Select Page

wallybeachpartyhorsesSelle nädala võtmete teemaks on kokkutõmbumine ja avardumine ning kuidas nende vahele silda ehitada. Loe, naudi ja jaga!

Kokkutõmbumine ja avardumine

Viimase nädala jooksul ma ise ja paljud teised minu ümber – kas lähedal või kaugel on kogenud reisimist nende kahe äärmuse vahel. Me võime ju küsida, et kas see on tingitud planeetidest, noorkuust, pööripäevast või varjutusest või uue ajastu energiatest, aga ainult sina tead vastust sellele.

Võib tunduda, et kordan ennast ja räägin korduvalt ühest ja samast teemast. Kuid kuna vaim viskab seda mulle ette kogu aeg, siis arvan, et see pole tähtis mitte ainult minule, vaid ka teistele. Ma avastan seda nüüd natuke rohkem ja loodetavasti see inspireerib ka sind sellesse sügavamalt vaatama.

Kokkutõmbumine hirmus

Ma panin tähele iseenda juures, et kui ma tegutsen hirmust lähtuvalt, siis ma tõmbun kokku. Hirm kuidas ma kellelegi välja paistan, kuidas ma käitun või mis tagajärjed see endaga toob. Hirm mida ma ütlen ja kuidas ma seda ütlen. Valikute tegemise hirm. Mis siis kui ma valin selle ja see kukub välja kui ebaõnnestumine? Või mis siis kui kõik see, mida ma plaanin ei tule üldse välja?

Kõik see on kinnitunud juuripidi meie meelde. Meie meel ja mõistus ei ole pahad, kuid nad töötavad teatud moel, et meid juhtida ja see baseerub peamiselt sellele, mida ta teab minevikust. Seega kui mineviku elu pole olnud roosidel kõndimine, siis ta hoiatab meid olema ettevaatlik!!!

blogheartSüda ja vaim – sild avardumiseni

Ma pean jällegi naasema südame juurde. Süda on ühendatud meie kõrgema minaga, meie vaimuga ja teab rohkem kui meie meel või mõistus. See on nagu keegi kes on mäe tipus, kellel on väga hea ülevaade. Meel on mäe jalamil orus ja proovib kalkuleerida ratsionaalselt kuidas mäe tippu ronida.

Vaim on juba mäe tipus ja näeb kus on vähem puid ja kus mäkketõus oleks kõige lihtsam. Ta suudab ühenduda selle universaalse teadmisega igal ajal. Sellel on nagu tiivad ja ta saab lennata nii kaugele kui igaviku äär ja isegi kaugemale kui see. Selle moodused ja toimetamised on sageli mitte sirgjoonelised ja väga sageli kaootilised, kuid kaosest luuakse järjekordelt kord, aga ainult siis kui me usaldame ja alistume. Pole vahet kas see on Jumal kellesse sa usud või emake loodus või midagi või kedagi muud. Mis loeb on see, et me kõik loome ruumi kus me kuulame südame sõnumeid ja meie vaim on selles võti ja sild avardumisele.

cropped-picasa-hawaii-jump-plain.jpgNäide minu elust

Mõned aastad tagasi tuli mulle esimene võimalus minna Hawaiile kolmeks kuuks. Mu meel ütles mulle, et kas sa oled hull, seal on nii kallis elada, kus sa elama hakkad, mida sa sööd ja kuidas sa hakkama saad? Mul poleks olnud mitte ainult kulud Hawaiil, vaid ka Eestis ja mitu tuhat eurot kuus. Mu sissetulek oli keskmisest kõrgem sellel ajal, kuid see polnud midagi kindlat, kuna ma olin iseenda tööandja. Risk oli päris suur, aga mu süda ütles mulle, et hüppa ja ma tegin seda.

Peale seda kui ma olin Hawaiil ära teinud seiklusgrupi juhtimise, hakkasid võimalused minuni tulema. Mulle tuli mitmeid majade valvamise võimalusi, kohati isegi nii palju, et mul oli valida kolme maja vahel ja üks tuli isegi koos autoga. Troopikas elades ma ei söö nii palju, kui siis puuvilju ja salateid ja vahest mõni suurem söögikord. Mu peamine väljaminek oli auto ja bensiin.

hawaiiingeEsimene kolm kuud Hawaiil õpetas ka mulle kuidas lihtsustada oma elu ja kuidas avarduda läbi selle. Näiteks ma viisin oma firma kulud 4000 eurolt kuus 400 euroni kuus ja lõpuks 100 euroni kuus (kuna toimetasin firmaga asukohavabalt).

Peale seda korda ma ikkagi ei uskunud, et ma suudaksin seda korrata, kuna mu meel seletas, et see juhtus nii eelmine kord, kuna mul vedas ja oli hea astroloogiline seis. Ma pidin seda tegema veel kaks korda, et tõeliselt uskuda, et ma suudan manifesteerida maagiat ja sedasi voolata.

Sama asi juhtus ja väga teisel moel. Viimane kolm kuud kui olin Hawaiil, siis ma tegin suure avardumise sammu, ehk valisin elada koos nii mehe kui naisega kellega olin suhtes ühe katuse all.

hawaiicrystalMa ujusin metsikute delfiinidega hommikuti, töötasin online päeval ja veetsin mõnusalt aega kohalikus kogukonnas või oma partneritega sellel ajal. Kuna meil oli avatud ja aus suhtlemine ja täielik vastutuse võtmine igal tasandil, meie suhe voolas ilma probleemideta. Ma avardusin täielikult oma intellektuaalses elus, oma vaimses ja seksuaalses elus ning emotsionaalses elus. Ma olin kõigest nii täis. Ma olin Harmoonia suure H tähega. Siis oli aeg lahkuda ja me kõik sõitsime eri suundadesse maailmas.

Enne viimast kolmandat seiklust ma lihtsustasin oma elu nii detailselt, et ma müüsin põhimõtteliselt maha kõik, mida omasin ja sulgesin oma kontori, oma stuudio ja sõitsin järjekordselt Hawaiile. Peale Hawaiid jätkasin oma seikluseid ja jõudsin Mehhikosse. Peale seda tegin suurema seiklemise läbi Kauai, Hawaii, Colorado, Taani, Norra, Soome, Inglismaa, Costa Rica, New York, Chicago ja Mehhiko.

wallycrystalupstairsVäldi lendamist avardumisest kokkutõmbumise kuristikku

Mis on huvitav, on see, et kui meel kogeb midagi nii avarduvat, siis ta äjäb kinni sellesse pilti ja ei taha sellest pildist lahti lasta ja tahab seda uuesti luua. Aastate möödudes võid koguda väga palju selliseid pilte ja kui sa neid vahepeal ära ei sorteeri, siis see võib olla väga ülevoolav ja võib nii öelda juhtimise üle võtta. Võid lõpetada totaalses kokkutõmbumise kuristikus. Ainus moodus sealt välja saada on järjekordselt hakata oma südant ja vaimu kuulama.

Mis on vaim?

Kui ma ütlen vaim, mida ma sellega mõtlen? Minu jaoks on vaim kõrgem mina, kes mõtleb ja tegutseb julgusest, avardumisest ja mis veel on võimalik lähtepunktist. Hirm käitub enamus aja sellest mis pole võimalik ja kokkuõtmbumisest.

Kodune töö

Kui sa vaatad praegu oma elu ja teed inventuuri kui palju situatsioone, asju, inimesi loovad sinu elus kokkutõmbumise sinu jaoks ja kui palju avardumise?

Kokkutõmbumine siin on midagi, mis paneb sind tundma väiksena, surub maha, tunned, et oled väga piiratud midagi tegema või midagi muutma. Mõnikord teiste inimeste kriitika võib seda mõjutada, mõnikord su enda sisemised enese sabotaazi mustrid.

Kui sa kaardistad selle, siis sa tõustad oma teadlikkust sellest ja see võib olla su esimene samm selle muutmiseks. Isegi kui su ümber on inimesed, kes sind kohtlevad halvasti, sa võid lõpetada nende peale näpuga näitamise ja vaadata mida sa saad endast muuta, nii et see muudaks ka su väliseid tingimusi. Väline peegeldab mis on toimumas sisemises ruumis. Pole vahet, kas see on emotsionaalsel, füüsilisel, seksuaalsel, intellektuaalsel või vaimsel tasandil. Kõik tasandid mõjutavad seda.

Teiseks kaardista kui palju situatsioone, tegevusi ja inimesi ning teisi asju sinu elus loovad avardumise.

wallycrystalpaddleboardAvardumine siin tähendab midagi mis paneb sind hästi tundma, tekitab lendamise ja hõljumise tunnet. Võibolla oled õiges kohas geograafiliselt – palmi all. Või teed seda mis sulle meeldib teha ja aeg lendab. Sul on imeline armastussuhe partneriga, kes võtab sind nii nagu sa oled. Elad kodus mis on sinu jaoks energiat tõstev ja sinu jaoks kutsuv ja nii edasi.

Peale oma inventuuri tegemist mõlema äärmuse kohta, sa võid panna paika oma tegutsemisplaani, kus sa näed kuidas sa saaksid seda muuta. Seekord küsi kõigepealt oma südamelt ja vaimult ja seejärel mida meel võiks panustada. Seejärel pane oma plaan töösse!!

crystalmermaiddownAvardumise eesmärk

Ultimaatne eesmärk – teadlikult või mitte teadlikult võiks olla elada igal ajal avardumise ruumis. Ruumis kus oleme ülesse tõstetud, hoitud, armastatud, hoolitsetud, aktiveeritud, kus usume et kõik on võimalik ja rohkemgi veel.

Kuid iga inimese jaoks on avardumine midagi erinevat. On väga hea meelde tuletada, et ei tohikis teistele peale suruda oma arusaamist sinu avardumisest. Neil võivad olla erinevad piirid ja erinevad eesmärgid elus üldisemas plaanis ja nende jaoks avardumine võib tähendada midagi totaalselt teist kui sinu jaoks.

Kõige lõbusam on siis kui sa oled võimeline oma ellu ligi meelitama inimesi, kes on sinuga samal lainepikkusel ja soovivad avastada ja avarduda sinuga koos, olles samas ruumis kus sinagi. Sa võid tunda nagu sa lendaksid ja su jalad ei puuduta maad.

Meele kingitus

Selles protsessis on väga oluline mitte unustada meie meelt. Meie meel on kingitus, kuid kõik mida me peaksime tegema on seda teistmoodi taltsutama ja treenima. Me peaksime samuti seda juhtima nagu täiskasvanut, kuidas teha koostööd vaimu ja madalama minaga – meie sisemise lapsega meie sees.

Kord kui kõik meie kolm mina hakkavad koostööd tegema ning me punume nad omavahel kokku, siis kokkutõmbumine toimub ainult siis, kui see peab toimuma ja kui see toimub, siis see ei mõju meile enam moel nagu enne, kuna me võtame neid siis nagu mõõnasid ja tõususid – mis tulevad ja lähevad. Me lõpetame selle vastu võitlemise. Me võtame seda kui naturaalset osa meie elus. Aga ma kindlasti töötame selle nimel, et liikuda oma sisemise avardumise kohta, kus kõik on võimalik ja kus isegi taevas pole piiriks!!!!

crystalplumeriaOlen Crystal Ra Laksmi. Ma olen olnud vabakutseline kõiges oma elus viimased 15 aastat. See on andnud mulle vabaduse avastada ennast, oma elu, inimesi selles ja kultuure ning maailma. See on täiesti ime, kui ma peatun kuskil rohkem kui kuu aega. Seekord olen elanud La Cruzis, Mehhikos pea kuus kuud. See on pikk aeg ühe mustlas- vagabondi jaoks nagu mina.

Aga selles ruumis ma olen õppinud nii palju rohkem kokkutõmbumise ja avardumise kohta. Ma olen leidnud oma erinevad kokkutõmbumise piirkonnad ja neist teadlikuks saanud. Ma olen samuti avastanud paljusid avardumise kohti. Ma olen avastanud, et vesi on minu üks avardumise elemente.

Ma olen avastanud, et looduse ja ookeani lähedal elamine avardab mind. Ma olen õppinud, et lahked, külluslikud ja õnnelikud inimesed inspireerivad mind jõudmaks kaugemale ja loomaks rohkem. Ma olen õppinud, et kui ma jään ühte kohta rohkemaks kui nädal, siis olen võimeline käima saama rohkem projekte ja tegema nii palju rohkem kui ma tavaliselt teen.

Ma olen õppinud, et üks võtmeid mu avardumisele on kõigepealt hoolitseda iseenda eest ja teiseks panna maha oma piirid kui selleks tekib vajadus. Minu vaim otsib võimalusi kuidas avarduda igas ilmakaares ning nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt ning tundub et see on toimumas, kuna järjest rohkem võtmeid tuleb minuni, kuna ma järgnen oma südamele kui oma sisemisele majakale.

KIS23 marts chatSuvise laagri tutvustav skype kõne 23ndal märtsil kell 20 Eesti aeg.

Sellel esmaspäeval kell 8 õhtul Eesti aeg on sul võimalus liituda skype vestlusega, kus jagan informatsiooni mis toimub suvises laagris Matsalus. Käime läbi ka osad peamised teemad mis laagris läbikäimisele tulevad. Kui sul on huvi liituda selle kõnega, siis on selleks veel võimalus! Anna teada oma huvist crystalexpansion @ gmail.com emailile saates sinna oma skype nimi hiljemalt tund aega enne sündmust. Et ma saaksin sind kõnega liita, on sul vaja vastu võtta minu poolt saadetud kutse või siis saadad oma poolt kutse oma kontakti lisamiseks minu nimekirja.

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This