Select Page

saaremaagoddessSelle nädala võtmed on fookusega teisel võtmel mu elus – tantral. Saabusin just Tantra Summer Date sündmuselt. Ma jagan mõningaid mõtteid, kogemusi ja lugusid, mida tantra on minu jaoks andnud mu elus ja loodetavasti inspireerib sind seda kasutama, selleks et muuta oma maailm maapealseks paradiisiks!

Tantra leidmine

Minu kõige esimene tantrakogemus oli väike tantraraamat Oshost, mis räägib lühidalt tantra ajaloost, tehnikast, mis on rohkem kui 5000 aastat vana. See väidab, et see aitab meil kokku sulatada mürgi ja taeva iseendas.

Peale seda kui olen tantraga nüüdseks tegelenud üle kuue aasta, ma võin ütelda, et minu jaoks on tantra elustiil!

Olla kohal ja sellesse maanduda ja siis lasta maskuliinsel ja feminiinsel ennast ühendada sinu sees. Minu jaoks on see ka avardumine seestpoolt välja. Tantra ei ole peidus ainult ühes sessioonis või rituaalis – sa võid kogu oma elu muuta pühitsemiseks ja meditatsiooniks läbi teadlikkuse juhtimise. Tantra on mind aidanud ka draama ja kannatuste vähendamises. Seal kus on teadlikkus, pole pimedust.

Ma ei jõudnud praktilise osani enne kui ühel päeval ma reisisin Norrast Eestisse ja lennukis sattusin lugema ühest ajakirjast Zeggi ökoküla kohta ja nende 10. päevasest suvelaagrist. Ma läksin sinna kohale vaid 2 nädalat hiljem. Programm oli väga põnev ja transformeeriv. Seal kohtusin ka tantremeister Lokianoga ja me tegime vahetusseansi. Ta tegi mulle mu elu esimese tantramassaazi ja peale seda ma polnud isegi võimeline kõndima – ma olin nii lõdvestunud. Ma arvasin, et see peaks olema midagi väga head minu jaoks, kuna macho naisena ei osanud ma tõeliselt lõdvestuda ja olla pehme ja naiselik.

Tantragrupid Eestis

Eile otsisin siin oma vanu pilte ja osad ongi vaid saadaval digitaalses küberruumis. Selles otsimises sattusin lugema ka Eesti Tantra Ajaloo kohta kirjutatud teaduslikku dokumenti, milles isegi mina ja minu panus Eesti tantra arendamises oli välja toodud. Väga armas Maria Tappo on selle dokumendi autor. Kui sa selle sinise lingi peale klikkad, siis avaneb tema töö avalikult.

mina lokianoIse mõtlesingi seal tantra date sündmusel olles, kuidas üks asi viis teiseni – alates lennukis loetud artiklist kuni siis Lokiano massaazini ja seejärel kuidas Peep Õunapuu, kes korraldas tantrasündmuse see nädalavahetus koos oma tantra teamiga, tuli meie kursusele aastaid tagasi ning kuhu see praeguseks on välja viinud.

Üks samm võib muuta tervet sinu maailma ja vahest kui see samm on suure teadlikkusega tehtud, ka tervet riiki ja planeeti.

Mul on tore kogeda, et Eestist on tõesti saanud väike tantraparadiis ja inimesed on sellel teemal palju rohkem avatud ja uudishimulikud. Tore on ka kogeda, et minu pandud seemned on ka nii võimsalt edasi kasvanud ja loonud kõike. Südames on rõõm ja rahulolu.

9 kuud peale Lokianoga kohtumist korraldamise meie esimese tantrakursuse Eestis. See oli varakevadel 2009 aastal ja me olime üks esimesi kooslusi, kes tegid tantrakursust ja avalikult ka välja reklaalmisid, et osad massaazid tehakse alasti. See oli päris julge asi mida teha, sest Eesti oli värskelt vabanenud ja vaba, kuid alastus oli rangelt keelatud nõukogude ajal.

nitensantoshiEsimene kursus läks väga hästi. Meil oli 8 osalejat ja kõik särasid peale seda kursust ja neile meeldis. Peale seda ma aitasin korraldada igakuised tantrakursuseid, tantra tunde ja maitseproove, ning edaspidi ka uute õpetajate Niteni ja Santoshiga.

Peaaegu kolm aastat tantraga kursuseid tehes, ei aidanud mul mitte ainult kasvada tõeliseks naiseks, aga see andis ka mulle mu igapäevast leiba ja tegi minust küpsema ja teadlikuma naise.

Elu tõi mu kandikule palju muutuseid ja ma pidin ära kolima oma ilusast stuudiost. Peale seda olen olnud tõeline maailmarändur, tehes rohkem kursuseid ja tunde erinevates eneseearengu  valdkondades ja samaaegselt jätkates ka tööd nii gruppidega kui ka indiviididega rahvusvaheliselt.

1wantrababybebe4Wantra sündimine

2013. aastal ma tundsin, et olin tõeliselt kaotanud oma eesmärgi elus ja reisisin Mehhikosse, et teha veelgi läbi üks uus kursus ja leida ennast. Ma olin peamiselt lääne Mehhikos.

Hakkasin käima ookeanis ja alustasin mängimist kõikide teraapiatega, mida ma teadsin. Samm sammult sündis Wantra – mu uus vee modaalsus. See on vee ja tantra abielu. Sellel oli palju osasid – individuaalsetest seanssidest vee all ja peal kuni eri sessioon, kus aitasin liigutuste tegemisel kaasa ning lisaks ka paaride ja gruppide sessioonid. Sellel on nii palju osasid ja mooduseid kuidas läheneda inimesele ja see lahti võtta ja uuesti ning teadlikult kokku panna, selleks et kogu süsteemi uuesti käivitada.

wantrawatersnakeMida rohkem ma seda proovisin, seda rohkem inimesi said sellest kasu – kes sai lahti kroonilisest kaelavalust, kes täitis ammuse unistuse, kes muutis oma äri situatsiooni ja elutingimusi. Inimeste elud muutusid. Ma olin üllatunud kui paljusid uksi see mulle avas ja hakkasin elama rohkem oma unistust samal ajal tuues uut väärtust ja kasvu inimeste eludesse. 

Haavade tervendamine  

Selle nädalavahetuse tantrasündmus oli väga imeline. Ma polnud kindel kuidas see välja kukub. Mul on olnud päris palju negatiivseid kogemusi gruppidega, just koostöö osas ja sageli on mind välja arvatud. Ja isegi kui tantra on aidanud mul tervendada palju haavu, on see vahest ka uusi loonud, just tänud ebaküpsusele ja sellele, et ei seletatud lahti mis see parajasti oli, kuidas ja miks see asi tuli ülesse jne.

Tantra on minu jaoks holistiline teadus, kuid mitte kõik, kes seda jagavad ja õpetavad ei lähene tantrale sellise sügavuse ja teadlikkusega nagu ma tunnen, et mina vajaksin. Ma olen nende kogemuste eest ülitänulik, sest see aitas mul aru saada väga selgelt, kes ma ei ole ja mis minu jaoks enam ei toimi ning lõpuks ka ennast kehtestama hakata selles vallas.

greenlightSTOPEi ütlemine 

Ühe tantrakursuse ajal koos Niteni ja Santoshiga me õppisime ütlema ei. See oli üks väga oluline murdepunkt. Ma arvan, et kui väiksed tüdrukud õpiksid selle ära, oleks palju vähem probleeme, näiteks just vägistamise osas. Tüdrukud vanuses 4 kuni 5.

Viimase nädalavahetusega mul õnnestus tervendada mitmeid osasid oma tantra ajaloos ja isegi kui see sündmus kokku kestis ca 14 tundi.

Mul oli kavatsus tervendada sisemine mees ja naine. Ja ma tegin seda. Kuidas? Läbi kõigi nende inimeste ja sessioonide, mis me tegime ja privaatsete kohtumiste. Sa võid mediteerida kaua soovid oma koopas, kuid jõuda selle probleemi südameni, on kõige kiirem tee nende teemadega silmitsi seismine ja inimestega tantsida oskamine. Igaüks aktiveerib meis midagi, mis tuleb ülesse ja soovib meiega silmitsi seista. Kui me selle eest ära jookseme, siis see tuleb meile järgi.

tantragroupLapsepõlve haavad

Oma lapsepõlvest on mul mitmeid haavu, kus mind jäeti välja, jäeti maha või mind ei kaasatud tegevustesse ja gruppidesse ja sündmustesse. Siin ma olin nüüd kaasatud väga soojal ja armsal moel – igal sammul.

See on see, mis ma olen tantrast õppinud – enamus inimesi soovivad olla kaasatud, kuulatud ja et neid võetaks nii nagu nad on, ilma hukkamõistuta. See ei oleks saanud juhtuda enne, kui ma ennast ise ei kaasanud projektidesse või inimestega. Maailm on tõesti nagu peegel – mis on sinu sees, see peegeldab ka välja. Tantra on aidanud mul sellest aru saada.

relaxjungleKontrollist lahti laskmine

Jällegi ma õppisin lahti laskma ja usaldama meesenergiaid, et mulle teed näidata. Peale seda kui olin olnud silmad kinni mitu tundi, siis mu meeled said rohkem aktiveeritud ja iga sammuga ma astusin rohkem iseenda sügavustesse.

Selleks, et saada suurimat effekti teemade tervendamisega, mis meie sügavas sisemuses on, on meil vaja õigeid koostisaineid. Umbes nagu supis – kui vürtse on liiga palju, või koostisosad pole õiged, siis nii saab olema ka tulemusega. Kui kõik kokku tuleb õiges vahekorras – siis kõik terveneb ka ja peaaegu koheselt – mõnikord isegi silmapilkselt. Mina, kui naine, kes alati tegeleb tuhande asjaga, ja kontrollib kõike oma universumis, mul on vahest probleeme lahti lasta ja lihtsalt voolata ja kulgeda. Oli nii lahe seda teha!

Jätkub järgmisel nädalal…

crystalqueenlaughterMa olen Crystal Ra Laksmi. Ma olen tantra shakti ja jumalanna, kes on ühenduses oma väega. See aga ei tähenda, et ma olen teistest parem. Ma olen lihtsalt kohal ja teadlik iseendas. Ma sooviks, et kõik naised jõuaksid selleni.

See võttis mul peaaegu 30 aastat, et seda julgelt välja ütelda ilma hirmuta. Vahe on selles, et ma tunnen, et ma tõeliselt maandun oma kuninganna energiasse.

Suvise tantra date-i ajal ma sain väga palju verbaalset tagasisidet, kuidas inimesed mind kogesid ja see oli päris lahe. Peamine asi mida nad ütlesid oli: ‘Wow Crystal sa oled nii naiselik! Sa oled imeline!’ See oli armas, aga mis oli veelgi magusam oli üks, kes ütles: ‘ Ma nautisin sinu vaatlemist ja kuidas sa oled iseendaga sõber ja ennast leidnud, sa oled nii ühenduses oma väega ja ei jookse selle eest enam ära.’ Kõige magusam oli et ma suutsin selle vastu võtta ja tunda, et tee selleni on toimunud läbi mu enesearmastuse tee. Ma tunnen nagu ma kõnniksin oma teel nüüd kroon pea peal ja panin selle sinna selleks, et oma rühti hoida ja seda kuningannalikkust elada. Tunnen, et olen toetatud ja armastatud iga sammuga tee peal – nii nagu kuningannadele kohane!

 —

Tantra Crystaliga Eestis olles

Septembrikuus toimub mu esmakordne Wantra kursus vees igal pühapäeval Kalev Spas. See grupp sai välja müüdud 10 päeva peale müüki panekut. Kui on vähemalt 12 uut osalemishuvilist, võib panna kokku ka teise grupi.

sygislaagerFFAnnan mitmeid kogemusi ja võimalusi saada rohkem iseenda väega ühendust. Peamine tantrasündmus, mida ma sellel korral sooviksin teha on koostöös Kaidi Kirsiga. See toimub Matsalus 17 ja 18 oktoober ‘Maandumine Endasse’ ning grupi komplekteerimine peaks olema valmis 15.septembriks (Vähemalt 10 osalejat). Seega pane ennast kirja! Seal saab sügavlõdvestuda läbi tantra jooga, ajuveerda jalgade massaazi ja ka Wantra veeteraapia.

Tantradate ajal tuli ka inspiratsiooni teha ühepäevane seiklus naistega iseendasse ja oma maailma ja kehasse ja viskangi selle välja, et kui paljud oleksid sellisest koolitusest huvitatud? Palun andke teada! Kui sul on näiteks 10 sõbrannat ja teil on ka mõnus koht kus seda privaatselt teha, siis andke teada, teeme ära! Veel on aega ja võimalusi!

Seal räägiksin oma teekonna peamistest tantrapunktidest, mis aitasid mul naiseks muunduda. Ja kuna grupp tuleb ainult naistele, siis seal on ka veel muud head ja paremat – erinevaid praktikaid, hingamist, häält, liikumist ja tantsu, oma varjudega kohtumist, yoniga uue suhte loomist, oma sisemise naise ja mehe tervendamist. Tegu oleks ühepäevase koolitusega.

Kui sa sooviksid aga tulla ja selle teemaga eraviisiliselt toimetada, selleks on ka võimalus, siis võta minuga kontakti siit.

Minu täiendatud kalendrit vaata siit: 

 

 

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This