Select Page

growingfern

Ühe seemne lugu ehk Külluse Kuningannaks kasvamine ehk täiskasvanute Muinasjutt…

Uus aeg on teistmoodi. Siin käib kõik teistmoodi. Tunne on selline nagu oleksid sattunud mingile uuele planeedile. Kogu info jookseb otse vaimult ja peamiselt läbi intuitsiooni. Kui teda kuulata siis on GPS sees ja juhised tulevad samm sammult. Muretsema ei pea. Tuleb vaid järgneda. Kõike on küll. Harmoonia on õhus. Seda saab sisse hingata. Tasakaal on jalgade all. Küllust on igas vormis ja igal tasandil. Rõõm heliseb naeratustes ja õhumullides…

Eelmisel vanal planeedil oli aga seis selline…okastraat

Küllus kui olend oli pandud enamus inimeste eest luku taha. Teda sai vaid piiluda ja vaid mõned väljavalitud said teda ka ise katsuda ja isegi ehk kohtuda temaga. Küllus sirutas oma tiibu meie poole, proovis oma sõrmi läbi avauste sirutada meid puudutama ja aitama, aga koheselt tulid kõrvalt suured käed, mis vaikselt hoobi mööda sõrmi andsid.

Inimestel olid silmade ümber klapid. Nende vaateväli oli piiratud. Enamus inimesi olid nägudega nurgas ja virisesid kui väike ja armetu on nende maailm. Ainus, mida neil oleks vaja teha olnud – oleks vaja olnud ümber keerata ja näha suure ruumi avarust.

Nad nägid osaliselt välja nagu loomaia loomad ning nad teadsid, et kui nad teevad midagi kindlat moodi, siis on neil olemas kindel ulualune ja toit nina ees. Süda oli tühi ja elurõõm oli kolinud mõnele teisele planeedile. Aga rõõm oli nagu luksus. Selleta sai ju elatud küll. Seega polnud ju hullu. Elukohad olid üsna räämas ja hallid. Igast nurgast karjus puuduse teadvus ja teadlikkus. Kõik see pandi nagu koopiamasinasse ja nii järjest ja järjest ühelt põlvkonnalt edasi teisele läks mantra: ‘Ma ei saa seda endale lubada.’ Universumi peegelsaalis kõlas see kõik vastu ja peegeldati vastu täpselt samas taktis.

***

kuningasAga siis ühel päeval pääses üks Külluse Kuningas oma vanglast välja ja hakkas selles hallis ja kurvas maailmas ringi kõndima. Ta proovis inimestega rääkida, aga nad isegi ei vaadanud tema silmadesse. Nende silmad vaatasid tühjalt kaugusesse. Seal oli lootus, aga seegi oli juba suremas. Mida iganes Kuningas tegi või ütles, see ei jõudnud kohale. Ta oli nagu Kuu pealt kukkunud ja täiesti võõras. Ometi oli ta ju osa sellest kõigest väga pikalt, aga lihtsalt teisel pool seina.

Külluse Kuningal oli ka kaasas kogu oma õukond. Nad olid enamuses nähtamatud. Nähtamatus oli oluline selleks, et nad saaksid teha ja toimetada seal kus tavainimesed ei oleks saanud. Nii kui Kuningal oli midagi vaja, nii sosistas ta ühele või teisele aukondlasele kõrva ja juba ta jooksiski laia maailma toimetama ja antud ülesannet täitma. Kuninga näolt ei peegeldunud mitte ühtegi kortsu ega ka muremõtet. Tal oli suur ja helge naeratus. Väga muhe. Mis kohe kutsus kallistama.

Kuningas teadis, et ta on iseenda reaalsuse valitseja ja et tema eest hoolitsetakse. Kuna ta oli ülesse kasvanud selles olemises, siis ei osanud ta alguses suhestuda selle vana maailmaga kus iga mõte söötis ‘ma ei saa hakkama’ uskumust ning kus oli kõike puudu. Ta mõtles ja mõtles, et kuidas siis neile selgeks teha, mis see tema maailm endast kujutab ja kui palju parem see on. Keegi ei usaldanud teda ja seetõttu mida iganes ta ütles kukkus maha nagu peost pudenenud seemned. Need kukkusidki kivipõrandale maha.

seedsKuningas hakkas neid ülesse korjama. Äkitselt tuli tema juurde väike teenijatüdruk, kes proovis teda kärmelt aidata oma väikeste kätega. See oli esimene inimene, kes siinses maailmas Kuningaga suhestus. Kuningas peatas ta korjamise, pannes oma pruuni ja tugeva, kuid hooliva käe tema käe peale. Samal ajal vaatas väike teenijatüdruk talle suurte ehmunud silmadega otsa. See oli imeline hetk – esimene silmkontakt! Wow. Kuningas ei suutnud seda uskuda. Tal ei olnud vahet, et tegu oli vaid teenijatüdrukuga. Vähemalt keegi, kes oli lõpuks ometi teda märkamas.

garden girlNad lõpetasid seemnete korjamise. Kuningas vaatas tüdrukule otsa ja muigas.: ‘Me peame leidma seemnetele õige kasvupinnase. Vaata siin kivipõranda peal ei saa nad juuri alla ajada.’ Tüdruk vaatas kohmetult ringi. Ta veel ikka päris hästi ei adunud millest jutt käib, aga ta usaldas Kuningat.

Siis võttis Külluse Kuningas tüdrukul käest kinni ja viis ta väiksesse kasvuhoonesse. Seal olid juba ette valmistatud peenrad. Ta võttis kõik need seemned oma peo peale ja ütles: ‘Siin on sulle sinu külluse seeme. Pane see mulda, kasta ja hoolitse selle eest igapäevaselt. Ühel päeval kui sa oled tema eest hästi hoolitsenud, siis hakkab ta sulle õitsema ja ka vilju kandma. See aga kui kiiresti see juhtub või palju ta vilju kannab oleneb veel väga paljudest tingimustest. Sinu ülesandeks on kuulata oma südant ja oma intuitsiooni ning see juhib sind iga hetkega seda kõike looma kõige paremal ja kergemal moel.’

Tüdruk noogutas ja hakkas vaikselt seemneid mulda pistma. Seejärel tuli Kuningas lähemale ja suunas ta sõrmed natuke sügavamale.

Naeratades selgitas ta: ‘Kui sa paned seemne liiga pinnase ligi – siis ei pruugi tal olla piisavalt turvaline keskkond, et juuri alla ajada või võib mõni lind ta ära nokkida. Kui sa paned liiga sügavale, siis ei pruugi idud pinnale jõuda. Peab tunnetusega leidma selle täpse sügavuse. Sa tunned selle ka ära. Sinu seeme ütleb sulle.’ Tüdruk võttis seemne ja pani selle natuke sügavamale mulda. Seejärel jäi ta ootele, et mis nüüd siis edasi saab.

Külluse kuningas muigas: ‘Sul on vaja nüüd ka mulda peale ajada ja natuke kasta. Kui sa mulda peale ei pane, ei ole sellel seemnel piisavalt toetavat keskkonda, kus ellu ärgata ja nii ei saa temast kasvada tugevat taime.’

coming upKuningas näitas ette kõik tehnikad, tööriistakastid ja vajalikud vahendid kuidas selle taime eest hoolitseda ja pani tüdrukule ette väikse katsumuse: ‘Nüüd hoolitse selle taime eest nagu see oleks su kõige hinnalisem vara. Räägi temaga, armasta teda, paita teda, kasta teda. Ja kui ta saab suureks, siis istuta ta kuskile suurema pinna peale ja hoolitse tema eest seni kuni ta sulle vilju hakkab kandma’, patsutades tüdrukut pehmelt ta vasakule õlale. Tüdruku silmad täitusid õhinaga. Tundus, et tulekul oli mingi väga põnev projekt. Ta ei teadnud päris kuidas see kõik välja näeb, aga ta järgis kuninga juhiseid ja nii jõudiski kätte päev kui tema taimeke oli suures aias puhkele löönud ja vallutanud oma lõhnaga terve aia. Möödusid veel mõned kuud ja tema õis muutus viljaks. Ilusaks kuldseks õunaks. See muutus järjest kuldsemaks ja punasemaks iga päevaga. Kuni ühel päeval oli ta valmis.

goldenappleKuningas tuli tüdruku juurde ja paitas ta pead: ‘Vaata kui tubli sa oled olnud. Sellise pühendumisega oledki saanud näha kuidas ühe seemne lugu välja näeb. Kuid selleks, et jõuda õunani, oli sul vaja sellega tegeleda intensiivselt pea igapäevaselt. Võta nüüd see kogemus ja pane see kõigesse oma elus. Ja kui sa seda järgid sama moodi – ei ole võimalik, et su elus ei ole küllust või kõike seda mida sa vajad ja rohkemgi veel.’

Tüdruk tundis ennast nii hästi. Ta oli pingutanud millegi nimel, saanud kogemuse ja nüüd ka väikse toetuse ja tunnustava pai. Ta keeras ennast külili, pani oma pea Kuninga sülle ja võttis vastu kõik paid, mis talle Kuningas lahkelt jagas. Ta tundis ennast nagu paradiisis kus kõik ongi võimalik.

seedcoconutKuningas seletas: ‘ Alustasime ühest seemnest, aga nüüd on meil käes uus aeg – võtta terve seemnete komplekt ja teha sellest aed. See on natuke keerulisem, aga järgmine tasand. Sinu vaimule meeldib midagi uut katsetada ja proovida – seega anna talle neid võimalusi. Nüüd tuleb sul ka välja selgitada mis seemnetega on tegu ja kuhu neid peaks paigutama. Millisel taimel oleks vaja valgust, millisel oleks vaja märjemat pinda, millisel oleks vaja kuivemat pinda ja kui palju keegi peaks tähelepanu saama ja millal. Kui sa oled nad kõik paika asetanud algab sinu pühendumise projekt. Igapäevaselt pead tervele aiale andma oma aega ja tähelepanu. Muidugi vaid siis kui sa soovid ka vilju saada. Sinu kätes on kogu selle planeedi võti. Kui sa teed selle aia ja ka teised näevad, mida see endast kujutab ja kuidas see ka vilju kannab, saavad ka nemad seda proovida. Sa ei paku mitte ainult lillelõhna, ilusat rohelust vaid ka vilju, mida maista ning mis sind ja teisi toidavad.

gardenlilacJa mis kõige peamisem – sinust saab seeme, nii nagu selle õuna sees, mille sa uuesti mulda paned – ehk siis teiste jaoks hoiad sa külluse jada töös. Kui igaüks pühenduks oma Külluse aiale nagu sina seda juba tegid – ei oleks meie maailmas enam ühtegi puuduse putukat ka alles. Kui sa aga mitte midagi ei oleks teinud peale külluse kasti ja tööriistade kättesaamist, siis ei oleks ka uut aeda võimalik luua. Seal valitseks ikkagi põud ja kaos.

Aga sellega seoses lasub sinul ka vastutus – et seda tõrvikut edasi anda – jagada seda kuidas see jada saab jätkuda. Kui sa sellega hakkama saad – kasvabki sinust tõeline Külluse Kuninganna ja alles siis saab sinu Külluse Kuningas sind leida ning vastupidi…’  

blossomcherry

See lugu sündis täna kui väike uue ajastu muinasjutt täiskasvanutele, et teid inspireerima mõtlema küllusest sügavamal moel ja aru saama selle põhifunktsionaalsusest. Sellel laupäeval teen ma uue tasuta online koolituse kus ma tutvustan enda lähenemist küllusele praegusel ajal ning kas ja mida saaksime muuta, et seda rohkem oma ellu tuua. Sellel esmaspäeval hakkab meil Külluse Aednike kursus. Iga kuu alguses saavad aednikud kätte uue tööriistakasti ja peavad siis neid tööriistu kasutades midagi põnevat kokku panema. Ja mitte ainult – midagi meelepärast, mis paneb südame põksuma ja toob uusi võimalusi ning ka küllust igas erinevas vormis ja tasandil.

treasure boxVaata tasuta Külluse Seikluskoolituse esitluse kohta siit: (otse online live-iga saab ühineda vaid 10 inimest) ja mul on vaja sinu gmaili emaili aadressi. See toimub laupäeval kell 20 – 22 eesti aeg.

Kui sa tahaksid astuda ka kiirteele uue ajastu energiate maailmas ja toimetamises ning kuulda mis asi on Auratransformatsioon, siis toimub tasuta tutvustus selle kohta pühapäeval kell 20 – 22 eesti aeg. Vaata selle kohta lisa siit: 

Kui ka sina oled väsinud peenraveerel istumisest ja tahad ise oma Külluse aia loojaks olla siis hüppa sellesse Külluse Seikluskoolitusse sisse ja sinu unistused saavadki juba rohkem väetist, et ka sulle vilju kanda. See koolitus algab esmaspäeval 22sel mail kell 20 – 22 eesti aeg. See grupp jääb avatuks kuni 1. juunini – senikaua kuni gruppi liitub 10 osalejat.

Vaata koolituse kohta rohkem siit:

Kirjuta mulle ja saada mulle oma emaili aadress (Võiks olla gmail): crystalexpansion@gmail.com

Imelise kohtumiseni!

Crystal Ra

kyllusekuninganna

Külluse Kuninganna

Pildid Pixabay.com

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This