Select Page

IMG_2864Olen nautinud Kai vapra elu lugusid temast ja ta abikaasast ja beebist, kes elavad purjeka peal ja loodan, et tema lugu inspireerib perekondi elama vabamat ja lihtsamat elu. Ei ole olemas mingeid vabandusi, kui me räägime oma unistuste elamisest. See lugu on avaldamise järjekorras juunikuusse, kui ma ka ise Alaskale lähen. Palun loe, jaga ja kommenteeri oma seltskondades. Sedasi saame jätkuvalt üksteist inspireerida individuaalselt maailma muutma – ühe loo kaupa!

Räägi mulle kes te kõik olete – kolmene perekond ja kust sa pärit oled ja kuidas sa oma elu viimaste aastate jooksul elanud oled?

Ma kasvasin ülesse USA põhjaranniku lääneosas, kus oli palju kalapaate ja mu abikaasa kasvas ülesse purjekate läheduses USA idarannikkul. Me kohtusime Port Townsendis, Washingtonis ja peale seda kui töötasime paljudele mittetulundus organisatsioonidele mitmeid aastaid me otsustasime, et me lõpetame oma tööd ära ja läheme troopikasse purjetama. Me oleme oma viimased viis aastat töötanud pool aastast USAs ja teise poole aastast oleme elanud ja seigelnud oma purjeka peal. Viimati lisandus meie meeskonnale ka väike beebi!

* Kui sa vaatad tagasi oma juurtele, mis ja kes on olnud sinu jaoks kõige mõjuavaldavam, mis on aidanud sind siia kus ja kes sa praegu oled oma elus.

kaimom Mu ema ja isa on mind kõige rohkem mõjutanud mu elus ja ma arvan, et olen siin kus ma täna oma elus olen just tänu nende mõjule ja inspiratsioonile. Mu ema õppis antropoloogiat ja on pühendunud seikleja ja ta süstis mind uudishimuga ja austusega teiste kultuuride suhtes ning ka mina soovin maailma näha.

Mu isa on akadeemik ja lõhe IMG_6837kalamees ja tema õpetas mulle kuidas kuulata, tähele panna ja kuidas laeva käsitleda. Mõlemad vanemad on ka olnud feministid ja keskkonna eest võitlejad, nii et nad õpetasid mulle kuidas armastada loomulikku maailma ja kuidas püüelda kõikide inimeste võrdsuse poole maailmas. Õhulised lubadused, aga väga väärtuslikud! Samuti mu sugulased, kes kõik püüavad mind armastada ilma tingimusteta ja mu abikaasa, kellel see hull mõte päikeseloojangusse purjetada üldse tuli.

* Sinu suurim unistus oma elus praegu? Mis on su võtmed, et elada oma unistust? Mis on su sõnum maailmale läbi su elu ja elustiili?

IMG_3323Minu suurim unistus on olla osa kaasahaaravast, austavast ja  voolavast kogukonnast ja jagada nendega oma oskusi ja talente nii nagu võimalik. Et oma unistust elada, ma proovin teha otsuseid, mis prioriteerivad täiusliku, vähese stressiga ja tervis esikohal elustiili, mis lubab piisavalt palju aega perekonna jaoks, nii nagu ka endasse süüvimiseks, hariduseks ja ka tähenduslikeks sotsiaalseteks suhtlemisteks.

Iga päev ma püüan julgustada oma pojas esile tulema väärtusi nagu – armastus, empaatia, uudishimu ja rõõm.

* Mis on olnud raskeim hetk su elus? Kuidas sa sellest läbi liikusid? Mis on olnud kõige inspireerivam hetk sinu elus? Miks ja mis juhtus?

kissingMulle ei meeldi absoluudid. Ma ei suuda välja mõtelda mitte ühtegi ainuüksi parimat või halvimat hetke oma elus. Ma võin ütelda, et mul oli üks aasta, kus ma kaotasin palju oma lähedasi ja pidin toetuma kogukonna toetusele selle leina läbitöötlemisel. Selle sama aasta lõpus mina ja mu abikaasa abiellusime väga rõõmsas pühitsemises ja eostasime oma esimese lapse, mis muutis kõige raskema aasta ka üheks parimaks. Üldiselt, kui ma kannatan, siis ma tavaliselt kas kirjutan, või räägin hoolivate sõprade ja perekonnaga, selleks, et protsessida, ümber grupeeruda ja lahendusi leida. Kui mul on väga hea olla, siis ma organiseerin peo ja kutsun inimesed pühitsema!

* Mis suhe on sul rahaga? Kas võiksid defineerida, mis on finatsiline vabadus sinu jaoks? Kui see pole liiga personaalne küsimus, siis kuidas sa ennast ära elatad ja elad oma unistute elustiili praegusel hetkel?

AllenMarineKui ma räägin rahast, siis mina ja mu abikaasa harrastame väga vähese kulutamisega elustiili ja arvestav kokkuhoidlikkus

Kuidas keegi raha teenib või siis seda kulutab on igaühe isiklik otsus, aga sellel on palju sotsiaalseid mõjusid. Me töötame laevadel hooajaliselt, mis on jätkusuutlikult hallatavad kommertslikud kalalaevad või siis ökoturismi looduslaevade peal. Meile meeldib olla vees ja tunda tänulikkust selle võimaluse eest, mis annab võimaluse talviti elada oma purjeka peal. Kui me pole oma laeva peal, siis me elame väikestes kogukondlikes kohtades, mis aitavad vähendada kulusid ja jagada lapsehoidu.

* Mis sa arvad mis on su suurim saavutus elus?

DockPartyMa arvan et komplekssed, võimsad, toetavad ja armastavad suhted, mis mul on oma perekonnaga, sõpradega ja abikaasa ning pojaga – on mu suurimad saavutused. Need vajavad pidevat tööd, annavad parimaid tasusid, tagasisidet ja on ka see, mille eest olen tänulik!

* Sa Kai oled ka kirjutanud oma blogi juba mitmeid aastaid. Mis on su blogi eesmärk?

Me kirjutame blogi selleks, et oma järgijaid kursis hoida oma tegevustega ja kus me oleme oma purjekaga. Meile meeldib jagada oma fotosid, lugusid ja vahetevahel juhtuvaid õppetunde.

* Sa hakkasid viimati kirjutama ka ilukirjandust. Mida sa oled selles protsessis avastanud?

alaskaharbourMulle meeldib just tegeleda ilukirjandusega, kuna seal on imeline paindlikkus ja ultimaatne loomingulisus, mida see lubab. Sa võid mis iganes karakteri panna mingisse situatsiooni ja igas kohas! Vahest on minu jaoks võimaluste suurus ülevoolav. Praegu kirjutan raamatut naistest Alaskal, kes töötavad kommertslaevade peal.

* Mida veel sooviksid ütelda oma blogi kohta, mida sa kirjutad regulaarselt oma maailma fännidele või uutele inimestele, kes on huvitatud?

Mingi aeg sooviksin, et mul oleks koduleht, kus kogu mu kirjatöö on kokku kogutud. Senikaua saad järgida meie purjeka blogi ning kuidas me avastame katsumusi ja rõõmusid kasvatades oma beebit laeva peal võõral maal!

* Kuidas sa tunned Crystalit ja kui kaua? Mis sind tema juures FASCINATES

VVSunsetMa tean Crystalit Kirjanike Klubist siin La Cruzis, Mehhikos. Ma olen täiesti hämmastunud kõikidest nendest eludest, mida ta on elanud oma noore elu jooksul!

* Kuidas saaksid inimesed sinuga kontakti?

Meie blogi: vivavelella.wordpress.com ja email velellavelella[at]gmail.com

Aitäh sinu aja eest!

Kõik pildid Kai erakogust.

Crystal Ra

___

ChillPoolBabyKai elu inspireerib mind ja loodan, et ka sind. Võibolla ka sinul on aeg oma elu evalueerida ja vaadata mis toimib, mis mitte ja mis on su sügavam unistus ja mida sa saad juba praegu teha, et tõeliselt elada oma unistust ja ka mingeid samme selles suunas võtta? 

See kuu tähistan ma kuute kuud sellest hetkest kui hakkasin tegema intervjuusid oma blogis ja tahaksin jagada kõikide lugejatega, et olen seda väga nautinud. See on aktiveerinud mu sisemise soovi kirjutada ja jagada teiste lugusid – nii nagu ka tõelise antropoloogi minus ning pakkunud ka väga palju vaheldust.See on andnud mu blogi järgijatele rohkem variatsiooni ja seikluseid kui siis kui ma oleks ainult oma omasid jaganud, isegi kui mu elu on ka väga seiklusrohke. Mul on kavas teha veel viis intervjuud sellel aastal ja siis vaadata kuidas see on toiminud nii sulle mu armas lugeja, kui ka mulle. Võimalusel sooviksin kõik intervjuud kokku koguda ja välja anda inspireeriva väikse raamatu.

hawaiibananas

Kui see mida sa loed inspireerib sind ja sa sooviksid ka isiklikumalt minuga kohtuda või toimetada sel ajal kui ma olen Eestis, siis loe mu Eesti kursuste ja tuuri kohta siit lisa. 

Kui sa aga sooviksid endale teha lausa erilise kingituse ja ühineda minu suurima seiklusega Hawaiil, siis ühine mu seikluskoolitusega seal 10 – 19 novembril, mis on täis eneseavastusi, sisemisi taipamisi ja looduse aega, kohtumist ja sukeldumist endasse nii nagu ei kunagi enne. Palun loe lisa siit: 

Jäta oma kommentaarid, inspiratsioon ja ideed siia selle artikli alla. Jagamine on hoolimine! Tänud!

 

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This