Select Page

picasatimeforchange2Selle nädala fookusesse võtan teema, mis on olnud väga delikaatne minu enda elus nii nagu ka mõnede mu klientide või isegi pereliikmete hulgas. Selleks teemaks on suitsiid. See teema on osalt nagu tabu ja paljud ei räägi sellest avatult. Mina räägin. Kuna võibolla kellelegi, kes sellest praegusel hetkel mõtleb, võib see artikkel pakkuda teist vaatenurka, mis võib muuta kõik.

Esimene kord kui ma tõeliselt kaalusin suitsiidi oli aastal 1999. Mu partner, minu poja isa tuli minu juurde uudisega, et ta valis minuga lahku minna ja jätkata teise naisega. Ma olin täiesti pettunud. Meie elu, meie kodu – kõik mille nimel olin raskelt töötanud viimased 4 aastat, oli minutiga pühitud. Mul oli 1 kuu aega, et välja kolida.

Ühel ööl kui mu partner oli ära ja olin oma pojaga üksinda (2,5 aastane sel ajal) mõtisklesin suitsiidi üle. Enne kui seda sooritama hakkasin, mõtlesin et helistan usaldustelefonile, et anda viimane võimalus. Just nädal enne pandi meie korterisse telefoni liin sisse. Kui seda telefoni liini poleks olnud, ei oleks ma seda kõnet saanud teha. See kõne andis mulle uue perspektiivi ja see on üks põhjustest, miks sa täna loed seda artiklit.

Selle kõnega avastasin, et aastate jooksul meie suhe muutus väga katsumusterohkeks mitmetel põhjjustel ja ma olin ennast täiesti kaotanud. Ma tegin kõike, mida ma teadsin, et mu partnerlile meeldiks või mida ta armastaks ja tegin seda isegi siis kui mulle endale see ei meeldinud. Lõpuks ei olnud minu reaalsest minust palju alles. See oli suur arusaamine ja taipamine minu jaoks. Ma olin ennast täiesti endast ära lahutanud, selleks et teisele meeldida või armastust ära teenida.

Inimene, kes minuga telefonis rääkis, palus mul ka mõtelda oma poja peale ja mis tagajärjed, see talle tooks. Ma sain aru, et tal polnud asjaga midagi pistmist ning et ta ei peaks kannatama.

Ma olin nii pettunud, et ma lihtsalt kõndisin kogu situatsioonist minema jättes kõik oma partnerile. See oli kõige raskem hetk mu elus, kuid samas ka kõige suurem, kuna see oli murdepunkt mu tuleviku jaoks.

Aastaid hiljem tänasin oma eks partnerit kallistusega, kuna see lahkuminek temaga andis mulle endale ennast tagasi ja isegi kui see oli raske, ma suutsin sellest kuristikust välja rabeleda samm sammult. Isegi kui kõik ei kukkund just välja sel kujul nagu plaanitud, aga tulin sellest hästi välja ja sain hakkama isegi rohkemaga kui plaanisin.

19Ingliuudis_UUDISvNüüd 16 aastat hiljem on mul kaks kõrgemat haridust maailma tasemel ülikoolidest (Oslo, Tromsö ja Kaplinn) mul on olnud oma firma aastast 2007, millega olen toonud rohkem teadlikkust paljude inimesteni terves maailmas ja ma olen reisinud 28+ maale, elanud nii täiega kui ma olen osanud ja olen olemas olnud oma poja jaoks nii nagu ma olen saanud. Ma olen täielikult teine naine. Mis loomulikult poleks olnud võimalik kui ma oleks ennast tapnud, vähemalt mitte selles kehas.

Hiljuti saatis mu väga lähedane sõbranna mulle kirja oma ideest ennast tappa. See pani mind sellele jällegi mõtlema ja inspireeris kirjutama seda blogi. Õnneks saime teda inspireerida tegema teistsuguseid valikuid.

Ma tegin sellest ringteest väikse ülevaate ja ka selle kuhu see sind viib ja jagan oma väikest tee juhist, mis aitas minul sellest lõplikult välja tulla.

Suitsiidi ringtee

Kui sul on idee ennast tappa, oled ennast ise nurka pannud. Su vaateväli on piiratud ja nurk on ainus mida sa näed ning sa arvad, et sealt pole mingit teed välja. Sa oled ennast surunud ‘valikuta’ nurka. Kuid hetkel kui sa ringi keerad, su vaateväli avardub ja sa näed rohkem ja näed ka rohkem võimalusi.

Iga valik mille me teeme – loob meie tulevikku. Kui me teeme halbu valikud, siis me loome halba tulevikku.

Minu viimase 6. kuu jooksul olen ma teinud palju teadlikke valikuid – elades imelises kohas, töödades inimestega ja kohtades mida ma armastan, ringi reisides, kaardistades ja muutes oma mustreid, hoolitsedes enda eest, ehitades oma tulevikku samm sammult, olled õnnelike ja sõbralike inimestega, liikudes füüsiliselt palju, olles tervislik. Mu elu on praegu mahlakas, täis ja õnnelik ja tulevik tundub isegi rohkem täiuslikum ja õnnelikum. Kui ma oleks valinud oma nurga vaatevälja, siis ma poleks täna siin kus ma olen.

Tapa ennast ära

Kui inimesed tulevad sinu juurde selle ideega, siis küsi neilt kõigepealt kuidas nad mõtlesid ennast tappa. See annab teile selge pildi kas tegu on tõelise tegutsemisega, või lihtsalt mõttega. Mis võib sageli juhtuda on see, et kui nad hakkavad seda korralikult läbi mõtlema, siis selgub, et see võib jätta endast maha segaduse teistele, kes neist maha jäävad ning siis selgub, et see võib olla raskem kui see tundus. See võib aidata mõistusele tulemist, kuna siis saadakse aru, et see pole nii hea idee.

00mexicocitymorningKui ma tulin Mehhikosse, olin väga tüdinud ja meeleheitel ja tahtsin ennast jällegi ära tappa, kuna mitte midagi ei tundunud toimivat minu elus (2 aastat tagasi). Ma siis proovisin ennast treenida, et seda ära teha, ning tuli välja, et see oli palju keerulisem kui ma arvasin.

 Ma palusin vaimul mulle juhatust anda kuidas sellelt ringteelt välja saada ja ta andiski. See on ka see, mida ma soovitan sulle – luua ruum ja aeg kus sa saad tõeliselt kuulata mis su sisemine intuitsioon sulle ütleb ja sellele vastavalt oma valikud teha.

Ma pidin minema ookeanispicasa mexico palm treesse iga päev järgneva 30 päeva jooksul. Ma tegin seda ja ookean hakkas mind ümber programmeerima ja nii mitmel imelisel moel. Ma sain uusi äri ideid, treeningute ideid ja õppisin kuidas alistuda ja kuulata. See oli minu jaoks murdepunkt ja arusaamine, et ma saan sellest ringist välja tulla.

Tegelik fakt on aga see, et enamus inimesi tapavad ennast aeglaselt iga päev – pole vahet kas see on suitsetamine, narkootikumid, alkohol või ebatervislik toit või mõtted. Viimane on tegelikult peamine probleemi tekitaja, kuna mõtted on esimesed loomis elemendid. Teiseks on sõnad ja kolmandaks on tegutsemine.

kayakbreakfastMinu teekond ringteelt välja

Ma olen teinud väikseid kokkuleppeid ja pühendumisi. Sulgudes seletan ka millega need on mind aidanud:

1. Ma sõidan kayakiga vähemalt korra nädalas (füüsiline heaolu ja liikumine ning looduses olemine)

2. Käin Alanoni gruppides vähemalt nädalas korra (mu emotsionaalne ja mentaalne heaolu ja oma lapsepõlve tervendamine)

1wantrabebe53. Ujun ookeanis vähemalt nädalas korra (korrastab mu auravälja ja puhastab kõik negatiivse ära).

4. Kirjutan oma blogi vähemalt korra nädalas (treenib mu kirjutamise musklit ja saan teha midagi, mida armastan, mis toob mulle ka rohkem kliente).

5. Töötan oma online klientidega korra nädalas (hoiab mu tervendaja aktiivsena kuid samuti toob mulle raha, et saaksin hoolitseda oma elu eest – maksta arveid, osta toitu ja maksta üüri jne).

6. Ma lähen välja koos oma sõpradega nii tihti kui ma saan (hoolitseb mu sotsiaalsete oskuste ja networgi eest).

7jungleburro7. Vähemalt nädalas korra teen väikse seikluse ja lähen mõnda uude kohta või teen midagi erinevat (hoiab mu energia värskena ja avastaja aktiivsena ja motiveerituna).

8. Võtan toidulisandeid ja super toitu (aitab tasakaalustada mu toitaineid ja samuti kaalu kaotada, tunda ennast tervemana, rohkem trimmis ja seksikamana ja muutis ka mu aju keemiat – mistõttu olin efektiivsem ja sain hakkama rohkemaga kui kunagi varem).

Alustasin alguses ühe kuu pühendumisega, kuid peale seda oli see kõik minu jaoks nii naturaalseks saanud, et ma ei suutnud enam peatada. Sellest oli saanud minu loomus, mu uus elustiil. Kui ma jätsin midagi välja, siis tundsin end kohe imelikult ja täiesti balansist väljas. Omamoodi ma lõin oma struktuuri ja süsteemi kuidas ennast joonel hoida.

Probleemide ennetamine

Kui sul on raske teha 30 päeva pühendumist, leia keegi, kes saab olla sinu projektis abistav partner, või kes tegeleb sarnase protsessiga. Nii, et saate kogu aeg kontrollida kas ja kuidas midagi toimib. Näiteks kui sul on treeningpartner, ei saa sellest ennast välja lohistada. Võib olla mõned korrad, aga siis tekib kindlasti endal juba süütunne.

Enesetapu vaimolendid

Peale mitmeid ringe mu suitsiidi ringteel ma hakkasin aru saama, et need polnud üldsegi minu mõtted. Osaliselt olid need vaimolendid ja osaliselt olid need teiste projektsioonid ja peale pandud programmid. Ma hakkasin neid vaimolendeid protsessima ja neile näitama, kes on boss minu kehas. Hakkasin neid välja viskama, alguses ainult uksest ja siis ka väravast. Ma keelasin ära kogu ligipääsu kõikidele vaimolenditele minu kehasse, ilma minult luba küsimata. Lisaks ma ka vallandasin nad ametlikult oma positsioonidelt, mida nad olid endile võtnud, või keegi teine oli neile andnud.

Paljud vaimolendid töötavad ka sageduse tasemel. Nii kui ma sain kõrgemale sagedusele, nii oli mu energia täiesti erinev, ma tegin veelgi rohkem mida ma armastasin ja ma olin nii hõivatud, et mul polnud aega mitte millelegi muule mõtelda kui see, mida ma pidin tegema, nii et vaimolenditel polnud mingitki sõnaõigust, isegi mitte mu peas. Peale natukest aega nad said tõeliselt aru, et nende jaoks pole enam mitte midagi järel ja nad nälgisid surnuks, ning lahkusid.

7crystalsurfingElu peale vaimolendeid

Mu elus oli palju rohkem harmooniat. Draama lahkus mu elust, nii nagu ka vägivald ja ärakasutamine. Kõik mis mul oli, olid inimesed täis energiat, suuri ideid ja armastust. Ma sain nii tasakaalu, et ma isegi alguses ei osanud kuidagi olla, kuna mu keha oli nii harjunud negatiivsuse ja draamaga. Kuid varsti uus tasakaalustatud elu sai normiks.

Elu Missioon

Üks peamisi põhjuseid paljud inimesed jõuavad suitsiidi ringteele on see, et nad tunnevad, et nad ei loo tähendust ja tähtsust sellel planeedil või see, mida nad on teinud, ei toimi enam.

See on see kus elu missioon muutub tähtsaks. Kui sa tead mis su elu missioon või osad sellest on, siis sa üsna tõenäoliselt ei jõua kunagi sellele ringteele kuna sa oleksid liiga hõivatud ja tegutsemas.

Kui sa veel ei tea mis su elu missioon on, siis peaksid proovima palju erinevaid asju, et aru saada, kus su energia on kõige õnnelikum ja saades ennast väljendada. Kas see on joonistamine, laulmine või arvutitega tegelemine või inimeste tervendamine?

octopusteamPraegusel ajal on nii palju võimalusi proovida uusi asju – kas olles vabatahtlik kuskil keskuses kus saad erinevaid asju proovida või siis töötada kui ‘workaway’ isik, või siis lihtsalt lugeda selle kohta, vaadata filmi. Mis on tähtis on see, et sul oleks huvi järele uurida.

Üks on kindel, et praegusel ajal elu missioon ei avaldu sageli vaid ühe kanali kaudu, sellel võib olla mitmeid kanaleid ja see kõik võib toimida samaaegselt või eri intervallidega.

Vaim on meis palju avaram kui kunagi varem ja üks põhjustest miks see nii on, on see, et meie vaim ja keha ühinevad.

Meist saavad kõigist iniminglid ja see toob meile ka rohkem vastutust, et kasutada oma kehasid, oma ajusid ja oma elusid teadlikult ja jagada seda, mida me teame. Kõik, mis meil oleks vaja teha, oleks avastada ja omada seda vaikset hetke, nii, et saaksime kuulata sõnumeid tuleviku suuna ja tegutsemise kohta.

Kodune ülesanne

1. Sellel nädalal kui sul on olnud või ikkagi keerled oma suitsiidi ringteel, kujutle kuidas sa seda korraldaksid ja kirjuta see ülesse.

2. Küsi seejärel endalt: miks? Kui sa saad aru et su vastus on – mul pole piisavalt raha, mul pole kuskile minna, mul pole kodu, mul pole tööd, ma olen ebaõnnestumine, keegi ei hooli minust … siis pead endale meelde tuletama, et kõik su eelnevad valikud on sind toonud sellesse ‘valikuta’ hetke. Nüüd on sinu teha, et saada tõeliselt teadlikuks kõigist neist hetkedest ja teha vajalikud muudatused ja uued valikud. Kirjuta endale mis valikuid peaksid tegema, et seda kõike muuta?

3. Kirjuta ülesse nimekiri oma pühendumisest järgmise kuu jooksul ja proovi hoolitseda kõikide oma vajaduste eest ja vaata, mida sa saaksid valida, et need kõik saaksid rahuldatud.

4. Kuulata oma pead – kui sul on keegi seal ütlemas – ‘Sa pead tegema seda või seda’, siis pead teadma, et see pole sina, see on tegelikult vaimolend sinus ja tee protsessimine, nii et see aitab neil väljuda su kehast, majast ja kodust.

5. Uuri välja mis on su elu ülesanne. Tee uusi asju kui vajalik. Tee kokteil erinevatest tegevustest ja pane nad enda jaoks raha teenima.

6. Hoia ennast hõivatuna vähemalt 1 kuu.

7. Tee kokkuvõte eelnevatest küsimusest siin. Vaata kui tihti sa ikkagi mõtled suitsiidile ja kui üldse mitte, siis oled oma suitsiidi ringteelt välja tulnud! Õnnitlen!

crystal dolphin outsideMa olen Crystal Ra Laksmi. Ma olen olnud suitsiidi ringteel mitmeid kordi selle elu jooksul – pole vahet kus ma maailmas sel hetkel olen elanud – see on mind jälitanud kõikjale. Suurim probleem, mis ma olen leidnud on mina ise, kes takistab mu täieliku potentsiaali avaldumist või avardumist täielikku vabanemisse. Minu suurim hirm on et ma saan edukaks oma metsikumatest unistustest. Hetkel, kui ma seda tegin, sain ma kogemuse, et edu võrdub surmaga. Kord kui sul on see kogemus selle elu jooksul, või teiste elude jooksul, su sisemine olend teeb kõik selleks, et takistada su tõelise olemuse täielik õitsemine.

Ma olen nüüd kaardistanud oma mustreid ja kus ma ennast peatan oma edu loomisel. Lisaks hoian ennast hõivatuna kõige toredaga, mida ma armastan teha ja luua, nii et mitte ükski paha mõte ei saa isegi mu meelde enam siseneda. Mu elul on taas kord tähendus, eesmärk ja ma liigun selle suunas samm sammult. Kõige suurem kingitus ja nurgakivi selles on mu enesearmastus. Alati seal, alati minuga abielus kuni igaviku lõpuni…

__________

Kui sulle meeldis see, mida lugesid, siis palun jäta mulle oma email minnes sellele lingile ja paremal pool on kastike, kuhu saad jätta oma emaili page.

Kui sooviksid teada saada mis on su elu missioon, anna teada, võime teha juhatava sessiooni skypis. Ma võin sul aidata ka kaardistada oma mustreid kuidas suitsiidist välja saada ja samuti protessida vaimolendeid välja su kehast, meelest ja kodust. Loe mu teenuste kohta lähemalt siit:

Kui tahad täielikult oma mustritest välja saada, soovitan liituda minu KIS programmiga (vali kas 6. kuud või 12. kuud). Selle kohta loe siit:

_________

* Märkus loole. Mimi Nelson, tänan sind sinu loo jagamise eest Danist ja Lizzyst ning nende loost, mis sündis valust ja ringles online ringkondades ja annab nüüd Danile ja Lizzyle tiivad siinsel planeedil ja kindlasti on toetatud nende sõprade ja armastatute poolt. Lugu on saanud praeguseks juba 8.5 mijonit vaatamist.

Video ‘Dancing in the sky’ (‘Tantsimine taevas’) Vaata siit:

Tänud sulle, et lugesid ja jagasid mu blogi ja olgu su teed õnnistatud ja elu imeline!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This