Select Page

Siin on pilt minu ja Henriga, ühelt minu retriidilt Algallika Keskuses. Henri oli mitmeid aastaid meie lemmikkokk ja tellisime teda alati pea 1 aasta ette. Foto: Crystal Ra erakogu.

Suvel 2008 tutvusin Algallika keskuses imelise noormehe Henri Bekmanniga. Tol hetkel nautis Henri võimalust kokata gruppidele looduskaunis kohas, mis ei asunud ka väga kaugel tema kodukohast.

Henri on mind alati inspireerinud. Ta on selline tulihing, et vaid tema lähedal olles võid inspiratsioonist värisema hakata! Henril on väga lahe huumorisoon ja väga teadlik ning positiivne lähenemine elule. Ta on tõeline eeskuju igal tasandil ja tõeline ‘meeskuningas’ kes kohtleb kõiki võrdselt ja austavalt.

Aastate jooksul oleme jätkuvalt ühendust pidanud ja sellest noorest mehest on kasvanud edukas ja teadlik ärimees ning ka väga tore ja tubli pereisa. Kuna Crystal Ra Vip klubis ilmub varsti ka tema videointervjuu, siis on see artikkel siin väikeseks soojenduseks, et Henriga lähemalt tutvuda. Materjal on soojas olnud juba aasta jagu ja Henri aitas mul selle kokku panna väga kulgevalt ja voolavalt. Ma soovitan see artikkel läbi lugeda ja kui sa tunned, et see inspireerib sind, siis jaga seda ka teistega. Jagamises on aloha ja küllus!

* Ma usun, et meie olemust ja karakterit mõjutavad vägagi meie juured. Kui sina oma elule tagasi vaatad, siis kes või mis on sind väga kõvasti mõjutanud ja teinud sinust selle, kes sa täna oled?

Väike Henri kõige lahedama soenguga.

Peamine mõjutegur on minu ellu tulnud inimesed erinevatel elu-etappidel. Püüdes nendelt alati midagi õppida, on andud mulle palju. Ma ei kurvasta, kui ka sõprused aegajalt erinevatel põhjustel unustusse jäävad. Pigem olen tänulik kogemuse eest ja liigun edasi.

Lapsepõlv möödus Tallinnas, võrdlemisi getolikus linnaosas Lasnamäel. Sealset keskkonda iseloomustas üleüldiselt suhteliselt agressiivne loodusseadus. See sundis enam pingutama, olema erinevates tegevustes parem kui eile, võitlema iseenda eest, kui soovisid ennast sotsiaalselt positsioneerida. Usun, et võrdlemisi karastav keskkond oli oluline osa minu karakteri kujunemisel. See aitab mul täna ka ettevõtluses ellu jääda, sest paratamatult kumab Eesti ettevõtluses Nõukogude aja pärandist tingitud ärikultuur.

* Sinu kõige suurem unistus praegusel hetkel?

Henri imeline pere millest õhkub harmooniat ja armastust!

Loon eesmärke nii päevadeks, aastateks, aastakümneteks. See aitab tihti tegevusi positsio-neerida ja fookust hoida. Kui suund on teada, siis on lihtsam sinna poole liikuda. Peamine prioriteet ja fookus on alati pere ja pere heaolu.

Kui töölt tulles on naeratav abikaasa ja rõõmsad lapsed, siis on iga päev justkui unistuse täitumine.

Ehk ühelt poolt tuleb elu nautida just täna siin ja praegu ning pidadagi seda kui unistuse täitumiseks igapäevaselt. Materiaalselt võttes unistan loomulikult perega kolida ühel päeval oma majja; lisaks et minu ettevõte kasvaks ootuspärases tempos, et tekiks võime perega ka tulevikus rohkem maailma näha ja ammutada uusi kogemusi reisides erinevates maailma osades.

* Mis on sinu võtmed elada oma unistust? 

Henri promomas oma moodulmaja koos perega.

Juhin täna oma ettevõtet. Ehitame tehases moodul- ja elementmaju. Igapäevases töös fokusseerin ettevõtte tulemuslikkusele, kvali-teedile, tempole.

Annan endale aru igapäevaselt, et meie tehase töö kvaliteet ja tulemuslikkus mõjutab otseselt pere ja minu enda heaolu. See hoiab mind vormis ja sunnib edasi püüdlema paremate tulemuste poole.

Ka töötajate protsessi juhtimine on minu igapäeva töö. Ka näiteks tuleb aegajalt selgitada töötajatele meie tulemuste tähtsust ja põhimõtet, et palka maksab siiski meile klient, mitte tööandja.

Ehk peamiseks võtmeks nimetan fookust. See on peamine, kõik ülejäänud tegevused töös on fookuse osad või sellega seotud. Loomulikult on suur osa töötulemustest ja värsketest mõtetest nii minu perel kui sõpradel, kes aitavad mõtted tööst eemale viia, ka seda on vaja. Ehk kokkuvõttes on oluline elu tasakaal, mis on suur abimees elada oma unistuses.

* Mis on sinu sõnum maailmale läbi oma elu ja elustiili?

Ilmselgelt andis abiellumine Pillega Henrile tiivad!

Vaatamata suurele töökoormusele ja vastutusele on minu peamine deviis, et ma austan inimesi ning ei alanda ega alahinda neid kunagi.

Juhuks kui meie arvamused ei kattu, siis me läheme lihtsalt iga üks oma teed. Usun, et ülbus, vägivald (sh vaimne) ja hirm ei saa olla lahendused mõistliku ja edumeelse elu elamiseks ega edu saavutamiseks. Kindlasti ei pea ma ettevõtlust õnne valemiks, see on lihtsalt minu kutsumus. Küll aga soovitan kõigil tegeleda sellega, mis neile meeldib ja nautida olemasolevat ning lugu pidada ümbritsevast olemasolevast. Kõik lisanduv tuleb läbi unistuste ja selle poole püüdlemiste.

* Mis oli su elu raskeim moment? Kuidas sa sellest läbi said?

Henris on peidus mitmeid andeid.

Elus tuleb paratamatult suuremaid ja väiksemaid tagasilööke. Olen aru saanud, et vaatamata tagasilöögi suurusele on need ajas alati hajunud.

Hiljem tagasi vaadates tundub ka toona suurima tagasilöögina tundunud hetk hiljem kui õpetusena, mis sind järgmisele seiklusele viib. Minu kogemus on andnud mõista, et kõik on juhtunud põhjusega, mis on mind täna siia toonud. Ma ei ole kunagi olnud jäigalt oma eesmärkide poole püüelda püüdnud, vaid lasen tihti elul ennast kanda. Raskeimatest momentidest aitab üle saada tegelemine erinevate tegevustega. Kindlasti on oluline rääkida ja jagada oma raskustest oma kaaslase või mõne usaldusväärse isikuga.

* Mis oli kõige inspireerivam hetk sinu elus? Mis juhtus?

Henri oma imelise kahe tütrega.

Enam inspireerivad elus mind inimesed. Nende kogemused, nende lood ja tegemised. Vahest tundub, et inspiratsioon tekib kerges joobes, on selleks õnnejoove, eufooria või midagi muud.

Ehk tuleb olla tähelepanelik, et end tabada inspi-reerivatelt tegevustelt. Küll aga usun, et inspiratsioonil ja enesekindlusel on väga tugev seos. Vähe on abi heast mõttest, kui seda ei realiseerita.

* Mida sa pead oma suurimaks saavutuseks oma elus?

Suurimaid saavutusi on elus tegelikult mitmeid, kõik on suhteline ja sõna “suurim” on alati millega võrreldes. Usun, et tänane suurim saavutus ongi tänane hetk ja ma naudin seda. Loodan, et neid hetki tuleb samas tempos veelgi.

* Mis suhe on sul rahaga?

Henri imeline abikaasa Pille, kes nüüd juhib ja majandab ka Lihula Hostelit. Mõned abikaasad rajavad oma kaasadele aedu, mõned ostavad maja ja alustavad uue äriga ja usaldavad oma naise seda juhtima.

Hindan väga raha kui vahendi olemasolu, mis võimaldab minul ja minu perel elada ning aitab tänases materiaalses ühiskonnas elada täisväärtuslikult. Raha teenimiseks tuleb aga teha tööd ja seda parimal võimalikul viisil.

Teha seda, mida sulle teha meeldib. Võin öelda, et naudin täna oma tööd ja teen seda kirega. Meil on suurepärane meeskond ja usun, et kümne aasta pärast see vastus ei erine tänasest.

* Kas sa võiksid defineerida, mis on finantsiline iseseisvus sinu jaoks? 

Karjaloomadena paratamatult tagab meie finantsilise iseseisvuse suures osas meie isiksus. Pidevalt õppides, ennast parandades, püüdes teha asju paremini kui eile, ongi just need märksõnad, mis annavad ühel hetkel tasakaalu, mis omakorda võivad tagada finantsilise iseseisvuse.

Loomulikult on mõistlik vältida lõhki laenamisest, ja ebamõistlike kulude tekitamistest. Näiteks meie majatehase tänane peamine müügiartikkel on 20. ruutmeetri suurune aastaringseks mõeldud majamudel, kus on kõik elamiseks vajalik koos pesuruumi ja köögiga.

Peamine põhjus miks neid ostetakse, on finantsilise iseseivsuse tagamine, et vältida elukestvaid laenusid.

* Kui see pole väga isiklik küsimus, siis kuidas sa ennast ära elatad ja elad oma unistuste elu?

Kolisime mõni aeg tagasi perega maale. Sinna kuhu on minu süda juba lapsepõlvest tahtnud minna. Soetasime esialgu soodsa elamispinna, mis võimaldab investeerida tänasesse ette-võtlusesse.

Ehk täna meie pere suuri pangalaene õnneks ei oma. Ettevõtluseelised omakorda on maapirkonnas soodsamad palga-kulud töötajatele ja rendipind tootmispinnale, mis annab konku-rentsieelise meie poolt ehitatavate hoonete heas hinna ja kvaliteedisuhtes. See on meile ka kindlasti täna tööd toonud.

* Kuidas sa tunned Crystalit? Mis sind tema juures võlub?

Kohtusin Crystaliga kümme aastat tagasi. Meie suhtlus sai alguse väga kiiresti, sest suhtlusalti inimsena saime koheselt sõpradeks. Crystaliga on meil olnud mitmeid kordi pikemaid vestluseid erinevatel teemadel, mis on ka minu vaatenurka maailmale kindlasti mõjutanud. Suured tänud sulle!

* Kas on midagi veel, mida sa sooviksid lisada, aga mida ma otseselt ei küsinud?

Minu ettevõtluskarjäär sai alguse hoopis iseäralikku teed mööda.  Keskkoolis õppisin kunsti-kallakuga klassis ning võitsin mitmeid kunstivõistluseid. Ent peale keskkooli oli mul selge, et soovin edaspidises elus pühenda-da ennast ettevõtlusele ja karjäärile. Kuna ülikooli minekuks võimalused puudusid, olin sunnitud valima kutsekooli. Õppisin kokaks.

Henri on tõeline gurmaanikokk. Pole vahet kas see on vaid keedetud kartul või kala – tema käte vahel muutub kõige lihtsamgi toit tõeliseks kunstiteoseks!

Loogika oli, et õpin kokaks, saan vanemkokaks, siis peakokaks, siis juhtimiskogemuselt sukeldun ette-võtlusesse. Nii ka peaaegu läks.

Eelnevale loetelule lisandus ka kogemus Eesti suurimas lihatööstuses juhtimis- ja müügitöös, mis andsid mulle väga olulise vundamendi edaspidiseks.

Kuna süda kiskus ikka maale kolimise suunas ja maa piirkonnas puudus toitlustussektori jaoks piisav arv inimesi, kes oleksid võinud minu tulevasse ettevõttesse tööle tulla, siis visandasingi esimese majamudeli paberile. Kui visand reaalsu-seks sai, ei osanud keegi arvata, et sellekst kujuneb minu elutöö Greencube majatehas. Täna oleme Eesti juhtiv väikemajatootja ja kasvame oma tegevusega ootuspärases rütmis.

* Kust saame sinu kohta lisainfot?

Tõeline isaduse eeskuju. See tütar on olnud väga tark – et valis sellise isa.

Minu kohta on palju kirjutatud erinevaid artikleid, mille leiab ming kodulehelt www.greencube.ee

Henri Bekmann

Müügi- ja arendusjuht

Juhatuse esimees

Greencube OÜ

Mobiil: +372 5193 4599

E-post: henri.bekmann@greencube.ee

Auhinnad:

PREFAB HOUSE OF THE YEAR 2016

BEST GARDEN HOUSE

Kõik fotod Henri erakogust kui ei ole mainitud teisiti.

***

Suur tänu sulle armas Henri – jagamaks oma kogemusi ja mõtteid oma elust ja toimetamistest. Kui kellelgi on soovi panna alus oma uuele kodule, siis miks mitte alustada minimalistlikult ja soetadagi endale moodulmajake, mida Henri firma pakub, mille saab kokku panna väga kiiresti, mis transporditakse kohale veoautoga. Nutikad lahendused ja jätkusuutlikud võimalused on see, mida meie tulevik vajab. Ole ka üks neist, kes teeb oma valikuid targalt ja pikaajalist tulemust silmas pidades.

Kui see lugu inspireeris sind, siis ole hea ja jäta ka loo alla väike kommentaar ning kindlasti jaga seda lugu oma ringkondades. 

Kui sa soovid teada mida endast kujutab Crystal Ra Vip klubi kus igal kuul esitlen lisaks muudele materjalidele ka ühte põnevat videointervjuud, siis võid selle kohta lisainfot lugeda siit: 

Aloha tervitused Havailt <3

Olen Crystal Ra Laksmi-Ditton, kes elab praegu oma unistust Havail koos oma kuninga Michaeliga. Ma olen alati uskunud et ma rikastan kõikide elusid palju rohkem kui ma jagan ka teiste edukate inimeste lugusid.

Mitte ainult ei inspireeri see mind ennast ja ka teisi vaid aktiveerib ka minu karakteri omadused – milledeks on tunda huvi teiste inimeste suhtes, kokku koguda nende lood ja seda maailmaga jagada. See on üks väike moodus kuidas maailma muuta paremaks kohaks kus olla. Me oleme liikumas uude ajastusse mille eesmärgiks on koostöö ja ühtsus. Meie fookuseks võiks olla kuidas ja kas me saaksime erinevused töösse panna, et luua uut reaalsust?

Olgu minu intervjuu väike panus selle uue tuleviku loomisele. Olgu sinu jagamine osa sellest panusest, kuna meie maailm vajab lugusid, mis mitte ainult ei anna lootust vaid on tõelised kinnitused sellest, et me kõik saame luua oma unistuste muinasjutud reaalsuseks – olenemata kui võimatud need alguses tunduvad. 

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This