Select Page

tantragroup

Teen täna erikande oma blogisse, kuna see teema on nii kutsuv.

Täna jõudis minuni see video Eestimaalt Jaya Shivani poolt. Lugesin siis selle kohta ka Õhtulehest – Urmas Silmani kohta. Teemaks siis tantra ja kuidas tantraõpetajad, just mehed kasutavad võimalust pakkuda lisaboonusena oma teenusele ka seksuaalühet iseendaga. Minu artikli eesmärgiks ei ole kedagi maha teha, vaid jagada oma kogemusi, vaatenurki ja mõtteid antud teemal, kuna olen selles maailmas olnud tegev päris pikalt.  

mina lokianoMina olen Crystal Ra Laksmi, kes oli üks esimestest julgetest tantrakursuste korraldajatest Eestis, kes kuulutas julgelt välja, et meie kursustel on ka alastusel oma osa. Meie kursuste programmis polnud kunagi seksuaalvahekordi ja alastus oli vajalik osa rituaalidest või massaazist, mida käsitlesime väga peenelt ja austavalt. Aja möödudes jälgisin kuidas tantraõpetajad toimetasid oma klientidega. Ja sain  aru, et paljud meestantra õpetajad tegid seda tööd selleks, et saada kergeid võimalusi seksiks.

Kord juhtisin ma tutvustavat tantraõhtut ja kutsusin appi ühe eelneva tantrakoolituse meesosaleja. Armas meesterahvas, kes oli ka väga abivalmis. Programm oli tihe ja esimese õhtu programm lõppes peale südaööd. Et anda talle ka võimalus täielikult välja puhata, pakkusin talle ööbimist külalistetoas, et ta oleks hommikul värske ja valmis tegutsema ning mind  varakult abistama.

=MroosHommikul teda äratama minnes leidsin, et tema voodis oli ka üks osalejatest naistest. Kui ma selle peale oma pahameelt üles näitasin, ei saanud tema aru, milles probleem – tantras on ju kõik lubatud???

Tema polnud piisavalt omastanud kõrge etiketi ja tantra kokkulepete iseloomu, mida iga kord oma kursuste ajal jagasime.

Naiste valikuvabadus

Kui ma olen Eestis toimetanud (tavaliselt külastan suviti) on mu klientideks 98% naised. Nad on nii katki ja nii armastuse ja tähelepanu janus, et paljudel neist on nn ‘sigade sündroom.’ Kui nad kohtuvad oma tulevase võimaliku partneri kandidaadiga, siis isegi kui see partner on 95% sigaduste meister ja 5% jagab headust, siis see naine ei näe seda sigadust, vaid seda 5% headust. Ta on lihtsalt nii näljas selle headuse, tähelepanu ja armastuse järgi, et ta võtab kes iganes ette juhtub. 

Ma vaatasin ühte oma sündmust – 18 naist – kõik täiesti edukad, haritud, ilusad ja hoolitsetud. Ja minu teada ei olnud neist mitte ükski oma abielu või partnerlusega täiesti 100% rahul. Kui neil üldse partner oligi. Tekkimas on uus reaalsus – kus naistel pole väärilisi partnereid. 

Eestis on ka teemaks see, et eestlastest mehed on teise kasvatusega. Kui nüüd tuleb Eestisse välismaalane, kes on natuke viisakam ja tähelepanelikum, siis ei ava naised neile mitte ainult oma kodu uksi, vaid ka jalad ja pääsu oma kõige pühamasse templisse. Naisi pole õpetatud ütlema EI või siis oma piiride eest seisma ja ennast kehtestama. Uue ajastu noored teevad küll seda juba nüüd automaatselt, sest nende energiad juhivad neid, aga vanema põlvkonna naised on sageli segaduses ja eksinud.

Tantraõpetaja vastutus

Aastaid hiljem läksin ise privaatseansile Eestit külastavale maailmaklassi tantraõpetajale ja seksiterapeudile. Kui see õpetaja oli tegelenud minu yoniga päris pikalt, seda masseerinud nii seest kui ka väljast, siis küsis ta minult küsimuse, et kas ta nüüd siis võib siseneda? Ma olin täiesti shokist sellest. Ma olin muidugi mitte väga mõistuse juures sellel hetkel, sest kogu mu keha oli ju ülesse köetud ja ihast pakatamas. Tantramaailmas olnuna teadsin, et see on koht kus ütelda ei. Aga uudishimu oli ka suur, et näha, et kas siis tantraõpetaja on seksis väga super, mida võiks ju eeldada. Ma ütlesin tol hetkel jah, kuigi see tuli mu kehalt, mitte mu peast. Ta ise pakkus ka kondoomi (neid tundus tal hulgim olema).

Seks polnud midagi erilist ja sain aru, et see õpetaja mitte ainult ei seksinud minuga, vaid ka röövis minu eluenergiat (sellele jõudsin alles jälile aastaid hiljem). Kui ma seda õpetajat veelgi energeetiliselt vaatasin siis selgus, et tema auras ja ka tema sees oli tuhandete naiste eluenergia tükikesi, mida ta endaga kõikjal kaasas kannab üle terve maailma ja mis ongi magnetiks, miks naised tema juurde tormavad. Ma olin sellest lausa shokis. Tõmbasin oma energiad tagasi, saatsin tema omad tagasi. Peale seda olen jälginud tema maailma vallutamist – kuidas tal on jälle uus kursus siin ja seal. Tal on väga palju häid omadusi ja infot, aga õpetajana tõmbas ta sellega minu silmis endale vee peale.

Minu jaoks oli see kogemus õppetund. Huvitav oli see, et peale seda kogemust tuli minu juurde palju kliente, kes kogesid sama, täpselt sama õpetajaga. Paljud neist aga ei arvanud, et selles midagi paha oli, et miks peaks pirtsutama? Nemad võtsid seda kui au, et saavad nii suure tantraõpetajaga seksida. Nojah saan aru, et vaatenurgad on erinevad, aga see näitab ka kuidas nii ütelda need õpetajad teevad naistega ajupesu, nii et neil pole endal enam kontrolli oma mõistuse ja keha üle ja seejärel kasutavad olukorda enda huvides ära.

Kui selline õpetaja seksib pea iga kliendiga, siis kui ta teadlikult oma energiatega ei tööta, saab iga järgmine naine osakese eelmise naise või naiste energeetikast ja ka probleemidest, kellega tema on seksinud. Kui neid naisi on tuhandeid, siis võib vaid ette kujutada mis energiatega seal tegu on.

Paljud naised ei anna aru, et kui nad võtavad vastu mehe suguelundi oma tuppe, võtavad nad vastu kogu tema energeetika ja ka DNA ( juhul kui vahetatakse keha vedelikke). Keha vedelikke saab vahetada ka vaid nn. higi jagamisega, rääkimata suudlemisest. Kui seksitakse ilma kondoomita, siis on DNA jagamine kindlamast kindlam. Kui naine võtab vastu mehe seemnevedeliku, siis tuleb kogu selle mehe info ja ka energeetiline rämps nende energeetikasse ja kehasse. 

Tantraõpetajal on vastutus – avada selle inimese haavadega ruum ja pakkuda talle turvalisust, mitte seda ära kasutada. 

Meessoost tantraõpetajad

Kogesin koostööd ka mitmete  teiste mees tantraõpetajatega ja seejärel kogesin et ühel või teisel moel nad kõik ikkagi arendasid mingi hetk lisa seksuaalsuhted oma klientide või osalejatega. Kui see on tehtud teadlikult ja nii et kõik osapooled on ka teadlikud neist valikutest, pole probleemi, aga kui seda tehakse nii nagu minuga juhtus, et ma polnud võimeline oma mõistusega jah või ei ütlema, siis on see tegelikult teise keha kuritarvitamine.

Mis on Tantra?

inglidroosipoosascrystalraMis on tantra? Tantra on minu jaoks vorm ja ruum, kus me saame ennast mitte ainult võtta füüsiliselt alasti, vaid ka emotsionaalselt ja igal tasandil. Tantra on elustiil ja teadlike tehnikate kogum, mis aitab meil ennast avardada ja vabastada ning ka tervendada igal tasandil ja armastuse vundamendil ühte sulatada meie valguse ja pimeduse. See on ka koht kus tantraterapeut või siis tantraõpetaja loob turvaruumi, kus ta loob vastuvõtjale turvalise konteineri, et vastuvõtja saaks jagada endast kõike valulist ja kõike mis vajab tervendust. Seda haavatavat olekut ei tohiks ükski tantraga tegelev inimene ära kasutada. 

Tantrakursused, mida alguses pakkusime, pakkusid kõrget kvaliteeti, essentsi ja sügavust ning ka eetikat. Meie tantrakursused olid sügavuti sukeldumised endasse igal tasandil.

Peale seda kui lahkusin Eestist aastal 2011 – vallutas Eesti turu mitu uut tantraõpetajat, keda iseloomustaksin kui pigem pealispinna õpetajaid, kes ei hoolinud niivõrd eetikast ja inimeste heaolust kui numbritest ja rahast ning turundamisest ja selgub nüüd ka seksist. See oli kurb ja sellega lasti ka Eesti tantrale vesi peale.

Minu elu missioon viis mind teistele radadele. Peale seda on Eestit kutsutud mujal maailmas Tantraparadiisiks. Praegu käib Eestis keskmiselt üks kuni kaks kui mitte rohkem tantraõpetajat, gurut või terapeuti välismaalt kuus. Enamus nendest ei anna ka aru, et eestlaste palgad ei ole tuhandetes vaid sadades eurodes ja seetõttu on nende kursused paljudele kättesaamatud.

Meie eesmärk oli see teha nii kättesaadavaks kui võimalik ja pakkusime ka erandkorras isegi järelmaksude võimalust tõsistele huvilistele.

handsKõige olulisemaks kui ma ise hakkasin tantrasündmuseid korraldama oli muidugi turvaruumi loomine ja kõrge eetika. Seda lippu olen hoidnud väga kõrgel kõigil nendel aastatel kui olen nende teemadega toimetanud. Ja see on see, mida iga tantra  koolitaja peaks esmaselt mainima oma koolitustel – turvaruumi loomine, samuti ka konfidentsiaalsus. Nii nagu ka ei ja ja ütlemine. Enda piiride tajumine jne. 

Kuna nüüd on mul olemas uus ja teadlik partner Michael, siis meie eesmärgiks on tulevikus hakata pakkuma teadliku suhte koolitusi nii nagu ka uue ajastu tantrakoolitusi, kus kõik need teemad on ka luubi all. Esimene selline koolitus toimus septembris eelmisel aastal minu juhtimisel ja see sai välja müüdud. Teine selline koolitus on kavas suvel 2018 Eestis.

Selleks, et iga osaleja saaks maksimaalse kogemuse on koolituse juhtideks vaja meest ja naist, ning samuti, et need juhid oleksid partnereid kes oleks ja toimetaks teadlikult. Et tantraõpetajad omavahel ei kakleks (nagu oli ka minu korduv kogemus). Mees tantraõpetajatel on ka sageli ego teemad, mis tekitab väga palju katsumusi kursuste voolavaks loomiseks. 

Minu probleemiks nende tantraõpetajatega oli ka see, et nad polnud paindlikud minu tagasisidemele ja infole, mis oleks aidanud kogu koolituste seeriate rida teha veelgi paremaks. Nad võtsid seda kui ähvardust oma sissetallatud rutiinile ja toimivale struktuurile. Uues ajas me ei saa seda enam nii teha. Tuleb olla voolav ja paindlik.

kaligoddessPraegu on tõeline Kali aasta. Kali on jumalanna, kes toob pinnale kõik mis on olnud peidetud – ja eriti kõik mis puudutab emotsioone ja intiimsust. Seepärast ma olen tänulik, et Eestis on julgeid naisi, kes selle teema ka ajakirjanduse ette toovad (nagu Sirje Rattus ja Jaya Shivani). See on teema millest peaks rääkima ja ka arutama. Samuti peaks olema tantrakoolitustel sellele rohkem rõhku pandud. Ja mis peamine – iga naine peab õppima ära kuidas paika panna oma piirid ja nendest kinni pidada. Samuti ka kuidas ütelda EI kogu oma olemusest. Ning mida tähendab kõrge tantra eetika. 

dan and elisabeth

Mu tõelised lemmikud ja iidolid tantramaastikul on Dan Powers and Elizabeth Wood, kel on oma tantrakool Colorados. Olen nendega ise kohtunud ja ka koostööd teinud ja isegi koos tantrarituaalil osalenud. Tegu on tõeliselt kõrge integreeritusega inimestega. Olen nendega kontakteerunud mitmel korral kui kuulen jälle pööraseid asju, mida pakutakse või tehakse Eesti tantramaastikul. Nad on mulle andnud väga väärt nõu. Kasvõi sellise asja suhtes kui tehakse yoni massaazi ja seal ei kasutata kummikinnast – isegi ei pakuta seda varianti osalejatele välja…

Eelmistel aastatel kui viibisin Eestis käisin ka ise osalemas päris mitmel tantrakoolitusel, et näha kus on tase ja mis siis on edasi liikunud. Minu kurvaks kogemuseks oli see, et paljudel kursustel ei loodud piisavat turvaruumi ja päris mitmed osalejad lahkusid pisarates keset koolitust. Korraldajad vaid kehitasid õlgu, et nende probleem. Mina siis olin see kes need inimesed ära kuulas ja võimalusel ka edasi suunas. See pole aga minu kui osaleja ülesanne. See võiks olla korraldaja ülesanne.

picasahandsontree plainSedasi loovad tantrakursused uusi haavasid, mitte ei paranda neid. Mis oleks vaja, et teadlikkus selles osas paraneks ja oleks olemas tõeline kõrge tasemega tantrat pakkuvate inimeste nimekiri?

Selleks oleks vaja luua ühtne tantra portaal, kust kõik tantraterapeudid või siis ka õpetajad läbi käivad – nn kvaliteetkontroll ja nende nimed oleks seal üleval. Seega saaks iga inimene sealt valida endale terapeudi ning teada, et teda ei kasutataks ära. Kui seda tehtaks praeguses Eesti tantramaastikul, oleks tõesti huvitav teada kui paljud ka praegustest praktikutest sinna listi üldse jõuaksid? 

Olen seda ka korduvalt välja pakkunud, aga nagu teada Eesti ei hiilga koostöö suhtes. Eestis on väga tavaline konkurents ja kuidas teist konkurenti nii öelda ‘ära süüa’, kui et koostööd teha. Kuid koostööst võidaksid kõik.

Keegi peaks sellega alustama. Mina viskan vaid idee välja järjekordselt, kuna ma ise ei asu enamus aja Eestis. Eestis tehakse küll tantrafestivale ja sündmuseid, aga veel ei tehta tantra diskusiooni paneele. See on väga vajalik tühimik, milleks ma arvan ollakse nüüd küpsed ka Eestis.

Olen valmis sellele panustama, kuna tänapäeva tehnikamaailmas saavad osaleda ka need, kes füüsiliselt kohal pole.

Igal juhul on teema ülitõsine ja sellega tuleks midagi ette võtta.

Loodan, et rohkem naisi on julged ja jagavad oma kogemusi sellel teemal ja teevad ka midagi füüsiliselt selle muutmiseks ära. Samuti, et naised usaldavad oma sisetunnet. Kui ikka tunne ütleb, et ära sinna mine või seda tee, siis usalda seda. 

Mina arutasin seansi võimalust Urmasega FB teel aastaid tagasi. See kuidas ta minuga kui potentsiaalse kliendiga suhtles ütles juba ära kellega on tegu. Seega ma keeldusin seansist. Ma kuulasin oma intuitsiooni. Olin õppinud oma õppetunnist.

Soovin kõigile naistele võimet ütelda EI kui selleks on aeg ja õppida ära kuidas ennast kehtestada ja väljendada mis on meile vajalik. Kui meie seda ise ei tee, siis kes teeb?

Kuna see on väga suur teema, siis tegelen ka omalt poolt sellega, et kuidas ja kas saaksin mina luua turvalist keskkonda huvilistele, kes sooviksid kogeda tantrat selles turvaruumis. Eelmiste aastate väikeste kursuste tagasideme peamine fookuspunkt oli – ‘me tundsime end nii hästi – kuna tundsime ennast nii turvaliselt – Crystal Ra sa oled väga hea ruumi hoidja.’ Ruumi hoidmine on tantras üks kõige olulisemaid vundamentaalseid alustalasid.

Plaanis on pakkuda Uue ajastu Tantrakursuseid ja üks väga oluline teema seal on – kuidas väljendada oma vajadusi turvaliselt ja nii, et see jõuab ka kohale meid kuulavale partnerile, mitte kui rünnak, vaid kui sõnum. See on väga oluline oskus, mida on vaja õppida ja harjutada. Samuti mis on enesedeklaratsioon, mis on sisemine perekond, kes on kaksikvaim ja teadlikkuse partner ja kuidas uue ajastu energiad muudavad suhete dünaamikat ja eesmärke ning lisandumas on ka mitmed kehatehnikad, mida praegu Michaeliga praktiseerime.

Meil on varsti avamisel ka meie uus FB lehekülg, kus neid teemasid hakkame kajastama. Seniks saab meie tegemiste kohta lugeda nii minu kui ka Michaeli eraldi lehtedelt.

Minu koduleht eesti keeles: www.crystalralaksmi.com/eesti

Minu koduleht inglise keeles: www.crystalralaksmi.com

Michaeli raamatu lehekülg: https://www.dreamsgoalsandadventure.com

Michaeli eesmärkide seadmise lehekülg: https://www.goalsettingbasics.com

Kui sa julged jaga ka oma kogemust antud teemal siin selle artikli all või kirjuta mulle personaalselt. Ma luban, et ma hoian sinu infot konfidentsiaalselt. 

Sa leiad mind ka Facebookist siit.

tantraqueenOlen Crystal Ra Laksmi – maailmarändur, kes elab oma unistust ja jagab oma teadmisi, oskusi ja talente, seal kuhu vaim mind kutsub. Parajasti resideerume Mehhikos ja naudime siinset kergemat elustiili ja oma elukvaliteedi väärtustele pühendumist nii nagu ka oma ultimaatsete eluülesannete täitmisega. Järgmisena ootab ees Hawaii. Kui sul on ideid või mõtteid kuhu sooviksid meid kutsuda esinema või koostööd tegema suvel 2018, anna juba varakult teada. Meie programmis on juba Eesti, Norra, Sveits, Austria, Mallorca ja kohti liitub veelgi.

Tänud kõigile!

PS! Peale selle artikli ilmumist võtsid minuga ühendust päris mitmed inimesed, kes kinnitasid veelgi oma kogemusi. Luban, et teen kõik mis minu võimuses, et pakkuda teadlikku ja turvalist tantra avardumisruumi kõigile huvlistele. Ja loodan, et leiate need õiged õpetajad, kes teiega helisevad ja teile turvaruumi suudavad pakkuda.

Ma olen ülimalt tänulik väga paljudele, kes minuga jagasid oma väga intiimseid ja valulisi kogemusi läbi privaatsete sõnumite. Ma olen üllatunud, et nende hulgas oli ka mitmeid mehi. Ka mehed on sellest löödud ja haavatud. See teema purskas pinnale kõik käärivad teemad Eesti tantramaastikul ja ma arvan see oli väga vajalik. Isegi kui tõelised tantristid tavaliselt tõesti peaksid saama oma valude ja varjude lahkamisega hakkama privaatselt. Aga ju siis on Eesti energiatel seda puhastustuld vaja.

Mina jagasin oma loos oma kogemusi ja oma lähenemisi ja mõtteid. Mitte selle eesmärgiga, et mina olen parem, aga just selle eesmärgiga, et anda inimestele teada, mis on tegeliku kvaliteettantra normid ja et maailmas on inimesi, kes seda ka praktiseerivad ja et on olemas rohkem võimalusi tantraga sügavalt ja austavalt tegeleda. Tantras on ülioluline kvaliteet turvalisus ja kui seda ei pakuta, on võimatu kogeda tõelise tantra kingitusi.

Keegi ka veel küsis, et kes annab mulle üldse õiguse midagi sellist väita? Ma tõin maale mitmeid tantraõpetajaid ja korraldasin nende kursuseid 2,5 aastat igakuiselt ja vahest iganädalaselt. See teeb sadu ja tuhandeid tunde sellega tegelemist nii grupis kui ka individuaalselt. Tänapäeva tantraterapeudid teevad läbi kahe nädalase kursuse ja on kohe tegijad. Tantrat ei saa õppida üleöö. See tuleb enamasti läbi kogemuse ja taipamiste ning treeningute ja läbi tantrameistri ülekannete. Seega ma arvan et mul on piisavalt kogemusi ja ka teadmisi, mille põhjal oma arvamusi avaldada. Samuti ei ole ma tegelenud tantraga ainult Eestis, vaid ka mujal, mis lisab sellele veelgi rahvusvahelise värvingu. Ja inimestel on vaja aru saada, kes on kes. Kes on ehe ja kes on võlts. Nemad ise valivad. Sest energiad ei peta. Ja andku nende süda neile julgust kuulata oma juhatust ja sellele järgneda.

hawaiimaninin

 

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This