Select Page

Viimaste päevade kogemused on olnud huvitavad, sest need on kõik keerelnud vajaduste ümber. Vaatangi nüüd seda teemat lähemalt.

picasa blackwhite signtogetherHetkest mil sünnime käivitub meie vajaduste ahel. Soovime süüa, soovime juua, soovime tähelepanu, soojust, lähedust. Mis juhtub siis kui imik, ei saa seda lähedust ja oma vajaduste rahuldamist sel moel nagu ta seda vajaks? Margaret Mead, antropoloog tegi selleteemalisi antropoloogilisi uurimusi ja väitis, et inimlaps on võimeline isegi surema, kui ta läheduse vajadus ei saa rahuldatud.

Ma olen alati küsinud seda, et kas siis kui me pole saanud väiksena piisavalt seda lähedust, kas siis kogu ülejäänud elu on üks suur vigade parandus, et oma läheduse vajadust täita? Või näiteks kui väiksena nälgid palju, kas siis suurena tunned end kogu aeg näljasena? Kas need on üldistused või peavad need ka paika?

Viimati sattus minu pihku huvitav raamat viha teemadel (The Dance of Anger, Harriet Goldhor Lerner, Phd), täpsemalt kuidas vihaga tantsida. Raamatu autor väidab, et sellele teemale tuleks läheneda just läbi naiste. Kui naised õpivad oma vajadusi eelkõige verbaalselt väljendama ja kohe mitte hiljem, hoiab see palju kibestumist, viha ja allasurutud emotsioone ära. Kui naised muutuvad tasakaalukaks ja teavad kuidas väljendada oma vajadusi, siis ei muutu ka mehed reaktiivseks. Loomulikult on ka igas mehes naispool, nii et ka neil tuleb tegeleda iseenda tervendamisega ja õppida kuidas naisele ‘ruumi hoida’. Arvan, et paljud on nüüd kuulnud väidetest, et vähk võib tekkida ka allasurutud vihast ja pingetest ning stressist. Igasugunue haigus tekib siis kui kehas on liiga palju happeid. Kui kehas on liiga palju happeid, ei saa keha lõdvestuda ja see kõik kuhjub üksteise otsa kuni sellest vormub haigus. Enne haigust saab inimene terve rida hoiatusi ning kui ta nendest ei hooli, siis vormub asi haiguseks. See on põhjus-tagajärg protsess.

picasa anger emotion red crystalMinu viimased nädalad on olnud huvitavad. Üksteise järel on nagu vajutatud lülititele, kus on asunud erinevad kinnipakitud viha või allasurutud kibestumise laekad. Osad nendest ka mitteväljendatud vajadused. Ma siis mõtlesin, et ok ma proovin siis väljendada, mida ma vajan.

Kui me aga väljendame seda olles siiski ühes potis valuga, ei tule sellest head nahka. Sain aru, et sellest tuleb välja astuda ja seda kõrvalt vaadata nagu maali. Siis lähemale minna ja vaadata kuidas täpid moodustavad mingi kujundi ja kuidas kriipsud tõmbavad joone alla.

minunappMida enamus inimesi teevad selleks, et luua distantsi? Kas teadlikult või mitte nad lähevad tülli või loovad konflikti. Kui inimene ei oska luua tühiruumi vahele, siis tekib suhtesse ülepinge ehk kahe väga intensiivse jõu kokkupuutel tekib emotsionaalne välk, mis lööb kõik lühisesse. Mis on välgu eesmärk? Välgu eesmärk on neutraliseerida kõik – positiivsed ja negatiivsed viia tasakaalu, nii, et inimene kord astub jälle oma sisemise platvormi peale ja on iseenda väe keskmes.

Kuldenergial on praegu koostöös kristallenergia see iseloom, et see puhastab inimesed piltidest. Mis ma mõtlen piltide all? Pildid on kujutised või ootused, mida oleme kas teadlikult või mitte sisestanud oma pähe või ajju. Need on meie tellimusmenüüd ja see on see, mis loob meie reaalsust.

Mulle tundub, nii nagu olen ise tähele pannud jälgides kristall ja kuldenergiaid, et need energiad toimivad ilma piltideta. Ehk siis elamine ja olemine on nii hetkeline ja loomine niisamuti. Pikaajalised plaanid lähevad sageli lörri ning tundub, et ainus moodus pikemaajaliselt luua on olla kogu aeg vaimenergiaga ühenduses, mis ja kas luua. Samuti peab olema pidevas lahtilaskmises kõigest ja kõigist.

Vajaduste väljendamine vanas vikerkaarenergias käis teisiti.

See toimis sageli kaudselt või ümber nurga ning väga sageli läbi süüdistamise. Süüdistamine on kaudne manipuleerimine. See tõi kaasa palju draamat.

Indigoenergiad õpetavad inimestele kuidas jalg maha panna ning kuidas iseenda eest seista ning oma piirid või piiramatus välja selgitada.

Oluline on siis mina tasandilt selgitada kas mis toimub ja mis mitte. Indigoenergias inimene väljendab oma vajadusi sageli väga järsult ja isegi konfliktselt, osalt nagu nõudes oma kohest vajaduste täitmist. Seda ei tasu väga südamesse võtta, see on lihtsalt faas ja protsess, mis tuleb läbida. See on MINA faas.

Seejärel tuleb kristallfaas, kus õpime MEIE vajaduste eest hoolt kandma.

Ning seda ka väljendama. Inimene hakkab vahest isegi mõtlema ja rääkima MEIE vormis. See võib hõlmata perekonda, kolleege ja suuremat plaani.

Kuldenergias abielluvad MINA ja MEIE tasandid.

Alguses mulle tundub kui MINA tasand ja MEIE tasand koos tantsima õpivad, siis võivad nad üksteisele kergesti varvastele astuda, sest nad pole kunagi päriselt koos tantsinud. Inimene häälestub siis oma partnerile ning kergleva mängulisusega teeb keerdusid ja pöördeid. Kõik on naturaalne ja ehe. Mitte midagi ei pea sundima. Soove ja vajadusi loetakse lennult ja energiatest. Vajaduste väljendamine pole üldse keeruline, sest teatakse, et see on kogu harmoonia üks pisikestest, kuid olulistest osakestest. Ning see ei käi nagu piiblis öeldi, et tee teisele seda, mida soovid, et sulle tehakse, sest kuidas saad sina teada mida teine soovib, võibolla ta ei soovi seda, mida sina soovid? Mina ütlen, et uue ajastu juhatus ütleb: tee teisele seda, mida sa soovid, et ta iseendale soovib teha. Kuidas seda teada saada? Tuleb kas tunnetada, uurimust teha või küsida.

kaedplainSelleks et saaksime nende muudatuste pöörises vabalt väljendada oma vajadusi on soovitus leida selleks turvaruum ja inimene, kes on teadlik ja oskab olla lihtsalt ‘ruumi hoidja’. Annan siinkohal ühe väga hea tantraharjutuse, mida väga südamest hindan ning mis on mind palju kordi aidanud.

 VARJUDE JA VALU TANTS

HARJUTUS

Otsi endale partner, kes sooviks olla sulle abiks selle harjutuse tegemisel. Kui võimalik leia nii neutraalne isik kui võimalik. Kui leiad liiga lähedase inimese, on vahest raske end täiesti vabalt tunda valuteemade vabastamisel.

picasahandsontree plainIstuge vastakuti ja alusta oma looga sina. Teine istub sinu vastas ja on vait. Iga sinu räägitud sõna peale vaatab ta silma ja võib käsi hoida südame kohal, olles tänulik jagamise eest. Sind kuulav inimene ei ütle sinu jagamise ajal ega pärast mitte sõnagi. Peale jagamist on tema ülesandeks ütelda sulle silma vaadates: Suur aitäh sulle, et sa jagasid seda minuga, usu mind kõik saab korda. Kui võimalus, siis võtta sind kaissu ja hoida ja kallistada.

Kui soovite võite partneriga vahetust teha ja sama protsessi korrata, nüüd siis räägib tema.

HARJUTUS PEEGLIGA 

Kui sul pole sellist partnerit, siis tee seda harjutust peegli ees. Siis ütled kõige lõppu ise lõpusõnad.

HARJUTUS KIRJUTADES

Kui sul pole ka peeglit, siis kirjutad kogu protsessi paberile, loed kõvasti ette ja ütled iseendale lõpusõnad.

Miks see protsess hea on?

Seepärast, et õpid välja laskma valu, viha ja kibestumist, mis sinusse on kogunenud. Ja usu mind, seda pole mitte ainult sellest elust, vaid ka eelmistest ja isegi sajanditevanuseid asju. Peale neid protsesse võib isegi tunda end füüsiliselt palju kergemana ja võibolla oled isegi kaalu kaotanud!

Vajadustest rääkimine on väga oluline.

IMGP6277Minule seda väga kodus ei õpetatud, lihtsalt kopeerisin mida nägin. Koolis mulle seda ei õpetatud. Antropoloogiaõpingutes ja filmiõpingutes sain sellest natuke lugeda. Tantrakoolitustel astusin selle teemaga esimest korda täielikult kontakti. Õppisin kõige enam väljendama oma vajadusi Orgasmilise Meditatsiooni ajal. See on esimene ruum, kus ma tunnen, et saan turvaruumis ennast avada ja tõeliselt vabaks lasta ning ütelda mida ma soovin, ilma, et ma saaks selle eest siis kaudselt ‘peksa või karistada’. Väga paljudel inimestel on kogemusi, et kui nad väljendavad oma vajadusi, siis neid ei kuulata ära või siis on raske seda selgelt väljendada. Oluline on vajadusi väljendada sinu platvormilt. Sa väljenda terviklikult – mida sinul on vaja ja miks.

KUNINGANNADE JA KUNINGATE MÄNG

Ning kui võimalik leia endale sõbrad, kellega saad mängida kuningate ja kuningannade mängu, kus igal kohtumisel saab kellegi vajadus auga tähelepanu.

 ISEENDALE KINKIMINE

crystalralaksmiflowerOlen enam kui kindel et kasvõi need kaks eelnevat harjutust saavad inspireerida sind hoolitsema iseenda vajaduste eest, ning samuti ka teha seda ‘vigade parandust’ oma lapsepõlvest. Kui pole kedagi, kes saaks sind sinu vajadustega aidata, alusta iseendast. Küsi iseendalt, mida ja kuidas saad täna iseendale panustada. Kas see oleks jalutuskäik metsas? Kas see oleks ujumine meres? Kas see oleks vann roosilehtedes? Kui sa ise ennast ära täidad, on enam kui kindel, et sul on palju kergem oma vajadustest rääkida teistele ja kui vaja siis ka panustada teiste vajadustele.

Seega, vajadused võivad olla nii needus kui kingitus, vastavalt sellele, mida teie ise valite!

Imelist vajaduste väljendustantsu kõigile!

Kui soovid imelist 4 V süsteemi (sinu edu neljarattavedu), kus seletan lahti, kus vajadused on ka väga olulisel kohal, siis liitu minu uudiskirjaga, ning kõik uudiskirjaga liitujad saavad antud toote tasuta. Uudiskiri tuleb vähemalt kuus korra kui pole märgitud teisiti.

Kui sa tunned, et see artikkelt puudutas sind, või võiks olla toeks ja inspiratsiooniks sinu sõpradele või tuttavatele, siis ära ole tagasihoidlik ja jaga seda nendega rõõmuga ning kirjuta siia alla ka oma kommentaar! Mida rohkem igaüks meist vana auru välja laseb, seda rohkem ruumi teeme uuele. Ja uue valime ise, nagu moosiriiulist!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This