õppida tema hingeelu. Seejärel, kui aeg on õige, tuleb astuda samm, just siis kui draakon seda kõige vähem ootab ja mõnusalt ‘selga ronida’. Alguses ta ikkagi punnitab vastu, aga mingi hetk saab aru, et see ongi olnud tema ülesanne. Millal toimub totaalne muundumine? Hetkel kui draakoni taltsutajal kaob hirm draakoni üle. Millal see juhtub? Siis kui ta ühestub energeetiliselt totaalselt selle draakoniga.

Senikaua kuni me ei defineeri ennast, senikaua saavad teised inimesed meid manipuleerida. Selleks, et teised saaks sind defineerida, sulle nimesid ja silte jagada, selleks annad sina ise loa. Huvitav tähelepanek on see, et mida lähedasemad inimestega oleme, seda rohkem laseme neil ennast defineerida.

Täna näiteks olin prillipoes ja nii hästi läks, et kui valisin kaks prilliraami, sain silmade testi tasuta. Siis tekkis probleem, et tuli valida kaks prilliraami. See näitab,et kõik mu maailmas avardub, et ma valin ikka alati mõlemad. Valisin tugevama raamiga prillid, mis olid väga suure wow effektiga ning teised tahtsin valida õrnemad. See aga valmistas mulle raskusi. Alguses küsisin oma bossilt tema arvamust. Ja see kuidagi jäi segaseks ja tema definitsioon prillide kohta ei helisenud minuga. Siis nägin seal oli kaks täiesti võhivõõrast naist ja küsisin nendelt. Ning nende arvamus andis mulle selguse. See oli huvitav fenomen. Seejärel jäin jutustama ühega nendest naistest, kelle mees oli Norrast, ning ta jagas minuga oma kogemusi Norrast ning kuidas ta igatseb oma meest, kes on praeguseks lahkunud siit kehastusest. Ma saatsin talle tervitusi norra keeles. Ta naeratas.

Transiitsooni läbimine

Enamus on teist võibolla märganud, et mingil hetkel on väga kummaliisi inimesi teie ümber liikumas või kuidagi kõik tundub väga imelik. Zeland on sellest rääkinud väga põhjalikult oma raamatutes.

Kuna ma olen praegu koostööd tegemas väga võimsa inimesega, siis meie energiad koos loovad kummalisi reaalsusi. Selleks võib olla kõnniteel kõndiv inimene või siis täna kui käisime Wallmartis, siis kõndis seal täiesti teater ringi. Oli väike tüdruk, kes oli mingi võluri mütsiga. Oli mingi rokk punkar naine. Oli vanake nagu mingist filmist jne, jne. See oli nii jube naljakas, et lausa naerma ajas.

IMG_7587See on tegelikult märk sellest, et olete liikumas uude sagedusse ja teisele tasemele. Kus see uus tasand aga on ja kus lõpuks maandute on aga väga sõltuv nüüd teie mõtte energiast, kohalolust, kehalisest seisundist ja muudest tingimustest. Mida kõrgema vibratsiooni, teadlikkuse ja tasemega need on, seda vastavama tasandi peal ka maandute.

Ja kuna kõik hakkab liikuma järjest kiiremini, siis on väga hea koheselt kui märkate, et olete maandunud vales kohas, ennast kohe kohandada ja muundada ning siis edasi liikuda, kuni leiate uue koha, mis võngetega sobitub. Kui selle koha olete leidnud, aga mingil põhjusel ei saa seal elada, siis on mitmeid võimalusi selle kohaga olla ühenduses ja sealt energiat ja jõudu ammutada. Kui selle kohaga suhe on sügav ja sellel on ka tulevikuperspektiivi, aitab kohaga energeetiline side luua uue silla ja võimalused selle koha maksimaalseks avaldumiseks.

Jõukohad

1crystalnycIse tunnen, et sama toimub minul New Yorgiga. New Yorgi energia on minu energiatega rütmis ning minu energia paljuneb, kasvab ja avardub seal iga kord. Ma pole kindel, et ma peaks seal kogu aeg elama, aga pisteliselt läbi kulgeda sobiks mulle väga hästi. Igaüks peaks leidma oma jõu ja väekohad ning nendes ennast laadimas käima.

Hukkamõist ja eelarvamused

Aastal 2005 ja 2006 kui alustasin oma koolitustega Eestis, siis tuli mul lambist mõte teha harjutus, kus inimesed seisid teineteise ees ja vaatasid silma, hoides käsi südame kohal ja üteldes teineteisele, et võtan sind sellisena nagu sa oled, ilma hinnangute ja hukkamõistuta. See oli üks võimsamaid ja tulemusi andvamaid harjutusi üldse, mille sügavat tähendust mõistan alles täna.

Juhendades praegu osalejaid 12. kuu Kiirtee Iseendasse online koolitusprogrammis, olen tähele pannud seda, et need osalejad, kes on täiesti kohal ja ei oma minu suhtes hukkamõistu või eelarvamusi, nemad saavad võtta materjali vastu maksimaalselt ning neil on ka väga võimsad tulemused. Seda võib kanda aga ka üle kõigisse eluvaldkondadesse. Ise panin isegi tähele seda, et ka kohad kus olla ilma eelarvamuste ja hukkamõistuta hakkavad minuga koostööd tegema igal pinnal ja tasandil. Miks see nii on?

Sest kui meil on eelarvamus või hukkamõist, siis me loome enda ja selle inimese või objekti vahele seina, ning energia ei saa vabalt voolata. Kui seda aga vahel ei ole, kulgeb kõik voolavalt ja kergelt selles suunas kus toimub kõige rohkem avardumist ja kasvamist. 

picasa jungleakakaka plainNäiteks kui käisin esimest korda Kauail, polnud mu kogemus väga positiivne. Lõin sellest kohe vaatenurga – mulle Kauai ei meeldi. Järgmisel korral kui läksin tegin hobusesõitu ja seal tunnetasin kuidas see hobune võttis mind täiesti ilma tingimusteta. Tema armastus oli nii võimas, et ma lihtsalt nutsin kaks tundi kui tema seljas ratsutasin. Peale seda tekkis taevasse megasuur vikerkaar ja ma läksin tegema üksinda ühte rituaali huna tantsijate salapaika. Samal ajal kui sõitsin autoga, sadas väga kõvasti vihma. Päike paistis ja ma suutsin korraga näha vikerkaart igas vihmapiisas. See oli nii vapustavalt võimas. Peale seda muutus kogu mu suhe Kauaiga. Maagia ja imed hakkasid juhtuma väga kergelt ja voolavalt. Sama on inimestega.

Kuidas neid eelarvamusi ja hukkamõistu siis maha võtta?

Selleks on olemas väga palju erinevaid võimalusi ja tehnikaid. Minu üks soovitus on lihtsalt see inimene, koht või mis iganes situatsioon endale ette võtta vaimupildis, minna totaalselt sellesse sisse väga suure tänutundega, et oled selle loonud ja seejärel hetkeks kõrvale astuda ja vaadata mis tunne siis tekib. See võib anda tähelepanekuid, mis vabastab isegi selle karma sideme mis on selle inimese või kohaga olnud. Kui selles protsessis ka veel rääkida oma vaimuga ning kuulata informatsiooni, siis võivad kõik tükid paika asetuda.

Peale seda kogevad paljud kergemat voolamist, maagiat ja imesid, kuna pidurid on maha võetud.

crystalsmilenycOlen Crystal Ra Laksmi. Praegu seiklen Mormoonide maal Utahs, USA-s. Kogen ja tunnetan paljude inimeste meeleheidet siin oma piiratud elude üle. Kuid siinsed mäed ja võimas loodus tasakaalustab seda kõike. Troopikaloomana tajun, et 50 kraadi fahrenheiti on minu kehale külm. Olen astumas tasakaalupunkti, isegi kui käin vahest ühest äärmusest teise. Ja sellest tasakaalupunktist loomine ning liikumine on ääretult naudinguid pakkuv tegevus. Minu südamesooviks on, et iga inimene siin sellel planeedil leiaks oma tasakaalupunkti ning oskaks seda kasutada kui oma uut platvormi. Loodetavasti on minu lood lugejaile inspiratsiooniks sellel teekonnal!

***

Seekord tahaksin ka et iga lugeja paneks siia alla kommentaaridesse kirja mõtteid, mida ta sooviks, et ma nädala võtmetes käsitleks. Ma sain juba mitmeid ideid, mis ma panen järgmise nädala võtmetesse. Samuti kas praegune formaat on teie jaoks toimiv ning kas mida võiks muuta?

?

Lisaks tuli mul mõte, et kui lugejate hulgas on kedagi, kes oleks huvitatud iganädalaselt mu võtmeid tõlkima inglise keelde ja mu teise blogisse ülesse panema väikse tasu eest, sellest teada andma. Mu ajalised ressursid lihtsalt ei võimalda mul praegu seda ise teha. Huvitatuil palun emailida crystalexpansion@gmail.com).

Neile, kes jagavad oma FB lehel, oma seinal seda postitust vähemalt 20-e sõbraga (ja mulle sellest ka teada annavad crystalexpansion@gmail.com)meilile, neile kingin tasuta 4 V süsteemi e-raamatukese. See on raamatuke, mis aitab jõuda tasakaalupunkti suhetes.

Ilusat nädalat kõigile!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This