Select Page
IMG_0547

Foto: Courtney Armitage

Surfates läbi elu ja astroloogia kosmiliste lainete – Intervjuu Katrin Haibaga (New York, Mehhiko, Eesti)

4 Veebruar, La Cruz, Mehhiko

Küsimused ja originaalteksti ülestähendused: Crystal Ra Laksmi

Lisa redigeerimine: Katrin Haiba

* Katrin, Sa oled eestlanna, kes on elanud 20 aastat New Yorgis ja viimased talved veetnud peamiselt Mehhikos, oma purjeka peal – surfates ja purjetades. Pakud ka seiklusi oma purjekaga ja juhendad globaalselt kuidas surfata seda kosmilist lainet läbi uutmoodi astroloogia.

Kui sa vaatad tagasi oma juurtele ja minevikule, kes ja mis on olnud kõige suurema mõjuga sulle, et sinust on saanud see, kes oled täna ja et oled jõudnud sinna kus oled täna?

katrinsmall

Katrini erakogu

Vot millise pähkli küsimuse mõtlesid välja! Ütleks tegelikult, et vanaema riiulil olevad raamatud ‘Seiklusjutte maalt ja merelt’ sarjast. Viilisin aiatöödest võimalikult eemale, et lugeda kaugetest maadest ja seiklustest. Seiklusvaim on mul pärit pere naisliinist. Vanaemal oli plaan minna Argentiinasse lapsehoidjaks enne abiellumist, aga tulevane vanaisa oli armukade ning siis juhtusid ka maailmasõjad ja see jäi siiski vaid unistuseks.

Läksin ise USA-sse vahetusõpilaseks 1993ndal aastal. Pere, kelle juurde sattusin elama, nende isa oli pärit New Yorgist, seetõttu õnnestus mul seda maailmalinna külastada. Armusin koheselt New Yorgi energiasse ära – see oli nii müstiline minu jaoks. Et kuidas on võimalik, et inimesed saavad seal elada – sellises futuristlikus sipelgapesas? Hakkasin koheselt uurima võimalusi edasi õppimiseks sealsetes ülikoolides. City University Brooklyn College oli esimene, kus õppisin peale keskkooli ja teine oli New York University (film ja meedia, video, kaamera käsitlus). Enne kolimist New Yorki kohtasin oma praegust abikaasat ja tema aitas mul kohaneda ja toimetada ameeriklaste bürokraatias.

* On sul mõningaid erilisi Eestaslikke iseloomujooni, mille üle oled eriti uhke?

IMG_0087

Katrini erakogu

Eestlastlikust olemusest olen kaasanud oma igapäeva heatahtliku põikpäisuse ja tahtejõu. Eestlastel on ka üle keskmise seiklsuvaimu kuna oleme väike maa mere piiridega. Otseselt ma ei tea esivanemaid kes olid meresõitjad, aga rootsi verd on suguvõsas küll, vanaema jutu järgi…võib-olla sealt Viikingite kandist tulebki mu suur merearmastus?:).

Kasvasin nõukogude aja lõpu poole ja see tähendas seda, et minus tekkis loomulik oskus ‘sitast saia teha’ – see tähendab, et saan alati hakkama ja kui vaja leiutan mida vaja täiesti olematute vahenditega. Sellest kasvas välja mu leidlikkus ja inspiratsioonivõime. Purjeka peal kuluvad need oskused ja omadused väga marjaks ära. McGiveri oskused on osalt ka tulnud mul isalt, kuna isa on väga praktiline meistrimees kes võib ka teibi ja kirjaklambriga telefoni ära parandada.

katrinheanoid

Foto: Crystal Ra Laksmi (NYC)

* Sinu suurim unistus su elus praegusel hetkel?

Eriti pähkel küsimus. Ma sooviks et maailmas oleks üha rohkem ja rohkem tõeliselt õnnelikke inimesi, sest siis läheks elu palju toredamaks ja koostöö ka. Isiklikus elus, et leiaks igast päevast rohkem särtsu ja sädet ning tõelise rõõmumomendi.

Konkreetset materiaalset käegakatsutavat sihti mille saavutades saan ütelda, et nüüd olen õnnelik mul praegu ei olegi. Voolan uudishimulikult ja proovin igas hetkes rõõmu ja õnne leida. Kui kõik on olemas, siis teadmine, et alati tuleb juurde on ka kaunis. Järjest rohkem soovin ka leida inimesi, kellega on võimalik lahedat koostööd teha ja koos mängida ning surfata. Inimesi, kellega tekib mõnus rikastav sõprusside. Veenus on mu sünnikaardis kaksikutes – olen väga uue info ja huvitavate inimeste ning idee-sädemete fänn.

* Mis on sinu võti või võtmed, et elada oma elu sinu tingimustel, nii nagu sulle meeldib?

Minu jaoks on võtmeks ka julgus otsida ja proovida uusi võimalusi. Hakkad nagu otsast pusima ja proovima.

Näiteks purjekaga on ka sageli nii, et mingid asjad ei tule päris nii välja nagu mõtlesin, aga protsess ja liikumine sinnapoole on ka iseenesest rikastav.

Kui astud ühe sammu ja elu näitab järgmise, siis tekib selline teatud julgus ja uudishimu ning kõik ei pea olema tehtud puust ja punaseks ette. Maailm on muutumas paindlikumaks ja keerulisemaks, mis nõuab meilt kõigilt rohkem avatust, uudishimu ja arusaamist, et vahest võib kõvertee või kõrvaltee olla see kõige otsem tee.

* Mis on su sõnum maailmale sinu eluga ja sinu elustiiliga? 

Ma elan oma elu oma sisekompassi järgi, mingi sõnumi edastamine või eeskujuks olemine pole mul eraldi eesmärgiks. Samas arvan et me kõik oleme teineteisele omamoodi eeskujud ja õpetajad.

katrinsmile

Foto: Crystal Ra Laksmi (Puerto Vallarta)

Ühe mu elu vahvaima komplimendi sain endiselt tööandjalt videofirmas NYCis. Ta ütles: ‘Katrin, sa oled mu lemmikkunstik!’ Mina siis küsisin, et mis mõttes, et ma ei maali ega midagi. Tema vastas: ‘Su elu on kunst. Elad oma elu nagu kunsti.’ 

“Elukunstnik” on eestlastele aga natuke paha maiguga  ja provokatiivne sõna, nagu Nipernaadi või keegi, kes saavutab asju liiga kergelt. Olen hea meelega elukunstnik. Miks valida rasket teed, kui asju võib saavutada mängulisemalt, kergemalt ja loomingulisemalt?

* Mis oli raskeim hetk su elus? Kuidas sa sellest läbi liikusid?

See oli aeg kui mul abikaasaga suhtes sügav kriisiperiood oli. Ma hakkasin siis nagu ennast igast otsast lahti lammutama. Too hetk arvasin, et peame lahku minema ja see oli väga raske moment, oli raske leida julgust ja ausust õelda välja see lahkumineku mõte.

photo (3)

Katrini erakogu – vaimne ema Jessica

Kohtusin tol ajal ka oma esimese astroloogi õpetajaga. Tema leidis kohe mu astroloogilisest kaardist info, et Pluuto läks parasjagu üle mu sünnikaardi Kuu. Pluuto on tohutu transformatsiooni energia kandja mis nõuab üdini ausust ja autentse väe otsimist. Kuu energia toob üles emotsioonid ja alateadvuse mustrid. Sellest tekkis totaalne sisemine puhastus, emotsionaalsete ja käitumismustrite lahkamine. Oli raske aeg, aga praegu tagasi vaadates ka parim periood. Õppisin väga palju ja sain julguse autentsemalt elada.

Mulle sattusid “õigel ajal“ kätte ameerika budistliku nunna Pema Chödrön’i raamatud “Comfortable with Uncertainty” ja “When Things Fall Apart” (tõlge – Ebakindlus on OK. & Kui asjad lagunevad koost).

Isiklikus elus kukkus mul tol aastal kõik kokku ja sellest tuli suur avardumine ja vaimsele teele suundumine.

Sain aru, et välise kindluse otsimine materiaalsusest või kindlast elukohast või inimestest, see ei tööta minu jaoks üldse. See on kõik ajutine. Kui suudad klammerdumisest lahti lasta siis tekibki julgus ja usaldus eluga koos luua ja astuda.

* Mis on olnud su elu inspireerivaim hetk? Miks ja mis juhtus?

LILA_SAILING

Foto: Katrin Haiba erakogu

Mu esimesel pikal purjekaga merereisil – Atlandi ookeani ületamisel – tulid ühel ööl delfiinid laeva lähedusse mängima. Tuulevaikuse tõttu oli meri peegelsile. Vaadates tumedasse vette nägin kuidas delfiinid sädelesid nagu 3D tähtkujud, tuisates laevast mööda justkui kosmilised raketid, tähesabad järel (seda efekti põhjustas luminentne plankton, miljonid pisikesed elukad keda delfiini liikumine helendama ärgitas). See oli nii vapustavalt ilus! Tundus nagu oleksin mingisse müstilisse dimensiooni sattunud…. südames ärkas sügav tänutunne elu ja looduse ilu ees.

* Mis on sinu võtmed, et elada oma unistust?

katrinmattsmaller

Katrin koos abikaasa Matthewga Mehhikos

Popp on praegu lugeda eneseabi raamatuid, kus soovitatakse, et ainult mediteeri ja visualiseeri ning kohe tuleb kõik mis vaja. No tore, aga füüsilises maailmas peab ka tegema midagi, et energia saaks maises dimensioonis realiseeruda – näiteks kontakteeruda inimestega või osta lennukipiletid selleks, et minna reisile.

See esimese sammu astumine näitab tegelikult, et on sul on tõsi taga, et sa ei tee vaid suuga suurt linna ja käega ei kärbsepesagi, vaid tõsiselt lood midagi.

* Mis suhe on sul rahaga?

photo

Katrini erakogu

Rahaga on hea suhe. Kui vaja siis teda on ja vaikselt tekib juurde. Olen maa märgina sündinud (Sõnn) ning noorena 20ndates oli mul arusaam, et pean enne suure rahapataka teenima ja alles siis saan hakata elama – no nii miljon dollarit vähemalt. Enda lahti häkkimise perioodil vaatasin, et selle taga oli tegelikult hirm – ehk usaldamatus elu suhtes. Hakkasin seda lahti häkkima ja vaatasin ka kuidas teised elavad.

Nägin et paljud purjetajad said hakkama väga väheste ja ebastabiilsete majanduslike voogudega, elades väga põnevat elu. Sain aru ka sellest, et elu ei saa kunagi lõpuni ära kindlustada. Kindlus ei tule väljastpoolt – ja kui see teadmine tuli, siis alles hakkasin raha asjadest päriselt aru saama.

Raha on loov ja elav energia – üks vahetamise ja panustamise viis. On olemas ka teisi energia panustamise viise. Raha võib tulla erinevaid kanaleid pidi. Kui ainult ühest kanalist otsid, võib märkamata jääda kui uus põnev võimalus koputab selja tagant:)

photo (2)

Katrin päikesepaneele paigaldamas

Tänapäeva maailmas on mu meelest head omadused paindlikkus ja mitmekülgsus. Universaalsus on oluline – siis kaob ebakindluse tunne, et mu erialal pole tööd, mida ma teen. Oskused kanduvad üle ja midagi uut õppida võib olla põnev. Õpin kiiresti, olen avatud ja paindlik. Mulle meeldivad uued asjad, tunnen et saan ükskoik kus teha midagi kasulikku ja põnevat mis mind ära toidab.

On väga Sõnnilik, et tegelesin juba noorelt ka kinnisvaraga, et baasi luua. Nüüd on meil mehega New Yorgis, Brooklynis maja, mida korrastame, haldame ja välja üürime. See annab rohkem kindlustunnet, et on mingi oma pesa olemas kust keegi välja ei viska, annab sellist maist maandatust. Kuigi tean, et see pole klammerduv kindlus, see võib kaduda iga hetk.

Minu arusaam miks inimestel on rahaga probleemid on osalt sellest, et otsitakse kindlustunnet valedest asjadest. Kui see leida sisemiselt, siis vabanevad paljud rahaga seotud kiiksud ja hirmud. 

* Kas võiksid defineerida mis on majanduslik iseseisvus sinu jaoks?

katrinjamie

Foto: Katrin Haiba erakogu

Majanduslik isesesivus – sellel asjal on ka konks sees. Isegi kui keegi on saavutanud totaalse majandusliku iseseisvuse ning ei ole enam nii teistest sõltuv ja isegi kui ta elaks eraldi üksikul saarel, siis ikkagi oleks ta teistest sõltuv suuremal või vähemal määral. Kõik on seotud kõigega, me ei ole üksikud ja eraldatud saared.

Sedasorti sõltumatuse otsimine loob jäikust ja vastuvõtmatust.

Kui aru saada, et oleme kõik seotud ja sõltume teineteise heaolust siis hakkavad asjad hoopis teistmoodi liikuma. Siis muutub kõik looduslikuks voolamiseks. Mu unistus on see, et maailm sellele arusaamale läheneks. Sooviksin rohkem koostööpõhist majandust näha. 

Kogu maa ja loomad, inimesed ning taimed on üks suur funktsioneeriv elus-süsteem millel on oma teadvus, oma vaimsus.

Niikaua kuni universumil on vaja mind sellises vormis nagu ma praegu olen siia veel panustama, siis ma tean, et kõik mis vaja selle toetamiseks materiaalselt luuakse mulle, ning mul pole vaja karta, et jään nälga või tänavale. Kui ma ise ei ole laisk ja uurin võimalusi, siis on kõik mu vajadused alati kaetud.

* Kui ei ole väga personaalne küsimus, siis kuidas sa ennast ära majandad, et elada oma unistuste elu praegusel hetkel?

katrin courtney armitage

Foto: Courtney Armitage

Teen astroloogilisi konsultatsioone rahvusvaheliselt. Seda on vahva teha läbi Skype-i kuna see on asukohavaba töö, mul on kliente mitmes riigis. See töö toob palju rõõmu, kuna saan inspireerida inimesi muutma oma elu.

Kirjutamine on teine põhiväljund. Enne peamiselt tõlkimine ja toimetamine, nüüd olen üle kahe aasta oma kodulehele iga kuu horoskoope kirjutanud ja läbi selle ka oma kirjutamisoskust lihvinud. Sealt on info edasi levinud, mis on toonud ka tasulised kirjatöö pakkumised ajakirjadesse ja online, Maakodu ajakirja – isikupärase magamistoa kujundamisest läbi astroloogia võtme (loe seda siit).

Korraldan ka seiklusreise – selle aasta augustis on plaanis sügav seiklus-ritriit New Mehhiko kõrbes koostöös Jessica’ga, kes on mu vaimne õpetaja ja südamesõber. Käime läbi põnevad kohad Taos ja Santa Fe ning veedame kolm päeva Wild Rivers kanjonis, kus on eriti võimas loodus ja ürgne rahu. Ühel roadtripil ööbisime seal ja olin pahviks löödud, kuna pole kunagi sellist iidset vaikust ja sügavat hingerahu kogenud. Tundsin, et sinna tuleb inimesi tuua – sellel kohal on meile midagi erilist panustada.

* Mis on Cosmic Wave astroloogia ja kuidas see on aidanud sul ja su klientidel muuta oma elusid?

IMG_0702

Foto: Katrin Haiba erakogu

Cosmic Wave Astrology idee sündis kahe minu armastuse ja huvi ühendamisest – surfamisest ja astroloogiast. Planetaarsed tsüklid toimivad lainetena. Kui saad “kosmilise ilmateate” lainete kohta siis on kergem leida õige aeg õige laine peale hüppamiseks. Minu lehe motto on – your guide to surfing the universe – sinu giid universumi surfamisel – nagu surfi ilmateade, kuidas oma elus paremini surfata.

Kasutan avatud, humoorikat ja innustavat tooni. Astroloogiaga on inimesi sageli ära hirmutatud, et tuleb paha seis vms. Osad astroloogid kasutavad oma klientide püüdmiseks just selliseid negatiivseid nippe. Mulle tundub see väga ebaeetiline ja vaimselt mürgitav. 

Oma tööga üritan astroloogia mainet parandada, teha seda palju arusaadavamaks, vastuvõetavamaks ja praktilisemaks tänapäeva inimestele, kelledel on palju valikuid kuna elu muutub järjest põnevamaks. Astroloogia saab aidata elu muutuste keerises teadlikumaid valikuid teha.

IMG_0546

Foto: Katrin Haiba erakogu

Mu klientidele meeldib avatud, positiivne ja tänapäevane lähenemine. Annan kliendile võimaluse olla oma elu kuningas – tema juhib ja mina annan vaid nõu ja näitan ilmateadet. (muide, vanasti oligi astroloogia vaid kuningate ja preestrite privileeg!) Kas ta valib seda või teist lainet, see on tema enda ostustada. Pigem julgustan teda avastama oma intuitsiooni.

Astroloogia annab tihti ka kinnitust, et teed intuitiivselt õigeid asju – näiteks kui Jupiter liigub su kaardi neljandas majas ja sul ongi just plaan uut kodu osta. Sedamoodi astroloogiat kasutades suureneb usaldus oma intuitsiooni suhtes, tekib tunnetus et surfad suurte universumi võnkumistega ühel lainel. Usaldus aitab muutustele kaasa.

* Kas sul on ka mingi eriline sõnum selleks järgmiseks aastaks selle artikli lugejatele?

Katrin_flyer_2014.indd

Foto: Katrin Haiba erakogu

Idamaade astroloogias algas 8ndal veebruaril Ahvi aasta. Selle laine surfamiseks soovitaks rohkem paindlikkust ja lõbusust, võimalusi lasta endal olla jabur, äraspidi naljakatest juhtumisest heade ideede seemned leida ja olla avatud teistele inimestele. Ahvikari on lärmakas ja mitmekesine. On oodata tihedat ja tihti loovalt viljakat suhtlemist. Saab olema muutlik kaootline aasta.

Ka Lääne süsteemis on sel aastal enamus planeete muutlikes märkides (Saturn Amburis, Jupiter Neitsis ja Neptun Kalades). Need kaugemad planeedid annavad aastale taustamuusika. Saturn Amburis tegeleb me uskumuste ja vaimsete struktuuride ümberkorraldamisega. Soovitan kõigil oma elufilosoofia üle vaadata – küsida kas elad praegu oma põhimõtete järgi ja kuhu tahad oma elulaeva suunata.

Kui sina oleks riik, siis milline oleks su põhikiri? See aasta on isiklike põhikirjade muutmise ja üle vaatamise ning uute ideede integreerimise aasta.

* Mis sa tunned on su elu suurimaks saavutuseks?

IMG_0202

Foto: Katrin Haiba erakogu

Praegusel hetkel on selleks see, et olen kaks aastat järjepidevalt oma horoskoope kirjutanud. Kui ma selle ette võtsin, siis võtsin kuu korraga, päev korraga. Kuna olen üsna püsimatu, siis olen läbi selle pühendumise avastanud loova väljakutse ja igakuiseks kirjutamiseks ka aja võtnud. Keegi selle eest ei maksa, kuigi mõni on annetanud läbi interneti. See töö on minu kingitus maailmale, ning olen uhke, et olen suutnud seda nii pikalt teha ja siiamaani teen. Hea enesekoolitus ja eneseületus.

* Midagi mida sooviksid oma blogi lugejatele rahvusvaheliselt ja uutele inimestele, kes on huvitatud?

Tulge ja vaadake ning lugege. Igasugune tagasiside on väga tore, kuna mind huvitab tekitada avatud vaimset vestlusruumi.

* Kuidas sa Crystalit tunned ja kui kaua? Mis sind tema puhul võlub?

katrinminamehhiko

Foto: Crystal Ra erakogu

Crystaliga kohtusime 2012 veebruaris ühe meie ühise vaimsete huvidega sõbranna kaudu. Mu sõbranna kirjeldas, et Crystal on minusugune hull naine ja vee inimene ning teeb ka Hawaiil seiklusreise. Tundus põnev.

Crystal kutsus mind Hawaiile aga ma siis kutsusin ta hoopiski Mehhikosse. Alustasime merejumalanna tseremooniaga ookeani ääres. Meil ongi selline koosavastamine ja rännak olnud. Mis mind Crystali juures inspireerib on elu julgus – ja selline spontaanselt uute võimaluste avastamine ning kuidas siis tänu sellele asjad avanevad ning ka tema avatus ja uudishimu on väga inspireeriv.

Vahva on olnud jälgida kuidas Wantra veeteraapia siin sündis. See on üliäge ja võimas tervendav moodul mis on Crystali elutee ja arengute ning kogemuste kristalliseerunud tipp minu poolt vaadates.

WM2014katriniluskylg

Foto: Crystal Ra erakogu

Wantra on ülivõimas vee elemendiga inimeste vaimset ja füüsilist arengut ning voolamist soodustav praktika. Olen palju saanud temaga koos vees mängida ja proovida nii eraseansidel kui ka gruppides osaledes. Nii tore on kogeda kuidas inimesed väga kiiresti lahti lähevad ja inimdelfiinid välja kooruvad. Loodan, et Wantra leiab tee laia maailma.

Crystalil on ka antropoloogia taust ja ta on nagu loomulikult sündinud antropoloog, kuna on nii siiralt huvitatud teistest inimestest, rahvustest ja kultuuridest. Väga tore. 😉

* Kuidas inimesed sinuga kontakti saavad võtta kui soovivad sinust rohkema teada ja lugeda kui ka sinu teenuseid tellida?

Koduleht: //cosmicwaveastrology.com/

Email: katrinhaiba@gmail.com

Facebook Katrin Haiba: httpss://www.facebook.com/katrin.haiba

Dreamboat adventures: httpss://www.facebook.com/DreamboatAdventures/

Võite tellida astroloogia online lugemisi, isiklikke sünnikaarte, paaride või pere konsultatsioone. 

Aitäh sulle armas Katrin. Soovin sulle parimaid surfamisi nii elumere- kui ka astroloogilistes lainetes ning põnevaid rahvusvahelisi koostööprojekte tulevikuks nii minu kui ka teistega.

Ootame ka kõigilt lugejatelt tagasisidet, et mida antud lugu pakkus ja mis mõtteid veel tekkis.

Tänud, et nii pikalt vastu pidasite. Sedasi võib juhtuda kui kaks eestlannast seiklejat kokku satuvad. 

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This