Select Page

crystal-new-header-24.jpgEelmine nädal lanseerisin oma uue eestikeelse lehe www.crystalralaksmi.com/eesti ja see oli naljakas ja hullumeelne kogemus. Üks eesti ajakirjanik võttis minuga ühendust, peale seda kui ma sain valmis oma väiksed märkmed ühe uue artikli jaoks, oma isiklikul FB lehel. Ta palus mult linki, kuna soovis selle panna ülesse ühte kohalikku naiste online ajakirja. Ma teadsin, mida see tähendas. Palju liiklust kodulehele. Mis oli puudu, oli korralik süsteemne leht. Nii me siis alustasimegi, mingi 3-4 inimesega erinevatest kohtadest maailmas (London, Pariis, San Diego,  New York, Tallinn, Tartu, Pärnu), et saada paika kõik tükikesed. Me saime sellega hakkama! Ja see on vaid algus! Palju lisadetaile on veel vaja paika panna.

Kogesin esimest korda tõelise koostöö väge. See oli väga intensiivne – kuna töötasin sisu kallal mingi 50 intensiivset tundi ja täiesti lakkamatult. Väsisin ühel õhtul ära ning läksin magama. Hommikul ärgates olid erinevad osad lehel paigas, kuna keegi oli need teamist paika pannud. Ma naeratasin ja esimsest korda elus hakkasin tõeliselt armastama erinevaid ajavööndeid. Lahe!

Nüüd on töö käimas ingliskeelse lehega. Oleme palju avastanud. Kuidas teemad võivad olla ilusad, aga samas väga piiravad ning kuidas tegelikult mõnikord vähem ja lihtsam annab rohkem.

child

Kõik kokku meenutab see mulle emaks saamise protsessi. Sul on idee saada emaks ja siis teed samme, et selleni jõuda ja see teoks teha.  Sama on kodulehega. Sul on idee, siis hakkad neid kokku panema ilusasse süsteemi ja lood selle. Siis see sünnib ja siis on sinu kord selle eest hoolitsema hakata nii hästi kui oskad. Nii nagu esmakordsed emad ei pruugi teada kuidas last imetada, ei pruugi ka esmakordsed kodulehe omanikud osade asjade funktsionaalsust teada, mis tuleb lihtsalt ajaga selgeks õppida. Sa teed selle lehe ilusaks oma lugude ja piltidega (nagu lastele riiete selga panemine) ja paned selle endale panustama. Loomulikult esimesed nädalad ja kuud on sellel vaja sinu täielikku tähelepanu, nagu väike beebi seda vajab. Hiljem kui ta juba ise roomata ja käia oskab, siis saad juba kellegi appi kutsuda temaga toimetama.

Nii, et nüüd siis on ka valmis ingliskeelne leht www.crystalralaksmi.com – et panustada mulle ja luua kõike seda mõnusat mulle. Kõik sinu ideed, soovitused ja ettepanekud on loomulikult teretulnud. Suur tänu!

Beebipilt © UNICEF/Olivier Asselin

Tänud kodulehe tegemisel: 

Marie Nicole Lapointe (kujundus ja pluginad)  (San Diego) jackieofalltrades.biz

Kristi Laur (tehniline abi lisadega – kontakti vorm jms) (Tallinn)

kristi.pesake.com/wordpress/ee/

Maiko Koort (tehniline abi lehtedega) (Tartu) www.mweb.ee

Tiina Liimandi (pildid ja kujundus, sisuline tagasiside) (Pärnu) www.kohalolu.com

Mo Elnadi (sotsiaalmeedia) (London) www.crunchbase.com/person/mo-elnadi

Chapi Tchoupi (tehniline internet) (Pariis)

Katrin Haiba (ingliskeelsete tekstide puhastus) (New York) www.facebook.com/DreamboatAdventures

Sooviksin ka kuulda teie kogemustest kodulehtedega. Olen saamas täielikult wordpressi fänniks.

Kas kellelgi on ka kogemusi wordpressi lehe tegemise ja haldamisega ning kuidas see on läinud?

Kuidas uued beebid end üleval peavad?

Mõned nipid, mida jagada ka teistega? 

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This