Select Page

See nädal saab olema kirju ja lõbus. Kokteil on värskendav kuna tegu on kevadega, isegi kui viibida Mehhikos, kus on suvi aasta läbi. Imeline segu ja virvarr on sinu valida! Loe lähemalt!11yelapaclearUus algus

Sellel viimasel nädalal algas uus kevad. Iga algus on edaspidi uutmoodi algus, kuna meie vanad mustrid lahustuvad iga päevaga aina enam ja enam. Kui hakkasin seda kannet kirjutama, siis kustus poole tunni pärast kogu sissekande tekst ära. Ehk siis pidingi looma uue alguse.

 Kõige olulisem on selle juures silmas pidada, et ei tekiks muutuste suhtes vastuseisu. Kui iga uue lehe keeramisega võttagi seda kui uute lehte, mis ei tea midagi eelnevast ega ka tulevast, astume teadlikult hetke loomisesse ja loome sellele vastavalt. Viimasel ajal olen ka märganud, et kui midagi on meie missiooni kohaselt vaja teha teatud moodi, siis ei saa sellele vastu punnida, siis tuleb sellega koostöös voolata.

Fakt on see, et meie kõigi eest hoolitsetakse nagu lindude eest oksal, aga probleem on selles, et enamus meist ei lase sellel juhtuda. Oleme kas kultuurilistel või ühiskonna koodide ja mõjutuste mõju all, mis ei lase meil end lõdvaks lasta ja totaalselt usaldada. Kui paljud näiteks selle artikli lugejatest on võtnud lihtsalt koti või kohvri selga ja seiklema läinud, ilma tagasisõidu piletita? Vaevalt, et selleks on 100% lugejatest. Heal juhul võibolla 20%. Miks see nii on? Hea mõtlemisaine kõigile.

Näide

Olen sügavuti sukeldunud küsimusse, et miks mul on nii palju vaja kolida, et kas see on teadlik valik või tuleb see tõuge kuskilt mujalt. Selgus, et see on osa minu missioonist. Mu missiooni osaks on oma kohaloluga panustada erinevatesse kohtadesse ja inimestesse ning nende eludesse kas lihtsalt oma kohaloluga, oma teenustega või mingil muul moel. Samuti tunnevad minu energiad ja kogu olemus end kõige rohkem elusana ja toimivana, kui see muudab kohti ja olukordi nagu kameeleon. Kui ma seda teadlikult teadvustasin ja sellele vastavalt kaasa kulgesin, tulid kõik lahendused kerge voolamisega ja moel mida mu mõistus poleks kunagi osanud kokku panna. See muidugi nõuab tohutult usaldust ja tõeliselt lõdvestumist.

Kevad on õitselepuhkemise aeg

Praegu on ka väga hea aeg panna seemned mulda. Praegune planeetide seis ja energeetiline seis soodustab uute platvormide loomist. See, mis praegu saab mulda pandud, see loob mõnele inimesele lausa uue impeeriumi. Oluline on vaadata mis maapinda antud seeme pannakse ning kas kasvutingimused on sobivad. Kui kõik õnnestub tuleb sealt mitte ainult taim ja lill, vaid ka tõeline võimas vili, mis kannab vilju veel hiljemakski.

Sellel aastal ja sellel kuul on see essents väga oluline ja sügav. Meil on vaja leida erinevad võtmed, mis meid panevad avanema ja õitsema. Tegin eelmisel nädalal ise väga palju avastusi sellel teemal.

Sain aru, et meie sees on palju erinevaid olevusi, kes kannavad endas erinevaid rolle. Oluline on kõik need karakterid hoida pidevas tasakaalus ja rahuldatuna. Selleks aitab vahest kui kõik need tegelased iseendas ülesse leida, nendega teha väike kokkusaamine oma mõtteis ja kujutlustes ja küsida mida iga osaline tegelikult vajab, ning seejärel neile seda pakkuda.

Siin on mõningad küsimused, mis võivad sellel retkel kaasa aidata:

1. Kaardista ja avasta kes on sinu peamised sisemised tegelased. Kui vaja lase neil ennast tutvustada ning kuulata mis on nende nimed.

2. Küsi iga tegelase käest, mis on tema eesmärk sinu sees toimetamiseks ning kas ta on praegu rahuldatud või vajab sinuga suuremat koostööd?

3. Uuri kas kõik osad saavad omavahel hästi läbi või on omavahel tülis. Mis oleks selleks vaja, et nad oleksid mõnusalt ja toimivalt koos?

4. Mis saab olla su sisemise meeskonna ja sinu ühine eesmärk ning mida saate koos teha selleks, et seda saavutada?

5. Kas sul on vaja nendega luua konkreetseda ajad ja kohtumised, et hoida kõike joone peal?

Näide

Tulin tagasi Hawaiilt ühel korral, peale 5 nädalat. Pidin Hawaiil olema 3 nädalat, aga kuna Islandi vulkaan hakkas tegutsema, venis asi pikemaks, millest 1 nädala veetsin Los Angelesis. Kui tagasi jõudsin oli mul väga palju arveid vaja maksta ning rahaliselt asjad joonele saada. Sisemuses oli mul palju konflikte ning mure kuidas asjad lahendatud saan.

Ühel päeval jalutasin mere ääres ja tunnetasin, et minu sees hakkas pihta sisemine dialoog. See oli päris lahe. Tõin kokku oma kolm mina: mu kõrgem mina (vaimne tark), mu praktiline mina (keskmine mina) ja alumine mina (alateadvus). Kõik olid väga rahulolematud. Tegin koosoleku, palusin neil mind aidata ja juhiseid anda. Kui hakkasin vastavalt sellele käituma järgmise 2 nädala jooksul, siis lahendasin kõik probleemid mängleva kergusega. Muidugi võib seda nimetada vestluseks oma väljamõeldud sõpradega, aga tegelikult on tegu väga sügava sisemise tööga, mis võib osutuda väga võimsaks tööriistaks kogu ülejäänud eluks.

Enesekindlus

Praegune planeetide seis ja kogu energeetiline seis kutsub paljusid inimesi kõike vana lammutama ja üks olulisemaid nurgakivisid selleks on enesekindlus. Kui on juhtunud nii, et teie enesekindlus ei ole paigas või on ehitatud liivale, siis tulevad teatud tingimused ja olukorrad, mis aitavad sellest aru saada ja teha vastavad muutused, isegi kui sisemiselt sellele vastu olla. Mõnikord tulevad ka situatsioonid selleks, et anda selgust, mis ja kas ning kuidas oma elus valida.

Näide

Eelmisel nädalal külastasin Mehhikos ühte väikest küla. Seal on olemas Watsu bassein. Arvasin, et on tore mõte minna kohale ja küsida kas oleks võimalik seal seansse teha ja uurida ka tulevikuvõimaluste kohta. Saime kokkuleppele ajas.

Järgmisel päeval ilmusin sinna kohale oma laevasõbraga, kellele tahtsin teha vee seanssi. Tegin seansi ära. Kui ma olin selle ära teinud, siis koha omanik tuli ja pakkus mulle oma kriitikat. Tundsin, et midagi on nagu väga valesti ja miks ta seda teeb, aga ei andnud talle selles osas ülevaadet.

Iga lausega mis ta ütles, tundsin end aina halvemini ja halvemini. Ta võttis mu sõbra üle ja näitas mida ja kuidas ma oleksin pidanud temaga tegema, et oleks olnud õige watsu seanss. Ma siis proovisin talle selgitada, et ma tegelikult tegelen wantraga ja see on hoopis teine moodul ja hoopis teine lähenemine. Tema sellele pihta ei saanud ja jätkas samas vaimus.

Tahtsin seejärel tema seanssi kogeda, et kas on siis nii hea nagu ta räägib. Tema seanss oli mu kehale shokk. Ta hoidis mind väga kõvasti ja kohati isegi osalt vägivaldselt. Lisaks venitas ta mu mingeid kehaosi väga üle, nii et mul oli valus. Samuti oli tema musklite massaaz väga valus ja ebamugav. Jah mul oli hea olla mingi 30 minutit seansi ajal kuid pärast seanssi kadus see koheselt, kuna ta valas veel mulle oma hinnanguid ja hukkamõistu lisaks proovis ta mind ka võrgutada, mis peaks olema selliste seansside puhul totaalselt välistatud.

Minu sõber, kes just koges minu veeseanssi tuli vahele ja ütles, et kuule, neid tehnikaid ei tohiks üldse võrreldagi, sest üks on pirn ja teine hoopis banaan. Üks tegeleb peamiselt massaazi ja venitusega ja teine tegeleb sügava musklite ja neuroloogiliste muutustega, mis juhtub pikema aja peale. Seepeale vaidles ikka koha omanik kõvasti vastu. Koha omaniku enda enesekindlus oli päris madal ning ainus moodus seda ülesse saada oli kui kedagi teist maha teha.

Lisaks minule oli see hea test, et kas kui palju ma sellega kaasa lähen ja kas mis maal ma oma jala maha panen selle suhtes, mis mulle sobib. Minu enesekindlus lõi ka hetkeks kõikuma. Siis mõtlesin huvitav, et kuidas osad inimesed mind usaldavad ja minu tööd naudivad, isegi enne kui nad pole seda proovinud. Minu üks sõbranna ütles selle loo peale, et kui keegi kirjutab luuletuse ja siis keegi teine tuleb ja ütleb, et kuule see oli valesti tehtud, sa pead selle ümber tegema siis on see ju absurd. Sest antud luuletuse loojal on ainukesena kogemus oma loomisest ja kellelgi teisel pole isegi õigust selle kohta sõnagi võtta.

Enesekindlus on iga inimese jaoks väga tugev vundament. Kui see on puudu, või vildakas, või ehitatud liivale, siis kõik mis sinna peale ehitatakse ei sobi ning ei toimi. Oluline on olla selles suhtes teadlik ning oma nõrkuste suhtes olla salliv ja hooliv. Teha vajalikud muudatused ja vastavalt edasi liikuda ning olla tähelepanelik iga detaili suhtes, mis kas toidab või kriibib meie enesekindlust.

Küsi oma väärtuse eest võrdset väärtust

Mida aeg edasi, seda rohkem juhendavad uue ajastu energiaid meid puhastama vanadest mustritest ja teetõketest. Üks nendest on tegelikult olnud pikalt paljude inimeste jaoks küsida oma teenuste eest väärilist tasu ning ka küsida seda enne teenuse pakkumist, selgelt ja soravalt.

Millest see tuleb? Selle taga on väga pikaajaline kultuuriline kodeeritus, et raha on paha või palju raha on paha. See tekitab meis sisemise vastuolu, millepeale me loomegi vastava reaalsuse. Lähinädalatel tasuks olla väga ettevaatlik selliste tehingutega. Siin mõningad näpunäited.

 1. Enne kui sa otsustad äritehingu kasuks tee endale selgeks, mida sina vajad ja väärt oled, ning mida saad teistele panustada.

2. Anna teada selgelt ja konkreetselt mis on sinu panus, kui kaua selleks aega kulub ja mis on selle väärtus või hind. Ütle see selgelt välja. Kui sa saad eitava vastuse, vähemalt tead, et oled oma väärtuse selgelt välja ütelnud ja seda ka valmis vastu võtma.

3. Vaata üle, et kõik sammud, mida te teete oleks võidukäik mõlemale osapoolele. Siis on kõik rahul ja kõik tunnevad endid hästi.

4. Isegi kui sa tõsiselt ei soovi seda, harjuta oma teenuste eest raha küsimist. Sinna ette pane ka väike märkus: ‘ see teenus maksab vaid … eurot’ näiteks. Kui inimene selle peale ära ütleb, ära heitu, sest tegelikult on universumil alati midagi paremat varuks. Kui sa ütled ära ja lased ära ütelda neil, kes sind ei väärtusta, teed ruumi neile, kes sind tõeliselt väärtustavad ning saavad ka sulle maksta selle eest, mille eest sa väärt oled.

Oma laeva kapten

Paljud inimesed kurdavad, et neil ei ole ühte või teist, või et tingimused kus nad elavad on sellised tänu mitmetele välistele põhjustele. Mis aga tegelikult toimub, on see, et inimene jookseb oma vastutuse eest ära, nii nagu ka oma oma missiooni eest ära. Missioon on nagu täiskäik edasi ning toimib alles siis kui igaüks võtab oma rooli iseenda kätesse ja naudib seda ning teab, et tema teha on laeva juhtimine ja välised tingimused lihtsalt on olemas. Ei aita kui karjume tormi peale või vihastame lainete peale. Aitab kui leiame iseendas selle mõnusa rahu keskme ja toimetame sealt edasi.

Järgmisel nädalal sooviksingi kõigile iseenda laevakapteniks olemise kogemust. Kapten, kes oskab taltsutada oma laeva ja selle läbi seilata kõigest välisest, teades, et seikluse väärtus peitub tema enda südames, vaimus ja valikutes.

11yelapacrystalyelapamessagesCrystal Ra Laksmi on seiklev antropoloog, kes otsib läbi seikluste ennast ja sügavamat mõtet ja missiooni elule. Teda ei peata ei keegi ega miski. Crystal jälgib oma sisemist juhatust ja vatavalt sellele liigub erinevatesse suundadesse ja kohtadesse kuhu on vaja liikuda. Ilma hirmuta elamisel niisamuti nagu ka elamisel südamest ja vaimuga käsikäes on omad boonused. Iga samm ja hingetõmme võib siis muutuda paradiisiks Maa peal. Ning see pole kättesaadav vaid Crystalile, vaid kõigile lugejaile. Crystali soov on olla meeldetuletajaks sellel eluseiklusel!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This