Select Page
greenlightbarstouch

Pilt Tiina Liimandi www.kohalolu.com

Minu viimane blogisissekanne (loe siit) tekitas sügavat endasse sukeldumist ja tundub, et mitte ainult minul, vaid ka paljudel teistel. Sain sügavuti küsimusi küsida ja samm sammult nagu filmilinti kerides tagasi minna, et aru saada millega siis tegu oli.

Essents oli tegelikult selles, et puudus selge suhtlus. Kui sinna vahele paneme veel erinevad kultuurid, siis ongi korras – segadus ja valestimõistmine. Ei aita ka see, et olen elanud välismaal varsti juba pool oma elust, või et on selja taga 5 aastat antropoloogiaõpinguid. Elu viskab ette situatsioone ja võimalusi, kus tuleb käituda ja tegutseda kohe ja võimalikult teadlikult. Siin on abistajaks minu üks lemmikuid. Raamat, mis tuli minuni Hawaiil. Kui seda praktiseerima hakkasin, siis läks suhtlemine inimestega palju lihtsamaks. Ja kogu elu peamised probleemid oleks olemata olnud, kui ma oleks teadnud viiest kokkuleppest, mitte midagi mitte kunagi alla poleks neelanud ja teadnud kuidas lahkelt suhelda. Seda mulle kahjuks koolis ei õpetatud, aga oleks võidud. Osaliselt arendasin ise välja 4V süsteemi, mis läheb natuke sügavamale sama teemaga (saadaval neile, kes registreeruvad mu uudiskirjale esilehel).

Viies kokkulepe. Tolteegi tarkuseraamat

Raamat saadaval ka Apollos

Viis kokkulepet:

1. Ole oma sõnades laitmatu!

2. Ära võta midagi isilikult!

3. Ära tee oletusi!

4. Anna endast alati parim

5. Milline sõnumitooja sa oled?

Nelja kokkuleppe video siinTiina Liimandi poolt siin

Viies kokkuleppe video asub siin:

Docu EDI patdrivingLihtsalt huvitav tähelepanek siia kokkuvõtteks. Üks mu sõber aitas panna ülesse videot you tube-i. Ütleb et ei saa sisse. Ma vaatan ka, ma saan sisse. Välja tuli, et ta ei kasutanud paroolis ühte suurt tähte.Loomises ja suhtluses võib ka olla üks täht, üks sõna ja ka toon millega seda edastada väga oluliseks sõnumiks. Mis siis kui oleme tähelepanelikumad kuidas kõike kokku lõimida, nii et meie suust väljatulev info tervendab, hellitab ja koosloob hävitamise asemel? Mis siis?

Soovitan ka teil neid viite kokkulepet ka proovida oma igapäevas ja jagada siin kuidas see mõjub?

Kiirtee Iseendasse Seikluskoolitusel on sellele teemale pühendatud päris mitmel korral tähelepanu ja kuidas saavutada selget suhtlemist ja harmooniat ning jätkusuutlikku tasakaalu.;) Loe selle kohta siit!

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This