Select Page

Antud blogipostitus tuleb minu isikliku arvamuse kommentaarina Maris Meiessaare kirjale (Vaata Marise kirja PDFi siit) kõigile joogahuvilistele Facebookis 26ndast septembrist.

Olen kuulnud antud lugudest nii Taimaal kui ka Eestis ja isegi olnud osade selliste kogemuste osaline. Kuid kogu teemat tuleks vaadata sügavamalt kui vaid ohver ja survestaja stiilis. Siin on minu mõtted antud teemal. 

Kui alustasin Alanoni klubis käimist (Al-Anon loodi alkohoolikute lähedaste vastastikute toetuse jagamiseks USAs 1948. aastal. Eesti esimene Al-Anoni koosolek toimus 8. oktoobril 1993.) siis ma ei saanud kuidagi aru kuidas saab ütelda et alkohoolik ei ole süüdi selles mida mina kogesin ja et mina olen selles süüdi – isegi kui ma olen selles situatsioonis ohver??? Ja kui vaadata sügavamalt teemasse, siis kui mina ‘vabatahtlikult ei osale enam selles dünaamikas kus teine saab mind kas ära kasutada energeetiliselt, verbaalselt, füüsiliselt või seksuaalsuelt siis ei saa see lihtsal enam toimuda.’

Kui ma aga kas teadmatusest või oskamatusest selles dünaamikas edasi osalen, siis olen selles süüdi vaid ma ise!!!! Siis on see minu enda viga, et ma pole otsinud infot ja ennast täiendanud sellel alal kas ja kuidas ennast hoida tasakaalus ja enda eest hoolitseda igal tasandil!

Ja uskuge mind minu elus on neid kogemusi olnud palju  kuid nüüd ma ei näita enam näpuga teiste peale sest tean et osaliselt olen ikka ise ka need sündmused ja kogemused oma ellu tõmmanud – et neist õppida ja oma mustreid muuta.

Loomulikult ei saa seda ütelda laste kohta, kuna neil pole sellist tasandit veel teadlikult välja arenenud mille kohaselt lapsed täielikult teaks  mis on eetiline ja mis mitte, aga täiskasvanuna võiks see juba küll olla norm.

Ehk siis minu arvamus on et nii naised kui mehed peaksid õppima teadliku suhtlemise ja suhestumise algteadmisi ning ka selgeks tegema mis ühele toimib ja mis mitte ning kas ja kuidas jagada teise osapoolega iseendaga tehtud kokkuleppeid – neid mis sul ennast enda vastu ei lase minna.

Negatiivsed tantraõpetajate kogemused

Minulgi on kogemusi kus suured tantraõpetajad on poole yoni masseerimise seansi pealt nagu muuseas pakkunud oma lingamit mulle kingituseks minu pühasse templisse või siis olen näinud kuidas mõne suure tantraõpetaja nime all tegelikult käib salajane võrgutamine et naisi kergelt voodisse saada.

Ma olin täiesti shokis kui minu ühele külluse koolitusele tuli värskelt koolitatud tantraterapeut kellel puudusid algsedki suhtlemisoskuse teadmised ja oskused. Kuidas saab selline inimene olla tantraterapeut?

Või kui tantraõpetaja kes on Eestis üks populaarsemaid naistantra edendajaid keset yoni masseerimise kursust nutuga välja jooksnud õpilasele järgi ei jooksnud ja lõi käega üteldes et tema enda probleem – küll ta tegeleb sellega.

Või kui tantraõpetaja tehes yoni masseerimise demo käis ühest yonist teise vaid oma kätt vahepeal seebiga pestes ja kui ma ütlesin et minu yonisse sa ilma kummikindata ei sisene siis sõimas mul näo täis et ma pole õiges kohas kui tulen sinna sellise hirmuga!!!!

Võttes ühendust oma tantraõpetajatega USAs selgus aga et see oleks tantraõpetaja kohustus kõigile sellise  yoni seansi alguses pakkuda kummikinda võimalust.

Kui hoiatusmärgid on üleval ja ka su sisemine hääl ütleb sama, siis oleks tark seda kuulata. Toon näite. Mul tuli sportlik huvi minna ühe Eestis tol hetkel väga populaarse tantra meesõpetaja juurde yoni massaazi. Kogu vestlus mis eelnes aja kirjapanekule oli survestav, ning energiad olid väga hoiatavad.

Kui ma energeetiliselt liikusin ajas edasi et vaadata kas ja mis minuga selle seansi ajal juhtuks siis sain kätte kogemuse energeetilisel tasandil. See polnud positiivne ja teadlik. Seega ma ütlesin oma aja ära ning see mees jätkas minu survestamist. See on juba ohu märk, et tegu pole teadliku tantristiga. Tantras ei survestata mitte midagi.

Neid kogemusi sain ma selleks et aru saada, et ma ei osanud ega teadnud kuidas ütelda teadliku ja küpse naisena EI ning samuti selgitasin ma välja mis minu jaoks tantras toimib ja mis mitte.

Ning minu probleem nagu paljudel teistel naistel oli see hirm, et ma pole piisavalt hea ja piisav ning kas ja kuidas ma üldse saan siis ütelda EI eriti veel mõnele suurele tantragurule????

Alles sellest hetkest kui hakkasin teadlikult tööle oma sisemise tasakaalustamise ja vanade mustrite lahustamisega ning ka oma eneseteadvuse, enesekindluse ja eneseväärtuse ülesseehitamisega hakkas see muutuma ja hakkasin olema võimeline ka sellistel puhkudel ei ütelda ja iseendale kindlaks jääma.

Ma ei maininud siin nende õpetajate nimesid austustest nende vastu. Isegi kui nad on teinud vigasid olen ka mõistnud et mitte kõik ei tegele tantraga samade põhimõtete järgi nagu mina ja kõigil on selleks õigus.

Ma ei saa ütelda et ainult see mida mina teen on ainuõige. Aga ma sain läbi nende kogemuste aru mis minu jaoks sobib ja mis mitte ning mida mina oma kursustel mitte kunagi ei tee ega paku. Seega ma olen nendele kogemustele väga tänulik kuna ma kasvasin läbi selle ja sain teadlikumaks. Samuti võiksid olla tänulikud minu kliendid, kuna nemad saavad nüüd tänu sellele teadlikumaid kursuste ja seansside kogemusi. 

Kuidas ütelda EI?

Prem Santoshi Amor. Picture from the internet.

Kui ma selle ühel tantrakoolitusel küpse naisõpetaja Santoshi käe all ära õppisin siis lõppes koheselt minu seksuaalne ahistamine.

Minul oli aga see veel eraldi raskendatud kuna mul oli seksuaalse ahistamise kogemus 6-aastaselt. Väga paljudel naistel on see kogemus ja ma pole sellest väga paljudele rääkinud, kuna tundsin selle suhtes häbi nii nagu tunnevad ka paljud teised naised.

Selline kogemus loob väga sügava usaldushaava meeste suhtes ja olen sellega tegelenud terve oma ülejäänud elu.

Sain ka aru et ma kogesin seda selleks, et ma oskaksin tulevikus naistega, kelledel on sarnane seksuaalse ahistamise kogemus suhelda ja ka neid suunata ning toetada.

Jumalikus plaanis on kõik millekski vajalik – ka valu ja negatiivsuse kogemine. Seepärast pole tegelikult välisel inimesel kunagi õigust teisi kritiseerida kuna keegi ei tea nende inimeste või ka ohvrite kogemuste vajadust oma vaimu õppetundide kohaselt.

Kuidas leida küpset meest?

Ühel hetkel olin arvamusel et mul polegi tänu sellele seksuaalsele lapsepõlve haavale võimalik leida oma ellu tõeliselt head ja küpset meest kuna selle kogemuse energeetilised jäägid ei jätnud mind maha, aga ühel päeval ma olin võimeline selle ikka lõplikult oma raku tasandilt puhastama.

Ja selle kogemuseni jõudsin alles siis kui minu tööandja kes oli isegi multimiljonär hakkas mind ahistama peale verbaalse ja energeetilise ahistamise ka füüsiliselt. Siis jõudis minuni arusaam, et ma pean selle töösuhte lõpetama ja kõiges ka oma vastutuse osa üle vaatama.

Ma lahkusin antud ametikohalt päevapealt ja läksin nädal aega hiljem Alanoni gruppi – hakkasin seal regulaarselt käima et oma mustreid ümber muuta olenemata kus ma parajasti maailmas asusin (see on ülemaailmne organisatsioon). Olen seal nüüd liige olnud üle maailma reisides pea 3 aastat ja see programm aitas mul ennast uuesti teadlikult ülesse ehitada ja süüdistavad näpud enda poole pöörata ja endaga sügavamalt tööd teha.

Tore on et tänu sellele ka lõpuks ometi suutsin ühe teadliku ja küpse mehe oma ellu tõmmata – minu kuninga Michaeli – kellega olen nüüd olnud õnnelikus abielus juba üle aasta ja keda tean ja tunnen juba üle kolme aasta (mis minu puhul on viimaste aasta suhete puhul suur rekord!). Minu raskus endale püsivat partnerit leida seisnes mu pidevas reisimises ning ka selles et ma teadsin väga täpselt mida ma vajasin, aga loomulikult oli mul ka veel pikk tee käia enesekehtestamise tasandil. Pikemas perspektiivis sain aru et mul oli vaja neid kogemusi oma teadlikkuse partneritega, kes valmistasid kogu mu olemust ette kohtumaks oma kaksikvaimuga.

Inimlikud vead

Kõik inimesed on eelkõige inimesed, pole vahet kas ja mis on nende tiitel. Kõik inimesed libastuvad kui nad just pole pühakud inimese kehas. Loomulikult on teatud inimeste ametitel teatud eetilised ootused ja moraal. Olgu selleks siis paavst või tantraõpetaja.

Meie ootus on et kui me oleme haavatavad ja avame neile oma hinge ja vaimumaailma ning oma nõrgad pooled, et seda ei kasutata ära vaid pigem väestatakse nii et me saame sealt ise oma väega kontakti ja oskaksime iseseisvalt edasi liikuda. Kui seda ei tehta siis tuleb vaadata mõlema poole teemasid – kuna mõlemad on osalised selle situatsiooni loomisel. Selleks et tantsida tangot on vaja kahte inimest!

Loomulikult ei poolda ma seda kui keegi teeb midagi moraalivälist ja teeb seda ka pidevalt – ise teades et see pole õige tegu.

Mosese esimene kursus New Flow stuudios

Mäletan et kui Moses Maimon tegi oma esimese koolituse Eestis, siis ta võttis minuga ühendust ja palus seda teha meie New Flow stuudios. Ma tulin talle vastu, mööbeldasin kogu oma stuudio ümber tema koolituse jaoks sobivaks – teenisin ette taha nii nagu sain ja andsin endast parima. Lõpetuseks sain väga negatiivse kogemuse osaliseks kus ta suhtles minuga kui alluvaga, nii äriliselt kui ka inimlikul tasandil.

Olin tol hetkel alles oma tantratee alguses, aga olin selleks ajaks tegelenud juba pea 10 aastat energiatööga ning kui ma Moseselt küsisin et kas ta teab et osadel inimestel ei ole enam seitset energiakeskust, et kas ja kuidas siis nemad peaksid tantrat tegema siis vastas ta et 5000 aastat on see nii olnud ja on ka praegu!! See näitas selle süsteemi konservatiivsust ja paindumatust.

Maris Meiessaare postituses ma nõustun sellega et tantraõpetajad ja svaamid peaksid olema eetiliselt moraalsed ja oma õpilasi mitte ära kasutama, aga ma ei nõustu sellega et tänapäeval tantrat tehes peab kõiki ja kõike tegema nii nagu tehtu vanasti tantraga tegeledes. Võibolla tõesti kui on tegu tantrajoogaga – siis oleks hea seda jälgida aga üldises tantras on nii palju erinevaid suundi et see pole sageli lihtsalt võimalik.

Sageli on ka põhjus segaduses ja kaoses tantra joogaga kuna enamus ei tea isegi millist tantrat nad esindavad. Tantral on nüüdseks globaalselt olemas nii palju lähenemisi ja paljud neist ei olegi otseselt enam joogaga seotud.

Minu arvamuse kohaselt võiks tantra pakkuda tööriistu tehnikaid, teadmisi ja elustiili juhiseid nii meelele, kehale kui ka vaimule.

Kuid on ju erinevaid tantrastiile mis pühendavad kogu oma tehnika kas siis meelele, vaimule või siis kehale. Või kahele neist või vaid ühele osale.

Veevalaja ajastu erinevused

Me oleme liikumas Veevalaja ajastusse mis on oma olemuselt tegelikult naiste väestamise ajastu – see on ka üks põhjuseid miks need asjad tulevad pinnale ja miks on vaja neile teistmoodi tähelepanu pöörata. Naised annavad märku et nende ärakasutamine ei ole okei ja samas vajavad nad ka abi ja juhatust kuidas teadlikult ütelda EI ja kuidas sellistesse situatsioonidesse enam mitte sattuda. Uues ajastus kuhu oleme teel saame me olema juhitud indigo, kristall ja kuld ning teemant energiatest ja seal käivad asjad hoopis teistmoodi kui traditsioonilises joogas või tantras.

See tähendab seda et oleme liikumas aega kus igaüks peaks tegelikult maha istuma ja võtma hetke et defineerida oma suhted, tantra ja ka seksi enda jaoks lahti.

Käimas on suur seksuaalrevolutsioon, mille alguseks ei ole ainult #metoo liikumine, vaid iga naise teadlikkuse tõus ning tegutsemise tõus. Seega meil oleks kõigil vaja mõtiskleda nende teemade üle ja lõpetada pimesilmi gurude või svaamide järgimine ning kõigepealt võtta ühendust iseenda sisemuse ja oma südame häälega kas ja mis toimib meie jaoks ning kuidas.

Näiteks Uue Aja Tantra (mida ise praktiseerin ja õpetan) lähenemine on hoopiski see, et me ei pea kasutama valgustamiseks vaid tantrat vaid me saame seda kogeda oma kehas läbi oma vaimu ja keha kokkusulandumise (mis uued energiad meis esile kutsuvad) ja Uue Aja Tantra saab sellele kaasa aidata aga ei ole ainuvahend või tööriist selleks. Seega kogu dünaamika ja ka selle tehnika lähenemine ja alus on hoopis teistsugune.

Suhtevormide muutumine

Näiteks väga paljude inimeste jaoks on paarisuhe heteroseksuaalse suhtena ammu minevik. Minagi avastasin aastaid tagasi et ma tegelikult olen biseksuaalne ja see on kõige normaalsem ja väestavam moodus minu jaoks suhtes olla. Ning kahjuks see pole veel norm. Veel mitte, aga see on minu moodus defineerida minu enda jaoks sobivad suhte vormid ja mitte ühelgi valitsusel ega üksikisikul ei ole õigust mind selles suhtes kritiseerida.

Abiellumine iseendaga – uus moodus defineerida suhet iseendaga!

Just ka seepärast otsustasin just 1. oktoobril 2016 avalikult iseenda sisemise mehe ja naisega abielluda. Ma tegin seda tõsiselt – mul oli olemas tõeline pulmapidu nii tseremoonia, 21 külalise, pulmatordi kui ka meelelahutusprogrammi, muusikute ja kõige muuga sinna juurde kuuluvaga.

Seda julgelt avalikus meedias jagades kutsusid paljud mind hulluks, kuid ometi ületas see uudisekünnise jõudes Õhtulehe esikaanele nii nagu ka maailmamastaabi meediasse kahes kohas Inglismaal kui ka Hollandi Discovery kanali koostööpartneri telekanalisse (Dzień Dobry TVN (Good Morning TVN)) – inspireerides nii miljoneid naisi maailmas!

Jah tõesti me võime ise defineerida oma suhteid ja kas ning kuidas me neid ka pühitseme. Meil pole selleks vaja enam kiriku või oma perekonna luba kui me seda ei vali. Me ei pea kõike kopeerima nii nagu on tehtud sajandeid kuna see ei pruugi enam toimida ja kehtida paljude jaoks. Tegu on loomuliku evolutsiooniga ja sellele vastu punnida oleks mõttetu energiate raiskamine. 

Anni Sennov’s aura structure picture of the new time energies.

Uue Aja Tantra lähenemine

Tegelikult on ennast loomas Uue Aja Tantra mis loob ennast uue aja energiatele toetudes ja kuigi sellel on palju infot ja informatsiooni toetumas traditsioonilisele tantrale ei pea me teadma kõiki nimesid ja kõiki detaile tantrajoogast, sest Uues Ajas ei ole see nii detailselt enam vajalik. Oluline on olla tänulik minevikule ja sealt võtta kaasa see mis sinu jaoks toimib ning kõik uus ühenduda ja lõimida uue aja energiatega. Uues ajas kõik lihtsustub.

Lahendus – ühtne tantrasüsteem Eestile

Aastal 2010 pakkusin mitmele Eestis tegutsevale tantrategijale ühtse tantrasüsteemi loomist mis tagaks turvalisuse kõigile kes kursustele tuleksid – et kinnitada et tegu on turvaliste ning eetiliselt ja moraalselt tugevate tegijatega.

Pakkusin ka sellist tehnikat et kirjutataks alla koostööleppele enne kursust.

Pärast tuli välja et minu ametlikku tantrakoolituste koostöölepet, mille panin kokku legaalsete koostööpartneritega kopeerisid nii Yogama Kool kui ka teised tantrategijad ilma minult luba küsimata ja kergitasid kulmu kui ma selle kohta kommentaari tegin (ametlike paberite ja vahest ka isegi kursuse tekstide kopeerimine on Eestis üsna tavaline).

Seda minu koostöökutset ei võtnud aga kuulda mitte ükski tantra tegija kelle poole ma pöördusin. Kuigi korduvalt on Eesti meedias seda teemat kajastatud ei ole leitud ühtset lahendust.

Eestis on ka teine suur probleem. Eestis ei ole ühtset ülevaatlikku süsteemi mis annaks kvaliteedi litsensi või kinnituse ei energiatöö või tervendustöö tegijatele ega ka tantrategijatele. Sedasi on tekkinud kaos kus igaüks kes teeb mingi kasvõi mõnetunnise kas energiatöö või siis tantratöö kursuse läbi ja hakkab ennast koheselt nimetama antud tehnika õpetajaks. Õpetajaks ei saada üleöö!

Ma ise aitasin luua sadu tantrakursuseid aastatel 2009 – 2011 koos tantrameister Lokiano ja hiljem Santoshi ja Niteniga. Lokiano oli loonud toimiva sünteesi ida ja lääne tehnikatest, kus esikohal oli energeetiline töö ja samuti holistiline töö ja alles siis liiguti seksuaalse tantra osa juurde. See on minu arust see mis toimiks paljudele kui nad suvatseksid ja viitsiksid sellesse selliselt süveneda.

Kui olin töötanud päevad ja ööd Lokianoga aastaid koos siis ta ikkagi keeldus mulle andmast isegi kogemuslikku soovituskirja, kuna tema arvamus oli et ma pean ikkagi läbi tegema tantrakoolituse selleks et õpetada. Lisades veel aastaid koostööd ka Niteni ja Santoshiga – ma ikkagi ei tunne et ma olen väärt tantraõpetaja nime. Ja ma ei suuda uskuda inimesi kes võtavad selle tiitli endale vaid paarinädalase koolituse lõppedes!!!! Mina toimetan selle tiitliga väga aupaklikult.

Nüüd selle kaose süsteemiga seoses on ka see teema, et Eestis pole ka veel tehtud tervendajate või terapeutide kindlustuse süsteemi. Näiteks Inglismaale elama minnes ei saanudki ma alustada oma tööga enne kui mul oli tehtud korralik kindlustus. Kuna minu energiatööd( Auratransformatsioon™) ei olnud veel nende registrist registreeritud, siis ma ei saanudki seal tööd alustada!!!!! Sama on ka siin USA-s. Sa ei saa enne oma tööd alustada kui sul on korralik kindlustus äri või teenuse pakkujana – ja minu teada ei paku sellist kindlustust Eestis praegusel momendil veel mitte keegi ja pole ka loodud nii ütelda ‘tantra asutust’ mis annaks ülevaate ja kvaliteet märgi neile kes asjadega tegelevad. See oleks aga ülimalt abistav süsteem selleks et ära hoida selliseid situatsioone kus tekivad probleemid inimeste ärakasutamisel.

Teiseks suureks lahenduseks oleks see, et kõigepealt õpiksid noored juba teismeeas kuidas ütelda EI ja kui nad kord lapsevanemateks saavad siis tuleks seda õpetada väikestele tüdrukutele ja ka poistele juba vähemalt 5. aastasest peale, kuna see on aeg kus paljud lapsed satuvad seksuaalse ärakasutamise ohvriks. Juba lasteaedades tuleks sellest rääkida. See on aga võimalik vaid uue aja lasteaedades ja koolides kuna praegune koolisüsteem ja haridussüsteem veel nii kaugele ei mõtle. Sedasi saaks seda tutvustada näiteks praegustes uue aja koolides ja lasteaaedades kuna seal on asjad toimimas juba üsnagi uue aja järgi.

Tegu ei ole vaid praeguse aja probleemiga, tegu on murrangulise protsessiga mis on üleminekuaeg ühest generatsioonist teise ja uue aja energiad ei lase meil lihtsalt enam vanamoodi toimida.

Selleks aga et seda muuta peaks iga naine kes seda teksti loeb tegelema iseenda armastamise tehnikate nii nagu ka ei ütlemise õppimisega. Alustuseks võite proovida minu väikest kursust just antud teemal – Närtsivast TüdrukNaisest Õitsevaks NaisKuningannaks või siis teiste tantraõpetajate koolitusi sarnastel teemadel.

Uuri oma õpetajate taustainfot!

Iga õpilase kohustus on enne mingi kursusega liitumist uurida õpetaja kohta taustainfot. Läbi on need ajad kus sai vaid eeldatud et või ootusega kohale mindud. Tänasel päeval on väga palju pettureid toimetamas igal alal.

Tegin ka ise natuke uurimisi sellel alal ja kui ma leian tantrategija lehe kellel pole isegi endast pilti, rääkimata nimest või on vaid eesnimi – no millest me räägime! Kus on avatus ja usaldus?

Tänapäeval on see väga lihtne teha oma tantraõpetaja kohta lisauuringuid kuna on olemas Google ja Facebook ja teised virtuaalse data kogumid kust saab infot koguda. Kui antud õpetaja kohta pole palju avalikku infot või see mida sa leiad on väga negatiivne, on sinu enda vastutus selle infoga vastavalt ümber käia.

Seega iga inimese individuaalne vastutus on sellistel puhkudel väga suur ja seda tuleks teadlikult läbi testida. Minu väikesel naiste minikoolitusel annan ka täpsed juhised kuidas seda teha.

Üldistamine tantramaailmas

Minul on antropoloogia taust – koguni kolmest erinevast maailmaklassi ülikoolist. Üks asi mida ma oma õpingute ajal õppisin oli see et mitte kunagi ei tohiks üldistada – olenemata kus sa oled ja millest on jutt. Eriti kui pole kõiki fakte ka kinnitatud.

Ei ole ilus kõiki inimesi ühte patta panna Maris Meiessaar! Kui sul ei ole kõikide inimeste ja tegijatega isiklikke kogemusi, siis teiste kuulujuttudele ei saa tõde ülesse ehitada. Kui sul on olnud mõningad kogemused ja mõningate tegijatega, siis ka nii tuleks kirjutada.

Ma tean et Peep Õunapuu on olnud minu koolitustel koos Lokianoga ning sellest hetkest kui tema hakkas toimetama suuremalt kursuste ja teemadega on ta hoidnud puhast joont.

Kui mõni õpetaja keda ta on maale toonud on teinud isiklikke vigu ei saa seda ju määrida Peebu kaela. Peep on andnud oma parima et luua ühist joont ja korduvaid sündmuseid, mis oleks alati loodud võimalikult pühendatud ja turvalises keskkonnas ja kindlasti on alati neid hetki kui asjad lähevad üle ääre aga siis ei saa 100% teda vastutavaks pidada kuna iga osaleja peab ka iseenda eest vastutama.

Kuna olin ise ka viimase High on Life Tantrafestivali üks rahvusvahelistest õpetajatest koos oma kalli ja teadliku abikaasa Michaeliga, siis tean kätt südamele pannes ütelda et nii Peep Õunapuu kui ka Igor Earthchild andsid oma maksimaalse panuse koostöös kõigi tiimi liikmetega nii nagu ka vabatahtlikega et luua maksimaalselt parim kogemus.

Loomulikult ei ole kõik kunagi 100% perfektne ja sellisel sündmusel võib kõike juhtuda. Kuid selged juhtnöörid ja kokkulepped olid antud kõigile osalejatele ja sellega tehakse ka tulevikus rohkem teadlikult tööd.

Esimesed tantrafestivalid Eestis

Esimesed tantrafestivalid olid korraldatud vaid ainult Yogama kooli poolt ja nende kohta ei tea ma kommentaare anda kuna mind sinna ei lastud, aga praegu on eesotsas inimesed kes hoiavad teadlikku joont ja neid mustata ei oleks õiglane. Osad kes on praegusel tantrafestivalil Yogama kooli õpilastena või õpetajatena osalemas, neid ei saa ju ka kõiki ühte patta panna! Inimesed ja kogemused on erinevad!

Luurajad tantrakursustel

Minu koolitustel on käinud palju luurajaid kes olid mind ennem pannud ‘seksorgijate’ kasti. Ja kui nad said meie tantrakoolituste kogemuse omal nahal kätte, siis nad tulid ja vabandasid kuna nad nägid kui sügavalt eetiliselt ja puhtalt ma panustasin inimeste avardumisse läb tantra. Ma elasin inimeste heaolu nimel kõik need aastad kui neid kursuseid oma stuudios läbi viisin.

Avaldasin ka mitmeid selleteemalisi artikleid avalikus meedias, et kummutada valearusaamu ‘vaba-armastusest’ ja samuti ka tantrast aga need jäid hüüdjaks hääleks kõrbes kui Moses oma turunduskampaaniatega Eesti tantraturu monopolina üle võttis.

Tantra organisatsioon

Seega minu arvamus on et Eestisse on vaja ‘tantra organisatsiooni’ mis on kokku pandud inimestest, kes on tantraga tegelenud vähemalt 8-9 aastat või rohkem ja läbi viinud vähemalt 100-200 koolitust või rohkem ja nõustuvad kõrge moraali ja eetikaga tantras.

Selle jaoks oleks vaja sellel organisatsioonil välja töötada ühtsed koostöölepped ja argumendid ning kõik kes soovivad endale kvaliteettemplit Eestis, siis nendel oleks vaja sealt asutusest läbi käia ja vastavatele kriteeriumitele vastata.

Mina võiksin täiesti vabalt antud ühenduses kaasa luua kuna Eesti tantra on mulle olnud südamelähedane väga pikka aega ja ka minu abikaasa oleks huvitatud toetusest. Samuti võiks sõna sekka ütelda Eesti kuldtegijad nagu Peeter Liiv, isegi Valev Mirtem, Peep Õunapuu, Igor Earthchild, Marika Tamm, Teet Telgma ja teised tantrategijad kes seda lähenemist toetavad.

Miks on seda teemat peale suvist plahvatust mitte väga Eestis kajastatud?

Üks põhjus ka miks ei ole sellest avalikult räägitud on see et võibolla lõpuks ometi mingil tasandil ka tantramaailmas on tekkimas küpsus ja arusaamine et läbi umbkaudse võitlemise ja konfliktide ning kaklemise ei jõua me kaugele. Läbi on Luik, Haug ja Vähk ajastu.

Käes on koostöö ajastu!

Otse suhtlemise ajastu!

Selguse ajastu!

Seepärast tõmbasin ka mina ennast Eesti tantramaailmast 2011. aastal välja mingiks ajaks, sest see kuidas mind seal ära kasutati paremalt ja vasakult oli lihtsalt kurb. Lasin sellel natuke küpseda.

Tundub nüüd on see aeg käes. Kas ja mida nüüd peamised tantrategijad kohapeal ette võtavad see on ju nende valida. Ma olen pakkunud oma koostööd ja tuge. Kas minu ideid ka kaastatakse see on iseasi.

Meie eestlaste kultuurilised haavad on konfliktipõhised ja see on see millest enamus inimeste suhted on toitunud ja sealhulgas ka ärid. See on nii huvitav et see tuleb eriti välja kui elada Eestist enamus aja eemal. Meil on vaja ka neid kollektiivseid haavu tervendada. 

Uue Aja Tantrakursus naistele Matsalu Algallika keskuses on suviti saanud juba traditsiooniks.

Ja kui mulle üteldakse sageli et Crystal Ra sa ei tohiks neil teemadel üldse sõna võtta, sest sa ju elad Eestist väljaspool ja sa ei tea mis siin toimub, siis kahjuks see ei ole nii. Olen alates aastast 2010 teinud online koolitusi ja nende aastate jooksul on minuga ühenduses olnud sadu inimesi kes on jaganud minuga väga sügavaid haavasid oma isiklikust elust. Käin võimalusel Eestis aastas korra ja veedan seal mitmeid kuid, et nende klientidega ka füüsiliselt keha tasandi tööd teha.

Ma tean Eesti hingelust ehk rohkemgi kui siis kui ma töötaksin ja elaksin seal 100 % ja kogu aeg. Kuna olen Eestis inimestega terapeudina tegelenud aastast 2000 siis mul on varsti käes 20 aasta juubel terapeudina tegelemisena ja seda ka rahvusvaheliselt. Mul on väga palju kogemusi ja ma näen et meie kogemused Eestis kajastuvad ka mujal.

Kogu maailma naised on haavunud ja vajavad abi ja tuge igal tasandil. See on sajandite pikkuse allasurumise lõppemise aeg. Patriarhaalse süsteemi kokkuvarisemise aeg. Aga meie naised võiksime olla targad ja küpsed selles protsessis. 

Ma olen nende naistega tegelenud kaudselt ja otseselt ning väga palju aastaid ja kaasa aidanud nende tervnenemisele, vabanemisele, avardumisele ja unistuste täitumisele.

Vahest satub mu postkasti ka mõni harv tänukiri eestlastelt (kuna paljudki eestlased on tuntud pigem kriitika jagajatena kui kiituse jagajatena) ja naistelt kes annavad mulle tagasisidet, et näed sinuga Havail seiklemine on aidanud mul luua unistuste elu või näed sinuga naiste kursus andis mulle võime ütelda EI või tänu veehirmu vabastamisele läbi Wantra olen ma nüüd julge kui lõvi või tänu Auratransformatsioonile elan täna oma unistuste elu oma unistuste mehega… see soojendab südant ja annab tunde et minu kohalolu siin planeedil läheb kellelgi korda. Ma olen vajalik.

Mul on palju jagada, palju toetada ja palju vahendada. Kui see mis sa siin lugesid, helises sinuga ja sa soovid kommenteerida, siis kommenteeri kohe siia minu blogipostituse alla mu kodulehel.

Aitäh Maris et jagasid oma arvamust ja sain ka oma sõna sekka ütelda ning tean et ka paljud teised tantrategijad on midagi ette valmistamas et seda kommenteerida. Seega sa ei jää hüüdja hääleks kõrbes.

Aga igalühel meist on õigus oma kogemusele ja oma arvamusele ning ei ole olemas ainuõiget tõde või ainuõiget arvamust. On vaid see mis sobib sulle ja mis sobib mulle või talle. Ning õndsus ongi see midagi iseenda jaoks leida. 

***

Kui sa armas lugeja oled siia postituse lõppu jõudnud ja tunned et sa sooviksid rohkem ühendust iseenda naiselikkuse ja kõikide nende teemadega ja minu lähenemine võiks sulle sobida siis võid minuga ühendust võtta siit ja vaatame mida saame koos ette võtta.

Meie Hawaii muinasjutt Michaeliga.

Olen naine kes räägib mida teeb, elab oma unistust oma küpse Kuningaga Havail. Esinen julgelt oma kodanikunimega ning avaliku profiili, piltide ja videodega ning mul ei ole midagi varjata. Olen läbipaistev ja annan alati oma parima. Aga olen ka kõigest vaid inimene ning ka mina eksin.

***

Kui sa soovid ennast kirja panna minu uue raamatu eeltellimisele kus räägin väga paljudest siin mainitud teemadest ja soovid näha selle raamatu sisukorda, siis esita oma tellimus siin: Kuldajastu Kuningannaks Kasvamine – Uue aja õnnelike ja teadlike suhete valemid

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This