Select Page

--11destiladerasboatSelle nädala võtmed räägivad enesesabotaazi lõksudest, kuidas lihtsustada oma elu, Eestist, kommunikatsioonist ja reisimisest.

Enesesabotaazi lõksud

Panen viimasel ajal tähele kuidas ma ise või siis ka mu lähedased siin panevad iseendale jalga taha. Me loome endale situatsioonid, kust me arvame ei ole väljapääsu. Ja siis võime keerelda seal kinni nagu lauamängus.

Meil on vaja hoolitseda veelgi rohkem selle eest, et meie elus oleks rohkem teadlikkust igal tasandil. Kui meie teadlikkus on täie võimsusega sisse lülitatud, siis ei ole sedasorti lõksud enam võimalikud.

greenlightSTOPMiks me paneme endale jalga taha? Sest me kardame elamist oma täie teadlikkuse ja potentsiaaliga. Mis siis juhtuks, kui me need kaks detaili täielikult sisse lülitaks? Maailm muunduks koheselt. Sest inimesed elaksid siis julgusest, mitte hirmust. Hirm viib meid alati ühel või teisel moel lõksu ja piirab meid.

Lihtsusta oma elu

Vahest saan emaile või kommentaare oma elustiili kohta, kus sageli kurdetakse – ‘mis sul viga, sul pole makse ja laenusid kaelas, sul pole muid kohustusi, sul veab.’ Vedamisest on asi kaugel. Tegu on teadlike valikutega. Alustasin oma elu lihtsustamisega aastal 2009, peale Hawaii seikluseid kui mõistsin, et on võimalik valida teistmoodi elu. Lihtsustamine on toimunud ka etappidena. Aastal 2007 kolisin Norrast ära vaid 7 kastiga. Ülejäänu andsin või müüsin ära. See oli ääretult lahe olla oma uues kodus, kapiuksed lahti ja riietekapp oli praktiliselt tühi. Elasin Eestis jutti 4 aastat ja selle ajaga kuna mul oli mitu stuudiot, kogunes asju päris palju, eriti kuna tegime ka workshoppe. Neid asju puhastan veel siiani oma elust välja.

-11destiladeraspalmstoneKui ma aastal 2011 Eestist lahkusin teistkordselt pikemaks ajaks, siis lihtsustasin oma elu viimse kui detailini. Kui mu firma kulud olid tavaliselt ca 4000 eurot kuus, siis tegin ümberkorraldused, nii et kulud läksid 400 eurole kuus või vähem. Ma müüsin maha auto, ning kõik võimaliku, et sealt rohkem sularaha kätte saada. Peale seda olin loonud endale asukohavabaduse ning hakkasin otsima oma uue baasi kohta. Nüüd hakkab selgem pilt ette tulema kus ja kas ning kuidas.

PV kayakfeetMa elan praegu väga lihtsat elu, mu kuised väljaminekud on kõik mu enda valvsa eelarve silma all ning nuputan välja veelgi lihtsamaid ennast toetavaid ja jätkusuutlikke lahendusi. Ma elan troopikas, mul on väga vahva uus perekond, mul on vahvad sõbrad, oma elamine ning uued töövõimalused ja mul on kayak, millega saan ookeani peal ringi seigelda. Olen õnnelikum kui kunagi varem ja elan igavikulises suves. Ma ei mäleta enam mis on lumi või miinuskraadid. Mu keha on lõdvestunud, päevitunud ja elus iga hetk.

Kui sul on auto, mis on lpv amigos de la cruziisitud, siis tea, et see on võimalik maha müüa. Kui sul on korter, siis see on võimalik panna raha teenima läbi uue ajastu kodulehtede, kus saab otse omanikult rentida. Teiseks võib selle maha müüa või muul moel endale raha teenima panna. Kui olla nutikas on igalühel võimalus endale luua töökoht internetis, mis kataks minimaalsed kulud ja rohkemgi veel.

Praegusel ajastul kui keegi ütleb, et on vaene või tal pole tööd – siis see on kõik puhtalt laiskus. Kõik on lihtsalt kättevõtmise asi. Kui oled nutikas ja vaatad mis võimalused on sinu piirkonnas, mida su süda igatseb luua ja mis veel võimalik on ja seejärel lood sellele vastavalt uue reaalsuse.

Siin Mehhikos on see eriti tore, näha kuidas valgusfooride juures inimesed müüvad lilli, teevad trikke, või pesevad autoaknaid, et mingitki sissetulekut omada, selle asemel et kodus viriseda, et pole tööd või võimalusi.

Lihtsustamine on seotud õhu elemendiga, mis on selle aasta üks peamisi elemente uue ajastu numeroloogia kohaselt. Lihtsustamine loob õhku, selgust, puhtust. Kui meil on kaelas kohustused, mis meid maha tirivad, on vaja teha väike ülevaade ning mõtelda kas ja kuidas saab muuta ning kuidas panna elu enda jaoks tööle, mitte vastupidi.

Selle nädala kodune harjutus

Mõtiskle oma elu üle praegu ja küsi mida ning kuidas saaksid lihtsustada ning panna enda jaoks tööle?

Eesti

Olen sageli endalt küsinud, miks ma valisin sündida Eestis? Mida aeg edasi, seda rohkem saan sellest aru. Eestis üles kasvamine on teinud minust väga tugeva, targa ja visa naise, kes olles välismaal saab igal pool hakkama. Eestis üles kasvamine on teinud minust nutika naise, kes mis iganes situatsioonis leiab lahenduse. Enamus kohtades kus reisin teatakse Eestit vähe. Olen Eestile ka naturaalne promoja. Eesti ei anna mulle enam sooja, aga ta soojendab mu mälestusi ja armastan Eesti suvesid – pikkade valgete päevade ja öödega. Armastan lähedasi, kes elavad veel Eestis ning armastan Eesti lihtsust, nutikust ja innovatiivsust. See on igal pool mind aidanud. Ja vahest olen täitsa uhke, et olen Eestist, nii väiksest, aga tublist riigist.

Miks on nii, et praegu väga paljud eestlased kipuvad Eestist lahkuma?

Väga paljudel on põhjuseks majanduslikud kaalutlused. Kui Eesti miinimumpalk suudab vaevu katta su elamiskulud, kuid hinnaklassis on hinnad Euroopa suurlinnadega sarnased, siis paneb targema pea kindlasti seisatama ja mõtlema.

Et ka see ongi siis elu, kus ma käin 8 tundi iga päev tööl, raha jagub vaid nii palju, et saan süüa osta ja katuse pea kohale? Kas see ongi elu, kui elan kliimas, kus pea 9 kuud pole väga palju päikest ja paljud inimesed pole oma eluga krooniliselt rahul ja siis elavad seda pahameelt teiste peal välja? Kas see ongi elu kui oled enamus talve toas, või treeningsaalis, sest isegi lund pole, mille peale suusatama minna? Kas see ongi elu?

See on elu vaid neile, kes soovivad nii elada. Kuid neile, kes teavad, et ka teisiti on võimalik, loovad teistmoodi elu vastavalt oma valikutele. Võibolla ostavad maalapi troopikas, istutavad oma puuviljaaia, löövad kokku väikse elumaja, nuputavad uue ajastu tehnoloogiad sinna külge nagu vihmavee kogumine, päikeseenergia ning muud uue ajastu vidinad. Kui seda teha teadlikult loome endale elukeskkonnad, kus me elame küllusest ja külluslikest valikutest lähtuvalt, mitte puudusest ja ebameeldivustest lähtuvalt. Või siis hoopiski asub elama ökokülla kus kõik logistika on juba paigas, on vaja vaid sisse kolida.

Tammsaare ‘läbi higi, valu ja töö tuleb armastus’ slogan on oma aja totaalselt ära elanud. Uue ajastu noored on nutikad ja saavad aru, et sedamoodi nagu nende vanemad on elanud, ei pea enam elama. Saab ka teisiti. Ja nüüd on lugu hoopiski selles, kas kui valmid oleme oma noori kuulama, sest nende käes ja peas on uue ajastu tulevik.

Oleks tark lahustada kõik need sinule mittetoimivad rahvuslikud pärandid või mustrid ning luua uued vastavalt oma valikutele. See võib olla üks väga oluline väike muutus, mis võib luua doomino efekti ja vastavalt sellele ka uued tulemused.

Uues ajastus valib iga inimene endale sobiva elukeskkonna ja sobivad tingimused. Paljud võivad hakata tundma vajadust leida oma ‘hõim’. Võib juhtuda, et paljud inimesed hakkavad rohkem reisima, et see koht leida. Selle aasta number on 8, mis läbi õhu elemendi ka kutsuv aasta reisimisele. ‘

Mis oleks siis kui iga lugeja mõtiskleks korra, et kui su elus poleks enam mingeid takistusi, kas siis elaksid seal kus elad ning sellisel moel nagu praegu? Kui ei, kas mida saad teha ja valida, et seda muuta? Ja kus oleks su unistuste koht elamiseks?

Kommunikatsiooni aasta

Selle aasta üks numbritest on 8 ja see toob meie tähelepanu erinevatel hetkedel kommunikatsioonile. Mida selgem ja teadlikum ning austavam see on, seda selgemad on tulemused. Võimalusel oleks hea ja tark asju arutada silmast silma, aga kui see pole võimalik, siis iga sõna väga läbi mõtelda, enne kui kirja panna.

Teadlik suhtlemine saab olema selle aasta üks suurimaid võtmeid. See võib anda uusi võimalusi ja tulemusi ning just sinu missiooni suunas. Oluline on olla kodus iseendas ja oma teadlikkuses, nii et ei maga maha neid tulevaid võimalusi!

--crystalbushsmallOlen Crystal Ra Laksmi. Viimased 14 aastat olen otsinud oma kodu ja otsinud õnne ning armastust. Olen reisinud väga paljudesse kohtadesse ja maadesse (+26). Kui lõpetasin jahtimise, tuli kõik see, mida vajasin, ootasin ning igatsesin mulle ise sülle ja isegi veelgi paremal kujul ja vormis. Ikkagi kuldreegel, et kui saba taga ei aja, siis ta järgneb sulle kuhu iganes sina lähed. Ehk siis olen kass kes kõnnib omapead ja mu saba järgneb mulle liputades!

Selle nädala pakkumine:

KIS dets 2014Pikendasin KIS programmiga (Kiirtee Iseendasse) liitujatele aega kuni veebruari alguseni 2015. Seega lugege ja uurige ning võimalusel küsige lisainfot. Praegu on veel 7 vaba kohta ja valida võib kas 6. kuu või 12. kuu kursust. Neile, kes kursuse läbi teevad, saavad ka registreerida suveretriidile Eestis, juuli lõpus, kus saab toimuma ka esimene aste Wantra õpetajate koolitusele Eestis ja Euroopas esmakordselt.  Loe lisa KIS programmi kohta siit: ja siit lühikirjeldust!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This