Select Page

Frustrated business woman stuck in a box isolatedOtsustasin jagada erilise kingitusena mõned lisaartiklid oma blogis ainult eesti keeles, et inspireerida Eesti naisi osa saama minu erilisest ja ainukordsest suvelaagrist sel suvel.

Esimese teemana võtan ülesse teema – Kuidas näha õnnistust neis inimestes, kes on sind kasti pannud? 

Selle suvelaagri jooksul ma jagan mitmeid isiklikke lugusid, mis aitavad aru saada meie kui naiste põhilistest probleemkohtadest ja kuidas nendest üle ja läbi saada. Ning kuidas need kohad takistavad meil loomast oma unistuste elu.

Mõni võib mõtelda, et need on ju pahad asjad mis minuga juhtusid – neid peaks hoidma saladuses ja nendest mitte rääkima. See on olnud aga tegelikult väetiseks minu edasisele elule ja otsustele ning valikutele ning ma tean, et võib kaasa tundma ja mõtlema panna nii mõnegi lugeja!

Kui julgeme jagada lugusid oma minevikust, mille üle me ei ole uhked, oleme kaotanud oma müürid. Oleme astunud oma tõelisse haavatavusse kui naised. Ja ilma müürideta tulevad meie juurde tõelised rüütlid – meid kaitsma, hoidma ja õitsemisplatvormi looma – sest see kõik on teinud meist selle, kes me täna oleme! Lisaks sellele võibolla ka teised naised, kes sooviksid nippe kuulda, sest oma südames igatseme me kõik ürgsetest energiatest leida seda oma rüütlit ja oma platvormi siinses elus!

***

vanaema mina

Minu esimene kastipanija oli väiksena tegelikult mu vanaema – olgu sa õnnistatud. Tema põhjus – mind kaitsta. Ta tahtis mulle parimat ja andis endast kõik, mis võimalik oli. Aga sageli võis juhtuda nii, et ma ei saanud seetõttu paljut kogeda.

Kui ma ära kolisin Tallinnasse – olin nagu vasikas karjamaal. Igas mõttes. Ja see oli hea, sest ma hakkasin katsetama kõige uuega. See oli kõik väga põnev. Kuid sellel olid ka omad miinused. Olin eemal turvalisusest ja pidin nüüd ise maksma oma üüri ja toidu eest ning ka vaatama kust raha saada ja enda eest hoolitseda. See oli päris huvitav seiklus õppida täiskohaga ja lisaks veel käia mitme koha peal tööl. Aga ma sain hakkama. See aktiveeris minus mu nutikuse ja kiirete lahenduste leidmise võime.

Ja võibolla vanaema kastipanekute tõttu saigi minust ikkagi täiesti ‘normaalne inimene’ selle koha pealt, et ma järgin oma kohustusi ja olen teadlik inimene ja mul on kõrge moraal. Vanaema andis peavarju, toidu ja hoole, ilma milleta oleksin sattunud lastekodusse. Olen talle megatänulik. Ilma temata poleks ma täna nii nutikas ja nii pealehakkaja ning see kes ma olen. Aitäh!

wantrawomandanceÕnnistan minu emapoolset onu, kes mind väiksena proovis vägistada andes mulle seksuaalse haiguse. Tänu vanaemale sai see põhjalikult välja ravitud kiiremas korras. See juhtumine on andnud mulle erilise mõistmise naiste suhtes, kes on seda kogenud. See tegi mulle raskeks meeste usaldamise ja alles nüüd 39 – aastaselt olen ma selle tervenemisega ühele poole jõudmas. Ma olen täna see naine, kes oskab ütleda meestele ei ning väga konkreetselt ja selle eest seista just võibolla tänu sellele juhtumisele. Loodetavasti peale minu lugu, ta peatati ja ta seda teistele lastele ei teinud. Ma pole teda kunagi näinud peale seda ja ma ei tea isegi kas ta on veel elus. Aga tänu temale olen veelgi rohkem inspireeritud tegelema haavatud naistega ja ma arvan et mul tuleb see päris hästi välja. Ole sa õnnistatud!

Järgmine kastipanija oli naine, kes oli medõde minu naistearsti juures ja kui ma sinna ilmusin 19-aastaselt oma  esimest rasedust kontrollima sain ma sõimu osaliseks, kuidas ma nii vara rasedaks jään, et kes ma selline olen?

See oli paras shokk ja ma ei saanud aru kuidas üldse sellised inimesed tohivad üldse seal töötada. Aga ma ei teinud aborti nii nagu tema tungivalt soovitas ja täna on ta 19-aastane noormees, kes on olnud terve elu mu ankruks. Ilma temata mind poleks enam elavate kirjas. Nii et suur tänu sulle medõde, kes sa iganes olid. Innustamaks mind veelgi rohkem oma teel püsima. Ma pole olnud perfektne ema, kaugel sellest. Aga nii mõnelgi moel olen sageli olnud rohkem kohal oma poja jaoks, ta ära kuulanud ja vaadanud mis võimalik on ja aidanud, kui siis kui ma oleks täielikult kogu aeg temaga koos elanud. 

Ülikoolis õppides Lõuna Aafrikas oli mul professor, kes arvas et ma kindlasti ei tohiks minna edasi õppima magistratuuri. Tema kiuste sain ma sisse Norra ülikooli magistratuuri, lõpetasin hästi ja tegin kaks dokumentaalfilmi. Lisaks näitasin ühte esimestest ka talle ning tegin sündmuse, kus kõik huvilised said kogeda ja oma arvamust jagada. See professor ise oli ka kohal. Ta kohe üldse ei olnud õnnelik. Ja mul oli nii hea meel. Ole sa õnnistatud, et panid mind proovile!

Minu elukaaslane Londonis, kes mind lõpuks nii kasti surus, et mu keha jäi nii haigeks, et ma pidin peaaegu ära surema. Õnneks oli mul taipu põgeneda ja ma kolisin Cancuni Mehhikosse. Sealt sai alguse mu uus elu ja ka mu online projekt, mis annab tänase päevani mulle mu peamise sissetuleku.

Minu boyfriend Aafrikast, kes proovis mind kägistada – kuid ebaõnnestus, kuna mul oli julgust lüüa talle jalaga munadesse. Ma õppisin läbi selle ennast suhtes rohkem kehtestama ja vältima suhteid üli armukadedate meestega. Ole sa õnnistatud!

pathenryPat Henry, minu venitusõpetaja siin Mehhikos ja samas külas, kes peale 6. kuud õpetajate koolituse kõiki eksameid ja kodutöid kukutas mind läbi, uut eksamit teha ei lasknud ja raha ka tagasi ei kandnud. Olen talle ülimalt tänulik, sest tänu temale sündisid Veetants Ookeanis tunnid ja peale selle ka Wantra. Kui ma oleks tema asja edasi promonud, ei oleks ma täna alla kirjutamas töölepingule Four Seasons Hotelliga Mehhikos selleks, et teha oma loodud Wantrat.

Sain aru, et selliste sündmuste taga on tark vaim, kes näeb, et sealt ei tule head nahka ja võtab me teelt võimalused ja inimesed, kes meid ei teeni.

Mul võttis sellest arusaamine aega 2 aastat. Tänu Wantrale teenisin eelmisel suvel Eestis kasumit ja sain nendele säästudele elada siin Mehhikos terve talve, lisaks aidata oma poega Tallinna elama kolida ja aitasin nii palju inimesi nii seal kui siin. Ole sa õnnistatud Pat Henry!

writers group collageKohalik kirjanike klubi juht siin, kes keeldus minu soovitustest kuidas võiks gruppi paremaks muuta ja ka minu workshoppi läbi viia – õnnistan sind. Tänu temale saan aru mida ma vajan ja üsna tõenäoliselt loon täiesti uue grupi, kus sügavad kvaliteedid hoiavad grupile ruumi ja kõik saavad osaleda igas osas võimalikult palju. Tänu sellele olen avastanud rohkem oma sisemist kirjanikku, kes aitas mulle olla minu isiklik terapeut. Tänud uuele algusele, ole sa õnnistatud!

bfishingMazatlani miljonär, kes andis mulle palju õppetunde, mis saab siis kui sa elad hirmust lähtudes, mis tõi mind tagasi heade inimeste keskele, kes jagasid isegi oma viimast palukest, kui neil polnud palju jagada võrreldes miljonäri jagamisega kus iga liigutus ja sent oli arvel. Ta arvas, et ma ei leia endale kunagi oma elu armastust, ega saa kunagi edukaks oma tööga, ega saa õnnelikuks. Ometi olen tänaseks leidnud uue ja imelise kaaslase, olen avastanud oma tõelise elu missiooni ja teen ainult seda mis meeldib ja seal kus meeldib ning loon ka küllust ning olen ülimalt õnnelik ja külluslik. Nii, et aitäh sulle – ole sa õnnistatud.

Sain aru, et kõik mehed, kes on mind kuskile kasti pannud, on seda teinud hirmust ja ebakindlusest. Ei ole lihtne olla koos teadliku naisega, keda ei saa manipuleerida, kes lihtsalt võtab kätte ja kolib Mehhikosse kui tuju tuleb või läheb Hawaiile ning loobki kõik nii nagu tunne ütleb. Kellel on oma sissetulek, oma platvorm ja omad moodused enda eest hoolitseda.

atitlanstoneviewSaades aru sellest mustrist nende meeste suhtes ma tundsin neile kaasa ja soovisin vaikselt, et ehk nad mingi hetk ärkavad ja saavad aru, et kõige suurem kingitus on tegelikult olla avaraks ruumiks või kiviks naisele kus ta tunneb ennast turvlaliselt, nii et kõik muu mis seal ümber on toetab naise tõelist õitsemist ja avardumist ning võib anda sellele mehele mitte ainult impeeriumi, vaid terve maailma.

Kogu selle inimeste keti läbi käimisel sain aru kui palju abi on mul ka olnud hooponopono tervendusest (loe artiklit selle kohta siit), sest kui andestan eelkõige endale ja siis näen õnnistust kasti panekus, siis muundub kõik mu elus.

wantranaiseruumKui see mida sa lugesid inspireeris sind, siis oled kindlasti sobiv osalema Wantranaiste suvelaagris. See on esimene kord kus ma teen terve nädalavahetuse kursuse just eesmärgiga väestada Eesti naisi ning anda neile palju tööriistu, mis aitavad luua oma unistuste elu, kus sina lood tingimused, mis hakkavad sind teenima.

Ma ei räägi teooriast lähtudes, vaid oma elust, mida olen elanud ühe otsa piletiga juba viis aastat ja reisimisi terve elu jooksul läbi 26 maa. Nüüd on seiklemised andnud palju arusaamist, kes ma praegu olen ja mida edaspidi luua soovin ning mis minu jaoks toimib ja mis mitte.

Minu südamesoov Eestile oleks, et ma saaksin luua erinevaid kursuseid nii meestele kui ka naistele, et luua teadlikkuse tõusu suhetes endaga ja partneriga. Lisaks üks korralik Wantra keskus kus oleks ülimõnus Eesti pikas pimedas ajas ennast leida ja poputada ülimõnusate Wantra Veejuhtidega, kes naudivad toimetamist inimestega, kes on valmis muutuma ja selleks kiirtee valima.

Wantra suvekursusele veel saadaval vaid neli kohta, ning ettemaks tuleks saata hiljemalt 21.maiks.

hawaiiwantraOsa kursusest toimub soojas vees, mis avab naiselikkust väga soojal ja imelisel moel. Aitab meil olla pehmemad ja teadlikumad oma vajadustest ja kuidas nende eest hoolitseda ning piire seada.

Kui sa oled valmis muutusteks ja valima selleks kiirteed, siis pane ennast kirja! Kui sa ei saa nendel kuupäevadel osaleda, siis jaga seda infot nendega, kes võibolla oleksid huvitatud ja saaksid. Seiklusrikas seikluskoolitus endasse annab sulle palju kingitusi ja avastusi enda kohta ja palju ideid oma elu muutmiseks kui see vajadus peaks olema.

Jaga minuga ka kuidas sind on kasti pandud ja kas oled suutnud näha selles õnnistust ja endale andestada?

Kui su huvi kursusele on suur, siis kirjuta mulle crystalexpansion @ gmail.com

 crystalmermaidsmallwhiteOlen Crystal Ra Laksmi. Maailmarändur, kes elab oma unistust. Mul ei ole veel kinnisvara, ei autot ega miljoneid arvel, aga mul on rikkalikult kogemusi oma maailmarännakutelt, mis võivad inspireerida ja mitte ainult, vaid ka tegema samme selleks, et muuta oma elu, nii et see oleks sinu unistus, millega sina lood uut väärtust sellele planeedile!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This