Select Page

merineitis sõnumid finalSain täna oma suvise tuuri kutse alla kommentaari, mis kommenteeris minu jultumust inimestele soola puhuda oma järgmise tuuriga, millel fookuseks teemana KÜLLUS. Ma mõtlesin, et võtan selle kokku oma blogi eriväljaandes natuke seda teemat sügavamalt valgustades ja just Eesti koha pealt. Huvitav oli ka see, et ma seda inimest ei tundnud. See on ehe näide sellest kuidas eesti inimene mõistab teise inimese hukka, ilma üldse süvenemata ja tausta teadmata.

Antropoloogid kasutavad väljendit ‘kohalike pimedus’, mis tähendab seda, et kui sa oled ise mingisse gruppi kuuluv, siis sa oled seal toimuvaga nii harjunud, et sa ei näe oma olemist ja harjumusi enam selge ja värske pilguga. See on minu arust väga õige.

Mida kauem ma Eestist ära olen, seda selgemalt tuleb see teema esile kui jälgin, mis Eestis toimub ja see on nagu sügav haav, mis puudutab kõige rohkem just neid inimesi, kes on kas keskklass või vaesema poole peal.

Praegu näen, et peamiseks probleemiks on ka kollektiivteadvus, mis on juuripidi ikkagi vanas kinni, kus kõik käis reeglite järgi, kus osad inimesed olid liidrid ja teised nende alluvad. Nüüd oleme liikumas aega kus me võime kõik muutuda liidriteks kui seda valime. Ja see algab kõik pihta meie peast – mõtetest. Sealt edasi inimsuhted ja suhe endaga, siis harjumused, tervis ja toit, magamine; lisaks siis mida me teeme ja kuidas ning kas ja kuidas on ka lood meie seksuaalsusega.

greenlightSTOPAnton Hansen Tammsaare ütles kuulsad sõnad: ‘Tee tööd ja näe vaeva, siis tuleb ka armastus’. Tegelik tähendus võiks olla isegi tõlgitud hoopiski järgnevalt: ‘Tee tööd ja näe vaeva, siis tuleb ka raha ja küllus.’ Aga selles lauses on palju raskust ja punnitamise energiat. Tegelik lause uues ajas võiks välja näha hoopiski nii: ‘Tee seda, mis sulle meeldib ja mida naudid ning võta vastu automaatsed külluse erinevad tasandid ning kohe praegu.’ Meie meel hakkab tõrkuma, et see ei saa ju olla nii lihtne. Meile on lapsest saati emapiimaga sisse söödetud, et tuleb raskesti vaeva näha ja mida raskemalt, seda parem, sest siis sind vaadatakse kui kangelast. Aga uues ajas ei pea see enam paika. Esile tõusevad need, kes kõige lihtsamalt leiavad võimalused teha seda milleks nad on siia tulnud ja lasta sellel kõigel endale uksed avada ja kergusega  küllust igas vormis vastu võtta.

Üks teine lisaprobleem, mis takistab külluse voolu Eestis on see, et liiga palju pannakse fookus sellele, mida ei ole ning liiga palju virisetakse. See  millele fookuse paned, see ju paljuneb – ehk siis puuduse illusioon. Kui soovitakse seda muuta, oleks panna fookus sellele, mis on hästi ja olla tänulik selle eest.

lilledsunEesti probleemiks on see, et paljud inimesed elavad peost suhu mentaliteediga ja seda ka seepärast, et koolides ei õpetata, mis asi on eelarve või mida tähendab tegelikult teadlik säästmine. Lisaks on Eesti ka väga väike – mis tekitab väga suure konkurentsi energia. Seepärast ka mentaliteet, kus tundub, et üksteist ollakse valmis kasvõi ära sööma  elusalt, et saaks oma osa koogist.

Suures maailmas ringi reisides ja tehes koostööd teistega on see võrratu kogemus, kuidas saadakse aru, et kui me teeme koostööd siis kõik saavad sellest rohkem kasu, mitte kahju.

moneypizaazzcomEesti probleemiks praegu on see, et tõeliselt targad ja tegijad inimesed lahkuvad (jäävad vaid tõelised altruistid või siis need kes ei näe muud väljapääsu ning paljud teised, sageli ka vanemad inimesed) ning need kes alles jäävad on need, kes on aramad ja kardavad. Kui me loome midagi hirmu energiast, ei tule sellest küllust. Küllus sünnib julgusest! Enamus kes jäävad – kardavad kohtuda tundmatusega, võtta riske ja teha uusi samme, selleks, et elada oma unistust täielikult. See pole normaalne, et selleks, et normaalselt Eestis ära elada on vaja kahte või kolme töökohta ning palgad on nii väiksed.  Saan aru. et oleme Euroopa Ühenduse Liikmed, aga kus on siis Euroopa Liidu palgad?

moneyAsjad peavad muutuma ja üks moodus selleks on, et iga indiviid hakkab sellega ise tegelema. Võtab oma külluse teema vastutuse iseenda kätesse. Läbi oma valikute ja teadlike sammudega hakkab seejärel muunduma kogu ühiskond. Samm sammu haaval. See on siis peatamatu protsess, mis võib muuta kogu rahvust ja rahvast. Ja võibolla minu lugu võib olla ehedaks näiteks kuidas see võib juthuda…

Mäletan ühte söömaaega koos vanaemaga, kus ta mainis, et me oleme sündinud vaestena ning selleks ka jääme. Olin vist siis 12-aastane. Ja juba siis tundus see mulle vale. Tulin talle taaskord külla 15 aastat hiljem oma tuttuue auto ning värselt registreeritud firma paberitega. Ta ei uskund oma silmi. See oli midagi ennekuulmatut. Nüüd 9 aastat hiljem on mu firma ikkagi tegutsev ja järjest tõusujoones liikuv asukohavaba firma. Mu vanaema saab 90-aastaseks sel suvel. Mul ei ole talle ette näidata küll uut autot, aga on ette näidata uus tööleping ühe maailmatasemel hotelliga Mehhikos.

moneybagKui esitasin oma äriplaani rikastele ja edukatele ärimeestele aastal 2007, siis nad nimetasid seda utoopiaks. Ometigi olin poole aastaga täitnud oma kolme aasta kasumi plaani, mis sellel ajal oli 300 000 krooni. Ärimeeste suud vajusid peale seda lahti, eriti kui esitasin neile hiljem aasta käibe, mis ulatus miljoni kroonini.

Minu jaoks polnud rahal ja numbritel tähtsust, vaid et ma sain teha seda mis mulle meeldis (tol ajal umbes 5 auratransformatsiooni päevas) ja mida ma sain selle rahaga peale hakata ja kuhu investeerida. Minu peamised investeeringud olid kõik iseendasse ja koolitustesse ning firma alustusega seotud kuludesse ning valikutesse.

Mis on ka olnud huvitav on see, et olen ka kogenud peaaegu rahata elamist viimaste aastate jooksul ja aru saanud, et ka see on võimalik kui seda valida. Kuid sedamoodi elamine eeldab palju piiranguid ja teadlikke valikuid ning ma sain aru, et ma pole selleks veel valmis. Raha võib anda meile palju uusi võimalusi ning ka vabadust ning läbi selle saab jõuda ka kaugemale oma elu missiooni jagamisega kui ilma rahata. Seega valin raha ja selle teadliku hooldamise ja investeerimise ning teadliku jagamise. Külluse teadvuse koolitustel soovin pigem anda osalejatele kalaõnge kui kala.

Enamus inimesi mõtlevad kohe automaatselt rahast kui rääkida küllusest, aga küllus on palju laiem ja sügavam ning terviklikum. Enamus inimesi ei mõtle väga sageli, et küllus algab meie kodusest kasvatusest, mõttevormidest, uskumustest. Samuti, et suhe iseendaga mängib suurt rolli, või see kuidas on lugu sinu seksuaalsusega mõjutab sinu küllust igal tasandil või et see kuidas su tervisega lood on või mis on su elu missioon. Need on kõik üli olulised ja tähtsad osad külluse loomisel. 

On olemas mitmeid sorti külluseid –

a) Suhe iseendaga küllus nii nagu ka suhe või suhted teistega küllus (võimalusel siis teadlik)

collagemichaelmeb) emotsionaalne küllus – kus sa saad oma emotsioone vabalt väljendada igas olukorras ning teed seda teadlikult

c) terve tervise küllus – see on meie suurim varandus, mida paljud inimesed võtavad iseenesestmõistetavalt kuniks seda enam pole

d) füüsiline küllus (füüsilise keha terve funktsioneerimine)

e) intellektuaalne küllus – et saame pidevalt uusi kogemusi ja tarkusi juurde omandada

f) seksuaalne küllus – et on võimalus jagada oma seksuaalset iha läbi seksuaalsuse

g) oma elu missiooni realiseerimise küllus – et sa saad teha sedam mis sulle meeldib, sellega ka väärilist palka teenida ja seda täielikult nautida

h) materiaalne küllus – siia alla käib nii rahaline küllus kui ka igat sorti mateeria – alustades pisiasjadest nagu juveelid ja lõpetades kinnisvaraga

Uues ajastus läheb kõik multidimensionaalseks – seega ka küllus. Mida rohkem oma oskusi ja talente inimene kasutab,seda rohkem küllust hakkab talle igas vormis tulema. Ja mis on eriti tore on see, et see hakkab tulema väga kergelt ja voolavalt. Kõige selle aluseks on aga, et inimene on õppinud ennast tervislikult kehtestama ja ka oma väärtust täielikult hindama. Kui see on paigas, siis ei ole võimalik, et ei järgne ka rahaline küllus. See järgneb lausa automaatselt ja inimesed hakkavad seda sulle pakkuma lausa ise. 

Ma olen 40-aastane naine. Minu varanduseks olen ma ise, mu firma, mu perekond, mu uus partner, mu imelised rahvusvahelsied sõbrad, mu kaks kõrgharidust maailma ülikoolidest, mu kaks dokumentaalfilmi, minu arvuti ja muu tehnika, minu poeg ja minu miljonid reisikogemused tervest maailmast läbi piltide ja videode nii nagu ka mu blogi, lisaks üks surfilaud ja kayak ning ka Mehhikos minu uus firmaharu, kõik muu esmaseks eluks tarvilik. See kõik ja rohkemgi veel teeb mind õnnelikuks. Igaüks peab leidma kõik need osad ja killud, mis teda õnnelikuks teevad.

kayakinglastbetterMul ei ole praegu ei oma maja, ega ka autot. Ränduri elu juures ei olekski need vajalikud või kui siis vaid sel juhul kui keegi nende eest hoolitseb kui mina ära olen. Ma kirjutasin alla just lepingule Four Seasonsi hotelliga Mehhikos, avasin seal oma firma uue osa. Ma reisin keskmiselt 9 kuud aastast tehes vaid seda, mis mulle meeldib – kirjutan, suhtlen inimestega, treenin õhukangastel, teen Wantrat, ujun, veedan aega looduses, tegelen oma Alanoni materjalidega ja kohtun põnevate inimestega ning panustan oma uuele toimivale suhtele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMis ma selle kõigega ütelda tahan? Ma elan väga lihtsat elu, aga ma elan oma elu iseenda tingimustel. Ma olen rikas, sest mul on palju aega, mul on piisavalt vahendeid, et reisida või liikuda sinna kuhu ma valin ja millal ma valin. Iga reisimine on ka mõttega, see pole vaid niisama. Sellel on alati mingi seos min eluülsandega. Elan 6 kuud aastast troopikas. Ja selleks, et sedasi elada ei ole vaja miljonit dollarit kontol, suurt maja ja tuttuut autot.  On vaja teha valikud, mis sobivad sulle just sellel hetkel. Kui elada lihtsalt on kõik võimalik. Lihtne elu ja väiksed mured. See on see, mida ma olen õppinud oma viimaste aastate jooksul ilma baasita elades ja pidevalt rännates. Ning ma ei räägi sellest kõigest, et uhkustada, vaid inspireerida lihtsaid inimesi oma elu enda kätesse võtma, sest seda on Eestile väga vaja.

Osad inimesed küsivad miks ma nii palju reisin – nagu see oleks mingi puue. Ma vastan – seepärast et minu energiat on just sinna vaja või mul on seda energiat vaja. Näiteks ma käisin hiljuti Fairbanksis Alaskal – koht kus on palju õhu elementi nii nagu ka maa elementi ja isegi vee elementi. Võimalus sinna reisimiseks tuli läbi kahe sõbranna, keda kohtasin Mehhikos ja kes pakkusid võimalust tellida mulle tasuta lennukipiletid Fairbanksi (ka see on imeline küllus!). Kui nii hea pakkumine tehakse tuleb ju minna. Tegu oli tuhandete lennumiilidega ja lennupiletitega, mille väärtus sadades dollarites. Üks mu sõbrannadest seal, kes oli mu peamine võõrustaja – Holly – tutvustas ka kõikide kohtadega kus on basseinid ja võimalused minu Wantra teraapiaks tulevikus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuid kogu seikluse tipphetk oli võibolla hetk kui minu võõrustaja sõbranna Holly poeg tuli  oma emale külla natuke vintis (kuna tal on see probleem) ja mängis meile oma tehtud muusikat. Kui ta sellest rääkis siis ta energia täitis terve ruumi ja ta hakkas täielikult särama. Terve ruum sai teda täis. Oli ilmselge, et see on see miks ta on siia planeedile üldse tulnud. Ma mainisin talle seda ja julgustasin teda sellele rohkem tähelepanu andma, seda Facebookis ja You Tube-s jagama.

Tal oli väga suur vastuseis sellele (tema ülemise piiri probleem või siis enesesabotaaz). Arvatavasti polnud talle keegi midagi nii julgustavat tükk aega ütelnud ning enamus inimesi on teda hoopiski tema probleemide pärast hukka mõistnud nägemata tema talenti. Järgmisel päeval saatis ta ema mulle tänusõnumi, et ma ta poega julgustasin ning ka tema poeg oli väga tänulik. Ma nägin tema tõelist mina, mitte tema probleemi ja panin fookuse ja energia sellele, ning see oli see mis paljunes. Ja kes teab – võibolla just tänu sellele kohtumisele minuga saab temast maailma parim helide miksija? Ning minu ülesandeks oligi just temaga kohtumine?

Olen aastatega ka märganud seda, et kui sul on palju raha, on sul ka palju arveid ning kohustusi. Need nagu käivad käsikäes. Suured asjad vajavad ka suurt vastutust ja tohutult palju rohkem hoolitsemist.

Minu Hawaii perekond müüb oma maja, kuna see on neile liiga suur koos arvete ja selle hooldamisega. Nad ütlesid, et on raske leida usaldatavaid inimesi, kes selle eest hoolitseksid, sel ajal kui nemad ise ära on. Samal ajal kui mina – pakin kokku oma kohvri ja paar kotti ning reisin üle kontinentide muretsemata kas ja kuidas mu majaga lood on.

wantraswimcrabpreswith crystalElades koos ka mitmete miljonäridega ei ole enam minu unistuseks maja mitme magamistoaga. Pigem Wantra keskus, mis looks uut väärtust ja looks uusi imesid inimestele, kes tulevad läbi selle vee keskuse ümber sündima ja oma elu täiesti uueks miuutma. Ning iga järgnev päev sellel planeedil on samm sellele unistusele lähemale. Sest seal kus on unistus, seal on ka võimalused see teoks teha. Sest unistustel on komme täide minna…  Eriti kui iga päev tehakse üks teadlik samm sellele lähemale. See on unistuste sünniõigus;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOlen Crystal Ra Laksmi. Kui ma sain oma uue nime vaimult Norra mäe otsas aastal 2007, siis ma ei saanud  veel päris täpselt aru selle tähendusest. Tähenduse mõistmine tuli 3 aastat hiljem. Olen kristall, kes puhastab enda kristalli erinevaid nurkasid. Mida rohkem ma poleerin, seda rohkem valgust sealt selgemalt läbi läheb.

Kui saata päikesekiir läbi kristalli, siis see paljuneb ja tekitab vikeraaresarnased valgused igale poole ruumis selle ümber – see ongi Laksmi – külluse jumalanna. Ehk kui ma tegelen ise oma eluülesande lihvimisega ja aitan seda teha ka teistel, siis see kõik paljuneb ja toob küllust nii mulle kui ka teistele. Peale oma nime muutmist, muutus kõik mu elus. Ma usun, et igal tähel on energia, vibratsioon ja teatud koosluse läbi tekitab see erinevad helid, mis hakkab siis kas universumiga kokku helisema või vastupidi. Tundsin, et minu mineviku karma oma vana perekonnanimega lahustus. Et ma seisin oma kahel jalal luues oma lugu.

Mu ellu hakkas voolama ääretult palju küllust. Nüüd 9 aastat hiljem olen tänulik, et see nii läks. et kuulasin oma südame häält ja ronisin selle mäe otsa. Et tegin oma nime muutmise protsessi läbi ka legaalselt. Et terve 9 aastat on erinevad inimesed eri maailma otsades tulnud minu juurde ning eriti palju eestlasi ja tellinud minult tooteid, teenuseid ja seiklusi, mis on neil aidanud ennast muuta ja tervendada ja mis on andnud mulle mitte ainult äraelamise, vaid rikkaliku elu, kus ma mahlakalt elan oma igapäeva ning põnevusega keeran uue lehekülje kus iga päev on uus algus koos uute võvimalustega.

Minu südamesooviks on, et kõik inimesed jõuaksid sinna ja juba täna, mitte homme. Ja selleks tuleb teha esimene samm ja valik – leida oma unistus mille poole liikuda. Sest ilma selleta oled sa laev tuulte tallata! 

Kui see tekst siin tekitas sinus resonantsi ja sa sooviksid rohkem minust, mu seiklustest ja teadmisest kuulda ning ka minuga isiklikult mu Eestisoleku ajal kohtuda (juuli kuni oktoober), siis vaata minu Eesti tuuri infot siit: TOUR EST 

4. juuli Pärnus

5. juuli Tallinnas

6. juuli Tartus

ja klikka sellele lingile siin ja ka kaardile, kust selguvad kogu Eesti programmi lisadetailid.

Imelise kohtumiseni Eestis!

merineitis sõnumid final

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This