Select Page
Mexicomichaelwalk

Foto: M.Ditton erakogu

Tere tulemast tagasi mu blogisse. Tutvustan teile nii oma uut blogi ülesehitust kui ka oma esimeset intervjueeritavat – Michael Dittonit – kes on kirjanik, enesearengu terapeut, motivatsioonikõneleja, purjetaja ning ärimees ja kes elab oma unistust.

Sissejuhatus

Alustan oma uue blogi ülesehitusega. Purjetamises on selleks suunamuutus kui keerame laeva 90 kraadi teise suunda – teen sedasama oma blogiga.

Vahepeal võin jätkuvalt jagada oma iganädalasi võtmeid nii nagu kombeks, aga mu peamine fookus saab olema intervjueerida inimesi, kes mind inspireerivad ja keda ma imetlen. Eesmärk on seda teha vähemalt kaks korda kuus ja ka siis vastavalt sellele seda avaldada. Võib juhtuda, et vahest ka vähem kordi, kuna praegu on peamine fookus mu Wantra töö käivitamisel Mehhikos.

Ma küsin enamasti samu küsimusi kõigilt oma intervjueeritavatelt, nii et te saate näha kui palju erinevaid võimalusi on olemas selleks, et oma elu siinsel planeedil elada täiega.

Miks ma muudan oma blogi ülesehitust?

Ma tundsin, et vajan muudatust, et ma ei võtaks blogi kirjutamist vaid kui kohustust, vaid et see oleks ka minu jaoks suurem inspiratsioon, et ma läheks rohkem välja ja nii et saaksin ka aktiveerida oma avastajast antropoloogi poolt. Kes teab võibolla mingi aeg avaldan sellest raamatu? 

Ma sain ka aru, et kuigi mu elu on üle keskmise seiklusrohke kui võrrelda keskmise inimesega, siis võibolla ka lugejad on mu blogi ülesehitusest ära väsinud.

Ma sooviksin, et inimesed nende blogipostituste lugemisega peatuksid hetkeks ja mõtleksid, mida nad saaksid teha ja muuta nende eludes kui seal on midagi mis neile ei meeldi ja kuidas seda edasi liigutada oma unistuste suunas. Ma järgnen juhistele, mida mu vaim mulle annab ja tavaliselt pole see kunagi valetanud. See juhib mind alati paremale elukvaliteedile igal tasandil. 

Iga loo lõpus ma palun neil ka jagada lugu kuidas nad mind leidsid ja kuidas nad mind kogevad, nii et te saate ka erineva vaatenurga minu kohta.

Üldises mõttes loodan, et suudan muuta sinu rutiini vürtsikamaks ja sinu igapäevaelu nii, et sa sooviksid unistada suuremalt ja teha rohkem nii nagu ka seda elada ja tegutseda selle nimel, et see kohe ellu viia, mitte hiljem. 

——————

michaelpro

Foto: Matt Fausset/ Fausset Printing

Intervjuu Michael Dittoniga – ‘Dreams, Goals and Adventure’ raamatu autoriga

20. jaanuar, La Cruz, Mehhiko

  • Michael, sa oled väga eriline inimene. Sa oled saavutanud välja palju ja elanud väga põnevat elu. Kes ja mis on sinust teinud selle, kes sa täna oled? 

‘Ma pean ütlema, et see olin peamiselt mina ise. Need olid minu soovid ja ihad, mis panid mind tegutsema ja valima ning olema see, kes olen täna. Enne kui lahkusin purjetama oma viimasel seiklusel, ma omasin viite erinevat firmat alates laeva varuosadest kuni kingituste poeni, riiete ja kingade ning mereasjadeni ja ka interneti kohvik, elektriliste laevade rendifirma ja minu kinnisvara kontor. Ma teenisin ka 20 aastat oma kohust US sõjaväes.’ 

  • Kust olid su ihad pärit?

‘See oli inspireeritud minu ihast soovida endale erinevaid asju ja võimet neid saada. Mulle meeldis töötada, kuna see oli minu jaoks lõbus. Ma armastasin neid katsumusi mis mulle esitati läbi töö. Täiskasvanutega töö lapsena oli üks nendest. Ma juhendasin täiskasvanuid kui ma olin teismeline, mis neid vahest ärritas. Noh tead kui keegi ütleb sulle, et sa ei saa midagi teha ja sa oled liiga noor, et seda teha ja mina ei olnud. Seega ma näitasin neile kuidas ja ma tegin selle ära. Olles juhendajaks oma kogemuste pärast ja ka minu töö eetika  – andsid mulle teenitud austuse nendele, kes minu heaks töötasid. 

Mu ema toetas ja julgustas mind töötama aias ning aiasaaduste müügiga lähiümbruses olevatele naabritele. Oma esimese rahaga ostsin emale uue puuviljapuu, nii et me saaksime selle istutada ning tulevikus rohkem puuvilju müüa. Ma arvan, et mul oli selline äri ja algatusvaist juba väiksest peale. Mu isa juhtis Santa Barbara Biltmore Hotelli, kus käisid ka paljud kuulsused ja kõrgema klassi kliendid. Me pidime õppima kuidas õigesti käituda ja etiketi kohaselt tegutseda juba väga noorena. See andis mulle palju teadmisi ning ka arusaamise mida see tähendab, et olla tõeline dzentelman ja see on aidanud mul elus palju kaugemale jõuda. 

  • Mis on su suurim unistus praegusel hetkel?

‘Töötamine oma uute unistustega. Mu suurim unistus on järjekordselt välja selgitada, mida on selleks vaja teha ja valida, et ma saaksin täielikult nautida seiklemist oma uue partneriga ja teha asju, mis mulle meeldivad ilma et peaks muretsema oma finantside või arvete pärast. 

Nüüd ma pigem hüppaks lennukile ja läheks 6 kuisele kokkamise kursusele kesk Ameerikas ja siis vaataks edasi. Elaks koos pere ja sõpradega erinevates kohtades samal ajal avastades ja koos seigeldes. Sõita lennukiga kuskile ja siis rentida auto või laev ning ringi vaadata. Tahan minna Hawaiile, töötada seal 10 päeva ja siis kuu aega lihtsalt olla ilma tööta. Sel juhul oleks see lihtsam ja ma saaks edasi liikuda kiiremini ja teha rohkem kui ainult siis kui kruiisida ühe laevaga.’

* Mis on olnud sinu võtmed elamaks su elu sinu tingimustel?

‘Ela oma elu nagu seiklust. Ära karda kogeda uusi asju, inimesi, kohti, reisimist. Plaani ja valmistu selleks, mida sa soovid. Kui sul pole finantse, siis ma teen seda, mida vaja, et seda saada. Planeeri, tee seda ja naudi. Ole positiivne elu suhtes ja ümbritse end positiivsete inimestega. Vaata asjadele positiivsest vaatevinklikst lähtuvalt.’

  • Sinu sõnum maailmale?

    -11michaelwalkbeach

    Foto: C.R.Laksmi

‘Naudi elu. Ära kunagi lase oma unistusi silmist – see on mu suur sõnum. Olgu sul plaan ja tööta sellega.

Väga lihtsad sõnumid, aga inimesed teevad need liiga keeruliseks. Kui see muutub katsumusterohkeks, siis hoia oma fookust ja see aitab sind sellest läbi. Kohandamine ja kohanemine võib olla vajalik osa plaanist. ‘

  • Mis on olnud kõige raskem hetk sinu elus? Kuidas sa sellest üle ja läbi said? 

‘Raskem osa oli lahkuminek peale 23. aastat abielu, mis lõppes väga äkitselt just hiljuti. Ma sain sellest läbi tänu teiste toetusele. Aeg tervendab. Arusaamine, et see on see kuidas see nüüd olema saab, sellega leppimine. Mitte midagi mida ma teen või ütlen, ei saa seda enam muuta. Väga palju häid teraapiajd ja sealhulgas ka Wantra veeteraapia aitasid.’

  • Sinu kõige inspireerivam elu hetk?

    aheakali

    Foto: S/V Pacific Jade Pildil Ahea Kali, Michaeli purjekas

‘Kui ma otsustasin purjekaga kruiisima hakata, siis ma olin nii inspireeritud inimeste poolt, kes sellest unistasid, aga seda kunagi polnud teinud, ning ma ei tahtnud olla nemad. Ma tahtsin seda kogeda iseenda tingimustel. Plaanimine mis selleks vajalik oli, selleks, et see ellu viia – raamatute lugemine, tundides käimine, inimestega kohtumine, kõik see oli osa sellest ja väga seda kogemust väärt. 

Kui me otsustasime seda teha, siis see tekitas ahelreaktsiooni väga paljudele inspiratsioonidele. Me kruiisisime 4 aastat. See oli kogu aeg väga inspireeriv. Mul tekkisid uued sõbrad sellega seoses ja ka selle väliselt. Tegime lõbusaid asju koos. Isegi kui laeva suvituma panime, isegi see oli inspireeriv. Mul on ikkagi see iha selle järgi olemas, kuna selle uudsus ja pidev seikluses olemine toidab mu vaimu.  Alati – iga päev on erinev. Sa viskad ankru erinevatesse kohtadesse, aga tegevused mida teed maismaal on erinevad.

Ühel päeval ankurdad 30 meetrises kristallselges vees samal ajal kui delfiinid ümber laeva mängivad, teisel aastal oled samas kohas tormide hooajal, nii et laev on nii kõikuv, et ei saa magada. Nii palju muutusi ja kunagi pole seesama. Sul on rutiin, aga sa ei tee kunagi seda asja samamoodi. Naised võivad ujuda, mehed võivad aerutada aerupaatidega, teisel korral lihtsalt seilame koos. Lõputud võimalused.’ 

  • Sinu suhe rahaga?

    0michaelviking 2

    Foto: C.R.Laksmi

‘Ma ei taha kunagi ilma selleta olla. Mul ei pea olema nii palju kui on kõige rikkamatel inimestel. Aga ma tahan teha seda, mida ma tahan teha ja nii, et ma ei peaks muretsema oma arvete maksimise pärast. Ma olen rahaga sõber. Ma tean kuidas see tööle panna ja ma olen rahaga väga teadlik ja ettevaatlik. 

Ma kasutan sageli oma meetodit – tahtmised ja vajadused. See tähendab, et kui see on vajadus, siis ma ostan selle. Kui see on tahtmine, ma kõnnin minema ja mõtlen sellest kui ‘Kas see teeb mu elu kergemaks ja aitab mul raha juurde teenida ja säästa?’ Kui ei, siis ma ei osata seda. Kuna ma pole olnud rahaga spontaanne, olen väga palju säästnud ja ei ostnud igasugust jama kokku, mdia mul vaja polnud. See on distsipliin rahaga.’

  • Mis on rahaline vabadus ja sõltumatus sinu jaoks?

‘See tähendab, et sul on kontroll oma aja üle ilma, et peaksid muretsema oma võime üle maksta oma arveid.’ 

  • Kuidas sa ennast rahaliselt ära majandad?

    scoopie

    Foto: M.Ditton

Ma panen tähele kuidas ma raha kulutan. Ma teen häid investeeringuid nii kinnisvaraga kui ka muude projektidega. Ma jälgin kõike ja eriti oma kulusid. Ma ei kuluta üle. Vahest teen palgatööd nagu konsultandina töö, või siis hooajalisi töid nii nagu ka müün oma raamatuid. Ma teenin raha selle asemel, et säästusid kasutada. Kui ma teenin raha, siis ma säästan rohkem raha ja ei puuduta oma säästusid. Olen tegelikult juba pensionil kuna müüsin ära oma viis firmat, töötamise 7 päeva nädalas, keskmiselt 18 tundi päevas. Kui ma nüüd töötan, siis seepärast, et ma valin töötada, ning see pole tavaliselt aastaringne, ning sageli hoopiski ajutine ja lõbus. Ma valin seda oma valikuvabadusest, mitte seepärast, et ma pean.’

  • Kuidas sa tunned Crystalit ja kuidas teda tajud?

    --michaelmesmallcarrisitos

    Foto: C.R.Laksmi, M.Ditton

‘Esimest korda kui ma temaga kohtusin oma elus, olin väga raskes seisus ja ta oli olemas minu jaoks mitte ainult toeks, vaid ka selleks, et tervendada. Me saime sõpradeks ja see sõprus on jätkuvalt kasvanud.

Crystal on väga lahke, hooliv ja intelligentne naine, kellel on hea süda ja kes soovib jagada, mida tal on jagada ka teistega. Tal on ilusad silmad, ilus naeratus. Ma soovitan kõigil temaga isiklikult kohtuda ja teda oma ellu kutsuda. Kui sul on vajadusi enda tervendamiseks ja paremaks saamiseks – siis tal on väga palju tööriistu kuidas seda teha, kuna see on just see, mida ma isiklikult kogesin.’ 

  • DGAMis oli su suurim saavutus aastal 2015?

‘Peale 7. pikka aastat kirjutamise, redigeerimise ja ümber redigeerimisega sai lõpuks mu lugu ‘Unistused, Eesmärgid ja Seiklus’ kaante vahele ja avaldatud. Nii nagu eesmärgid, millest räägin raamatus, nii ka mina, kõigepealt plaanisin, siis töötasin sellega, kohandasin ja saavutasin selle.

Ma sooviksin, et mu raamat inspireeriks teisi oma unistusi mitte silmast laskma.

On väga hea tunne lõpuks, et sul on võimalus keerata oma raamatu lehti, projekti tulemit käes hoida, millele ma olin nii pühendunud ja millest ma nii hoolisin. Ootan põnevusega seiklusi, mis tulevad seoses turunduse ja raamatu promomisega nii, et teised saavad sellest ka kasu, sellest minu loost, mida ma jagan.’ 

  • Kust su raamatut osta saab?

Raamat veel saadaval vaid inglise keeles (hinnad USD)

Kõvade kaantega | 978-1-5043-3590-4 | $30.95

Pehmete kaantega | 978-1-5043-3588-1 | $12.99

E-raamat| 978-1-5043-3589-8 | $3.99

Saadaval ka: Balboa PressBarnes & NobleAmazon & Dreams, Goals and Adventure 

  • Kuidas inimesed sinuga kontakti saaksid?

Kirjanik of ‘Dreams, Goals and Adventure’
www.dreamsgoalsandadventure.com
Amazon Author:  Michael Ditton Author Page
Blog:  DGA Blog                                                                                                             FB:  Michael Ditton FB Action
Twitter:  Michael Ditton Tweets
Pintrest:  Michael Ditton Pin-Ups
Google+:  Michael Ditton Googling
Linkedin:  Michael Ditton Pro ID
Goodreads:  Michael Ditton- Favorites
Instagram:  Michael Ditton- Pics
Dreams, Goals and Adventure
Goal Setting Basics

Aitäh sulle armas Michael. Soovin sulle kõike paremat su projektidega ja ootan põnevusega koostööd tulevikus, mingil hetkel ka loodetavasti Eestis. Ootame ka kõigilt lugejatelt tagasisidet mida antud lugu pakkus ja mis mõtteid veel tekkis. 

Minu poolt on veel pakkumisel KIS online programmiga liitumise võimalus 12k kuuks kuni 1. veebruarini. Samuti on võimalus tellida 2016 aasta isiklikku uue ajastu numeroloogia lugemist kirjalikult. Suvistest sündmustest on ülesse saanud just Wantranaise Äratus, mis ootab ka kohest reageerimist, selleks, et kinnitada sündmuse toimumine selle aasta suvel Eestis.

Ole kursis meie tegemistega ja uudistega!

Liitu meie e-mail listiga, et hoida ennast kursis meie tegemistega ja uudistega!

Olete edukalt liitunud meie e-mail listiga!

Pin It on Pinterest

Share This